Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Comeback

Την έβδομη αγωνιστική του παιχνιδιού, η ομάδα κινήθηκε για μία ακόμη φορά σε ρηχά νερά κι αυτό συνέβη για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν η μη συμμετοχή του Μπατίστα που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν προσφέρει πόντο στην ομάδα και δεύτερος και σημαντικότερος, η παντελώς αδιάφορη εμφάνιση του Μάρκους Ουίλλιαμς απέναντι στην Νεπτούνας. 

Παρόλο που σαν κίνηση δεν ταίριαζε και πολύ στη λογική μου, μπορούσε να συνδυαστεί κάλλιστα, με έναν πιο φθηνό ενδεχομένως Τεόντοσιτς την αγωνιστική που ακολουθεί, όπως είχα αναφέρει. Ούτε ο Σέρβος όμως αγωνίστηκε, οπότε το πλάνο στέφθηκε από μεγάλη αποτυχία. Όχι απόλυτη, γιατί ευτυχώς, ο Αρόγιο έμεινε επίσης σε ρηχά νερά κι έτσι γλυτώσαμε την ψυχρολουσία.

Με την ομάδα να έχει βυθιστεί πλέον κι άλλο στη βαθμολογία, μάλλον ήρθε η ώρα για κάποιου είδους "plan B". Σαφής προτίμησή μου είναι όταν δεν μπορώ να αποκτήσω όλους τους παίκτες που θέλω, λόγω ...οικονομικής στενότητας, να μην συμβιβάζομαι με μετριότερες λύσεις ανά θέση, αλλά να αγοράζω έναν αρκετά φθηνό παίκτη (με πολύ υψηλότερες, αναλογικά, δυνατότητες), κίνηση που θα μου εξοικονομήσει κρέντιτς και να αποκτήσω στις υπόλοιπες θέσεις τους παίκτες που θέλω. Είναι ένα ...δοκιμασμένο πλάνο, που έχει "πιάσει" επί εποχές ...Louis Bullock, όταν και ξεκινούσε με σβηστές μηχανές το παιχνίδι και στη συνέχεια έδινε τα 30άρια από τα 30 κρέντιτς.

Ένας τέτοιος φθηνός παίκτης υπάρχει στην ομάδα, αλλά ο Λάντεσμπεργκ κάθε άλλο παρά αξιόπιστος είναι. Αγωνίστηκε μεν αρκετό χρόνο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όμως το σκορ που έδωσε δεν ήταν ανάλογο. Επιπρόσθετα, στη θέση αυτή υπάρχουν αρκετές λύσεις που "πληρώνουν" άμεσα σε σκορ, οπότε καλό θα ήταν να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση εδώ. Αντιθέτως, στη θέση των point guards, τη συγκεκριμένη αγωνιστική δεν με ενθουσιάζει κάτι ιδιαίτερα. Οι πολύ ακριβοί παίκτες (Ρότσεστι, Ερτέλ) δεν έχουν και τα ευκολότερα ματς και δεν σκοπεύω να τους αποκτήσω στις υψηλές τιμές τους τώρα. Ο ακόμα πιο ακριβός Τεόντοσιτς, ακόμα κι αν αγωνιστεί, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, ενώ πιο φθηνές περιπτώσεις (Ροντρίγκεζ, Διαμαντίδης) συνεχίζουν να μην εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα.

Επομένως, μπορώ να προσπεράσω όλους αυτούς, μαζί με Γιουλ, Αρόγιο, Ουίλλιαμς και να πάρω έναν παίκτη που μάγεψε την τελευταία αγωνιστική, τον Κέρτις Τζέρελς σε μια εξαιρετική τιμή. Έως τώρα υπήρξε κάκιστος, όμως η εμφάνιση μέσα στην Ρεάλ ίσως του δώσει την ώθηση που χρειάζεται. Κατά τ' άλλα έχει την ικανότητα, αν όχι για πολύ μεγάλα, τουλάχιστον για σκορ παρόμοια με αυτά των προηγούμενων παικτών που αναφέρθηκαν κι έτσι μπορώ να "συμβιβαστώ" με την παρουσία του στο ρόστερ, κίνηση που εκτός από τα κρέντιτς που απελευθερώνει, θεωρώ ότι θα αποδειχθεί καλή και ως προς το σκοράρισμα. Εξάλλου, ο Αμερικανός έχει δώσει δείγματα γραφής τόσο πέρυσι με την Μιλάνο, όσο και (πολύ περισσότερο), με την Μπεσίκτας, δύο χρόνια πριν.




Η απόκτηση του Τζέρελς σημαίνει ταυτόχρονα την εκ νέου πώληση του Λάντεσμπεργκ. Ο τελευταίος φαίνεται να έχει πάρει ανοδική πορεία, αλλά στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται η ομάδα δεν μπορεί να του δείξει άλλη υπομονή. Μετά τους Λάνγκφορντ, Γκάουντλοκ και Μπιέλιτσα, θα έρθει άλλος ένας κορυφαίος περιφερειακός, για να συμπληρώσει έτσι μια πολύ δυνατή τετράδα. Ο πρώτος υποψήφιος δεν είναι άλλος από τον Σπανούλη, που βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται εντός έδρας την Νεπτούνας, ομάδα με την οποία ο Έλληνας γκαρντ έχει κάνει το μεγαλύτερό του index rating. Τα 80 κρέντιτς πάντως κάθε άλλο παρά λίγα είναι και δεν ξέρω κατά πόσο θα φτάσουν τα επιπλέον 26 unspent που έχω απο την προηγούμενη αγωνιστική. Αν όχι, θα χρειαστεί να εξετάσω άλλες λύσεις, όπως ο Ντέβιν Σμιθ.

Η γραμμή των ψηλών τα πήγε περίφημα την τελευταία εβδομάδα (αν εξαιρέσουμε την απουσία του Μπατίστα φυσικά), με τους ΜακΛίν, Έρτσεγκ και Λαβάλ να διασφαλίζουν έτσι την παρουσία τους στην ομάδα και για την αγωνιστική που ακολουθεί. Ο ΜακΛίν εξακολουθεί να είναι δυναμίτης κάτω από τα καλάθια και να κερδίζει το ένα φάουλ μετά το άλλο, ο Έρτσεγκ πλέον απολαμβάνει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ο εντός έδρας αγώνας με την Λαμποράλ είναι πολύ κρίσιμος για το μέλλον της Γαλατασαράι, ενώ ο Λαβάλ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να παραμένει εξαιρετικά υποτιμημένος. Επομένως, ο κλήρος πέφτει στον Μπατίστα, ο οποίος εν τέλει δεν προσέφερε στην ομάδα όσα θα μπορούσε.

Δύο παίκτες που μου αρέσουν είναι ο Κούλιγκ και ο Ντάνστον. Ο πρώτος κατάφερε να κάνει σκορ μέσα στην Φενερμπαχτσέ, όμως τα δύσκολα δεν τελείωσαν, αφού η Τούροφ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα κι αυτό απομακρύνει την περίπτωσή του. Από την άλλη, ο σέντερ του Ολυμπιακού, δείχνει κάθε μέρα και καλύτερος, όμως αυτό δεν μπόρεσε να το μετουσιώσει και σε ένα καλό σκορ μέσα στην Λαμποράλ. Ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, όμως μέχρι εκεί. Εφόσον το ταβάνι του παραμένει σχετικά χαμηλό, τότε δεν υπάρχει λόγος για διώξω τον Μπατίστα γι' αυτόν, αφού και ο Ουρουγουανός έχει μάλλον δεδομένο το διψήφιο σκορ σε κάθε συμμετοχή του.

Αυτός που ξεχωρίζει δεν είναι άλλος από τον Ντ'Ορ Φίσερ της Ούνιξ, που προέρχεται από δύο συνεχόμενες καταπληκτικές εμφανίσεις. Υπό τις οδηγίες του Πασούτιν παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο, κάτι που αυτόματα μεταφράζεται σε μεγαλύτερο ράνκινγκ. Ο Αμερικανός σέντερ είναι ιδιαίτερα ικανός "φαντασιακός" παίκτης, όπως έχει δείξει και στο παρελθόν και δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να συνεχίσει σε παρόμοιους ρυθμούς. Ούτως ή άλλως, είναι υποτιμημένος, οπότε θα συνεισφέρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην ομάδα. Την όγδοη αγωνιστική πάντως θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Σέιν Λαβάλ, σε μια πολύ δυνατή μονομαχία.




Πολύς πρόλογος για δύο προφανείς θεωρητικά κινήσεις, με παίκτες που ξεχώρισαν την περασμένη εβδομάδα και πλέον είναι most-bought, θα σκεφτεί κανείς. Δεν είναι έτσι όμως, καθώς και τους δύο αυτούς παίκτες της Ούνιξ τους θεωρώ ικανούς να βρεθούν και να παραμείνουν πολύ ψηλότερα. Εξάλλου, παίκτες όπως ο Κάρολ, ή ο Τούλσον και πολλοί άλλοι κατά καιρούς υποτιμημένοι, δεν απασχόλησαν ποτέ την ομάδα. Πάντα το αγωνιστικό κριτήριο παίζει το ρόλο του. 

Το κακό στην περίπτωση του Φίσερ είναι ότι η απόκτησή του δεν μου επιτρέπει να αγοράσω τον Σπανούλη για μόλις 0,01 κρέντιτ! Κι όμως! Από την άλλη βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα 100% κακό, υπό την έννοια ότι η Νεπτούνας πιθανότατα θα αποδειχθεί εύκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό κι άρα ο Σπανούλης δεν θα χρειαστεί να "γκαζώσει" ιδιαίτερα και υπό αυτό το πρίσμα, τα 80 κρέντιτς δεν είναι και λίγα. Επομένως, μπορώ να αποκτήσω τον Ντέβιν Σμιθ, που παρουσιάζεται ιδιαίτερα σταθερός φέτος και εντός έδρας με την Άλμπα θα έχει την ευκαιρία για άλλο ένα σκορ κοντά στο 20. Για τη συγκεκριμένη αγωνιστική δηλαδή αποτελεί εξαιρετική περίπτωση, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να επανέρθω στη γενικότερη λογική μου και να εξετάζω τους παίκτες μακροπρόθεσμα, για να μην υπάρξει δεύτερος ...Μάρκους Ουίλλιαμς.

Σ' αυτή την περίπτωση, το timing είναι ιδανικό για να αποκτηθεί ένας TOP-4 παίκτης της θέσης σε μια πολύ καλή τιμή, παρόλο που μπορεί να μην είναι απόλυτα έτοιμος. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ρούντι Φερνάντεζ, που βρίσκεται στα 64 κρέντιτς, τιμή σαφώς χαμηλότερη των υπολοίπων πρωτοκλασάτων παικτών της θέσης. Ο Ισπανός έχει χάσει 4 παιχνίδια λόγω τραυματισμού, όμως επανήρθε στην αγωνιστική δράση στην ACB έχοντας αρκετά καλή παρουσία και μέσα στην Νίζνι η παρουσία του θα είναι απαραίτητη, ώστε να αποφύγει τα χειρότερα η Ρεάλ. Μπορεί να μην κάνει άμεσα το σκορ του Σπανούλη ή του Σμιθ, μπορεί από την άλλη να δώσει και 30άρι με το καλημέρα. Σε κάθε περίπτωση, σαν αγορά είναι εξαιρετική και αφήνει κρέντιτς ελεύθερα για την επόμενη αγωνιστική.




Έτσι, το ρόστερ για την 8η εβδομάδα του παιχνιδιού θα είναι:

Πάργκο
Τζέρελς
Λάνγκφορντ
Γκάουντλοκ
Μπιέλιτσα
Ρούντυ
ΜακΛίν
Έρτσεγκ
Φίσερ
Λαβάλ

Devotion.
  

6 σχόλια :

  1. έχω πάργκο,ερτελ-γουιμς,σπαν,γκαουντλοκ,μπρουκς-μακλιν,λαβαλ,φισερ,ερτσενγκ
    οι αλλαγες είναι παργκο για γιουλ, μπρουκς για σλοτερ και φισερ για μπατιστα
    μου περισευουν 37 credits.. Προτείνεις κάποια διαφοροποίηση στις αλλαγές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς τώρα έρχονται Πάργκο, Μπρουκς και Φίσερ, έτσι; Αν είναι έτσι, είσαι μια χαρά!

      Διαγραφή
  2. πολυ καλη ομαδα με ενα ερωτηματικο,τον Παργκο,εχει παρει τον κατηφορο αλλα αξιζει μια τελευταια ευκαιρια βαση αντιπαλου.Αν και απο τοτε που πηρε ο Οχαγιον τα ηνια παιζει χαλια.
    τομιτσ η ντουμλεβιτσ θα πουλαγες;
    και ποια τριαδα σου παει καλυτερα
    Σερχιο/Λαβαλ ή
    Τζερελσ/Φισερ.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και πιο ακριβός, δε νομίζω ότι θα πούλαγα Τόμιτς, εφόσον τον είχα. Ο Σέρχιο προσφέρει περισσότερη "ασφάλεια", αν και δεν αποκλείω ένα νέο ξέσπασμα του δίδυμου της Ούνιξ. Σε συνδυασμό όμως με τη μεγαλύτερη υποτίμηση του Λαβάλ, νομίζω θα το προτιμούσα, ως πιο σίγουρο. Το άλλο έχει μεγαλύτερο ταβάνι πάντως.

      Διαγραφή
  3. Σορυ ο Ερτσεγκ ο τριτος απο τις τριαδες αλλα ειναι ιδιος και στις δυο για αυτο εγινε δυαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα! θα πουλουσα τον παργκο αλλα περιμενω ενα καλο σκορ εστω ενα 10....με την αλμπα για να παρω πισω τα κρεντιτσ μου....και μετα δρομο....μια ερωτηση μονο...φισερ η χαινσ? μαριανοβιτσ κραταω λιγο ακομα γτ πιστευω οτι μπορει να μου δωσει ενα σχετικα καλο σκορ πριν το σεφ.....στα υπολοιπα αν και δεν εχω γκουντελοκ συμφωνω.....μακ λιν και ερτσεγκ καλοι.αλλα ακριβοι προσ το παρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή