Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Game 3 - Σοβαρές Επενδύσεις

Μετά από μια αναμενόμενα δύσκολη 2η αγωνιστική, με χαμηλά σκορ, προχωράμε με την ίδια λογική των credits, για τις τρεις αλλαγές που έχουμε στη διάθεσή μας. Έχει γίνει ήδη μια καλή, όχι βέβαια εντυπωσιακή, αρχή, αλλά σημασία έχει αυτό να συνεχιστεί και στις επόμενες αγωνιστικές, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα credits στη διάθεσή μας και να διορθώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα κακώς κείμενα της ομάδας.

Φυσικά, μαζί με τα credits, πρέπει να συνυπολογίζονται και άλλοι παράγοντες κατά το ...μεταγραφικό σχεδιασμό, όπως η αγωνιστική ποιότητα των παικτών. Μεταξύ δύο παικτών που είναι το ίδιο υποτιμημένοι και δίνουν τα ίδια credits, προτιμότερος είναι ασφαλώς αυτός που είναι και στην πράξη, μέσα στο παρκέ καλύτερος. 'Ετσι, εκτός των άλλων, θα μπορεί να παραμείνει πιο εύκολα στην ομάδα, ανεξαρτήτως του αν θα πάει εν τέλει καλά ή όχι κι έτσι να μην χρειαστεί εκ νέου αλλαγή. Περισσότερα όμως για τα κριτήρια με τα οποία μπορείτε να αξιολογήσετε τις κινήσεις σας, μπορείτε να δείτε τόσο μέσα από τις αντίστοιχες αναρτήσεις της 3ης αγωνιστικής των προηγούμενων ετών (ένα κλικ στην ετικέτα αρκεί), όσο και στο νέο άρθρο που θα δημοσιεύει σήμερα το πρωί στο Euroleague Greece.
 
Όπως την προηγούμενη αγωνιστική υπήρχαν δύο σαφείς μεταγραφικοί στόχοι, ο Hendrix και ο Preldzic, έτσι και αυτήν, υπάρχει ένας ψηλός και ένας περιφερειακός. Ο ένας είναι ο Marjanovic, που έκανε όργια στη Nokia Arena στο 2ο ημίχρονο και είναι πολύ υποτιμημένος (με σκορ 1 παίρνει το 15%) και ο άλλος είναι ο Hopson της Εφές, που έχει δύο σερί γεμάτες και πολύ καλές εμφανίσεις. Επίσης υποτιμημένος, θέλει 5,5, έτσι όπως παίζει λογικά δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα μέσα στην Μπάμπεργκ. 

Θα πρέπει βέβαια να βρεθούν τα credits για να αποκτηθούν, καθώς δεν είναι και οι πιο φθηνοί παίκτες, ειδικά ο Hopson. Στους ψηλούς, ο Hendrix είναι φυσικά αμετακίνητος, ενώ ο Duport πολύ φθηνός για να χωρέσει σε μια τέτοια κίνηση. Πιθανώς βέβαια να είναι η τρίτη μεταγραφή. Επομένως, πρέπει να γίνει επιλογή μεταξύ του Brown και του Ajinca. Ο Γάλλος είναι πιο υποτιμημένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και σίγουρα credits. Έχει και θεωρητικά πιο εύκολο ματς και είναι και πιο φθηνός. Ο Brown όμως είναι ...βασικό συστατικό της ομάδας από την αρχή, τον εμπιστεύομαι ιδιαίτερα, όπως και την έφεση που έχει στο σκοράρισμα κι έτσι, έστω και αν αντικειμενικά δεν είναι η καλύτερη επιλογή, θα προτιμήσω να κρατήσω αυτόν. 

Ανάλογα, ο Hopson δεν μπορεί να αντικαταστήσει Preldzic, αλλά και Djedovic, παρά το δύσκολο ματς που έχει ο τελευταίος, αφού έχει μια τάση να ανέβει η αξία του και ως τώρα είναι ιδιαίτερα σταθερός σε Euroleague και Γερμανία. Το πολύ κακό παιχνίδι του Schilb στην Μακάμπι τον μετέτρεψε σε υπερτιμημένο, όμως και τα 54 κρέντιτς δεν είναι και η καλύτερη τιμή για να τον αποχωριστεί κανείς. Εξάλλου, μετά θα μείνουν ελάχιστα unspent για την τρίτη αλλαγή, αφού θα χουν ξοδευτεί και τα κρέντιτς που μένουν από την αλλαγή του Ajinca με τον Marjanovic. Οπότε, μετά το απογοητευτικό του 8,8 απέναντι στη Ζαλγκίρις, ο κλήρος πέφτει στον Langford. Επίσης τα 66 credits δεν είναι η ιδανική τιμή για να τον διώξει κάποιος, έχοντας μάλιστα μόλις χάσει το 15%, όμως παίζει μέσα στη Ρεάλ που αυτό το διάστημα τουλάχιστον τρομάζει, επομένως, είναι θεμιτή η ...προσωρινή λύση της συνεργασίας. 

Περισσεύουν κάτι περισσότερο από 16,5 credits και μάλλον είναι η ώρα να φύγει και ο Ράιτ που κάθε άλλο παρά δικαίωσε τις προσδοκίες. Το -2 μέσα στη Μαδρίτη ήταν πολύ βαρύ (έφτασε μέχρι -7) και πλέον είναι πολύ πιθανό να χάσει εκ νέου το 15% και να βρεθεί κάτω από τα 30 κρέντιτς. Το κακό όμως είναι ότι δεν υπάρχει άλλος υποτιμημένος point guard εκτός του Bykov κι άρα ο πιθανός αντικαταστάτης του θα είναι ισορροπημένος.

Απ' την άλλη υπάρχει και ο Duport που μπορεί ίσως να μείνει μία ακόμα αγωνιστική για να δώσει άλλα 3+ credits, όμως από εκεί και πέρα, μετά το -3 που έκανε είναι θέμα χρόνου να φύγει. Οπότε τα unspent μπορούν να πάνε στη δική του αλλαγή. Εντελώς οριακά (για 0,05 credits) μπορεί να αποκτηθεί ο Dragicevic στη θέση του. Δε μου γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι, αλλά σίγουρα φαίνεται καλύτερη περίπτωση από τον Γάλλο και είναι μάλιστα και πιο υποτιμημένος. Why not λοιπόν.. Αναβαθμίζω τον τέταρτο ψηλό και περιμένω τον Wright να με δικαιώσει κάποια στιγμή, κάτι που πιστεύω είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Ο Αμερικανός πάντως δεν έπαιξε το σαββατοκύριακο στην Γερμανία, οπότε αν έχει αμφίβολη συμμετοχή το πλάνο αλλάζει βάσει των παραπάνω. Διαφορετικά, το ρόστερ θα έχει ως εξής:

Wright
Bykov
Hopson
Preldzic
Djedovic
Schilb
Hendrix
Brown
Marjanovic
Dragicevic


That's all. Μόλις τελειώσει και αυτή η αγωνιστική, κρατάμε μεν τη λογική των credits, όμως περνάμε σιγά σιγά και στο πιο συναρπαστικό στάδιο του fantasy, αυτό του χτισίματος της πραγματικής ομάδας. Stand by!

ΥΓ. Προθεσμία σήμερα Τετάρτη 19:45 για τις αλλαγές, αφού παίζουν Λιέτουβος - Λαμποράλ, οπότε μην κάνετε το έγκλημα να τις ξεχάσετε!

3 σχόλια :

  1. Καλημερα σε ολη την παρεα!
    Πολυ καλη η δουλεια που γινετε για το fantasy που μας κραταει ολους εδω.
    Θα ηθελα να πααρθεσω και εγω την αποψη μου για την αγωνιστικη που ερχεται!
    Επειδη εχει τυχει να δω σχεδον ολους τους αγωνες μεχρι τωρα θεωρω οτι μπορω να βοηθησω καποιους που δεν μπορουν λογω χρονου να δουν καποιες ομαδες!
    Ο Μαριανοβιτς θα αποτελει σχεδον καθε βδομαδα μια επιλογη μου στους ψηλους!Το παιχνιδι του Ερ.Αστερα στηριζεται σε μεγαλο ποσοστο σε αυτον και αυτο ισως αποτελει και την δικαιολοφια για ποιον λογο ο Schilb δεν παει καλα μεχρι τωρα.Ο πανηψυλος Μαραινοβιτς ειναι θηριο κανονικο μεσα στην ρακετα!Ολα τα καλαθια του ειναι σχεδον καρφωματα (δεν χρειαζεται να πηδηξει αλλωστε και πολυ για να το κατορθωσει αυτο).Σε συνδιασμο με τα ριμπαουντ που θα παιρνει σε καθε ματς θεωρω οτι βαθμολογιες γυρω στα 20+ τις εχει ευκολα απο εδω και μπρος!Μονος εχθρος ειναι τα τυχον φαουλ θα του στερησουν χρονο συμμετοχης!
    Με την περιπετεια του Τζαβαι ισως Αρογιο και Ερστεγκ παρουν περισσοτερες προσπαθειες στο παιχνιδι της Γαλατα!Κατι αναλογο θα συμβει και με τον Νοτσιονι στην Λαμποραλ λογω των τραυματισμων που εχουν πληξει την ομαδα!Οι 3 τους ειναι λιγο ακριβοι απλα ειναι φιλολογικο το ενδιαφερον σε αυτους μεχρι στιγμης!Ισως ο Αρογιο να προτιμηθει λογω του κακου παιχνιδιου με τον Ολυμπιακο!
    Ο Λαβρινοβιτς της Λοκομοτιβ επομενη επιλογη,Η ομαδα στηριζει πολλα πανω αν και σε προχωρημενη ηλικια πλεον.Δεν ειναι βεβαια για καθε αγωνιστικη να τον επιλεγουμε!Μια μια προβλεπω οτι θα πηγαινει καλα.Αρα αυτην την αγωνιστικη ειναι μια καλη επιλογη.
    Κατι αναλογο θα συμβαινει και με τον Γκετσεβιτισους της Λιετουβος.Δεν ειναι ο ηγετης.Μαζι με τον Σειμπουτις εχουν αναλαβει αυτον τον ρολο.Αρα σε καποια παιχνιδια θα ειναι καλος ο ενας και σε καποια ο αλλος.Απλα ο πρωην του Ολυμπιακου εχει την δυνατοτητα να σκοραρει ευκολους ποντους εξω απο την γραμμη των 3ποντων.Ειναι στα υποψιν και αυτος λογω του μια μια που ειπαμε και παραπανω!
    Απο την Μακαμπι πολυ παιχνιδι παιρνει ο Ιγκλις.Καλος παιχτης αριστεροχειρας με καλο 3ποντο.Τακτικα βεβαια δεν μου αρεσε με τον Ερ.Αστερα.Ο Τζειμς εβαλε καποια στιγμη 11 συνεχομενους ποντους και κρατησε την διαφορα στους 20 ποντους στο δευτερο ημιχρονο ενω και ο Σοφο δεν ειχε αντιπαλο μεσα στην ρακετα.Εκτος του Ιγκλις δεν θεωρω οτι υπαρχει καποιος αλλος που να μπορει να επιλεχθει απο την ομαδα του Τελ Αβιβ.
    Η Μακαμπι με την Ρεαλ ειναι ομαδες που δισταζουν να πυροβολησουν απο μακρια.Σχεδον ολοι οι παιχτες των ομαδων ειναι ικανοι για αυτο (αυτο για οποιον ενδιαφερεται στην βαθμολογια που υπαρχει και για τα 3ποντα)
    Για να μην κουραζω και αλλους πιστευω να βοηθησα με αυτες τις λιγες παρατηρησεις που εκανα με αυτα που εχω δει μεχρι στιγμης απο τις ομαδες.
    Καλη συνεχεια σε ολους και θα ειμαστε εδω για να τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λαβρινοβιτς ειναι φυσικα της Μπουντιβελνικ και οχι της Λοκομοτιβ!Συγνωμη για το λαθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα "Ανώνυμε"! Ενδιαφέροντα και σίγουρα καλοδεχόυμενα τα στοιχεία και οι απόψεις που μοιράζεσαι μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή