Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Power Forwards & Centers Preview

Ώρα και για την τρίτη και πιο ενδιαφέρουσα θέση στο παιχνίδι, αυτή των ψηλών. Επειδή οι πιθανές καλές επιλογές είναι πολλές κι επειδή μένουν λίγες μόνο μέρες για την έναρξη του παιχνιδιού, θα περιοριστώ στους παίκτες που θεωρώ πραγματικά καλές περιπτώσεις, αγνοώντας άλλους που φαίνεται να έχουν τα εχέγγυα για μια πολύ καλή πορεία στο παιχνίδι (όπως πχ ο Dunston, ή ο Hamilton, ή ο Erden), αλλά προσωπικά δεν με ενθουσιάζουν το ίδιο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, βάσει και των credits πάντα. Πριν ξεκινήσουμε όμως, να υπενθυμίσω ότι ...ξέχασα στους περιφερειακούς τον Landesberg της Μακάμπι, για όσους δεν το διάβασαν στο twitter. 

Χωρίς άλλους προλόγους λοιπόν, και εδώ, η πιο καλή ακριβή επιλογή φαίνεται να είναι άλλος ένας παίκτης της Φενέρ, ο Kleiza, στα 71 credits. Θεωρώ πιθανότερο να πέσει η τιμή του τις πρώτες αγωνιστικές, όμως μέσα στη χρονιά, εφόσον κυλήσει ομαλά, θα μπορεί να σταθεροποιηθεί σε τιμή ανώτερη της αρχικής του. Εξάλλου, στην προηγούμενή του θητεία στην Euroleague έπαιζε σε ομάδα με ένα από τα πιο κορυφαία ρόστερ (ως μονάδες) στη διοργάνωση, έχοντας εξαιρετικά rankings.

Πιο χαμηλά, στα 58 credits, είναι ένας παίκτης που πραγματικά ενθουσιάζει και βάσει των περσινών του στατιστικών αλλά και λόγω της ...εκρηκτικής του εκκίνησης στη βαλτική κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Brown της Κούμπαν, για τον οποίο δεν θεωρώ απίθανο να βρίσκεται στο TOP 10 σε μ.ο. rkg σε όλη την Euroleague. Πολύ καλή περίπτωση αποτελεί και ο συμπαίκτης του, Hendrix, γνωστός μας από τη Μακάμπι, ο οποίος βρίσκεται στα 51 credits και έχει ξεκινήσει επίσης εντυπωσιακά, αν και έχει να μοιραστεί τη θέση του center με τον Maric που για την ώρα πάει στο ...ρελαντί, όμως με κανονικό χρόνο συμμετοχής τα 60 credits με τα οποία ξεκινάει θα φαίνονται λίγα.

Σε ανάλογα credits, συγκεκριμένα 54, βρίσκεται ο βασικός σέντερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης Γαλλίας, Ajinca, ο οποίος σε μια ομάδα όπως το Στρασβούργο μπορεί να διαπρέψει. Δύσκολο να αποφύγει τις κακοτοπιές, όμως θα δίνει και τα 20άρια χωρίς μεγάλο κόπο. Ανάλογη περίπτωση (αλλά σαφώς πιο έμπειρη) ο Darjus Lavrinovic στα 52 credits, παίζοντας σε μια ομάδα που μόλις προσαρμοστεί πλήρως θα αποτελεί το σημείο αναφοράς της και θα έχει τις ευκαιρίες για αρκετά μεγάλα σκορ. Τέλος, όσον αφορά τη ζώνη των 50 credits, υπάρχει και ο Caner-Medley της Μάλαγα, όπου μετά από μια κακή σεζόν(=χάσιμο χρόνου) με την Μακάμπι, επιστρέφει στα γνώριμα ισπανικά εδάφη και ταυτόχρονα σε γνώριμα στατιστικά επίπεδα, απ' ότι έδειξε στα φιλικά τουλάχιστον. Στο πρώτο επίσημο ματς δεν πήγε καλά, έκανε μόλις 4, αλλά πήρε και 12 προσπάθειες.

Λίγο πιο χαμηλά, στα 42, βρίσκεται ο Palacios της Λιέτουβος, που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα προκριματικά πριν λίγες μέρες. Θα τον σκεφτόμουν πιο σοβαρά όμως, αν η λιθουανική ομάδα δεν ενισχυόταν και με τον Songaila, κάτι που θα του κόψει χρόνο συμμετοχής, άρα και rkg. Ακόμα πιο κάτω, στα 33 credits, είναι ο Stimac, που έλαμψε πέρυσι στο Eurocup και μπορεί να δώσει σκορ ακόμα και με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Πιθανώς η καλύτερη φθηνή επιλογή που υπάρχει (αν και ελάχιστα πιο πάνω είναι και ο Vidmar, που ίσως φέτος παίξει μπάσκετ). Τέλος, αν κάποιος θέλει κάτι ακόμα πιο φθηνό (αν και οι υπόλοιπες θέσεις μας καλύπτουν σ' αυτό), μπορεί να δει τον πιτσιρικά Jaiteh της Ναντέρ, στα 22 credits, ο οποίος ξεκίνησε αρκετά δυνατά στη Γαλλία.

Αυτά τα ολίγα στους ψηλούς. Την τρίτη, μια μέρα πριν την έναρξη της σεζόν θα αναρτηθεί και το τελικό ρόστερ για την έναρξη του παιχνιδιού. Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου