Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ωμός Ρεαλισμός

Δεν ήταν άσχημη η πρώτη αγωνιστική του 2014 και του TOP 16 για την ομάδα του blog. Κάποιοι παίκτες βέβαια που ήταν οι πυλώνες του ρόστερ μάλλον απογοήτευσαν (Tomic, Caner-Medley), ωστόσο, το πρόσημο ήταν θετικό. Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτό αποφασιστικό ρόλο έπαιξε το 42,9 του Spanoulis. Αν δεν ήταν στην ομάδα, η αγωνιστική θα ήταν πολύ κακή.

Ενόψει της 2ης εβδομάδας του TOP 16 και του περιορισμού των τριών αλλαγών που επιστρέφει για να μας συνοδεύει μέχρι και το τέλος αυτής της φάσης, η ομάδα προσανατολίζεται σε ...ρεαλιστικές λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Στους point guards, o Dentmon έχει εκτός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ, κάτι που σημαίνει ότι η παραμονή του δεν ενθουσιάζει (αν και σίγουρα έχει τα φόντα να σταθεί και με το παραπάνω απέναντι σε μια όχι και τόσο σφιχτή τελικά περιφερειακή άμυνα). Ο McCalebb δύσκολο να επανέρθει, μετά την απογοητευτική του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, ενόψει Μπαρτσελόνα μάλιστα, ενώ ο Hickman που μπήκε, προς στιγμήν τουλάχιστον, στο παιχνίδι, εμπεριέχει ρίσκο, μέχρι να δείξει σταθερότητα. Αυτός που τα πάει περίφημα και έχει και το πιο εύκολο ματς από όλους (εντός με την Γαλατασαράι) είναι ο Rodriguez, ο οποίος μάλιστα ανανέωσε σήμερα το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ μέχρι το 2018 και αυτός θα πάρει τη θέση του Dentmon.

Στην περιφέρεια, Spanoulis, Fernandez, Bogdanovic και Delaney συνθέτουν μια εξαιρετική τετράδα και δεν θέλω να αλλάξει, παρόλο που έχουν προκύψει πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στα μεσαία στρώματα, όπως ο Dragic, o Smith και (εδώ και καιρό) ο Weems. Ούτε ο Preldzic με ενθουσιάζει, παρόλο που έκανε πράγματα και θαύματα στο ΣΕΦ, λόγω ...ακρίβειας και Μπαρτσελόνα. Υπάρχει εξάλλου ο Bogdanovic που είναι φθηνός για να πουληθεί, αν και δε νομίζω να χρειαστεί καν στο μέλλον. Ο Spanoulis με αυτές τις εμφανίσεις φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί, ο Rudy συνεχίζει στους γνωστούς καλούς ρυθμούς, ενώ για τον Delaney, το εντός έδρας ματς με την Παρτιζάν δεν είναι αυτό που θα με αναγκάσει να τον διώξω.

Στους ψηλούς, η απόφαση να διώξω τον Mensa-Bonsu είχε ληφθεί πριν ανακοινωθεί η απουσία του από το ματς με τη Ρεάλ, λόγω αντιπάλου και μόνο, ενώ πλέον δεν είναι τόσο υποτιμημένος, ώστε να θεωρούνται σίγουρα κάποια κερδισμένα credits. Στην πραγματικότητα, αυτή η απουσία βοηθά τους παίκτες του παιχνιδιού, καθώς θα μπορέσουν να κερδίσουν εναπομείναντα credits που έχει να δώσει σε ένα πιο εύκολο ματς. Για τη θέση του, ο πρώτος και καλύτερος είναι ο Mirotic, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν, ειδικά εντός έδρας και έχασε μάλιστα κάποια credits μετά το 9,9 μέσα στην Παρτιζάν. Τα μπόλικα unspent που είχαν μείνει την προηγούμενη αγωνιστική επιτρέπουν και αυτή την αλλαγή. 

Από εκεί και πέρα, σίγουρη θεωρείται η παραμονή του Lasme, λόγω αξίας, ενώ δεν θέλω να πουλήσω Tomic μετά από μια κακή παρένθεση με την Εφές, σε μια φθηνή γι' αυτόν τιμή. Επομένως, αν γίνει τρίτη αλλαγή, αυτή θα αφορά τον Caner-Medley, ο οποίος απογοήτευσε με την Λαμποράλ, αν και μάλλον και αυτή η εμφάνιση ήταν μια κακή παρένθεση, όπως ξεκίνησε εξάλλου και στην κανονική περίοδο. Παρ' όλα αυτά, το ματς με την Εφές δεν παύει να είναι ...περίεργο (δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω εύκολο ή δύσκολο για τον εν λόγω παίκτη) και για να εξοικονομηθούν κάποια credits που μπορεί να χρειαστούν την επόμενη αγωνιστική, ο Αμερικανός θα αποχωρήσει, προσωρινά τουλάχιστον και στη θέση του θα έρθει ένας ακόμα "Μαδριλένος", ο Bourousis, που ξεκίνησε εντυπωσιακά το TOP 16, μέσα στην Παρτιζάν. 

Η αλήθεια είναι ότι η ταυτόχρονη απουσία των James και Schortsanitis με δελέασε αρκετά, ώστε να "βουτήξω" τον πάμφθηνο Tyus, όμως λίγο η ...ανασφάλεια της πολύ φθηνής επιλογής, λίγο οι μεγάλες ελλείψεις της Γαλατά στους ψηλούς (εκτός από τον Mensa-Bonsu δεν θα παίξει ούτε ο Aldemir) με οδηγούν στο να επιλέξω τον Έλληνα σέντερ. Εξάλλου, είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστεί αλλαγή άμεσα.

Πλέον υπάρχουν 4 παίκτες της Ρεάλ στην ομάδα κι αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο σε κάθε άλλη περίπτωση... Έτσι όπως παίζουν όμως οι Ισπανοί και έχοντας μπροστά τους ένα ακόμα εύκολο φαινομενικά ματς, φαίνεται να αξίζει το ρίσκο, για μία αγωνιστική.

Έτσι, το ρόστερ για τη 2η αγωνιστική του TOP 16 θα έχει ως εξής:

Rodriguez
Diamantidis
Fernandez
Spanoulis
Delaney
Bogdanovic
Mirotic
Tomic
Bourousis
Lasme

Devotion

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου