Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Playoffs, Game 5 - This is the end

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του παιχνιδιού για φέτος, με δύο παιχνίδια ν' απομένουν για την ολοκλήρωση των playoffs. Ήταν αν μη τι άλλο μια χορταστική χρονιά, με 29 αγωνιστικές που έλαβαν χώρα σε περισσότερο από μισό χρόνο! Η πορεία της ομάδας του blog, σε αντίθεση με πέρυσι, δεν ήταν καλή, ωστόσο, κατάφερε να κάνει μικρά, αλλά σταθερά βήματα προόδου από το TOP 16, για να στοχεύει αυτή την τελευταία αγωνιστική να βρεθεί μέσα στην πρώτη χιλιάδα. Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές τώρα τα έχετε πάει πολύ καλύτερα και αξίζετε συγχαρητήρια γι' αυτό. Έχοντας την εμπειρία και των 9 χρόνων του παιχνιδιού, νομίζω πως αυτή η σεζόν είναι η καλύτερη, όσον αφορά τις ελληνικές fantasy ομάδες συνολικά και θέλω να πιστεύω πως σ' αυτή τη συνεχή πρόοδο των τελευταίων ετών έχει βάλει ένα λιθαράκι και το EFC the blog. 

Η συμμετοχή σας στην private league ήταν εντυπωσιακή κι έτσι πραγματοποιήθηκε ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στο οποίο ακόμα και μια αγωνιστική πριν το τέλος, δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Στο μεταξύ προέκυψε η συμφωνία με την Stampii κι έτσι καταφέραμε να βάλουμε για πρώτη φορά, έστω ενδεικτικά, κάποια δώρα για τους νικητές. Ελπίζω κάτι ανάλογο και ακόμα καλύτερο να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Σίγουρα θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση κατά την περίοδο των διακοπών.

Κι επειδή κάποιοι καίγονται περισσότερο από εμένα για την τελευταία αγωνιστική που μας έρχεται, ας προχωρήσουμε στην ανάλυση των περιπτώσεων. Αν και είναι μετρημένα κουκιά σε κάθε θέση, υπάρχουν οι ενδεικτικές επιλογές κι από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να ρισκάρει με κάτι πιο φθηνό, ειδικά από τη στιγμή που δεν κυνηγάει κάτι ιδιαίτερο στη συνολική κατάταξη κι έτσι μπορεί να ρισκάρει για να "χτυπήσει" την πρωτιά της αγωνιστικής.

Στους point guards Diamantidis και Farmar συνθέτουν το πλέον προφανές δίδυμο. Ukic, Law και Jasikevicius είναι παίκτες με τους οποίους μπορεί να ρισκάρει κάποιος, αλλά προσωπικά δεν με εμπνέουν ιδιαίτερα για να τους προτιμήσω. Ο Jasikevicius πάντως στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με είχε δικαιώσει.

Στην περιφέρεια επίσης προκύπτει εύκολα η τετράδα και μάλιστα δεν χρειάζεται αλλαγή από το ρόστερ της προηγούμενης αγωνιστικής: Spanoulis, Navarro, Papanikolaou και Lucas. Ο πιο σοβαρός επιλαχών φαίνεται να είναι ο Bramos, που κάνει πολύ καλή σειρά, ενώ δεν μπορείς να αγνοήσεις κι έναν παίκτη όπως ο Maciulis, που ίσως ήρθε η ώρα να κάνει ένα καλό ματς. Ωστόσο, οι τέσσερις πρώτοι είναι πιο βαριά χαρτιά γι' αυτό και η γραμμή θα παραμείνει ως έχει. Κάποιος βέβαια μπορεί να ρισκάρει και με Sloukas ή Perperoglou που παίζουν εντός και ίσως αποδειχθούν κλειδιά σε μια ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού, αλλά αν είχα να διαλέξω κάποιον πλην τετράδας, αυτός θα ήταν ο Maciulis.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ψηλοί, γιατί εδώ δεν υπάρχουν τόσο προφανείς επιλογές, πλην Tomic βεβαίως. Από εκεί και πέρα ερίζουν διάφοροι για τρεις θέσεις, μεταξύ των οποίων ο Lasme, ο Hines, o Erden, ο Printezis και ο Gist. Ο τελευταίος παρότι αποτελεί κομβικό παίκτη για τον Παναθηναϊκό σε όλη τη σειρά και έχει κάνει καλά σκορ, θα τον αφήσω απ' έξω, γιατί εξακολουθεί να μη μου γεμίσει "φαντασιακά" το μάτι. Αντιθέτως με τους Erden και Hines (δεδομένου του ανταγωνισμού πάντα), που πραγματοποιούν ούτως ή άλλως πολύ καλές εμφανίσεις στη σειρά τους. Όσο για τον τέταρτο, απ' τη μια είναι ο Printezis που πλην του πρώτου παιχνιδιού, όπου έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Euroleague, πραγματοποιεί μια μέτρια σειρά, αλλά δεν παύει να είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και στο πλέον κρίσιμο εντός έδρας ματς της χρονιάς αναμένεται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες κι άρα περισσότερες είναι και οι πιθανότητες για ένα δυνατό σκορ. Από την άλλη είναι ο Lasme, που είναι καλύτερος και πιο σταθερός και στο μόνο παιχνίδι της σειράς που δεν έχει δώσει διψήφιο, απέναντι στην Μπαρτσελόνα είναι το πρώτο, όπου αποβλήθηκε κακήν κακώς με 5 φάουλ. Στα συν του είναι επίσης η κακή γενικά παρουσία του Schortsanitis στα δύο εκτός έδρας ματς, σ' αντίθεση με το ΟΑΚΑ. Εν τέλει, ο παράγοντας που θα καθορίσει την επιλογή μου είναι ο αριθμός των παικτών από κάθε παιχνίδι και δεδομένου ότι με Printezis θα έχω 7 από το Ολυμπιακός - Εφές, θα προτιμήσω τον Lasme και το 6-4.

Επομένως, το ρόστερ για την τελευταία αγωνιστική του παιχνιδιού φέτος, θα έχει ως εξής (καμιά έκπληξη, είναι η πιο ακριβή δυνατή 10άδα):

Diamantidis
Farmar
Spanoulis
Navarro
Papanikolaou
Lucas
Tomic
Lasme
Hines
Erden


Αυτά τα ολίγα. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για να δημοσιευθούν και η τελική βαθμολογία μαζί με τους νικητές. Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου