Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Στο δρόμο για τη δημιουργία της πραγματικής ομάδας II: ερυθρόλευκες ενισχύσεις

Φτάνουμε στου δρόμου τα μισά για την κανονική περίοδο και ακόμα δεν έχουμε ευχαριστηθεί το παιχνίδι, δεδομένης της γενικής χαμηλής παραγωγικότητας των παικτών και κατ' επέκταση των ομάδων που συμμετέχουν. Εξαίρεση δεν αποτελεί και η ομάδα του blog η οποία ως τώρα παρουσιάζει μια πολύ κακή εικόνα κι έχει μείνει πολύ πίσω για κάτι καλό. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε και άτυχοι, το οποίο μεταφράζεται σε κακό timing, αφού είχαμε παίκτες όπως ο Τουντσερί, ο Πίνκνεϊ, ο Χόκινς, ο Ρόμπερτς στο χειρότερό τους παιχνίδι (=αρνητικά σκορ), τη στιγμή που έχουν μ.ο. ιδιαίτερα αξιοσέβαστα διψήφια νούμερα. Αρκετά όμως με την γκρίνια. Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε το χτίσιμο της ομάδας και θα το συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά τώρα, αφού αφενός βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και χρειαζόμαστε άμεσο ντεμαράζ κι αφετέρου, απ' ότι φαίνεται, δε θα χρειαστούν πάρα πολλά credits για τη δημιουργία μιας άκρως ανταγωνιστικής ομάδας.

Χωρίς πολλά πολλά, η πρώτη κίνηση χωρίς δεύτερη, για να μην πούμε και χωρίς πρώτη σκέψη θα είναι η αλλαγή του Τουντσερί με τον Τεόντοσιτς. Ο Τούρκος απογοήτευσε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (δεν περιμέναμε και ιδιαίτερο σκορ, αλλά ούτε και να χάσουμε credits!), όπως βέβαια και ο Τεόντοσιτς σ' ένα φαινομενικά εύκολο ματς και εν την απουσία μάλιστα του Παπαλουκά. Μετά από ένα κακό παιχνίδι που του έχει μειώσει δραστικά την αξία λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή ν' αποκτήσουμε έναν παίκτη που πιθανότατα θα παραμείνει στο ρόστερ μέχρι τέλους. Εξάλλου, πέραν των Διαμαντίδη (προέρχεται επίσης από κακό παιχνίδι και ίσως θα ήταν καλή ευκαιρία, αλλά παραμένει ακριβός) και ΜακΚάλεμπ, δε βλέπουμε κάποιον άλλο παίκτη που θα μπορούσε να τον ξεπεράσει σε σκορ και σταθερότητα, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όσο για το δεύτερο πλέι μέικερ, έκανε δεύτερο διαδοχικό άσχημο παιχνίδι, αλλά η μεγάλη διαφορά στο τέλος του αγώνα με τη Μάλαγα φαίνεται πως του έδωσε την ευκαιρία να σώσει τα προσχήματα και να κάνει εν τέλει ένα καλούτσικο σκορ. Σαφώς ο Ουάσινγκτον έχει μεγάλο potential, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε (πιο πολύ απ' όσο περιμέναμε) την αστάθειά του. Βέβαια, παίζει ρόλο και σε τι ομάδα αγωνίζεται...

...η οποία από πέρυσι ήταν παντελώς αλλοπρόσαλλη (ή απλά απογοητευτική). Ο Ντάσιτς πάντως παραμένει αρκετά σταθερός και μας έχει βοηθήσει πολύ. Στα 52 credits όμως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουμε με τιμές και δόξα, ειδικά όταν υπάρχουν στην αγορά πολλοί καλοί και οικονομικοί παίκτες. Ο Ρακόσεβιτς έχει πέσει στα 66 credits. Ασφαλώς δε μιλάμε για καμιά τρελή ευκαιρία, όμως είναι η χαμηλότερη αξία του, μέχρι τώρα τουλάχιστον, αν αυτό λέει κάτι. Πιο κάτω υπάρχει ο πολύ σταθερός Μάικλ, όμως η τεράστια ευκαιρία είναι ο συμπαίκτης του στα 51 credits. Βέβαια, όπως έχουμε πει και πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, ο Ναβάρο δε χρειάζεται να κάνει τρελά σκορ για να κερδίσει η Μπαρτσελόνα, όμως σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι πάμφθηνος. Αυτός φαινόταν να είναι η δεύτερη επιλογή μας γι' αυτή την εβδομάδα, αλλά θα πούμε περισσότερα παρακάτω, αφού έχει κι ένα πρόβλημα τραυματισμού. Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Λάνγκφορντ παραμένει μια πολύ γερή κολώνα της ομάδας, τον Λάνγκτον αν και δεν εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής, τον πιστεύουμε ούτως ή άλλως (εξάλλου θα ήταν ανόητο να τον διώξουμε τη στιγμή που ξέραμε ότι θα πέσει η αξία του), ενώ ο Σαν Εμετέριο έκανε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, όμως παραμένει καυτός και εξακολουθούμε να τον πιστεύουμε. Εκτός από καυτός, παραμένει κι ακριβός βέβαια και αν είχαμε δικαίωμα τέταρτης αλλαγής πιθανότατα θα τον αντικαταστούσαμε με έναν άλλο παίκτη (πχ Ρακόσεβιτς). Ας ελπίσουμε να μη χάσουμε κι άλλα credits από εδώ, αν και όπως είπαμε φέτος γίνεται χαμός στους περιφερειακούς και πάντα θα μπορούμε να βρούμε κάτι καλό. Όπως ο Χόκινς, που μετά το τραγικό του ξεκίνημα τα πάει περίφημα, ενώ μάλιστα έχει credits να δώσει, επομένως, πρέπει να τον εξετάσουμε σοβαρά.

Στους ψηλούς τα πράγματα, δυστυχώς, είναι πιο απλά. Ο Μπατίστ μας δικαίωσε (ακόμα παραμένει πάρα πολύ καλή ευκαιρία για όποιον δεν τον έχει αποκτήσει), ο Λαβρίνοβιτς έκανε άσχημο παιχνίδι, αλλά απέναντι σε μια πανίσχυρη frontline (μήπως να κοιτάμε και προς Τουρκσάν σιγά σιγά; ), ενώ ο Ραντόσεβιτς έχει προ πολλού κερδίσει τον τίτλο του πουλέν της χρονιάς, δίνοντας την Πέμπτη 31 πόντους! Από την πρώτη μέρα τον πιστεύουμε και αν έχουμε κάτι να παινευόμαστε ως τώρα είναι η πορεία του μέχρι στιγμής. Ιδιαίτερα ανησυχητικό ήταν το παιχνίδι του Μπάρατς, αλλά στην ACB το σ/κ τα πήγε πολύ καλά, οπότε ίσως ήταν απλά μια κακή παρένθεση, τώρα που επιστρέφουν και οι τραυματίες. Βέβαια, στα 56 credits δεν είναι και πολύ φθηνός και δεν πιστεύουμε ότι έχει potential για πολύ παραπάνω, οπότε μάλλον θα τον αλλάξουμε μ' ένα πιο κλασικά καλό ψηλό. Ο πρώτος στόχος είναι σαφώς ο Μπουρούσης, που το μικρό πρόβλημα που είχε τον οδήγησε σ' ένα φτωχό 7 στο προηγούμενο παιχνίδι και στη μείωση της αξίας του κατά 11 credits. Στο ίδιο παιχνίδι τα πήγε περίφημα ο Νεστέροβιτς ο οποίος μάλιστα πιθανότατα να δώσει και αρκετά credits με το μ.ο. σκορ και την αξία που έχει πλέον. Επίσης, ένας ψηλός που δεν έχουμε αναφέρει καθόλου, αλλά φαίνεται για πολύ καλή περίπτωση είναι ο Χάινς, με καλά και ιδιαίτερα σταθερά σκορ. Στην ίδια κατηγορία περίπου, είναι και ο Φάλκερ που είχαμε αναφέρει και στην προηγούμενη ανάρτησή μας. Παίκτες όπως ο Γιανκούνας, ο Λόρμπεκ και ο Φρίλαντ, για τον έναν, ή τον άλλο λόγο δε μας πολυγεμίζουν το μάτι, αν και με την ένδεια που υπάρχει σ' αυτή τη θέση, ίσως στραφούμε και προς αυτούς κάποια στιγμή, σε χαμηλότερες βέβαια τιμές.

Το επιθυμητό σενάριο θα ήταν ν' αποκτηθούν Τεόντοσιτς, Ναβάρο και Μπουρούσης, στη θέση των Τουντσερί, Ντάσιτς και Μπάρατς. Θεαματική βελτίωση της ποιότητας της ομάδας. Όμως τα credits δε φτάνουν για λίγο, οπότε θα πρέπει ν' αλλάξουμε μια επιλογή. Εφόσον η ιεραρχία σημαντικότητας της κάθε κίνησης εκτιμούμε πως είναι ίδια με τη σειρά που τους αναφέραμε, η αλλαγή θα είναι ο Μπουρούσης. Η καλύτερη περίπτωση φαίνεται πως είναι ο Νεστέροβιτς και για οικονομικούς λόγους. Μένουν και αρκετά credits στην άκρη έτσι. Όμως, το πρόβλημα τραυματισμού του Ναβάρο (έπαιξε το σ/κ, αλλά μόνο 11 λεπτά) μας αναγκάζει ν' αλλάξουμε προτεραιότητες, οπότε ο Μπουρούσης ν' αποκτηθεί κανονικά και στη θέση 2-3 να πάρουμε τον Χόκινς που έχει βρει ρυθμό και επίσης έχει credits να δώσει (όπως ο Νεστέροβιτς). Τον περιμένει βέβαια ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όμως, όπως αναφέραμε και στην αρχή του παιχνιδιού, όταν τον είχαμε επιλέξει για την πρώτη αγωνιστική, είναι από τους περιφερειακούς παίκτες που επηρεάζονται λιγότερο από το συγκεκριμένο παράγοντα. Το εν λόγω πλάνο αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον με το πρόβλημα του Ναβάρο, αφού αν αγωνιστεί λίγο και σημειώσει χαμηλό σκορ (μέσα στη Σιένα μάλιστα), ή και καθόλου, τότε πιθανώς να εξισωθεί η αξία του με του Χόκινς κι έτσι να τον αποκτήσουμε την επόμενη αγωνιστική εξοικονομώντας κάποια credits. Εξάλλου, αυτός ο παίκτης είναι σημαντικότερος στόχος για να μείνει μακροπρόθεσμα στην ομάδα.

Πλέον, η ομάδα αποκτά μεγάλη ποιότητα και βάθος κι αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν οι κινήσεις μας. Αν συγκρίνουμε το σημερινό ρόστερ μ' αυτό της τρίτης αγωνιστικής θα δούμε ότι είναι η μέρα με τη νύχτα. Έχουμε αρκετές κολώνες (Τεόντοσιτς, Λάνγκφορντ, Μπουρούσης, Λαβρίνοβιτς) και παίκτες που μπορούν (Ουάσινγκτον, Σαν Εμετέριο, Χόκινς), ή απλά περιμένουμε ν' αποδειχθούν κολώνες (Λάνγκτον, Μπατίστ), όπως επίσης και πουλέν (Ραντόσεβιτς). Αυτό είναι και το μυστικό του παιχνιδιού.. να μπορούμε να γουστάρουμε την ομάδα που έχουμε φτιάξει, πιστεύοντας σε καθέναν παίκτη ξεχωριστά, ώστε, εκτός των άλλων, να μη μας απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το που παίζει την επόμενη αγωνιστική, αφού κι ένα τυχόν άσχημο σκορ μπορεί ν' αναπληρωθεί από ένα πολύ καλό ενός συμπαίκτη του και το σημαντικότερο, να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον παράγοντα τύχη. Κι ασφαλώς, έτσι μπορούμε να ονειρευόμαστε και αρκετά μεγάλα σκορ...

ΥΓ. 1 Για οποιαδήποτε απορία, σκέψη, προβληματισμό, διόρθωση, πρόταση και οτιδήποτε, μη διστάσετε να ρωτήσετε. Εδώ είμαστε!

ΥΓ. 2 Saras is back! Αναμένουμε γούστα με τη Λιέτουβος...

Devotion us all

1 σχόλιο :

  1. O Ναβάρο δεν ταξίδεψε καν στην Ιταλία, οπότε η τιμή του θα παραμείνει στα 51+ credits.

    ΑπάντησηΔιαγραφή