Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Playoffs Game 3 - All In

Το σερί των απλώς καλών εμφανίσεων συνεχίστηκε και τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs, με την ομάδα να ανεβαίνει λίγες θέσεις ακόμα. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής και πάλι ήταν ο Smith, ο οποίος έδωσε άλλο ένα -2 απέναντι στη Ρεάλ (πάλι καλά να λέμε, όταν ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα έδινε -8). Κατά τ' άλλα, οι υπόλοιποι παίκτες στάθηκαν γενικά στο ύψος τους και δεν υπήρξαν σοβαρές απώλειες από άλλη θέση.

Πλέον όμως οι έδρες μεταφέρονται κι έτσι περιπλέκονται λίγο τα πράγματα (κάτι που είναι θετικό για τον ανταγωνισμό) κι αυτό γιατί οι πιο "σίγουροι" παίκτες τύχαινε να παίζουν και εντός τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Πλέον τα διλήμματα, θεωρητικά, είναι περισσότερα κι αυτό γιατί πχ θα σκεφτεί κανείς πιο σοβαρά τώρα τον Lampe, στη θέση του Tomic, κάτι που φαινόταν τρελό για την προηγούμενη εβδομάδα.

Μιας και ξεκινήσαμε από τους ψηλούς, σίγουρα ο Lampe είναι ένα δυνατό χαρτί που πρέπει να εξεταστεί. Το δύσκολο όμως είναι να βρεθεί ποιος μπορεί να αποχωρήσει. Το δίδυμο της ΤΣΣΚΑ με Krstic και Khryapa είναι το καλύτερο δίδυμο ψηλών στο παιχνίδι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον και επιδεικνύει εξαιρετική σταθερότητα. Βέβαια, έχει περισσότερη λογική ν' αποχωρήσει ένας από αυτούς για τον Πολωνό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση (όπου θα αποχωρήσει ο Tomic, ή ο Mirotic) θα υπάρχουν στην ομάδα τρεις ψηλοί από το ίδιο ματς. Στα πρώτα δύο παιχνίδια βέβαια φάνηκε ότι χωράει και 4ος, ο Kaun, αλλά όπως και να 'χει, αυτό το σενάριο δεν με ενθουσιάζει. O Mirotic πάντως όντως θα φύγει, καθώς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, ενώ μέσα στο Γιαντ Ελιάου δεν ξέρω τι ψάρια μπορεί να πιάσει. Όμως ο πρώτος επικρατέστερος για αντικαταστάτης του είναι όχι ο Lampe, αλλά ο James, ο οποίος συνέχισε στα μέτρια σκορ και στο 2ο παιχνίδι, όμως εντός έδρας παρουσιάζεται γενικότερα πιο παραγωγικός και σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη της Μακάμπι για νίκη, θεωρώ ότι έχει καλές πιθανότητες για ένα 20+ σκορ. Εν τέλει, το δίλημμα της θέσης καταλήγει στο Tomic vs Lampe, από το οποίο θα προτιμήσω τον πρώτο, λόγω "πρότερου έντιμου βίου", αν και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα πιο δύσκολες καταστάσεις στο ΟΑΚΑ, παρ' ότι η frontline της ΤΣΣΚΑ είναι αυτή που θα έπρεπε να τρομάζει. Όπως και να 'χει, ο Tomic είναι πιο αποτελεσματικός κάτω από το καλάθι, ενώ το 21 του Lampe μέσα στη Μόσχα την Παρασκευή δε θα πρέπει να παρασέρνει, καθώς τα 9 από αυτό έγιναν στα τελευταία λεπτά με τον πάγκο των γηπεδούχων, όταν όλα πια είχαν κριθεί (και πάλι βέβαια, ένα 12άρι όταν ξεκινάς από νωρίς με 3 φάουλ δεν είναι κι άσχημο, αλλά...).

Στην περιφέρεια, τα πράγματα φαίνονται για πρώτη φορά στα playoffs πιο εύκολα. Spanoulis και Rudy προφανώς μένουν ως έχουν, παρόλο που έχουν δύσκολα ματς εν όψει. Ο τρίτος της παρέας θα είναι ο Navarro, για τον οποίο δεν υπάρχει θέμα έδρας, γηπέδου κλπ και σε κάθε ματς θα είναι όλο και πιο απαραίτητος για την Μπαρτσελόνα, ενώ το καρέ θα κλείσει ο Lucas που επιστρέφει στην έδρα του κι άρα θα έχει την ευκαιρία για ένα σκορ κοντά στο μ.ο. του στο TOP16 (17+). Κανονικά, θα έπρεπε πάλι να υπάρξει δίλημμα μεταξύ του τελευταίου και του Smith, ο οποίος επίσης επιστρέφει στην έδρα του, αλλά ήταν τόσο απογοητευτικές οι πρόσφατες παρουσίες του στη Μαδρίτη, που δεν μπορεί να έχει άλλη ευκαιρία, αν προηγουμένως τουλάχιστον δεν δείξει ότι μπορεί να σταθεί καλά απέναντι στη Ρεάλ.

Στο 1, ο σίγουρος είναι ο Diamantidis, για πολλούς και ευνόητους λόγους, που είτε έχουν αναφερθεί σε (πολλές) προηγούμενες αναρτήσεις, είτε φάνηκαν και με το παραπάνω στην επικράτηση του Παναθηναϊκού μέσα στη Βαρκελώνη. Η δύσκολη απόφαση της αγωνιστικής αφορά τη δεύτερη θέση και τους Teodosic και Hickman. Ο Σέρβος συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του και με την Κάχα και δεν φαίνεται ότι μπορεί να περιοριστεί από τους αντιπάλους του, κάνοντας μεγάλα σκορ στο ρελαντί. Μέσα στην Βιτόρια όμως θα χρειαστεί να ανεβάσει στροφές κι αυτό δεν είναι πάντα καλό για τον ίδιο. Από την άλλη, ο Hickman, με εξαίρεση τα μισά του TOP 16 είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός στα εντός έδρας παιχνίδια της Μακάμπι και το γεγονός ότι κατάφερε να δώσει κάποια συμπαθή σκορ μέσα στη Μαδρίτη (μ.ο. 11,5) και να μην απογοητεύσει, δείχνει ότι στο σημερινό αγώνα στο Γιαντ Ελιάου έχει σοβαρές πιθανότητες να προσθέσει άλλο ένα εξαιρετικό εντός έδρας σκορ φέτος (8/12 είναι 20+). Έτσι, θα προτιμήσω τον Αμερικανό, αψηφώντας τη σιγουριά του Teodosic και κυνηγώντας κάτι που θεωρητικά έχει μεγαλύτερο ταβάνι, για τη συγκεκριμένη αγωνιστική. 

Το ρόστερ για την 3η αγωνιστική των playoffs (και 27η συνολικά), το οποίο θα είναι και το πιο ακριβό που έχει "κατεβάσει" η ομάδα φέτος, με 655 credits (εξ' ου και ο τίτλος) θα έχει λοιπόν, εκτός απροόπτου, ως εξής:

Diamantidis
Hickman
Spanoulis
Fernandez
Navarro
Lucas
Krstic
Khryapa
Tomic
James


Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου