Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Game 2 - Επένδυση στα credits

Ομαλά κύλησε η πρώτη αγωνιστική της νέας σεζόν, χωρίς πολλές εκπλήξεις ή απογοητεύσεις κι έτσι οι περισσότερες ομάδες διατήρησαν ή αύξησαν τα αρχικά κρέντιτς που τους δώθηκαν. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του μπλογκ, που χωρίς να εντυπωσιάσει στο σκορ (139 πόντοι) έφτασε σε κάτι περισσότερο από τα 500 κι έτσι μπορεί να κινηθεί λίγο πιο ελεύθερα στην αγορά αυτή την αγωνιστική, χωρίς να ...τρέχει και να μην φτάνει (να διώχνει παίκτες που αποδείχθηκαν κακές αρχικές επιλογές). 

Ως γνωστόν, η λογική του παιχνιδιού αλλάζει μετά την πρώτη αγωνιστική και πλέον εστιάζουμε στα κρέντιτς και δευτερευόντως στην αγωνιστική ποιότητα των παικτών. Η φάση αυτή διαρκεί μερικές εβδομάδες, αλλά μέχρι να ισορροπήσουν οι ακριβοί, ποιοτικοί παίκτες σε χαμηλότερες αξίες (από την 4η αγωνιστική και έπειτα), θα κοιτάμε καθαρά αλλαγές που δίνουν κρέντιτς. Το πως ακριβώς το κάνουμε αυτό θεωρώ ότι το έχετε λίγο πολύ υπόψη σας, αλλά για τους πρωτάρηδες, υπάρχουν οι αντίστοιχες αναρτήσεις της δεύτερης αγωνιστικής των προηγούμενων σεζόν (ένα απλό κλικ στην ετικέτα "2η αγωνιστική) αρκεί, καθώς επίσης και το "φρέσκο" και ιδιαίτερα αναλυτικό άρθρο στο sport24: http://euroleague.sport24.gr/article/2467292/pws_na_apogeiwsete_to_mpatzet_toys.html . Στο συγκεκριμένο άρθρο μπορείτε να δείτε εκτός των άλλων και τα σκορ που χρειάζεται κάθε υποτιμημένος παίκτης για να διατηρήσει την αξία του, ή να πάρει το 15% αυτής, οπότε ίσως είναι καλό να του ρίξετε ούτως ή άλλως μια ματιά, αφού θα σας γλυτώσει λίγο χρόνο από τον calculator!

Απευθείας στα της ομάδας λοιπόν, στη θέση των point guards, o Bykov αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή και το σκορ που έκανε μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού ξεκίνησε πενταδάτος το ματς με τον Αστέρα και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες. Είναι εξαιρετικά υποτιμημένος, οπότε, καμιά απολύτως σκέψη για αποχώρηση. Ο Wright από την άλλη δεν τα πήγε όσο καλά θα περιμέναμε, έμεινε στο 8,8, έχασε το 15% της αξίας του και πιθανώς να χάσει κι άλλα κρέντιτς, αφού έχει ματς μέσα στη Μαδρίτη! Πιθανοί αντικαταστάτες του είναι ο Williams της Λοκομοτίβ, ο Heurtel και ο Mahmutoglou, αν και ο Γάλλος δεν με εμπνέει ιδιαίτερα για να κάνω τη συγκεκριμένη αλλαγή. Οπότε, στο σενάριο που φεύγει ο Wright, ή θα πρέπει να ρίξω όλα τα unspent credits για τον Williams, ή θα πάω στην πάμφθηνη λύση του Τούρκου. 

Η περιφερειακή γραμμή στο 2-3 τα πήγε περίφημα. Langford, Schilb και Djedovic έδωσαν 20άρια και μόνο ο φθηνός Landesberg έμεινε στο 6, κερδίζοντας πάντως 3 κρέντιτς. Από τη στιγμή που Schilb και Djedovic είναι υποτιμημένοι, δεν έχουν κανένα λόγο να φύγουν. Από την άλλη ο Langford πήρε το 15% και βρίσκεται σε μια καλή αξία που μπορεί να απελευθερώσει πολλά κρέντιτς για αγορές, όμως δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και το εντός έδρας ματς με τη Ζαλγκίρις προσφέρεται για ...φαντασιακά όργια. Επομένως, αν δεν παραστεί ανάγκη, δε θα τον πουλήσω. Όσο για τον Αμερικανό της Μακάμπι, η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα και με το φόβο ότι μπορεί και φέτος τελικά να αποδειχθεί λίγος και να ξεμείνει στην ομάδα για μερικές αγωνιστικές (όπως πχ ο συμπαίκτης του, Tyus, πέρυσι), προτιμώ να είναι αυτός ο περιφερειακός που θα αποχωρήσει. Κι αυτό γιατί θέλω οπωσδήποτε στην ομάδα τον Preldzic στα 51,8 κρέντιτς, που εκτός των άλλων, με σκορ μόλις 2,3 παίρνει το 15%. Έχει ξεκινήσει κι άλλες χρονιές εντυπωσιακά ο Τούρκος, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι θα ανέβει στις υψηλότερες θέσεις των περιφερειακών του παιχνιδιού και θα μείνει εκεί.

Η γραμμή των ψηλών τα πήγε πιο μέτρια, με τον most-bought Ajinca να σώζει την παρτίδα στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Μπάμπεργκ και να πηγαίνει από το 4 στο 15 και από τα 54 στα 60 κρέντιτς, ενώ ο Brown, εκμεταλλεύτηκε το καλό ξεκίνημά του με τον Αστέρα και χωρίς να πάρει πολλές πρωτοβουλίες στη συνέχεια, έβγαλε σχεδόν αθόρυβα ένα 18,7. Αυτός που διέπρεψε ήταν ο συμπαίκτης του, Hendrix, τον οποίο δυστυχώς δεν είχα προτιμήσει, για να μη μαζευτούν πολλοί από την ίδια ομάδα (3 από Λοκομοτίβ) και από το ίδιο ματς (4 μαζί με Schilb). Η παρουσία του όμως δεν άφησε περιθώρια για περαιτέρω προβληματισμούς και ως στόχος, είναι αντίστοιχος του Preldzic για τους περιφερειακούς: πρέπει να μπει στην ομάδα οπωσδήποτε! Οι θέσεις που ελευθερώνονται είναι αναγκαστικά δύο: του Nelson που μένει εκτός για 4 έως 6 εβδομάδες και του Caner-Medley που έδωσε ένα ωραιότατο 0 στο ματς με τον Ολυμπιακό. Τώρα βέβαια ακολουθεί εύκολο παιχνίδι με την Ζιέλονα Γκόρα και δεν αποκλείω εν τέλει να μη χάσει κρέντιτς, αλλά να κερδίσει κιόλας! Όπως και να χει όμως, η λογική λέει ότι πρέπει να αποχωρήσει.

Συνοπτικά, μέχρι στιγμής, αποχωρούν σίγουρα ένας περιφερειακός, ο Nelson και ο Caner-Medley και έρχονται Preldzic, Hendrix και ένας ακόμη ψηλός. Οπότε, ο Wright παραμένει στους point guards. Τα 22 unspent της πρώτης αγωνιστικής, βοηθούν στο να παραμείνει ο Langford στην ομάδα και αυτός που θα αποχωρήσει να είναι ο Landesberg, δεδομένου ότι στους ψηλούς υπάρχει μια εξαιρετικά υποτιμημένη λύση που ακούει στο όνομα Romain Duport. Φθηνός, έχει να δίνει κρέντιτς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και αν και αγωνιστικά δεν εμπνέει, οικονομικά αποτελεί ιδανική επιλογή και συμπληρώνει όμορφα τις αλλαγές της αγωνιστικής.

Έτσι, το ρόστερ της ομάδας για την 2η αγωνιστική θα έχει ως εξής:

Wright
Bykov
Langford
Schilb
Djedovic
Preldzic
Brown
Hendrix
Ajinca
Duport

Δύο και δύο οι ψηλοί από Λοκομοτίβ και Στρασβούργο αντίστοιχα, αλλά αυτό για τους "Ρώσους" τουλάχιστον, δεν αποδείχθηκε πρόβλημα. Όσο για τον Duport, δεν μπήκε για να κάνει σκορ, οπότε μικρό το κακό.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να στέλνετε οποιοδήποτε σχόλιο και απορία στο twitter: https://twitter.com/EFCtheblog


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου