Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

6η αγωνιστική: ένα ακόμη (οικονομικό) σκαλοπάτι

Η 5η αγωνιστική δε μας δικαίωσε ιδιαίτερα. Οι αλλαγές "βγήκαν", όμως η γενικότερη εικόνα παρέμεινε απογοητευτική. Επιμένουμε πάντως, πως ο γιαλός είναι στραβός και μένει ν' αποδειχθεί αυτό τις επόμενες εβδομάδες. Ήδη βέβαια έχουμε χάσει πολύτιμο έδαφος... Πάμε όμως απευθείας στην ουσία, αφού μας πιέζει και ο χρόνος.

Στους ψηλούς δε χρειάζεται κάποια αλλαγή. Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες, οι οποίες μπορεί να είναι και καλές, όμως η σύνθεσή μας είναι αρκετά καλή για να παραμείνει ως έχει. Υπάρχει ο Μπουρούσης, που είναι καλύτερος ως τώρα ψηλός της διοργάνωσης, ο Ραντόσεβιτς που δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' αποχωρήσει σ' αυτή την τιμή (έχει πολλά credits να δώσει ακόμα, αν και ούτως ή άλλως είναι ένας από τους καλύτερους ως τώρα), καθώς και δύο ιδιαίτερα φθηνοί Λαβρίνοβιτς και Μπατίστ. Ειδικά ο πρώτος βρίσκεται στο ναδίρ και γι' αυτό αποτελεί μια από τις βασικές προτιμήσεις των παικτών. Ο Μπατίστ φαίνεται πως δεν είναι ο κυρίαρχος παίκτης των τελευταίων ετών, όμως η νέα απουσία του Μάριτς τον ισχυροποιεί. Ούτως ή άλλως, στα 51 credits θα ήταν ιδανική επιλογή.

Στη θέση του πλέι μέικερ, ο Τεόντοσιτς δε μετακινείται και ο μεγάλος στόχος είναι ένας εκ των Διαμαντίδη, ΜακΚάλεμπ. Περιμένουμε το στραβοπάτημά ενός εξ αυτών για να τον αποκτήσουμε σε προσιτή τιμή, οπότε προς το παρόν θα ρισκάρουμε με την απόκτηση του Ελ Αμίν στη θέση του Ουάσινγκτον. Πιθανότατα να πάρουμε και credits, όμως πρόκειται για παίκτη που είτε σε απογειώνει, είτε σε καταστρέφει γι' αυτό και το "ρίσκο" της όλης υπόθεσης.

Οι μεγάλες ζυμώσεις γίνονται στους περιφερειακούς. Για τον Λάνγκφορντ τα έχουμε πει πολλάκις και  ασφαλώς μένει, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε χαμηλή σχετικά τιμή. Η πρώτη μας αλλαγή θα είναι ο Σαν Εμετέριο, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα στην ομάδα (και παραμένει red hot, οπότε πολύ πιθανόν να ασχοληθούμε ξανά) των 73 credits για τον Ρακόσεβιτς, ή τον Σπανούλη των 68. Σαφώς καλή οικονομικά κίνηση. Γενικότερα ο Σπανούλης φαίνεται ελαφρώς καλύτερη περίπτωση, όμως η παρουσία ήδη δυο παικτών του Ολυμπιακού στην ομάδα και το δύσκολο παιχνίδι μέσα στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του Σέρβου, η ομάδα του οποίου θα υποδεχθεί την Ολύμπια εντός.

Από εκεί και πέρα, είχαμε πει πως το σχέδιο ήταν να πάρουμε τον Ναβάρο στη θέση του Χόκινς. Η εξέλιξή του έχει ως εξής: εφόσον ο Ναβάρο παραμένει αμφίβολος, στρεφόμαστε στον Μάικλ που θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία. Τραυματίστηκε όμως και αυτός, οπότε γυρνάμε πίσω στον αμφίβολο Ναβάρο, όπως και στον επίσης αμφίβολο (προπονήθηκε πάντως) Σισκάουσκας. Απ' την άλλη, ο Χόκινς στον αγώνα του πρωταθλήματος με τη Ρόμα έδειξε πως συνεχίζει σε πολύ καλή κατάσταση, αν και ελαφρώς ασταθής, ενώ ο Λάνγκτον απογοήτευσε για μια ακόμη φορά. Όσο χαζό κι αν είναι να διώξει κάποιος τον Λάνγκτον σε τόσο χαμηλή τιμή, είναι κάτι που θα επιλέξουμε να κάνουμε, βάσει του ρίσκου του όποιου παίκτη θ' αποκτηθεί στην περίπτωση "Χόκινς" (Ναβάρο, Σισκάουσκας), αλλά και των credits που θα δώσει η απόκτηση του Μέχια, για τον οποίο είχαμε αναφερθεί στην αρχή του παιχνιδιού. Φαίνεται σε αρκετά καλή κατάσταση και ουσιαστικά "αναπληρώνει" το άτοπο (από οικονομική πλευρά) της αποχώρησης του Λάνγκντον. Στην επόμενη αγωνιστική, ένας τουλάχιστον εκ των Χόκινς και Μέχια θα μπορούν πιο εύκολα ν' αντικατασταθούν με Ναβάρο και Σισκάουσκας.

Αυτά τα ολίγα. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου