Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Playoffs Game 4 - Στην τελική ευθεία

Φτάσαμε αισίως στην 28η αγωνιστική του παιχνιδιού και το παιχνίδι συνεχίζεται με παίκτες 6 ομάδων, αφού το ζευγάρι Ρεάλ-Μακάμπι τελείωσε από νωρίς. Σαφώς είναι θετικό το ότι υπάρχει ακόμα παιχνίδι και μάλιστα με 6 ομάδες (κι έτσι υπάρχουν 13-14 επιλογές για το ρόστερ), αλλά απ' την άλλη, ίσως αυτή να είναι και η τελευταία αγωνιστική του παιχνιδιού. Ας ελπίσουμε να έχουμε παιχνίδι και την επόμενη εβδομάδα, έστω και με ένα ζευγάρι για να έχουμε απολαύσει και το φετινό fantasy με κάθε δυνατό τρόπο (από 24 σε 2 ομάδες, μέσα σε 29 αγωνιστικές)!

Δεν υπάρχουν πολλά να αναλυθούν για την 4η αγωνιστική των playoffs. Οι επιλογές πλέον είναι ακόμα λιγότερες κι έτσι οι αποφάσεις γίνονται πιο εύκολες. Προφανώς, Fernandez, James και Hickman αποτελούν παρελθόν και τους δύο πρώτους τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην ομάδα!

Στους points guards, πέραν του Diamantidis που έχει καπαρωμένη τη θέση του, το δίλημμα είναι μεταξύ Farmar και Teodosic. Το 12άρι του πρώτου απέναντι στον Ολυμπιακό χθες δεν μ' ενθουσίασε, δεδομένου ότι πραγματοποίησε γενικά μια καλή εμφάνιση και πέτυχε 17 πόντους. Σίγουρα χειρότερο ήταν το 3 του Teodosic, αλλά αυτό έγινε σε μια πολύ κακή βραδιά, τόσο για τον ίδιο, όσο, ακόμα περισσότερο για την ομάδα του. Μια ανάλογη εμφάνιση είναι μάλλον δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε 2ο σερί βράδυ από την ΤΣΣΚΑ, οπότε και με δεδομένο το περιορισμένο, όπως φάνηκε τουλάχιστον, ταβάνι του Farmar στη σειρά με τον Ολυμπιακό θα προτιμήσω τον Teodosic.

Στην περιφέρεια, Spanoulis, Navarro και Lucas έχουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Ο Lucas βγήκε μάλιστα και MVP της αγωνιστικής με το 24άρι του. Για την τέταρτη θέση, υπάρχουν δύο επιλογές, Nocioni και Papanikolaou. O Chapu δείχνει περισσότερο στα νερά του σ' αυτή τη σειρά (και τον τελευταίο καιρό γενικότερα), αλλά ακόμα κι έτσι, έχει δώσει δύο 10άρια και ένα 18. Από την άλλη, χωρίς να έχει κάνει κάποια καλή εμφάνιση, ο Papanikolaou καταφέρνει να δώσει κάποια μέτρια σκορ (7, 9 και 9) στα τρία πρώτα ματς της σειράς κι έτσι περιμένω το πρώτο του πραγματικά καλό παιχνίδι, όπου το rkg του θα διπλασιαστεί. Έτσι, θα πάω κι εδώ μ' αυτό που θεωρώ πως έχει μεγαλύτερο ταβάνι.

Παρόμοια είναι τα πράγματα και στους ψηλούς. Μετά και την αποχώρηση του James, Krstic, Tomic και Khryapa (παρά το κακό ματς) είναι δεδομένοι και η 4η θέση παίζει μεταξύ του Lampe και του Hines. Στον Αμερικανό βγαίνει καλά ως τώρα η σειρά, αλλά δεν έχει πάντα την ίδια καλή σχέση με τα νούμερα, σ' αντίθεση με τον Lampe, o οποίος παρά το 8 του χθες, έδειξε ότι συνεχίζει να πατάει καλά και σε ένα λογικά πιο αμφίρροπο ματς θα χρειαστεί περισσότερο απέναντι σε μια πολύ δυνατή frontline. Η αλήθεια είναι ότι αν υπήρχε καλύτερη εναλλακτική απ' τον Hines, πιθανότατα να την προτιμούσα, όμως τώρα δεν μπορώ να εμπιστευτώ έναν παίκτη που ναι μεν στο παρκέ δίνει το 100% σε κάθε αγώνα, αλλά στατιστικώς είναι ασταθής. Από την άλλη, αν είχα προτιμήσει Nocioni στην περιφέρεια, δύσκολα να έβαζα Lampe, καθώς πλέον θα υπήρχαν 5 παίκτες από το ίδιο παιχνίδι.

Το ρόστερ λοιπόν για την προτελευταία, ελπίζω, αγωνιστική του παιχνιδιού, θα έχει ως εξής:

Diamantidis
Teodosic
Spanoulis
Navarro
Lucas
Papanikolaou
Krstic
Tomic
Khryapa
Lampe


Devotion

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου