Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Shooting Guards & Small Forwards Preview

Στις θέσεις 2-3 υπάρχει πληθώρα επιλογών, ειδικά στα μεσαία στρώματα, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν οι εντελώς προφανείς επιλογές, όπως άλλα χρόνια, κάτι που δείχνει ότι τουλάχιστον φέτος, οι αρχικές τιμές του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλές. Φυσικά, τα πράγματα δυσκολεύουν όσο ψάχνει κανείς στα πιο χαμηλά, κάτι που μάλλον θα χρειαστεί να κάνει κάθε ομάδα, για έναν τουλάχιστον περιφερειακό, για να μπορέσει ν' αποκτήσει τους παίκτες με πάνω από 50 credits, στην ίδια ή σε άλλες θέσεις.

Στη συγκεκριμένη λίστα, δεσπόζει η αρχική τιμή του Σπανούλη, στα 100 credits. Σαφώς εξωπραγματική, αποτελεί συνέχεια στη συνήθεια που υπήρχε κυρίως στα πρώτα χρόνια του παιχνιδιού, όπου ο πιο ακριβός παίκτης κοστολογούνταν στα 100 credits (βλέπε Sabonis το 2004-05, άσχετα αν δεν πάτησε παρκέ, Parker στη συνέχεια και αν δεν κάνω λάθος και Vujcic λίγο αργότερα). Anyway, περνάμε στα γρήγορα τα πρώτα ακριβά ονόματα της λίστας, αν και το μάτι μένει για λίγο στον Bogdanovic, o οποίος έχει μια πιο νορμάλ σε σχέση με τους άλλους τιμή, βάσει της περσινής του απόδοσης, αλλά και αυτής του Eurobasket. Σίγουρα δεν είναι η ευκαιρία της χρονιάς και ούτε πρόκειται να μπει τώρα στην ομάδα μου, αλλά θεωρώ ότι είναι ο μόνος από τους ...70+άρηδες που μπορεί να σταθεί σ' αυτή την τιμή μέσα στη χρονιά. Βέβαια και για τον Smith, τα 70 φαίνονται (και είναι) πάρα πολλά, αλλά έτσι όπως έχει ξεκινήσει στα πρώτα φιλικά και μη παιχνίδια της Μακάμπι φέτος, γι' αυτή την ώρα ίσως να τα βγάζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. 

Ελάχιστα πιο κάτω, στα 68, βρίσκεται ο Langford, ένας από τους καλύτερους παίκτες για το fantasy τα τελευταία χρόνια. Η τιμή του μου προκαλεί εντύπωση, καθώς δεν είναι ανάλογα υπερκοστολογημένος, όπως οι υπόλοιποι. Πέρυσι μάλιστα, τελείωσε την (άδοξη για τη Μιλάνο) σεζόν με καθαρό (χωρίς bonus νικών) μ.ο. 17,5, σκορ που αναλογεί σε αξία 70 credits. Σίγουρα στη νέα Μιλάνο με Jerrells, Moss αλλά και Gentile θα έχει μεγαλύτερο εσωτερικό ανταγωνισμό, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μην είναι και φέτος η πρώτη της επιθετική επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν ήταν να επενδύσω τα credits μου σε κάτι πιο ακριβό στο 2-3, θα διάλεγα τον Keith.

Μιας που τον αναφέραμε, μετά το εξαιρετικό Eurobasket που έκανε και τον προφανή χρόνο που θα πάρει φέτος, πολύ καλή επιλογή ίσως είναι και ο Gentile, από την ίδια ομάδα. Δεν έχω σαφή εικόνα για τον ακριβή ρόλο του στη Μιλάνο, όμως στα 55 credits μόνο απαρατήρητος δεν περνάει. Ανάλογη τιμή (56), έχει ένας παίκτης που σάρωσε πέρυσι στο δεύτερο μισό της Regular Season κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Schilb, που φέτος θα καμαρώνουμε με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Τα αρνητικά στην περίπτωσή του είναι ότι πάει σε έτοιμη ομάδα, όπου δε θα είναι εξ' αρχής ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης, όπως και ο δύσκολος όμιλος που βρίσκεται ο Αστέρας, όμως από την άλλη, βλέποντας τα περσινά του στατιστικά σε συνδυασμό με την αρχική τιμή του, δεν γίνεται να μην πατήσεις το "buy". Λίγο πιο κάτω, επίσης στα 50 credits, βρίσκονται ο Gecevicius και ο Djedovic. Ο δεύτερος έλαμψε στο Eurobasket, παρά την αποτυχία της Βοσνίας και έδειξε ότι φέτος, μετά από δυο καλές μεν, αλλά ασταθείς χρονιές, ήρθε η ώρα για να ανέβει επίπεδο. Έχει ξεκινήσει θετικά και στα πρώτα ματς της Μπάγερν. Όσο για τον "Gecevotion", πήρε από το χέρι τη Λιέτουβος στα προκριματικά και την οδήγησε στην Ευρωλίγκα, έχοντας μ.ο. rkg στα τρία παιχνίδια που έδωσε 23,3. Ξεκινάει μεν με δύσκολο ματς, στην έδρα του Παναθηναϊκού κι έχει και τον Seibutis από δίπλα που μπορεί να του κόψει χρόνο και rkg, αλλά από την άλλη, ο ίδιος παίκτης πριν πάει στον Ολυμπιακό, είχε μ.ο. rkg στη Regular Season, σε δύο διαδοχικές σεζόν με τη Λιέτουβος, πάνω από 14. Τώρα που φαίνεται και αγριεμένος, μάλλον πάει για παραπάνω.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετοί ακόμη παίκτες που θα μπορούσαν να μας απασχολήσουν. Από τον San Emeterio στα 60 credits, που ίσως φέτος έχει το χώρο να επανέρθει σε επίπεδα προηγούμενων σεζόν (μετά την αποχώρηση του Bjelica, o Nocioni πάει κυρίως στο 4 κι έτσι το 3 απελευθερώνεται σε μεγάλο βαθμό), έως και τον Gladyr της Ναντέρ στα 44 credits, που έρχεται κι αυτός από πολύ καλό Eurobasket και δεν θα παίζει και στην πιο ...ανταγωνιστική ομάδα. Ανάλογες περιπτώσεις είναι ο εξαιρετικός Curry στα 53, ειδικά από τη στιγμή που είναι τραυματίας ο Ukic, ο Benzing της Μπάγερν που έλαμψε κι αυτός στο Eurobasket, αν και υστερεί σε ευρωπαϊκές παραστάσεις, ο Toolson της Μάλαγα στα 46 που μοίραζε 20άρες στα φιλικά μέχρι να επιστρέψει ο Dragic, ενώ και ο ίδιος ο Dragic θα αποτελεί καλή ευκαιρία, παρά το μεγάλο συνωστισμό της Μάλαγα στο 2-3, εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, από μια ομάδα που μάλλον δεν παρακολουθεί Eurobasket. Άκρως ποιοτικές λύσεις είναι και οι Preldzic με τον Darden, ειδικά άμα παίρνουν τις μπάλες που πρέπει, ο ένας για να δημιουργήσει (θεωρώ ότι με τον Ομπράντοβιτς θα περνάνε πολλά από τα χέρια του Τούρκου) και ο δεύτερος για να εκτελέσει, όντας το μοναδικό καθαρό τριάρι της Ρεάλ. Τέλος, εξαιρετικός στις πρώτες του εμφανίσεις με τη Ζιέλονα Γκόρα εμφανίζεται ο Eyenga και περιμένω να δω πως θα πάει στα πρώτα ματς.  

Λίγο πιο κάτω βρίσκονται δύο παίκτες της Μπουντιβέλνικ, άγνωστοι στο "euroleague" κοινό, όμως με τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν, ο Downs στα 42 και ο Ahearn στα 36 credits. Στα φιλικά που έχουν δώσει οι Ουκρανοί δεν τα έχουν πάει διόλου άσχημα, με τον Ahearn να σκοράρει αρκετά και τον Downs, εκτός των άλλων, να μαζεύει και μπόλικα ρημπάουντ, λόγω της αλτικότητάς του. Αρκετά άγνωστοι για να τους εμπιστευθεί κανείς από την πρώτη αγωνιστική, αλλά και αρκετά φθηνοί για να έχει πολλά μάτια πάνω τους.

Στις πιο φθηνές λύσεις, αυτοί που μου γεμίζουν το μάτι είναι ο Jelinek της Λαμποράλ, για τον οποίο ακόμα και με τον (δίμηνο) ερχομό του Kelati θεωρώ πως θα έχει αρκετό χρόνο για να στηρίξει τουλάχιστον αυτά τα 25 credits, ο Pappas, που έχει αδιαμφισβήτητο μπασκετικό ταλέντο, όμως στον Παναθηναϊκό δεν θα είναι και το πρώτο βιολί και ο Abrines στα 20, λόγω του περσινού ξεπετάγματός του στα μέσα της χρονιάς, αλλά και του πρόσφατου τραυματισμού του Oleson, κάτι που του δίνει θέση στη 12άδα, ενώ άγνωστο είναι και το πότε θα παίξει κανονικά ο Navarro. Τέλος, αν κάποιος θέλει πραγματικά φθηνή λύση, μπορεί να εμπιστευθεί τον Batuk της Εφές με 10 credits, ο οποίος παίρνει σταθερό χρόνο ως τώρα σε φιλικά και κύπελλο (με πλήρες ρόστερ μάλιστα), και πιθανώς αυτή να είναι η χρονιά του δικού του ξεπετάγματος.

Coming next: Power Forwards & Centers Preview. Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου