Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Happy Fantasy Year

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο και ευτυχία, τόσο στην πραγματική όσο και στην ...φαντασιακή σας ζωή! Το νέο (από πέρυσι) TOP 16 δεν αφήνει πολλά περιθώρια διακοπών, επομένως, δεν μπήκε καλά καλά το 2014 και αμέσως έχουμε να νιώσουμε ...πολλή devotion, ήδη από τη 2η μέρα της νέας χρονιάς και για πολλές εβδομάδες ακόμα.

Η Regular Season αποτελεί παρελθόν, αλλά τώρα αρχίζουν τα πραγματικά σπουδαία για το παιχνίδι. Για τη ...θεωρητική ανάλυση όχι μόνο της αγωνιστικής, αλλά ολόκληρου του TOP 16, αν και οι παραδοσιακοί αναγνώστες του blog τα παίζετε πλέον στα δάχτυλα αυτά, υπάρχει το αντίστοιχο άρθρο στο Sport24: http://euroleague.sport24.gr/article/2577218/logikh_strathgikh_fantasy.html. Βάσει αυτών, θα διαμορφωθεί και το ρόστερ της ομάδας του blog.

Στους point guards, οι δύο παίκτες που είχα ξεχωρίσει ήδη από πολύ νωρίς δεν ήταν άλλοι από τους Diamantidis και McCalebb και φυσικά και οι δύο παραμένουν βασικότατες επιλογές για το TOP 16. Ωστόσο, λέω να βάλω στο παιχνίδι και τον Dentmon της Ζαλγκίρις, που τελείωσε εντυπωσιακά τη regular season και έχει να κάνει μονοψήφιο σκορ ...από τον Οκτώβρη. Ο Rodriguez στα 70 credits κάθε άλλο παρά με ενθουσιάζει, όπως και το παιχνίδι που έχει να δώσει μέσα στην Παρτιζάν. Παρόλο που κάνει εξαιρετική χρονιά, σίγουρα, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα πέσει σε σκορ και τελικά οι τρεις προηγούμενοι θα βρεθούν παραπάνω. Όπως και να 'χει, υπάρχει χρόνος για να το διαπιστώσουμε αυτό και να γίνουν αλλαγές στο πλάνο, εφόσον χρειαστεί. Ενόψει 11ης αγωνιστικής, στην ομάδα θα μπουν ο Diamantidis και ο Dentmon, που αγωνίζονται εντός έδρας, τη στιγμή που ο McCalebb παίζει μέσα στον Ολυμπιακό.

Στους περιφερειακούς, η μετακίνηση του Hackett στο Μιλάνο κάνει πιο προφανείς τις επιλογές κι αυτό γιατί είναι λογικό τόσο αυτός, όσο και ο Langford να υποστούν μια πτώση στο Index Rating. Κυρίως ο πρώτος, καθώς βρίσκεται πλέον σε ένα νέο περιβάλλον, αλλά ούτε και ο Langford ενθουσιάζει πλέον το ίδιο ως επιλογή. Επομένως, μέχρι να δούμε πως θα πάει εκεί η φάση, οι δύο αυτοί παίκτες μένουν εκτός, ειδικά όταν έχουν να παίξουν την 1η αγωνιστική του TOP 16 μέσα στον Παναθηναϊκό. Μια άλλη επιλογή που φαίνεται πολύ καλή, αλλά όχι τόσο, ακόμα τουλάχιστον, ώστε να υπερισχύσει των ...παραδοσιακών φέτος δυνάμεων της θέσης είναι ο Weems, ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός στο δεύτερο μισό της regular season. Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχουν παίκτες που κάνουν μεγαλύτερα σκορ.

Αυτοί είναι οι Bogdanovic, Spanoulis, Delaney, Fernandez και Preldzic. Τέσσερις από αυτούς τους πέντε θα διαλέξω για την αγωνιστική που ακολουθεί, με τους Bogdanovic και Spanoulis να τους θεωρώ δεδομένους γενικότερα, άρα ίσως να μην μπουν καν σε διαδικασία rotation. Ο Delaney είναι άπειρος στο TOP 16 (όπως εξάλλου ήταν και στην Euroleague γενικότερα, αλλά τα πήγε περίφημα μέχρι τώρα), οπότε ίσως κάνει κάποιες "στραβές", για την ώρα όμως, μπαίνει εύκολα στην ομάδα, αφού έχει να παίξει με την όχι και τόσο αμυντικογενή Ζαλγκίρις, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Djedovic, για τον οποίο "φοβάμαι" ότι θα πάρει αυτός τα ...φαντασιακά ηνία της Μπάγερν κάποια στιγμή. Επομένως, η 4η θέση παίζεται μεταξύ Rudy και Preldzic, οι οποίοι έχουν και οι δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς σε Παρτιζάν και Ολυμπιακό αντίστοιχα, αν και αυτή η παράμετρος δεν τους ...απασχολεί ιδιαίτερα. Θα προτιμήσω τον Ισπανό, γιατί είναι πιο σταθερή αξία στο fantasy, τη στιγμή που ο Τούρκος κάνει φέτος την πρώτη του μεγάλη σεζόν. Αυτό δεν λέει απαραίτητα κάτι, απλά θα μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση για τον Fernandez, αν τα νούμερα του πέσουν αισθητά στο TOP 16, παρά για τον Preldzic. Δεν το θεωρώ πιθανό βέβαια, αλλά αυτή είναι η λογική. Επίσης, με τον Preldzic αθροίζονται τρεις περιφερειακοί από το ίδιο ματς κι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, όταν μάλιστα έχεις τη δυνατότητα 10 αλλαγών. Το ότι είναι δύο από την ίδια ομάδα, όπως φάνηκε και στη Regular Season, για την Φενέρ, δεν έχει και πολλή σημασία. Τέλος, μία παράμετρος που παίζει κι αυτή το ρόλο της, είναι ότι ο Τούρκος είναι ο πιο ακριβός περιφερειακός του παιχνιδιού, ενώ ο Rudy βρίσκεται 1,4 credits χαμηλότερα. Όλοι αυτοί οι "μικροί" παράγοντες, που από μόνοι τους δεν δίνουν ξεκάθαρο νικητή, οδηγούν αθροιστικά στην απόκτηση του παίκτη της Ρεάλ.

Στους ψηλούς, δεν υπάρχουν τόσο προφανείς επιλογές, και με την εξαίρεση του Mirotic, οι καλύτεροι παίκτες είναι φθηνότεροι από τους αντίστοιχους περιφερειακούς. Ο Mirotic πάντως διανύει μια εξαιρετική σεζόν και φαίνεται ότι μπορεί να τον βάλει κανείς στην ομάδα του και να ξενοιάσει για όλο το TOP 16. Το παιχνίδι μέσα στην Παρτιζάν με φοβίζει λίγο, ειδικά από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος παίκτης εμφανίζει κάποια (σχετική με τα εντός έδρας ματς) αδυναμία στα εκτός, ενώ δεν του αρέσει ιδιαίτερα και το ...ξύλο που θα πέσει στο Βελιγράδι. Επομένως, θα προτιμήσω να τον προσπεράσω, ούτως ή άλλως στα 90 credits δεν είναι και καμιά τρελή ευκαιρία. 

Ο πρώτος που ουσιαστικά μπαίνει στην ομάδα είναι ο Tomic, ο οποίος αποτελεί πλέον σταθερή αξία στο παιχνίδι, αν και στη Regular Season δεν τρέλανε και κόσμο με τα απλώς καλά σκορ του. Το ίδιο βέβαια συνέβη και με ολόκληρη την Μπαρτσελόνα και αναμένεται τόσο η ίδια η ομάδα, όσο και ο Κροάτης να ανεβάσουν στροφές. Ούτως ή άλλως, είναι εξαιρετικά σταθερός στα σκορ του. Δεν μπορώ επίσης να αγνοήσω τον Caner-Medley, δεύτερο πιο ακριβό ψηλό του παιχνιδιού πλέον, που με την εξαίρεση του τραγικού ντεμπούτου, πραγματοποίησε καταπληκτική Regular Season. Σε αντίθεση με τον Tomic βέβαια, ο συγκεκριμένος πιθανώς να λάβει μέρος στο rotation που θα γίνει.

Μια επιλογή που είναι μονόδρομος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ο Mensa-Bonsu, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει για να χαρίσει λίγα ακόμα credits στο παιχνίδι. Η συμμετοχή του πάντως ίσως δεν είναι σίγουρη, αφού έχει ένα θέμα με τραυματισμό, αλλά εφόσον δεν είναι σίγουρη η απουσία του, δεν μπορώ να μην ρισκάρω και να τον βάλω στην ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα credits που μπορεί να χάσω στην περίπτωση που παίξει. Αν βέβαια ανακοινωθεί ότι δεν θα αγωνιστεί, δεν υπάρχει προφανώς κανένα νόημα ν' αποκτηθεί.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, οι οποίες όμως δεν με ενθουσιάζουν για την έναρξη. Brown και Hendrix έρχονται αντιμέτωποι με την ΤΣΣΚΑ, αν και περισσότερο από αυτό, χτυπάει άσχημα το μέτριο ή κακό κλείσιμο της regular season που είχαν και οι δύο. Τον Brown θα τον ήθελα στην ομάδα και ίσως να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του Mensa-Bonsu, εφόσον ο τελευταίος δεν παίξει, αλλά αν βρεθεί σε κακή μέρα με την ΤΣΣΚΑ, θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς, ούτως ή άλλως, το ranking του βασίζεται κυρίως στους πόντους που βάζει και όχι στα νούμερα που κάνει στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες και τα κορμιά της ομάδας του Μεσίνα δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός αντίπαλος για να ξεκινήσει να τις γεμίζει κι αυτές. Υπάρχει και ο Lauvergne, ο οποίος πιστεύω ότι θα κάνει μερικά εντυπωσιακά σκορ μέσα στην Παρτιζάν στο TOP 16, αλλά το πρώτο ματς είναι με τη Ρεάλ, οπότε αυτομάτως βγαίνει από το παιχνίδι. Όσο για τον Dunston, σίγουρα δεν απογοητεύει, δεν γίνεται εξάλλου παίκτης στα 72 credits να απογοητεύει, αλλά δεν ενθουσιάζει κιόλας με τα διψήφια σκορ που κάνει. Αυτά δεν αρκούν για το TOP 16, γι' αυτό και για την ώρα μένει εκτός ομάδας. Αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί βάζω πρώτο πρώτο στην ομάδα τον Tomic που ήταν παρόμοια περίπτωση παίκτη στη Regular Season, θεωρώ ότι ο Κροάτης και λόγω εμπειρίας θα ανέβει στο TOP 16, ενώ δεν ισχύει απαραίτητα το ίδιο και για τον Αμερικανό του Ολυμπιακού. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να προβληματιστώ ιδιαίτερα για τις παραπάνω περιπτώσεις, όταν υπάρχει ο Lasme μόλις στα 36 credits. Το θέμα με τον τραυματισμό του φαίνεται να αποτελεί παρελθόν, όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Euroleague. Εφόσον είναι καλά, ο σέντερ του Παναθηναϊκού θα πάρει την ...άνω βόλτα για αρκετές εβδομάδες στο παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα δεν έχει σοβαρή εναλλακτική περίπτωση για τη θέση.

Λόγω της παρουσίας των Mensa-Bonsu και Lasme στην ομάδα, περισσεύουν αρκετά credits, αλλά αυτό δεν είναι άσχημο, ίσα ίσα, θα χρειαστούν για να προλάβει η ομάδα τις ...εξελίξεις (τους παίκτες που δεν περιμέναμε αλλά ξεκίνησαν εντυπωσιακά) στο TOP 16. Έτσι, το ρόστερ για την 11η αγωνιστική του παιχνιδιού θα έχει, κατά πάσα πιθανότητα (λόγω Mensa-Bonsu κυρίως, όπως αναφέρθηκε) ως εξής:

Diamantidis
Dentmon
Bogdanovic
Spanoulis
Delaney
Fernandez
Tomic
Caner-Medley
Mensa-Bonsu
Lasme


Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου