Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Στο δρόμο για τη δημιουργία της πραγματικής ομάδας

Πέρασε και η τρίτη αγωνιστική και πλέον θα πρέπει να δούμε πως θα φτιάξουμε την ομάδα, ή τουλάχιστον έναν καλό κορμό που θα μας συνοδεύσει για όλη τη σεζόν. Τις πρώτες αγωνιστικές (ειδικά τη δεύτερη και την τρίτη) τα σκορ δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αλλά η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε έστω σε μία να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Γενικά πάντως, σημειώνονται πολύ χαμηλά σκορ και η αιτία ίσως είναι η πρωτόγνωρη έλλειψη καλών ψηλών στη διοργάνωση. Ο Μπουρούσης και ο Λαβρίνοβιτς φαίνεται πως έμειναν, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που είτε έχουν μπλέξει ...σε κίνηση και ανταγωνισμό, είτε σε ...νέους προπονητές, ή απλά σε ντεφορμάρισμα.

Για την ομάδα μας, ο Ιλιέφσκι έδωσε την τελευταία χαρούμενη νότα, αφού "καθάρισε" στο τέλος κι έδωσε ένα αρκετά καλό σκορ ώστε ν' αυξηθεί πολύ η αξία του. Ερωτηματικό είναι η απόδοση και κυρίως ο χρόνος συμμετοχής του Ουάσινγκτον με τη Ρεάλ, δίνοντας -4 σε 8 λεπτά! Ας ελπίσουμε να μην έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και χάσουμε έτσι μια αλλαγή. Ο MVP μας ήταν ο Λάνγκφορντ με ένα εκπληκτικό παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ, στο οποίο επίσης ξεχώρισαν Σαν Εμετέριο και Μπάρατς. Πολύ καλό ξεκίνημα την Τετάρτη, αλλά μόνο ανάλογη δεν ήταν η συνέχεια. Ο Ντάσιτς έδωσε το κλασικό πλέον 10άρι του (σχεδόν), ο Λαβρίνοβιτς έπαιξε στα στάνταρτ του, ενώ στο ίδιο ματς δυσκολεύτηκε αρκετά ο Ραντόσεβιτς, κάτι όμως που δε μας στεναχωρεί ιδιαίτερα, αφού ίσως τον διώξει πολύς κόσμος από την ομάδα του.

Όσον αφορά το δίλημμά μας πριν την αγωνιστική, φαίνεται πως πήραμε τη σωστή, από δύο, εκ του αποτελέσματος λάθος, όσον αφορά το σκορ, αποφάσεις. Μπορεί η περίπτωση "Τουνσερί-Τζαβάι" να έδωσε κάτι περισσότερο σε πόντους, αλλά στα credits βγήκαμε φανερά κερδισμένοι (να 'ναι καλά και ο Ιλιέφσκι είπαμε). Ασφαλώς, Ρούμπιο και Ρόμπερτς είναι οι πρώτοι που θ' αποχωρήσουν, αφού ήταν και οι δύο απογοητευτικοί...

Το θέμα είναι ποιους θα πάρουμε και κυρίως, ποιος θα είναι ο τρίτος παίκτης που θα φύγει (δίλημμα μυρίζει...). Δε θα πάρουμε αποφάσεις τώρα, έχουμε αρκετές μέρες και μια εγχώρια αγωνιστική μπροστά μας, ωστόσο μπορούμε να δούμε κάποιες πολύ ελκυστικές περιπτώσεις ανά θέση.

Στους πλέι μέικερ δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Ο Τεόντοσιτς έχει θνητή τιμή, όμως τα 66 δεν είναι και η απόλυτη ευκαιρία. Ο Τουνσερί συνεχίζει να δίνει σκορ και πιθανότατα θα δώσει αρκετά credits και την επόμενη αγωνιστική, παρ' όλο το δύσκολο ματς που έχει στο ΟΑΚΑ.Ο Τ-Μακ έδειξε σημάδια ανάκαμψης, αλλά σ' ένα εν τέλει χαλαρό ματς, οπότε θα περιμένουμε κι άλλο, τόσο γι' αγωνιστικούς λόγους, όσο και για λόγους credits (θα πέσει κι άλλο η αξία του).

Στους περιφερειακούς υπάρχουν οι περισσότερες ευκαιρίες. Σαφώς υπάρχουν οι Σπανούλης, Μάικλ, Ναβάρο κοντά στα 60 credits, αλλά αν πάμε και πιο κάτω θα δούμε πολύ καλές ευκαιρίες όπως ο Λάνγκτον, ο Καουκένας, ο Γκρέγκορι και ο Χόκινς. Σίγουρα θα πάρουμε έναν, ή και δύο από αυτούς. Η μάλλον σίγουρη πτώση της αξίας του Λάνγκτον δεν μας προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού πλέον και με τον τραυματισμό του Σισκάουσκας αναμένεται να έχει πολύ σημαντικό ρόλο, σ' ένα παιχνίδι που η ΤΣΣΚΑ θέλει οπωσδήποτε νίκη, έπειτα από το τραγικό ξεκίνημά της.

Στους ψηλούς τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ευχάριστα. Ο Μπουρούσης αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ακριβός για ν' ασχοληθούμε κι από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπως του Λόρμπεκ, ή των ψηλών της Ρεάλ, οι οποίοι ασφαλώς δεν μπορούν να εγγυηθούν μεγάλα σκορ. Έτσι, θα προσέξουμε περισσότερο τον Φάλκερ που τα πάρει αρκετά καλά και θα δώσει credits, τον Μπατίστ, που έχει να βρεθεί σε τέτοια αξία από τη σεζόν 2004-2005 και τον Ελιγιάχου, ο οποίος σαφώς κι έχει το potential για υψηλά σκορ, όμως ακόμα δεν το χει βγάλει στο παρκέ, φέτος.

Κατά πάσα πιθανότητα κι εφόσον δεν υπάρξει κάποια τιμωρία για την απαράδεκτη ενέργειά του, η πρώτη μας αλλαγή θα είναι ο Μπατίστ στη θέση του Ρούμπιο. Ιεροσυλία τ' ότι χρειάζονται μόλις 10 credits για να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή. Η δεύτερη θα είναι πιθανώς ο Λάνγκτον (ή κάποιος άλλος από την κατηγορία που αναφέραμε) στη θέση του Ρόμπερτς. Έτσι εξισορροπούνται κιόλας τα 10 credits. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δούμε αν η τρίτη αλλαγή θα είναι κάποιος άλλος περιφερειακός, ή ένας πλέι μέικερ. Η αλήθεια είναι ότι η αξία του Σαν Εμετέριο είναι πάρα πολύ μεγάλη, όμως αγωνιστικά τα πάει περίφημα, ενώ δεν υπάρχει κάποιος παίκτης, βάσει του πλάνου, ώστε να επενδύσουμε κατάλληλα τα credits του. Έτσι και σε συνδυασμό με το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, διόλου απίθανο να παραμείνει στην ομάδα. Ο Λάνγκφορντ δε μετακινείται, αποτελεί ίσως το βασικότερο στυλοβάτη της ομάδας. Ο Ντάσιτς δίνει σταθερά, καλούτσικα σκορ κι έχει τάση ν' ανέβει η αξία του. Τα credits του πάντως είναι κατάλληλα ώστε ν' αποκτηθεί πχ ο Καουκένας κι αυτή μάλλον θα είναι μια βασική υπόθεση που θα μας απασχολήσει μέχρι την Τετάρτη. Απ' την άλλη, η αξία του Ιλιέφσκι είναι υψηλή και ίσως ήρθε η ώρα ν' αποχωρήσει και τη θέση του να πάρει ο Τουνσερί, περισσότερο για οικονομικούς λόγους. Αν αυτός πιάσει αξία 70, τότε θα μπορέσουμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη άνεση για την απόκτηση ενός πλέι μέικερ που θα μπορούμε να έχουμε όλη τη χρονιά, όπως ο Τεόντοσιτς. Ο Διαμαντίδης, αυτή τη στιγμή είναι πανάκριβος. Ας ελπίσουμε μόνο να μην έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ο Ουάσινγκτον, αν και στην περίπτωση "Ιλιέφσκι" δεν αλλάζουν και πολλά.

Ιδού και η βαθμολογία της private league μας. Ο teopt έχει πάρει φόρα και βρίσκεται με άνεση στην κορυφή (και στις πρώτες θέσεις και γενικά), ενώ αρκετή απόσταση από τους υπόλοιπους έχει και ο Join Me. Εμείς βρισκόμαστε στη 12η θέση, οπότε καιρός ν' ανέβουμε...

RANKUSERTEAM NAMETOTAL
1stteopt13-1908krifomousitsa...494.4
2ndJoin MeTerpsithea Suns438.8
3rdrchos7rchos monkeys408.3
4thcydonian310Patates BC402.1
5thvasvas29The Nowheres400.6
6thdenimarkoraKounavares397.8
7thxaviarisxaviaris333373.8
8thiron80Velvet Revolver368.6
9thNickD76Nikosboys1362.5
10thanazanazgiorgoss359.0
11stleonkalfLeon358.8
12ndthrylos7)|(357.9
13rdthyra7oleGK2010357.9
14thBlake GrffinLa Clippers348.2
15thbdshbchampWhyCan'tIPickAlBundy?327.1
16thjohnyko1990ceid team324.1
17thSportigitisSporting BC312.7
18thbenchwarmerbenchwarmers304.3
19thspystaspa the way298.6
20thgeokotgeokot298.6
21stvspanpanoulis1294.1
22ndAnamfivolaPOUDRA B.C287.1
23rdcheatumASK Riga281.4
24thtonia6THUNDER281.0
25thlfoLFO276.7
26thgiorgakis2koutsopouliakos265.0
27thNicholas_tsiOlympos Gonnon191.5
28thETABasqueETA Baskonias185.7
29thchris_gkChris_GK155.1
30thkotzitoSapila B.C.144.6
31stzmpoufTombstone140.7
32ndKostasPAOMonemvasia B.C.107.3



Αυτά προς το παρόν. Όπως θα λεγε και ο ΛΕ-ΠΑ του fantasy, προβληματιστείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου