Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Another year's Devotion

Η Regular Season αποτελεί παρελθόν και για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, το TOP 16 ξεκινάει μέσα στις γιορτές, διατηρώντας έτσι το φαντασιακό ενδιαφέρον στα ύψη! Αυτή τη φορά βέβαια, υπάρχει μια πολύ πρωτόγνωρη ιδιαιτερότητα, αφού η πρώτη αγωνιστική της νέας φάσης θα ολοκληρωθεί σε ...δύο χρόνια, καθώς αναγκαστικά, η πρώτη μέρα αυτής θα διεξαχθεί μέσα στον Δεκέμβριο, αύριο Τρίτη, ενώ η δεύτερη μέρα θα γίνει κανονικά την Παρασκευή. 

Μέσα στο γιορτινό κλίμα των ημερών λοιπόν, θα πρέπει να αφοσιωθείτε και στην ομάδα σας στο fantasy, με ιδιαίτερη μάλιστα προσοχή, καθώς η αγωνιστική που ακολουθεί είναι κομβικής σημασίας για τη μελλοντική σας πορεία στο παιχνίδι. Τα θεωρητικά της αγωνιστικής βέβαια μάλλον ήδη τα γνωρίζετε, αν και πάντα μπορείτε να περάσετε μια βόλτα και από το Euroleague Greece όπου έχει ήδη αναρτηθεί το σχετικό άρθρο που αποτελεί ουσιαστικά έναν μίνι οδηγό για το TOP 16. 

Όσον αφορά την ομάδα του blog, η απουσία του Έρτσεγκ την τελευταία στιγμή την 10η αγωνιστική, μάλλον την ωφέλησε, αφού οι διορθωτικές κινήσεις, σε συνδυασμό και με την καλή απόδοση των υπόλοιπων παικτών της χάρισε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ της εβδομάδας, σκαρφαλώνοντας έτσι πάνω από 2000 θέσεις στη συνολική βαθμολογία. Η θέση 3800 κάτι βέβαια δεν λέει τίποτα και η ομάδα έχει να δώσει πολλές μάχες ακόμα ώστε να βρεθεί σε μια αξιοπρεπή θέση.

Η τακτική μου είναι λίγο πολύ γνωστή, αλλά και προφανής. Δεδομένης της ελευθερίας που χαρίζουν οι δέκα αλλαγές, τώρα πρέπει να έρθουν μόνο οι καλύτεροι. Κι επειδή καμιά φορά είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς ακριβώς 10 παίκτες, μπορεί να διαλέξει λίγο περισσότερους, ώστε να ακολουθήσει μετά το rotation. Αυτό βέβαια διαμορφώνεται ανάλογα με το πέρασμα των αγωνιστικών. Ως εκ τούτου, θα προσπαθήσω να επιλέξω τον ιδανικό συνδυασμό των δέκα παικτών, βάσει πάντα των κρέντιτς που έχω στη διάθεσή μου και ακολούθως να προχωρήσω σε διορθωτικές κινήσεις βάσει των αγώνων της πρώτης αγωνιστικής.

Στους point guards τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Οι δύο πρώτες μου επιλογές ξεχωρίζουν τόσο από τις υπόλοιπες, που δεν χρειάζεται να εξετάσω άλλες τη δεδομένη στιγμή. Πρόκειται για τους Τέιλορ Ρόστεστι και Σέρχιο Ροντρίγκεζ. Ο πρώτος έκανε μαγική regular season και είναι μακράν του δεύτερου (και εξαιρουμένου του τραυματία Τεόντοσιτς) ο πιο παραγωγικός παίκτης της θέσης. Τ' ότι πραγματοποίησε μεγάλες εμφανίσεις ακόμα και με δύσκολους αντιπάλους, μόνο υπέρ του μπορεί να λειτουργήσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Όσο για το μουσάτο ισπανό, η τιμή του τα λέει όλα. Τρομερή ευκαιρία, έχοντας δώσει μάλιστα δείγματα αγωνιστικής ανάκαμψης στα τελευταία ματς που έπαιξε. Και οι δύο βέβαια προέρχονται από τραυματισμό, επομένως, θα χρειαστεί να περιμένω την τελευταία ενημέρωση για το επίπεδο της ετοιμότητάς τους. 

Στους περιφερειακούς, οι επιλογές που προκύπτουν αβίαστα είναι επίσης δύο. Με την ίδια λογική του Ροντρίγκεζ, παραμένει στην ομάδα ο Ρούντι Φερνάντεζ, για τον οποίο τα 57 κρέντιτς είναι πολύ λίγα και νομίζω δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανάλυσης. Ο δεύτερος σίγουρος είναι ο Τάρενς Κίνσεϊ, που στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του στο κρίσιμο ντέρμπι με την Ούνιξ και πιστεύω θα συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις και στο TOP 16. Βγάζει σκορ από πολλές στατιστικές κατηγορίες, ενώ το σημαντικότερο όλων ίσως είναι όχι μόνο τα φάουλ που κερδίζει, αλλά οι βολές που εκτελεί από αυτά.

Από εκεί και πέρα, τα οικονομικά της ομάδας επιτρέπουν μάλλον την απόκτηση μόνο ενός ακόμα ακριβού περιφερειακού. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, επομένως μπορώ να επιλέξω την καλύτερη δυνατή. Αυτός που υπήρχε ήδη στην ομάδα είναι ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος πραγματοποίησε μαγική regular season. Θεωρώ όμως πιθανότερο σενάριο να πέσει λίγο σε σκορ στο TOP 16, ενώ και στην τιμή του δεν αποτελεί κάποια ευκαιρία. Με την ίδια πάνω κάτω μπορώ να αποκτήσω τον Σπανούλη, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και έχει και μάλιστα το πλεονέκτημα των κερδισμένων φάουλ. Υπάρχει βέβαια και ο Ντέβιν Σμιθ, ο πιο ακριβός περιφερειακός, ο οποίος βρίσκεται σε ...οργιώδη κατάσταση, θεωρώ όμως τα 83 κρέντιτς πάρα πολλά για έναν παίκτη που ίσως περιοριστεί ο εκτελεστικός του ρόλος, όταν Πάργκο, Τάιους και Σχορτσανίτης θα βρίσκουν σταδιακά ρυθμό κι έτσι το παιχνίδι της Μακάμπι θα μοιραστεί περισσότερο. Όσον αφορά τον Γκάουντλακ, η αστάθειά του, αλλά και η απόκτηση του Ζήση δεν με ενθουσιάζουν για την απόκτησή του. Αντιθέτως, ιντριγκάρει λίγο περισσότερο η περίπτωση του Μπογκντάνοβιτς, αν και εφόσον ο Ζήσης του στερήσει μόνο τα οργανωτικά του καθήκοντα και όχι χρόνο συμμετοχής. Σπανούλης - Μπογκντάνοβιτς λοιπόν; Γιατί όχι;

Στους ψηλούς υπάρχουν τρεις πολύ προφανείς ακριβές επιλογές. Μαριάνοβιτς, ΜακΛίν και Έρτσεγκ έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές σεζόν έως τώρα και παρόλο που οι δύο πρώτοι είναι λογικό να μην μπορέσουν να συνεχίσουν με το ίδιο εντυπωσιακά σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του TOP 16, αποτελούν τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις, μαζί με τον Σέρβο ψηλό της Γαλατά. Τα κρέντιτς που απομένουν δεν είναι πολλά, επομένως και εδώ πρέπει να κινηθώ για κάτι φθηνότερο. Σε αντίθεση με τις άλλες θέσεις, στους ψηλούς υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες φθηνές επιλογές, αλλά την προσοχή μου τραβάει ο Πάτρικ Γιανγκ, παίκτης επίσης της Γαλατασαράι, που εντυπωσίασε στο τελευταίο ματς-τελικό με τον Ολυμπιακό. Εκτός των άλλων, ο Γιανγκ είναι υποτιμημένος, επομένως μπορώ να έχω διπλό όφελος με την απόκτησή του.

Κάπως έτσι ήταν το αρχικό μου πλάνο για την ομάδα. Ωστόσο, η παρουσία δύο παικτών που δεν είναι καθόλου απίθανο να αποτελέσουν τρύπες στο ρόστερ (Μπογκντάνοβιτς και Γιανγκ), ακόμα κι αν ο ένας είναι βραχυπρόθεσμη κίνηση, δεν με ενθουσιάζει. Κι εφόσον ο Γιανγκ θεωρείται σίγουρος, λόγω υποτίμησης, αυτός που δεν θα έρθει τελικά θα είναι ο Μπογκντάνοβιτς. Τα unspent που έχουν απομείνει βέβαια είναι 12 και δεν αρκούν για να αγοράσω κάτι αισθητά καλύτερο, επομένως θα πρέπει να "κόψω" από κάποια άλλη θέση.

Η πιο πρακτική επιλογή είναι αυτή του Μαριάνοβιτς. Το πρόγραμμά του Αστέρα με βοηθά στην απόφασή μου αυτή. Πρώτο ματς εντός με την Ρεάλ, ενώ στη συνέχεια ταξιδεύει στην Μακάμπι, όχι και τα ευκολότερα ματς δηλαδή. Ως αντικαταστάτης, δεν με ενθουσιάζει καμιά περίπτωση, πλην ίσως μίας, αυτής του Άντε Τόμιτς. Το "ίσως" μπαίνει λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής που μπορεί να έχει με το σύνηθες rotation της Μπαρτσελόνα στη θέση 5. Αλλά και πάλι, αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες επιλογές, ενώ τα 74,7 κρέντιτς δεν είναι άσχημα για έναν παίκτη της κλάσης του. Πρακτικά, εξοικονομώ 30 και πλέον κρέντιτς με την κίνηση αυτή. Φυσικά, ο Μαριάνοβιτς εξακολουθεί να βρίσκεται εντός πλάνου, αλλά θα προτιμήσω να τον αγοράσω φθηνότερο μετά τη 12η αγωνιστική. 

Πίσω στην περιφέρεια, με τα κρέντιτς που εξοικονομήθηκαν μπορώ να φέρω οποιονδήποτε παίκτη στη θέση του Μπογκντάνοβιτς, ακόμα και τον Σμιθ. Επειδή όμως, όπως είπα, θεωρώ πολλά τα κρέντιτς που απαιτούνται για την αγορά του, θα προτιμήσω κάτι πιο οικονομικό κι ενδεχομένως ελπιδοφόρο, βάσει των πρόσφατων εμφανίσεών του, που ακούει στο όνομα Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλοαμερικανός είναι παίκτης που μπορεί να σκοράρει, να πασάρει, να πάρει ρημπάουντ και να κερδίσει φάουλ και εφόσον έχει σταθεροποιηθεί σε μεγάλο χρόνο συμμετοχής (το τελευταίο ματς με την Τούροφ δεν το θεωρώ σοβαρό δείγμα), τότε τα 64 κρέντιτς είναι λίγα και μπορεί να ανέβει πολύ παραπάνω. Η επιλογή αυτή περιέχει κάποιο ρίσκο (αν και σαφώς πιο ασφαλής του Μπογκντάνοβιτς), αλλά είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι μπορεί να πραγματοποιήσει εξαιρετικό TOP 16. Εκτός των άλλων, η κίνηση αυτή αφήνει στην άκρη ένα σεβαστό ποσό κρέντιτς, που μπορεί να αποδειχθούν υπερπολύτιμα για τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις που θα προκύψουν.

Έτσι λοιπόν, αν δεν προκύψουν απρόοπτες απουσίες, ειδικά στις θέσεις των point guards, ή άλλα σενάρια στο μυαλό μου (σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση σε facebook και twitter), το ρόστερ της ομάδας ενόψει της 1ης αγωνιστικής του TOP 16 και 11ης αγωνιστικής του παιχνιδιού θα είναι:

Ρότσεστι
Ροντρίγκεζ
Σπανούλης
Κίνσεϊ
Χάκετ
Φερνάντεζ
ΜακΛίν
Έρτσεγκ
Τόμιτς
Γιανγκ


Devotion και καλή χρονιά!

3 σχόλια :

  1. καλησπερα χρονια πολλα
    καποιο νεοτερο για ροτσεστι σερχιο,εσυ τι θα κανεις;
    βοροντσεβιτσ ροτσεστι η μκλιν λιου/σεχιο θα επαιρνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα αφήσω Ροντριγκεζ και θα πάρω Αρογιο στη θέση του Ροτσεστι. Δεν μπορώ να πάρω δύο ρισκα, ούτε όμως και να εχω δύο αλλαγές στη θέση. Ο Σερχιο παίζει, αλλά λογικά όχι στο 100%, ενώ ο Ροτσεστι μάλλον παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω σε μεγάλη φαντασιακή εκτίμηση τον Μακλιν, σε αντίθεση με τον Βοροντσεβιτς, οπότε είναι προφανής η προτίμηση μου, παρόλο που ο Μακλιν έχει δύσκολο ματς (όπως και ο Ρώσος φόργουορντ βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή