Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Let there be devotion

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει, απομένουν λιγότερο από δύο ημέρες για την έναρξης της ένατης σεζόν του παιχνιδιού, σίγουρα της πιο χορταστικής που θα έχει γίνει ποτέ, με την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του TOP 16. Έτσι, θα έχουμε 10 παιχνίδια για τη Regular Season, 14 για το TOP 16 και 3 έως 5 για τα playoffs, σύνολο περί τα 28 παιχνίδια. Μόνο πέρυσι είχαμε 21, τις τρεις πρώτες χρονιές του παιχνιδιού 20 και τις ενδιάμεσες ...16! Θα είναι λοιπόν μια μεγάλη χρονιά και το καλό είναι ότι δε θα χρειαστεί να αγχωθούμε με τις πρώτες αναποδιές που θα έρθουν. Όσο θα μαζεύονται τα credits, δεν φοβόμαστε τίποτα.

Για την οριστικοποίηση του τελικού ρόστερ της ομάδας δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, παρά μόνο για δύο θέσεις. Γενικά, προτιμώ παίκτες που μου αρέσουν ούτως ή άλλως, από στατιστικής πλευράς πάντα και φυσικά που είναι σε καλή φόρμα, χωρίς να με ενδιαφέρει πολύ η έδρα που αγωνίζονται ή πόσο δύσκολο θα είναι το πρώτο ματς. Εξάλλου, με τον περιορισμό των τριών αλλαγών, θα πρέπει αναγκαστικά να κρατήσω πολλούς από αυτούς για αρκετό καιρό, επομένως θα πρέπει να τους πιστεύω και το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν με άσχημο σκορ στο πρώτο ματς να μην καθιστά την αποχώρησή τους μετά επιτακτική. Αρκετά με τις εισαγωγές όμως, στο δια ταύτα: 

Player 1: Daniel Hackett. O πλέον σταθερός από όλους τους point guards μέχρι στιγμής, σταθερά διψήφιος και χωρίς να βασίζεται ιδιαίτερα στο σκορ, καθώς συνεισφέρει και σε άλλες κατηγορίες (ρημπάουντ, ασσίστ). Αν και δεν αποτελεί (ακόμα) την πρώτη περιφερειακή επιλογή στην Σιένα, στα 38 credits συμφέρει και με το παραπάνω.

Player 2: Teemu Rannikko. Εδώ είχα το μεγαλύτερο θέμα, καθώς κανένας παίκτης δε με ενθουσιάζει πραγματικά. Εν τέλει, κατέληξα στο δίλημμα Rannikko-Smith (Cantu). Ο δεύτερος ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά τελευταία η απόδοσή του έχει πέσει αισθητά. Αντιθέτως, ο Rannikko καταφέρνει να δίνει διψήφια στην Αδριατική χωρίς να σκοράρει και χωρίς κανένα λάθος! To ταβάνι του Αμερικανού φαίνεται να είναι μεγαλύτερο, αλλά και ο Φινλανδός, θα έχει ηγετικό ρόλο στην Ολύμπια με τα τόσα (ταλαντούχα βέβαια) πιτσιρίκια, ενώ οι καλύτερες σεζόν του, ευρωπαϊκά ήταν αυτές στην Euroleague με τη φανέλα της ίδιας ομάδας, πριν αρκετά χρόνια. Κι όταν λοιπόν δεν βγάζεις άκρη σε τέτοιες περιπτώσεις, κοιτάς τα credits, όπου υπάρχει αισθητή διαφορά. Why not Rannikko λοιπόν, στα 36;

Player 3: Blake Schilb. Ο all-around παίκτης της Σαλόν κατοχύρωσε την παρουσία του στην ομάδα μετά και τον τραυματισμό του Denmon. Ο αντικαταστάτης βέβαια βρέθηκε άμεσα και πρόκειται για τον Brion Rush. Η αλήθεια είναι ότι είχα αυτόν και τον Kenny Gregory στο μυαλό μου όταν έγραφα πως οι Αμερικανοί των γαλλικών ομάδων ξεκινούν καλά στο fantasy. Και οι δύο είχαν πραγματοποιήσει πολύ καλές πρώτες χρονιές. Γιατί όχι και ο Schilb λοιπόν, που από αυτά που λέγονται, ακούγεται σαν ένας νέος, καλύτερος (!) Ricardo Greer! Η αλήθεια είναι ότι και το πρώτο εύκολο φαινομενικά ματς, φαίνεται να βοηθάει (απ' την άποψη ότι ο κίνδυνος να απογοητεύσει στην πρεμιέρα, ελαττώνεται).

Player 4: Bostjan Nachbar. Ό,τι ισχύει για τον Hackett, ισχύει και για τον Σλοβένο forward, σε υψηλότερο όμως ...επίπεδο. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είτε σε φιλικά, είτε σε επίσημα, δίνει το ένα 20άρι μετά το άλλο. Η επιλογή του σίγουρα εμπεριέχει ρίσκο, αφού σεζόν ανάλογης των 62 του credits δεν έκανε ποτέ πρόσφατα, όμως από την άλλη πλευρά το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και το γεγονός ότι λίγοι θα έχουν πειστεί από την έως τώρα εξαιρετική του παρουσία τον καθιστά ακόμα πιο ελκυστικό. 

Player 5: Pietro Aradori. Η δεύτερη θέση που προβληματίστηκα έντονα, αν και στο τέλος η απάντηση στο δίλημμα ακούγεται σχεδόν προφανής. Ο "χαμένος" της υπόθεσης είναι ο Bracey Wright της Τσεντεβίτα, ο οποίος και μεγαλύτερη εμπειρία έχει και περισσότερες προσπάθειες θα παίρνει. Αυτό όμως έχει κι ένα ρίσκο παραπάνω, το οποίο δε βλέπω στον φθηνότερο κατά 8 credits Aradori, που θεωρώ πως όσο άσχημο ξεκίνημα κι αν κάνει, θα επανέρθει γρήγορα. Το άσχημο ξεκίνημα βέβαια είναι ένα όχι και τόσο πιθανό σενάριο, καθώς έως τώρα κάνει σταθερά διψήφια σκορ, με μία μοναδική εξαίρεση στην αρχή της χρονιάς. 

Player 6: Jaka Blazic. Εδώ είναι προφανής η επιλογή. Χρειάζεται τουλάχιστον ένας παίκτης που θα κάνει χώρο για τους πιο ακριβούς και ο Σλοβένος φαίνεται να είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, μόλις στα 19 credits. Αργότερα "ανακάλυψα" και τον Prepelic, ο οποίος είναι ακόμα πιο φθηνός, στα 15 credits, αλλά ο Blazic φαίνεται λίγο πιο "captain" στην Ολύμπια, για την ώρα τουλάχιστον. Υπάρχει και ο Lang της Σαλόν, στα 24, για όποιον θέλει να διαφοροποιηθεί.

Player 7: Nikola Mirotic. Τα είπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση, δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά. Το μόνο ανησυχητικό είναι η πιθανή κούραση από τα παιχνίδια και το ταξίδι από τις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να προβληματιστούμε περαιτέρω. Όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι η χρονιά του.

Player 8: Luksa Andric. Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από τους ανταγωνιστές του στα παρόμοια credits, καθώς στη ρακέτα της ομάδας του θα παίζει σχεδόν μόνος του. Έχει την ικανότητα όχι μόνο να μείνει στα 53 credits, αλλά και να τα αυξήσει αισθητά, ειδικά αν δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα με φάουλ.

Player 9: Dejan Musli. Ο νέος σέντερ της Παρτιζάν. Αρκεί. Κι αν δεν αρκεί, είναι μόλις στα 40 credits.

Player 10: Alex Tyus. Επίσης δε χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία. Δε βρίσκεις συχνά ψηλό στα 39 credits που τα σκορ του συνήθως είναι διψήφια και ξεκινούν από 2. Και που και που τελειώνουν και σε 9. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα κινηθεί μέσα στη χρονιά κι αν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται έως τώρα.

Μια ένσταση που μπορεί εύλογα να έχει κάποιος είναι η ύπαρξη τεσσάρων παικτών από ένα ματς και συγκεκριμένα το Καντού - Ολύμπια. Αν αθροίσουμε όμως τις τιμές των εν λόγω παικτών, βγάζουν σύνολο μόλις 139, άρα κάπου στο 35 σκορ, ανάλογα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας λοιπόν, αν και σίγουρα δεν κάθεται καλά. 

Αυτά για την ώρα. Σαφώς, θα είμαστε stand-by για πιθανούς τραυματισμούς ή άλλα νέα που μπορεί να προκύψουν. Κάντε τις τελευταίες διορθωτικές κινήσεις, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και ετοιμαστείτε για τη νέα συναρπαστική χρονιά. Κι αν ακόμα δεν το 'χετε πάρει απόφαση, μπείτε στην private league μας (τα στοιχεία υπάρχουν στην αντίστοιχη σελίδα) και αυξήστε τον ανταγωνισμό στο κατακόρυφο. Devotion us all!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου