Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Game 13 - Back to Business

Μετά από μια ομολουμένως κακή συνολικά αγωνιστική, όπου σημειώθηκαν τα μικρότερα σκορ, βάσει υλικού των ομάδων τουλάχιστον, ήρθε η ώρα για ανάκαμψη. Η ομάδα του blog βέβαια κέρδισε κάποιες πολύ λίγες θέσεις, αλλά το 121 ήταν ένα σκορ που δεν θέλω να ξαναδώ για πολλές εβδομάδες ακόμα!

Η μόνη θέση που κράτησε τα προσχήματα ήταν οι point guards, όπου όλες οι καλές επιλογές τα πήγαν περίφημα. Dentmon και McCalebb δεν είχε η ομάδα, όμως Rodriguez και Diamantidis έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω και αυτό θα είναι το δίδυμο που θα συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα καθώς και οι δύο δίνουν εντός έδρας ματς και μάλιστα από τα πιο εύκολα, θεωρητικά, που θα συναντήσουν σε αυτή τη φάση. Σίγουρα, ο Dentmon έχει μεγάλο ενδιαφέρον μετά το 26 μέσα στην Μόσχα, αλλά την Μακάμπι τη φοβάμαι περισσότερο από την Εφές και τον Diamantidis τον πιστεύω λίγο περισσότερο από τον Αμερικανό, αν και ο τελευταίος φαίνεται πως έχει μεγαλύτερο ταβάνι. Καμιά συζήτηση βέβαια για τον McCalebb, ο οποίος σε όσο καλή βραδιά κι αν βρίσκεται, είναι δεδομένο ότι δεν θα πάρει τις προσπάθειες που πρέπει κι έτσι έχοντας και το παιχνίδι μέσα στην Μάλαγα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή επιλογή αυτή τη στιγμή.

Στην περιφέρεια, η προφανής λύση για αποχώρηση είναι ο Delaney, o οποίος αγωνίζεται μέσα στη Ρεάλ και άρα είναι πιθανότερο να τα βρει σκούρα. Στη θέση του, αυτός που θεωρητικά έχει το πιο εύκολο ματς είναι ο Langford, αν και μια αναμέτρηση με την Λαμποράλ μόνο εύκολη δεν πρέπει να θεωρείται. Έδειξε όμως για ακόμα μια φορά ότι φέτος βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση και η ταυτόχρονη παρουσία του Χάκετ δεν φαίνεται να τον επηρεάζει. Spanoulis και Bogdanovic δεν φεύγουν λόγω αγωνιστικής κατάστασης και τιμής αντίστοιχα, παρόλο που έχουν δύσκολα ματς, ενώ αν υπάρχουν σκέψεις για δεύτερη αλλαγή στους περιφερειακούς, αυτές οδηγούν στον Fernandez κι αυτό γιατί η Ρεάλ δίνει άλλο ένα εύκολο μάλλον εντός έδρας ματς, ένα από αυτά δηλαδή που δεν χρειάζεται να ...γκαζώσει ο Ρούντι για να κερδίσει. Σε αυτή την περίπτωση, πιο ελκυστικός φαίνεται να είναι ο Smith της Μακάμπι, που συνεχίζει να παίρνει πολύ χρόνο στο 4 και έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο TOP 16, μαζεύοντας μάλιστα 11 ρημπάουντ κατά μ.ο. Τον προτιμώ από τον Dragic, που ίσως δυσκολευτεί περισσότερο απέναντι στην Φενέρ που καίγεται για νίκη. Αλλά και πάλι, μου είναι δύσκολο να κάνω μια τέτοια αλλαγή, όταν ο Fernandez προέρχεται από μονοψήφιο σκορ, άρα, υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να τον αγοράσω.

Στους ψηλούς, το πολύ καλό ξεκίνημα του Lasme του εξασφαλίζει μια θέση στο ρόστερ χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ σίγουρη είναι και η παραμονή του Mirotic, αφού βρίσκεται στη χαμηλότερή του τιμή εδώ και πολύ καιρό. Σίγουρα, δεν περιμένω να επαναλάβει μια τόσο κακή εμφάνιση όπως με την Γαλατασαράι και η λογική είναι ότι αν δεν ήταν ήδη στην ομάδα, θα τον είχα ήδη αγοράσει από την Παρασκευή το βράδυ και ως τέτοια ευκαιρία πρέπει να λογίζεται!

Από εκεί και πέρα, ο στόχος για αυτή την αγωνιστική είναι ο Mensa-Bonsu, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με τη Ρεάλ και άρα θα έχει ευκαιρία να κερδίσει μερικά credits ακόμα απέναντι σε έναν πιο εύκολο (χωρίς να είναι όμως εύκολος) αντίπαλο όπως η Λοκομοτίβ. Αυτός που θα αντικαταστήσει θα είναι ο Bourousis, ο οποίος πήρε μόλις μια προσπάθεια ενάντια στην Γαλατά στα 13:49 που αγωνίστηκε. Φυσικά, δεν αποκλείω να επανέρθει στα μεγάλα σκορ απέναντι στην Μπάγερν, αλλά τη δεδομένη στιγμή αξίζει να "θυσιαστεί" το μεγάλο ταβάνι αλλά και η αστάθειά του για τον Mensa-Bonsu που λογικά θα δώσει credits.  

Από τους υπόλοιπους ψηλούς, η αλήθεια είναι ότι δεν με ενθουσιάζει κάποιος ιδιαίτερα, ώστε να αλλάξω τον Tomic που έχει ίσως την τελευταία ευκαιρία του μέσα στο ΣΕΦ για να συνεχίσει να μας απασχολεί στο παιχνίδι και μέχρι και σήμερα ήταν να παραμείνει στην ομάδα. Ωστόσο, η δεδομένη απουσία του Schortsanitis από τον αγώνα της Μακάμπι μέσα στην Ζαλγκίρις επιτρέπει στον James να συμμετέχει περισσότερο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τον εν λόγω παίκτη τον πιστεύω πολύ (και όχι άδικα, αν θυμηθούμε την περσινή του σεζόν), ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών που είχε τελευταία με έκαναν επιφυλακτικό ως προς το χρόνο συμμετοχής του, δεδομένου ότι πλέον έχει μπει ενεργά στο rotation και ο Tyus. Με την απουσία όμως του Έλληνα σέντερ, λογικά θα πάρει σεβαστό χρόνο συμμετοχής και άρα έχει πιθανότητες να κάνει ένα καλό σκορ, έχοντας παράλληλα μικρότερο ρίσκο να απογοητεύσει σε σχέση με τον Tomic που δίνει πιο δύσκολο ματς. Επομένως, μπαίνει στην ομάδα. Καλό θα ήταν βέβαια να κάνει μια καλή εμφάνιση και ο Κροάτης, ώστε να πάρει σιγά σιγά τα πάνω του και να αποτελέσει ξανά μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή στη θέση των ψηλών που ...έχει πρόβλημα στο TOP 16.

Το ρόστερ λοιπόν της ομάδας για την 13η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι:

Rodriguez
Diamantidis
Langford
Spanoulis
Fernandez
Bogdanovic
Mirotic
Mensa-Bonsu
James
Lasme


Devotion


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου