Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Game 24 - We feel devotion

Τελευταία αγωνιστική του TOP 16 και πρόκειται σίγουρα για την πιο δύσκολη, αλλά και την πιο ενδιαφέρουσα, τόσο καθαρά αγωνιστικά, όσο και για το δικό μας fantasy. Δεν είναι μόνο οι αδιάφορες ομάδες από τις οποίες μπορεί να προκύψει κάποια έκτακτη απουσία ενός παίκτη, αλλά και τα σημαντικά ματς είναι τόσο ζόρικα που ίσως κρύβουν εν τέλει μεγαλύτερους κινδύνους. Όσο πάντως δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για αυτές τις έκτακτες απουσίες (όπως πχ ο Tomic την προηγούμενη εβδομάδα), θα σχεδιάσουμε το ρόστερ υπολογίζοντας όλους τους παίκτες κι εφόσον προκύψει κάτι νεότερο, αυτό θα προσαρμοστεί ανάλογα, ή τουλάχιστον ...ελπίζουμε να προλάβει να προσαρμοστεί ανάλογα.

Ο μεγάλος πανικός πάντως γίνεται στη θέση των point guards. Κι αν η θέση του Diamantidis είναι σίγουρη, καθώς παίζει εντός έδρας σε όχι αδιάφορο ματς (και για να βάλουμε και λίγο κους-κους στην υπόθεση, μόλις παντρεύτηκε, άρα λογικά έχει ανεβασμένη ψυχολογία - εξαρτάται πως το βλέπει κανείς), για τη δεύτερη θέση τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως πολύπλοκα, καθώς όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι αγωνίζονται εκτός έδρας και μάλιστα σε κάθε άλλο παρά φιλόξενες έδρες: ο Brown στην Κάχα που καίγεται, ο Hickman στην Μπαρτσελόνα, ο Farmar στην Ρεάλ που επίσης θέλει νίκη, ο Planinic στον Ολυμπιακό που καίγεται και ο Teodosic στο εχθρικό γι' αυτόν ΟΑΚΑ. Οπότε θα το πάμε με την εις άτοπον απαγωγή και αρχικά θα αποκλείσω από τα πλάνα Brown και Hickman. Ο πρώτος θα αποτελέσει για ακόμη μια φορά την Νο. 1 επιθετική απειλή της Σιένα και ενδεχομένως σε τόσο κρίσιμο ματς να πάρει ακόμα περισσότερες προσπάθειες. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα καλό για έναν παίκτη που έχει ξεφουσκώσει τον τελευταίο 1,5 μήνα και ως εκ τούτου θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο για τον έλεγχο της κατάστασης τον έχει η γηπεδούχος ομάδα, ενώ ο Hickman, γιατί ήταν τόσο καιρό όχι εκτός ρόστερ, αλλά εκτός πλάνων, δεν υπάρχει κάποιος λόγος λοιπόν να μπει από το πουθενά στην ομάδα, σε αυτό το ματς. Επίσης δεν έχω σκοπό να πάρω το ρίσκο του Teodosic μέσα στο ΟΑΚΑ, όσο καλή χρονιά κι αν πραγματοποιεί ο Σέρβος, ειδικά από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ δεν καίγεται για τη νίκη, αλλά της αρκεί και ήττα με αρκετούς πόντους για να τερματίσει πρώτη. Ο επόμενος που θα αποχωρήσει από τα πλάνα είναι ο Planinic (το λέει και η λέξη!) καθώς κάθε άλλο παρά ενθουσίασε στα δύο τελευταία (εντός έδρας μάλιστα) ματς της Κίμκι και ο αγώνας στο ΣΕΦ δεν θα είναι και ο πιο εύκολος στην καριέρα του, για έναν παίκτη που έχει κάνει συνήθειά του να κρύβεται στα κρίσιμα. Οπότε ο κλήρος πέφτει στον Farmar που επίσης βέβαια έχει δύσκολο ματς μέσα στην Ρεάλ, έχει ωστόσο επιδείξει μεγάλη σταθερότητα στα τελευταία παιχνίδια (15+ rkg στα τελευταία 6) και δεν θα έχει τόσο εχθρική αντιμετώπιση, όσο πχ ο Teodosic, ούτε θα παίξει σε τόσο καυτή έδρα που η αντίπαλη ομάδα θα καίγεται μόνο για τη νίκη (Planinic, Brown). Μια άλλη ιδέα βέβαια είναι να μην το βασανίσω περισσότερο για το ποιος από τους παραπάνω θα τα πάει καλύτερα ή χειρότερα. Εδώ καλά καλά δεν μπορούμε να πετύχουμε σωστά ένα απλό δίλημμα, με τους πέντε παίκτες θα βγάλουμε άκρη; Οπότε στη δεύτερη θέση των point guards να επιστρέψει μετά από καιρό ο McCalebb. Σύμφωνοι, η Φενέρ είναι αδιάφορη, αλλά αδιάφορη ήταν και στα προηγούμενα παιχνίδια, όπου ο Αμερικανός συνεχίζει να παίζει κανονικά. Και πως να γίνει διαφορετικά βέβαια, δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο 40λεπτο για κανένα λόγο ο Ermis. Απέναντι στην Μπεσίκτας μάλιστα ίσως υπάρχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω, λόγω εμφυλίου, οπότε... why not? 

Στους περιφερειακούς τα πράγματα είναι φαινομενικά πιο εύκολα. Spanoulis και Rudy δεν πάνε πουθενά. Ο MVP του Μαρτίου Smith έχει δύσκολο ματς μέσα στην Μπαρτσελόνα, αλλά είναι τόσο φορμαρισμένος που δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος αποχώρησής του, εφόσον μάλιστα η Μακάμπι δεν είναι αδιάφορη. Αυτός που δεν ενθουσιάζει, ειδικά στην περίπτωση που έρθει ο Farmar στην ομάδα είναι ο Lucas, μέσα στη Ρεάλ, αν και τα είχε πάει περίφημα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ένα στοιχείο που ίσως δεν είναι τόσο παράδοξο, είναι ότι με τις ομάδες που έχουν τερματίσει στις πρώτες θέσεις του ομίλου (ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ, αλλά και Μάλαγα) έχει τα μικρότερά του σκορ στις έδρες τους (-2, 7 και 7 αντίστοιχα), ενώ κάθε άλλο του rkg στο TOP 16 είναι από 13 και πάνω. Η Ρεάλ είναι μία από αυτές τις ομάδες κι έτσι και λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, θα είναι φρονιμότερο να αποχωρήσει, για την ώρα, ο Αμερικανός. Ωστόσο και οι δύο πιθανοί αντικαταστάτες του είναι αδιάφοροι, οπότε θα περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή για την τελική διαμόρφωση της γραμμής. Ο ένας είναι ο Navarro, ο οποίος με τις απουσίες των Mickeal και Rabaseda(!) φαντάζομαι πως θα αγωνιστεί σε αυτό το δύσκολο ματς, αλλά στους τρεις τελευταίους εντός έδρας αγώνες έχει 0/6 δίποντα και 10/20 τρίποντα, κάτι που σημαίνει λίγο μεγαλύτερο ρίσκο, βάσει προσπαθειών (και διάθεσης). Από την άλλη βέβαια αυτό μπορεί να είναι απλά τυχαίο. Όπως και να 'χει, η ιδανική περίπτωση θα είναι, αν παίξει, ο Bogdanovic, ο οποίος επανήρθε στο πρωτάθλημα και άρα δεν είναι απίθανο να τον δούμε στο παρκέ απέναντι στην Μπεσίκτας. Εφόσον το ματς όμως δεν έχει καμιά βαθμολογική σημασία, είναι πιθανό ο προπονητής της Φενέρ να τον ξεκουράσει παραπάνω, οπότε στο τέλος να δούμε ένα ωραιότατο 0 στο σκορ του. Αποτελεί πάντως προτεραιότητα, εφόσον πατήσει παρκέ.

Και από τα εύκολα, επιστρέφουμε στα δύσκολα! Στους ψηλούς ο ξεκάθαρος στόχος είναι ο Lampe, στο εντός έδρας παιχνίδι της Κάχα με τη Σιένα, παρόλο που με "πρόδωσε" λίγες αγωνιστικές πριν, κάνοντας μονοψήφια σκορ στα εύκολα ματς και 20άρια στα δύσκολα. Εντός έδρας πάντως, το 'χουμε αναφέρει ξανά, το μικρότερό του είναι το 16, αν εξαιρέσουμε το πιο πρόσφατο 9 που έκανε με την Φενέρ και στο τελευταίο παιχνίδι με την Κίμκι στην Μόσχα ήταν εξαιρετικός. Αν επιβεβαιωθεί ο χαρακτήρας του φαβορί για την Κάχα και κερδίσει την Σιένα θα είναι πιθανότατα στους διακριθέντες. Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά μόνο αν προκύψει δεύτερη έκτακτη απουσία ψηλού που βρίσκεται ήδη στο ρόστερ είναι ο Mirotic για τον οποίο επίσης ισχύει κατά πολύ ο παράγοντας έδρα και λογικά θα έχει σημαντικό ρόλο στο ματς με την Εφές. Καλά όμως ως εδώ. Τώρα θα πρέπει να φύγει και κάποιος!

Όλοι έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Ο Krstic είναι σαφώς ο ποιοτικότερος ψηλός, όμως στο παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ η ΤΣΣΚΑ πάει σχετικά χαλαρή, ενώ στη συνέντεξη τύπου έκανε δηλώσεις ο Sokolov, ο τρίτος σέντερ της ομάδας, κάτι που μπορεί να σημαίνει χρόνο συμμετοχής για τον ίδιο (έχει παίξει μόνο σε δύο αγώνες στο TOP 16) και σχετική ξεκούραση για Krstic και Kaun. Από την άλλη η έκτακτη απουσία του Tomic στο ματς με τη Σιένα προδιαθέτει αρνητικά για το επερχόμενο ματς, αν και εφόσον έπαιξε στην ACB, δύσκολα να μην αγωνιστεί και πάλι, καθώς δεν είναι περίπτωση Navarro. Αυτοί που έχουν σίγουρη συμμετοχή (από άποψη ενδιαφέροντος τουλάχιστον) είναι οι James και Davis, αλλά έχουν και δύσκολα ματς. Ο πρώτος έχει σταθεροποιηθεί στο 14-16 στα τελευταία πέντε παιχνίδια, όμως μέσα στην Βαρκελώνη δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να έχει την ίδια κυριαρχία σε ρημπάουντ και τάπες. Από την άλλη ο Davis συνεχίζει ακάθεκτος στα μεγάλα σκορ και τις δύο προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε δύσκολη έδρα τα πήγε περίφημα. Βέβαια το σημερινό ματς είναι ειδικών καταστάσεων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορα φάουλ και σε αρνητικό rkg, αλλά η φόρμα του συγκεκριμένου παίκτη είναι τέτοια που δεν μπορώ να μην τον προτιμήσω αντί του James, αυτή την αγωνιστική. Επομένως, εφόσον δεν υπάρξει κάποια ενημέρωση για τραυματισμούς/απουσίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να έρθει ο Lampe στη θέση του James, ή του Krstic.


Με όλες τις αλλαγές ακόμα ανοιχτές, δεν έχει νόημα να γράψω ένα πιθανό ρόστερ. Περισσότερα όμως μπορείτε να διαβάσετε στο twitter (https://twitter.com/EFCtheblog), τόσο για απουσίες που μπορούν να προκύψουν, όσο και το τελικό ρόστερ. Όπως και να χει, η βραδιά σήμερα θα είναι μεγάλη, οπότε απολαύστε την όσο καλύτερα μπορείτε. Devotion.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου