Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Shooting Guards & Small Forwards Preview 2012

Εξετάζοντας τους περιφερειακούς, δύο πράγματα σου έρχονται στο νου. Πρώτο, ότι ελάχιστοι ενθουσιάζουν και μπορούν να θεωρηθούν σίγουροι για το ρόστερ (όπως κάποτε ο Alex Acker στα 41, ή πιο πρόσφατα ο Batum πέρυσι, στα 65 - και οι δύο έχουν περάσει από τη Λε Μαν, για να ξεμπερδεύουμε γρήγορα και με την άχρηστη πληροφορία ...της ανάρτησης). Δεύτερο, ότι υπάρχουν πολλοί που αποτελούν ελκυστικές περιπτώσεις, προς το παρόν όμως φαίνεται να βράζουν στο ίδιο καζάνι και είναι και θέμα τύχης πως θα παρουσιαστούν στο πρώτο παιχνίδι. Βλέποντας βέβαια την πληθώρα πολύ καλών παικτών στα ανώτερα στρώματα (70+), αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί θα αποδειχθούν καλύτεροι του Farmar, στα 73 credits ως pg, ο οποίος μάλλον απορρίφθηκε "κακήν κακώς" στο προηγούμενο post. Σαφώς θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά και για τον Rudy πχ, στα 80, δεν θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα... 

Εν πάσει περιπτώσει, παρακάτω αναφέρονται πολλοί παίκτες, που πιθανώς να μας απασχολήσουν αρκετά φέτος στις θέσεις 2-3. Για να μικρύνει βέβαια λίγο η λίστα και να αποκτήσει νόημα, αναγκάστηκα να μην συμπεριλάβω ορισμένους παικταράδες... όπως ο Fritzon, που κάθε μέρα που περνά γίνεται και καλύτερος, αλλά στα 58 credits με τη φανέλα της Κίμκι μάλλον δε συμφέρει, ή ο Panko, με τα καταπληκτικά νούμερα στην Ισπανία τόσα χρόνια, αλλά σε μια εντελώς νέα, άγνωστη ομάδα (και με προχωρημένη μπασκετικά ηλικία), ή ο ηρωϊκός Ingles, που θα χει φέτος χώρο και χρόνο να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε με την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς. Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Keith Langford, 70 credits: μετά την Κίμκι και την Μακάμπι, ήρθε η ώρα να μας χαρίσει σκορ και με τη φανέλα της Μιλάνο. Από τους πολύ αγαπημένους "φαντασιακούς" παίκτες, ξεκινάει με μια τιμή που ναι μεν είναι υψηλή, αλλά αν η ομάδα του παρουσιαστεί φυσιολογική φέτος (σε αντίθεση με πέρυσι), δε θα 'χει κανένα πρόβλημα να βρεθεί αρκετά ψηλότερα. Στα φιλικά ήταν εντυπωσιακός, όχι όμως και στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του πρωταθλήματος, κάθε άλλο, γι' αυτό και δεν έχει "υπογράψει" ακόμα. 

Andres Nocioni, 70 credits: επανέρχεται στην Euroleague μετά από μία ...καριέρα στο NBA κι ένα πολύ καλό τουρνουά στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Βρίσκεται στην Κάχα Λαμποράλ από πέρυσι, όμως τότε φαινόταν ανέτοιμος, εν αντιθέσει με τη φετινή σεζόν, που δείχνει να θυμάται τον παλιό, εξαιρετικό του εαυτό. Λογικά δε θα τον προτιμήσω από την πρώτη αγωνιστική, αλλά σίγουρα έχει περισσότερες πιθανότητες από τον συμπαίκτη του, San Emeterio, ο οποίος μετά από μια απογοητευτική, για τα στάνταρ του, χρονιά, εξακολουθεί να μην ενθουσιάζει τώρα στην αρχή.

Sasha Vujacic, 65 credits: δεύτερη σερί χρονιά στην Ευρώπη και αναμένεται καλύτερος. Για πρώην NBAer που δε θα φύγει για ...lock out, η τιμή του είναι πολύ καλή (πέρυσι ξεκίνησε στα 58). Ωστόσο, θα έχει πλέον συμπαίκτη του, για ακόμη μια φορά τον Farmar, κάτι που σημαίνει μικρότερη ελευθερία κινήσεων, ειδικά από τη στιγμή που η Εφές έχει ενισχυθεί γενικότερα. Στα φιλικά πάντως, σπάνια έπαιζαν καλά τόσο αυτός όσο και ο Farmar, συνήθως ...τα μοίραζαν.

Blake Schilb, 64 credits: MVP του γαλλικού πρωταθλήματος πέρυσι, ο ηγέτης της Σαλόν, πληθωρικός παίκτης και με καλά νούμερα. Η γαλλική ομάδα βέβαια αναμένεται να έχει φέτος περισσότερες επιθετικές λύσεις (Denmon, Williams, εκτός των άλλων), αλλά για να έχουν τρελαθεί όλοι στην Γαλλία μ' αυτόν, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Στα φιλικά είχε απλά καλή εικόνα. Συνήθως πάντως οι καλοί Αμερικανοί των γαλλικών ομάδων "βγαίνουν" στο fantasy.

Bostjan Nachbar, 62 credits: προέρχεται από μάλλον απογοητευτικές χρονιές και πήγε σε μια έτοιμη ομάδα, με ήδη καθορισμένους ρόλους και έχει τέτοια τιμή; Κι όμως, σε όλη την προετοιμασία είναι εξαιρετικός, δείχνει να είναι ο ηγέτης της ομάδας του και κυρίως, να έχει θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό. Σε αυτή την περίπτωση και δεδομένης της ...πληθωρικότητάς του, ο Nachbar θα αποτελεί TOP-10 παίκτη για το φετινό fantasy. Είδομεν...

KC Rivers, 55 credits: η πρόοδος συνεχίζεται για τον ταλαντούχο αμερικανό, ο οποίος κάθε χρόνο κάνει κι ένα βήμα παραπάνω. Τα περσινά του νούμερα μπορεί να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακά με της προηγούμενης σεζόν, διαφορετικός όμως ο ανταγωνισμός που είχε. Με την Κίμκι περιμένουμε να αποτελέσει, όχι ξεκάθαρα βέβαια, την πρώτη επιθετική της επιλογή και στα φιλικά είχε γενικότερα αρκετά καλή παρουσία. Θεωρώ πιθανό πάντως να δείξει το πραγματικό του ταλέντο καθώς προχωρά η σεζόν. 

Sylven Landesberg, 54 credits: το νέο λαβράκι της Μακάμπι; Πιθανώς! Αν και στα περισσότερα φιλικά είχε DNP, τα νούμερά του με την Μακάμπι Χάιφα στο πρωτάθλημα πέρυσι δείχνουν εξαιρετικό παίκτη, για τα ...γούστα του παιχνιδιού. Σαφώς αυτό δεν αρκεί για να τον αποκτήσουμε από την αρχή, αλλά θα 'χουμε αρκετά μάτια στραμμένα πάνω του. Στην περιφέρεια της Μακάμπι πάντως, θα χει να ανταγωνιστεί τον Logan, πρώην του Παναθηναϊκού, ο οποίος σκοράρει σταθερά περί τους 15 πόντους σε κάθε φιλικό της ομάδας του.

Bracey Wright, 53 credits: δεύτερη επιστροφή στην Euroleague για τον πρώην παίκτη του Άρη. Στην προηγούμενή του απόπειρα είχε πραγματοποιήσει μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις, αν και την ομάδα του blog την είχε καταστρέψει λόγω timing. Εξακολουθεί να διατηρεί μια πολύ καλή σχέση με τα νούμερα, όπως αποδεικνύει και στα πρώτα παιχνίδια της Τσεντεβίτα στην Αδριατική (απόντος πάντως του Marko Tomas).

Krunoslav Simon, 52 credits: o παίκτης αποκάλυψη του δεύτερου μισού της κανονικής περιόδου της περσινής χρονιάς. Φέτος σε μια σαφώς ανώτερη ομάδα, η οποία διαθέτει πολύ περισσότερες λύσεις, ωστόσο ο Κροάτης δε φαίνεται να ...πτοείται. Αν η Μάλαγα έβγαζε περισσότερη αξιοπιστία γενικότερα, θα μου έτρεχαν τα σάλια, προς το παρόν το εξετάζω απλώς, δεδομένης της πολυκοσμίας που επικρατεί στην περιφέρειά της και κυρίως, λόγω του εξαιρετικού Zoran Dragic, με τον οποίο θα μοιράζεται χρόνο στην περιφέρεια.

Marcus Denmon, 47 credits: πρώτη του επαγγελματική χρονιά και βγάζει μάτια στην προετοιμασία, σκοράροντας αρκετές 20άρες. Απέναντι στη Λιμόζ του Γιαννάκη βέβαια, στο "ματς των πρωταθλητών", ήταν απογοητευτικός, αν και πήρε προσπάθειες. Σίγουρα θα έρχεται μετά τον Schilb, στην ιεραρχία της περιφέρειας και λογικά θα είναι ιδιαίτερα ασταθής, με τα καλά και τα κακά του, λόγω απειρίας.

Txemi Urtasun, 47 credits: μετά από δύο καλές σεζόν με την Καχασόλ, έκανε το βήμα παραπάνω και στα πρώτα φιλικά αποτελούσε την κύρια επιθετική απειλή της ομάδας του. Πραγματοποίησε και κακές εμφανίσεις και με την ενσωμάτωση του Simon οι αρμοδιότητές του φαίνεται να περιορίστηκαν. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό γρανάζι της Μάλαγα και περιμένουμε να δούμε αν θα διατηρήσει το momentum της προετοιμασίας για να τον εξετάσουμε περισσότερο σοβαρά.

Mickael Gelabale, 46 credits: ο αγαπημένος μας Γάλλος, όσο κι αν δεν του φαίνεται το κατέχει το άθλημα και σε μια ομάδα σαν την Τσεντεβίτα θα έχει πολλές ευκαιρίες να το αποδείξει. Στην αδριατική λίγκα έχει ξεκινήσει πολύ ζεστός, με πληθωρική στατιστική και θα περιμένει πολλά από αυτόν η ομάδα του, στο δύσκολο όμιλο που έχει μπλέξει. Όσο κι αν άλλες φορές θα το θεωρούσα απίθανο, παίζει σοβαρά για μια θέση στο ρόστερ.

Nihad Djedovic, 45 credits: ο ταλαντούχος τρελο-Βόσνιος που έχει κάνει το αλησμόνητο 23,-11,32 σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια πρόπερσι (μαντέψτε σε ποιο τον πήρε ο λαός!) επιστρέφει στην Euroleague και η αλήθεια είναι ότι φαίνεται πιο ώριμος πλέον. Κατά πάσα πιθανότητα θα δίνει σκορ και θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη τιμή κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά ποιος τολμά να τον αγοράσει από την πρώτη αγωνιστική;

Pietro Aradori, 45 credits: αποχώρησε κι αυτός από τη Σιένα και στην Καντού αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο. Μέχρι στιγμής έχει κάνει σκορ μεγαλύτερα του ανάλογου της αξίας που έχει, πλην του σούπερ καπ Ιταλίας. Ούτως ή άλλως διαθέτει καλή σχέση με τα νούμερα (εκτός της περσινής σεζόν) και στα 45 credits αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Ακόμη κι αν κάτι στραβώσει την πρώτη αγωνιστική, θα επανέρθει.

Stratos Perperoglou, 45 credits: όχι, δεν πρόκειται να τον αποκτήσω καθώς ποτέ δεν εντυπωσίασε στατιστικώς, πόσο μάλλον τώρα που αποτελεί νέο σώμα σε μια έτοιμη ομάδα, αλλά αξίζει να αναφερθεί γιατί στα φιλικά έχει αποτελέσει μια από τις κύριες επιθετικές επιλογές του Ολυμπιακού.

Teddy Gipson, 43 credits: ο έμπειρος Αμερικανός περιφέρεται αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, μόλις φέτος όμως καταφέρνει να αγωνιστεί στην κορυφαία της διοργάνωση. Ως τώρα έχει αφήσει αρκετά θετικές εντυπώσεις, έχει δώσει rankings αρκετά μεγαλύτερα του 11 κι ελπίζουμε να αποδειχθεί σταθερότερος του προκατόχου του Brian Roberts.

Mindaugas Kuzminskas, 37 credits: με περσινό rkg 2,8 και στην ενισχυμένη Ζαλγκίρις, η τιμή αυτή φαίνεται εξωπραγματική. Κι όμως, παίρνει μπόλικο χρόνο, πετυχαίνει πόντους, είναι και ψηλός για τη θέση του και δεν αποκλείουμε να κάνει το μπαμ του φέτος. 

Jaka Blazic, 19 credits: "last, but not least". Με δείγμα μόνο των ελάχιστων επίσημων ματς που έχουν δώσει όλοι οι παραπάνω, πιθανότατα να είναι ο πρώτος σε rkg! Το παραδοσιακό "έγκλημα" που γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο στο fantasy, θα αποτελέσει τον διάδοχο των San Emeterio (23), Radosevic (21), Pocius (9) των προηγούμενων ετών.

Σαφώς υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπως ο γερόλυκος Basile, που ναι μεν θα παίρνει χρόνο στη Μιλάνο, αλλά όχι τις ίδιες προσπάθειες, ο νεαρός Andjusic της Παρτιζάν που έχει δώσει ενθαρρυντικά δείγματα μέχρι στιγμής, ο Gecevicius που φαίνεται να ξαναμπαίνει στο rotation του Ολυμπιακού με τον Μπαρτζώκα, ο έμπειρος Kangur της Σιένα που δε χρειάζεται το σκορ, ή ο Lang της Σαλόν που έκανε μερικές καλές εμφανίσεις στην προετοιμασία. Ήδη όμως έχουν αναφερθεί πάρα πολλοί και καλώς ή κακώς, θα περιμένουμε τα πρωταθλήματα το σαββατοκύριακο για να κρίνουμε καλύτερα.
ΥΓ. 46άρι χτύπησε πριν λίγες ώρες ο Mirotic, απέναντι στην Valladolid. Άλλη μια παρόμοια (βολευόμαστε και με 20+) εμφάνιση το σαββατοκύριακο και στην επόμενη ανάρτηση θα ψάχνουμε για τρεις μόνο παίκτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου