Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Playoffs Game 2 - I believe in you

Ομαλά εξελίχθηκε η πρώτη αγωνιστική των playoffs για την ομάδα, με τη μοναδική παραφωνία να είναι το -2 του Smith, σε ένα καταστροφικό παιχνίδι για την Μακάμπι. Κατά τ' άλλα οι υπόλοιποι, χωρίς να πιάσουν κάποιο εξωπραγματικό σκορ, ήταν "διψήφιοι", κάτι που ανέβασε την ομάδα λίγες θέσεις. Σίγουρα, σοβαρός στόχος δεν υπάρχει πλέον, καθώς είχε χαθεί υπερπολύτιμο έδαφος στη Regular Season, οποιαδήποτε βελτίωση της γενικής θέσης όμως είναι ευπρόσδεκτη και περιμένω αυτή να συνεχιστεί και στις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης είναι από το τραγούδι των Y&T και δείχνει ουσιαστικά την πίστη στο ρόστερ που ξεκίνησε τα playoffs. Έτσι, για πρώτη φορά φέτος (και ίσως όχι μόνο), η ομάδα δεν θα πραγματοποιήσει καμιά αλλαγή, αλλά θα παραμείνει ως έχει. Τα περισσότερα τα έχουμε πει ήδη στην προηγούμενη ανάρτηση, οπότε δεν μένει παρά να σχολιάσουμε τους παίκτες βάσει των πρόσφατων εμφανίσεών τους.

Στους point guards το δίδυμο Teodosic - Diamantidis τα πήγε περίφημα, ειδικά σε σχέση με τις εναλλακτικές επιλογές όπως ο Farmar, που πάτωσε στο ΣΕΦ. Ο Σέρβος έπιασε το rkg του από το ημίχρονο και μετά απλώς το συντήρησε, ενώ ο Diamantidis στάθηκε καλά σε μια πολύ δύσκολη έδρα και περιμένω ακόμα μεγαλύτερα σκορ στη συνέχεια. Όσο για τον Farmar, δύσκολα να επαναλάβει το 3άρι του, αλλά και πάλι, δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μπει στο ρόστερ.

Στην περιφέρεια, ο Spanoulis επιβεβαίωσε την μέτρια του φόρμα, ωστόσο το πληθωρικό του παιχνίδι (6 ρημπάουντ, 8 ασσίστ) τον έσωσε από τα χειρότερα. Η απουσία του πάντως από οποιοδήποτε ρόστερ έχει νόημα αν υπάρχει σοβαρή έλλειψη από credits (πχ κάτω από 600-620). O Fernandez συνέχισε στους γνωστούς τελευταία, ωραίους, ρυθμούς του, ενώ ο Navarro τα βρήκε, όπως και πολλοί άλλοι, σκούρα με τη νέα μπάλα, που οι παίκτες έπιασαν στα χέρια τους μόλις τρεις μέρες πριν τους αγώνες, ωστόσο ακόμα και με 4/15 σουτ, έδωσε ένα 11, που ασφαλώς δεν ενθουσιάζει, όμως μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερο, με καλύτερα ποσοστά, κάτι που είναι και το πιο πιθανό. Επομένως, το δίλημμα αυτή τη φορά είναι μεταξύ Smith και Papanikolaou. Lucas και Nocioni αφήνω απ' έξω καθώς θεωρώ πολύ δύσκολο για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική να μην κάνει μεγαλύτερο rkg από τους 4 ένας από τους δύο πρωτους. Εξάλλου, ο Lucas με μια ακόμα καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό έμεινε στο 11, ενώ ο ηρωϊκός Chapu έκανε το καλό του παιχνίδι στη Μόσχα και δεν ξέρω κατά πόσο του αναλογεί και δεύτερο.

Πίσω στο δίλημμα και οι δύο δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση. Κι αν ο Papanikolaou το έσωσε με κάποια ρημπάουντ και ασσίστ, δίνοντας εν τέλει 7,7, ο Smith απογοήτευσε με 0/3 τρίποντα (όσα και ο πρώτος), 0 ρημπάουντ (με μ.ο. 6+ στο σερί των πρόσφατων πολύ καλών του εμφανίσεων) και -2 rkg. Σίγουρα η εμφάνισή του αυτή μόνο ενθαρρυντική δεν είναι και φαίνεται ο Papanikolaou να προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά ακόμη και για μικρό σκορ, καθώς αγωνίζεται εντός έδρας. Κι εδώ που τα λέμε, όσο περίεργες κι αν είναι οι νέες μπάλες, δύσκολα να ξανακάνει 0/3 τρίποντα. Από την άλλη όμως, επίσης δύσκολο είναι να παρουσιαστεί η Μακάμπι τόσο τραγική στο δεύτερο παιχνίδι με τη Ρεάλ (έκανε αρνητικό ρεκόρ σε πόντους και rkg στην Euroleague, της ULEB τουλάχιστον). Μια καλή Μακάμπι χρειάζεται έναν καλό Smith (αυτά πάνε μαζί εδώ και δυο χρόνια, στα κρίσιμα) και πιθανώς η χθεσινή του εμφάνιση να ήταν απλώς μια κακή παρένθεση σε μια παρατεταμένη περίοδο φόρμας. Οπότε, θα πάρει μια 2η ευκαιρία, κερδίζοντας οριακά ένα ακόμα πολύ δύσκολο δίλημμα.    

Στους ψηλούς, Krstic, Tomic και Khryapa στάθηκαν στο ...ύψος τους και προφανώς δεν υπάρχει καμιά σκέψη για αποχώρηση. Τελευταία μάλιστα ο Μεσίνα το έχει στρώσει έτσι το πράγμα, ώστε να παράγουν ταυτόχρονα σκορ τόσο οι Krstic και Khryapa, όσο και ο Kaun, χωρίς να μένει κάποιος πίσω. Σίγουρα η σταθερότητα του τελευταίου τραβάει την προσοχή, όμως δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να τον θεωρήσω καλύτερο του Μirotic, ή του James, οι οποίοι και αυτή την αγωνιστική αποτελούν το δίλημμα στους ψηλούς. Έχοντας και οι δύο μια μέτρια παρουσία στο πρώτο παιχνίδι, θα προτιμήσω να επιμείνω στον Mirotic, καθώς το χαμηλό σκορ του (που δεν χάλασε ωστόσο το φετινό απόλυτο των διψήφιων εντός έδρας rkg) οφείλεται ως ένα βαθμό και στον παροπλισμό του στον πάγκο για αρκετή ώρα, όταν έκανε το 4ο φάουλ. Ούτως ή άλλως, θεωρούσα εξ' αρχής πως σε ένα από τα δύο πρώτα ματς θα κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι, άρα ίσως έχει αυτή την ευκαιρία αύριο, απέναντι λογικά σε μια πιο ανταγωνιστική Μακάμπι. Από την άλλη, ο James με το 9 του επιβεβαίωσε ότι δεν διανύει και την καλύτερή του περίοδο, ή απλά έχει δυσκολέψει πολύ το επίπεδο. Όπως και να 'χει, νωρίτερα στη χρονιά αν έπαιζε 30 λεπτά είχε σίγουρο ένα πολύ εντυπωσιακό rkg, ενώ τώρα, στον ίδιο χρόνο στα δύο τελευταία ματς (μέσα σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη βέβαια) έχει μ.ο. 10. Όπως και να ΄χει, δεν παρουσίασε κάποιο λόγο για να αλλάξω την απόφασή μου στην αρχή των playoffs, οπότε, η θέση παραμένει στον Mirotic.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα παραμένει ως έχει και θα "κατέβει" και στο 2ο παιχνίδι με το ίδιο ρόστερ:

Diamantidis
Teodosic
Spanoulis
Fernandez
Navarro
Smith
Krstic
Tomic
Khryapa
Mirotic


Devotion!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου