Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στο ρυθμό του TOP 16

Το 186,3 είναι γενικά ένα καλό σκορ, δεν ήταν αρκετό όμως για την πολύ καλή συνολικά 13η αγωνιστική του παιχνιδιού, ώστε να μπει η ομάδα στην πρώτη χιλιάδα της βαθμολογίας, αντιθέτως, έπεσε μερικές θέσεις και οπισθοχώρησε στον αριθμό 1054, όπου ακριβώς ήταν και την 9η αγωνιστική. Αυτή η ...σπατάλη αγωνιστικών κάθε άλλο παρά πρόοδο δείχνει, αλλά θεωρώ πως αυτή δεν θα αργήσει να έρθει, αρχής γενομένης από την αγωνιστική που ξεκινάει σήμερα, όπου ξεχωρίζει το ματς μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ.

Από το παιχνίδι αυτό υπάρχουν ήδη τρεις παίκτες στην ομάδα, οι Rodriguez, Fernandez και Mirotic, όλοι της Ρεάλ, ενώ μαζί με τον Krstic που αποτελεί και τον πρωταρχικό στόχο αγοράς αυτή την εβδομάδα, γίνονται τέσσερις. Το νούμερο αυτό δεν είναι απαγορευτικό, αλλά ούτε και ενθαρρυντικό για να σκεφτώ και την απόκτηση του Weems για παράδειγμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Στους point guards, Rodriguez και Diamantidis συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο, αλλά και οι δύο έχουν δύσκολα ματς. Τον Ισπανό δεν διανοούμαι να τον βγάλω στην κατάσταση που βρίσκεται, ενώ για τον πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο μπορεί να είναι ένα ματς απέναντι στον Ομπράντοβιτς. Ίσως να προτιμούσα τον Dentmon που παίζει κι αυτός εκτός έδρας, μέσα στην Κουμπάν, αλλά αυτή η προτίμησή μου δεν είναι αρκετή ώστε να κάνω αυτή την αλλαγή. Οπότε, η θέση μένει ως έχει.

Στους περιφερειακούς, το κριτήριο του δύσκολου αγώνα είναι αυτό που ισχυροποιεί για αυτή την αγωνιστική τον ...MVP της προηγούμενης, Fernandez, ο οποίος πέρυσι, όση σημασία μπορεί να έχει αυτό, έκανε τις καλύτερές του εμφανίσεις απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Langford και Spanoulis έχουν και αυτοί εκτός έδρας αναμετρήσεις κι αν ο Αμερικανός δεν είχε πρόβλημα να κάνει δύο καλά σκορ (20+) απέναντι στην Εφές στην Regular Season, τα πράγματα για τον αρχηγό του Ολυμπιακού ίσως αποδειχθούν πιο ζόρικα μέσα στην Λαμποράλ. Αυτό που προέχει όμως είναι η αποχώρηση του Bogdanovic στην ...εξευτελιστική τιμή των 64 credits, τόσο για την απόδοσή του στο TOP 16, όσο και για το ότι αντιμετωπίζει μια εξαιρετική αμυντικά ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Σ' αυτό βέβαια βοηθά και το γεγονός ότι υπάρχει ο Delaney, που μετά την πολύ καλή του εμφάνιση μέσα στη Ρεάλ, υποδέχεται την Γαλατασαράι κι άρα έχει την ευκαιρία για ένα ακόμη μεγάλο σκορ.

Από τους υπόλοιπους περιφερειακούς, ίσως ξεχωρίζει για λίγο ο Smith, καθώς η Μακάμπι υποδέχεται την Παρτιζάν, τη στιγμή που ο Dragic πάει μέσα στην Μπαρτσελόνα, ο Weems έχει να παίξει με την Ρεάλ, ενώ Kinsey και Bogdanovic κινδυνεύουν με μικρό σκορ σε ενδεχόμενη κακή βραδιά στην Μακάμπι. Ωστόσο, θα προτιμήσω τον Spanoulis από τον Smith, όπως είχα προτιμήσει και τον Rudy αντί του ίδιου παίκτη την προηγούμενη εβδομάδα (ευτυχώς!), καθώς είναι ματς που ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη και ο έλληνας γκαρντ μπορεί να δώσει ...πολύ δυναμικό παρόν.

Στους ψηλούς, ο πρώτος στόχος, όπως αναφέρθηκε είναι ο Krstic κι αυτό όχι μόνο γιατί έκανε 33 μέσα στην Παρτιζάν, αλλά γιατί έχει μόνο διψήφια στο TOP 16 (τη στιγμή που άλλοι δεν έχουν κάνει ούτε ένα), άρα έχει μπει σε μια ...φαντασιακή σειρά και κοστίζει μόλις 38 credits, επομένως αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία, παρόλο που παίζει με την Ρεάλ. Θα πάρει τη θέση του Mensa-Bonsu, ο οποίος πλέον παρά τις συμπαθητικές του εμφανίσεις, έχει τιμή πώλησης και θα πρέπει να επιστρέψει στα 25άρια της Regular Season για να επανεξεταστεί σοβαρά. Έτσι, τα unspent credits γίνονται πολύ περισσότερα, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να προβληματίζει, καθώς, όπως φαίνεται άλλωστε, το TOP 16 είναι διαφορετικό πρωτάθλημα, νέοι παίκτες έχουν προκύψει και αποτελούν σαφώς καλύτερες περιπτώσεις από κάποιους μέχρι πρότινος ακριβότερους. 

Από εκεί και πέρα, ο Lasme βάσει των εμφανίσεών του είναι σίγουρος, ενώ θέλω να συνεχίσω και με τον James, που δεν είναι απόλυτα έτοιμος ακόμα, αλλά θέλω να πιστεύω πως δε θα αγωνιστεί μόνο 11 λεπτά πάλι, απέναντι σε μια frontline με την οποία έχουν κάνει πάρτυ Bourousis, Bryant και Krstic έως τώρα σε αυτή τη φάση. Το ρεπορτάζ λέει ότι η συμμετοχή του Schortsanitis θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή κι αυτό μπορεί να επηρεάσει την παραμονή ή όχι του James. Αν αγωνιστεί ο Έλληνας σέντερ, τότε ίσως o Brown έρθει στη θέση του James και όχι του Mirotic.

Η τελευταία αυτή αλλαγή, γίνεται καθαρά λόγω των αγώνων που έχουν να δώσουν οι δύο παίκτες. Ο ένας έχει να αναμετρηθεί με τα θηρία της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και ο άλλος έχει να παίξει εντός έδρας με την Ζαλγκίρις. Σαφώς, καθοριστικό ρόλο παίζει και το 21 rkg του Brown μέσα στην Γαλατά, που τον επαναφέρει στην ...φαντασιακή ζωή, ενώ είναι δεδομένο πως τα εκτός έδρας παιχνίδια, ή καλύτερα, ντέρμπι, δεν είναι και το πιο δυνατό σημείο του Mirotic. Κάποια στιγμή βέβαια αυτό θα πάψει να υφίσταται, αλλά για την ώρα, προτιμώ να εκμεταλλευτώ τη συγκυρία με τον Brown. 

Πλέον η ομάδα έχει 60 unspent (όχι, σε καμιά περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να έχετε και εσείς τόσα), αλλά αυτό δεν με απασχολεί. Το ρόστερ της για την 14η αγωνιστική του παιχνιδιού, θα έχει ως εξής (με τη σημείωση ότι ο James μπορεί να αλλάξει με τον Mirotic):

Rodriguez
Diamantidis
Fernandez
Langford
Delaney
Spanoulis
Brown
Lasme
James
Krstic


Devotion.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου