Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Σίγουρες επιλογές

Θετικές εντυπώσεις άφησε η 8η αγωνιστική του παιχνιδιού για την ομάδα του μπλογκ. Το σκορ που σημειώθηκε δεν ήταν κάτι το εντυπωσιακό, όμως οι 166,4 πόντοι βοήθησαν την ομάδα να βρεθεί λίγο ψηλότερα στη βαθμολογία και να ατενίσει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της.

Όλη τη δουλειά βέβαια την έκανε ο Ντ' Ορ Φίσερ, με ένα από τα μεγαλύτερα σκορ των τελευταίων ετών στο παιχνίδι, το 47,3 μέσα στην Σάσσαρι, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο φετινό έως τώρα. Σε σχέση με τα πρόσφατα μηδενικά του Μπατίστα, στη θέση αυτή μάλλον υπήρξε πρόοδος. Θετική ήταν και η απόκτηση του Κέρτις Τζέρελς, κάτι ίσως ακόμα πιο σημαντικό για την ομάδα, αφού στηρίζει πολλά σε αυτή την φθηνή επένδυση. Ο Ουίλλιαμς βέβαια έκανε επίσης καλό σκορ, αλλά και μόνο η εξοικονόμηση των κρέντιτς της μεταγραφής άξιζε και με παραπάνω τον κόπο. 

Η τρίτη μεταγραφή δεν αποδείχθηκε όσο καλή θα μπορούσε. Ο Ρούντι Φερνάντεζ δεν πραγματοποίησε και το ιδανικότερο ντεμπούτο στην ομάδα, χάνοντας μάλιστα λίγα κρέντιτς και πέφτοντας στα 59, γεγονός που θα τον φέρει στη λίστα με τους most-bought παίκτες της εβδομάδας. Από την άλλη, ο Ντέβιν Σμιθ που ήταν αυτός που έμεινε απ' έξω τελικά, έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση και έδωσε σχεδόν 20 πόντους παραπάνω. Αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε 1000 θέσεις για την ομάδα (για τη θέση που βρίσκεται), αλλά δεν είναι και τόσο τραγικό. Η απόκτηση του Ρούντι ήταν καθαρά μακροπρόθεσμη κίνηση και ως τέτοια πρέπει να κριθεί. Εξάλλου, πριν δύο εβδομάδες είχα το δίλημμα Έρτσεγκ με Κούλιγκ και μετά από δύο αγωνιστικές και το απίστευτο -10 του Πολωνού με την Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε η ορθότητα της επιλογής. 

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, ο Πάργκο έσωσε, για δεύτερη φορά φέτος, τελευταία στιγμή τα προσχήματα και από το 1 απογειώθηκε στο 14 μέσα σε λίγα λεπτά, διατηρώντας ουσιαστικά τα κρέντιτς του, κάτι που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για την ομάδα. Η απογοήτευση ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ που ουσιαστικά δεν πάτησε ποτέ στο παρκέ της αναμέτρησης με την Σάσσαρι, δίνοντας ένα από τα μικρότερα σκορ του όλα αυτά τα χρόνια και χάνοντας 9 κρέντιτς. Χαλάλι του όμως...

Για την 9η αγωνιστική, η πρώτη, προφανής μάλλον, αποχώρηση θα είναι ο Σέιν Λαβάλ, του οποίου το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων πολύ καλών αγωνιστικών έσπασε από την Ούνιξ και τον Φίσερ. Πλέον, έχει ουσιαστικά ισορροπήσει στα 56 κρέντιτς, 19 δηλαδή περισσότερα από την τιμή που αποκτήθηκε. Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να συνεχίσει να κάνει μεγάλα σκορ (όχι σε πολύ σταθερή βάση βέβαια), όμως αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή θα αποχωρήσει και το timing είναι αρκετά καλό για να γίνει αυτό τώρα. 

Από την άλλη, υπάρχει και μια προφανής απόκτηση παίκτη, μετά και την τελευταία εντυπωσιακή του εμφάνιση. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ φαίνεται πως ξύπνησε για τα καλά και η τιμή του είναι ακόμα κάτι παραπάνω από προσιτή για να αποκτηθεί. Σε αυτή την τιμή (52) ξεκίνησε πέρυσι το παιχνίδι, πριν κάνει ακόμα τον πάταγο που ακολούθησε. Για τη θέση του Ισπανού, ασφαλώς ένας παίκτης μπορεί να αποχωρήσει και αυτός είναι ο εκνευριστικά ασταθής Πάργκο, ο οποίος πάντως με το 14άρι του κατάφερε να βρεθεί σε παρόμοια τιμή με τον Ισπανό και να γλυτώσει έτσι την ομάδα από μερικά κρέντιτς. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ταβάνι του Πάργκο το έχουν ελάχιστοι παίκτες στη θέση (Τεόντοσιτς-Ρότσεστι), όμως η ομάδα δεν είναι σε θέση να δείξει περαιτέρω υπομονή στο πρόσωπό του. Δεν αποκλείω πάντως να είναι ο Αμερικανός αυτός που θα αντικαταστήσει τον Τζέρελς στο μέλλον.




Στην περιφέρεια η τετράδα θα μπορούσε να μείνει ως έχει, όμως μια αλλαγή του Μπιέλιτσα με τον Σπανούλη, θεωρώ ότι θα την ισχυροποιούσε ακόμα περισσότερο, παρόλο που ο Σέρβος πραγματοποιεί ονειρική σεζόν. Τα κρέντιτς που απαιτούνται για την κίνηση αυτή εξακολουθούν να μην είναι πολλά, η ομάδα τα διαθέτει ως unspent, οπότε γιατί όχι; Παρατηρώντας όμως το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής, βλέπω ότι η Φενερμπαχτσέ αγωνίζεται μέσα στην Μπαρτσελόνα. Ο Μπιέλιτσα αναμένεται να έχει δύσκολο ματς δηλαδή, αλλά ακόμα πιο δύσκολο θα έχει ο Γκάουντλοκ, ως περιφερειακός. Το Παλάου Μπλαουγκράνα είναι μια έδρα στην οποία αποφεύγω να έχω περιφερειακό παίκτη και το γεγονός ότι ο Γκάουντλοκ δεν είναι και ο πιο σταθερός παίκτης του fantasy μέχρι στιγμής (έχοντας σημειώσει τα μονοψήφια σκορ σε έδρες όπως του Παναθηναϊκού και της Μιλάνο και τα πολύ μεγάλα του σε αυτές της Μπάγερν και της Τούροφ) με οδηγεί στην απόφαση να θυσιάσω αυτόν για να έρθει ο Σπανούλης. Σαφώς, το ταβάνι του είναι μεγαλύτερο του Μπιέλιτσα και αν βρει ρυθμό δεν θα καταλάβει από έδρα, όμως προτιμώ τη σιγουριά του Σέρβου φόργουορντ, που είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του fantasy έως τώρα. Αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζω, είναι πολύ πιθανό να γίνει αλλαγή μεταξύ τους για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ή πριν το TOP 16.

Τέλος, για τη θέση του ψηλού στη θέση του Λαβάλ, υπάρχουν αρκετοί σοβαροί υποψήφιοι, όπως ο Μπίλαν, ο Ντούμπλιεβιτς, ο Μπατίστα και ο Ντάνστον. Οι δύο τελευταίοι αποτελούν μεγαλύτερο ρίσκο πάντως, δεδομένου ότι ο Μπατίστα έχει δύο αγωνιστικές απραξίας, ενώ ο Ντάνστον έχει να αντιμετωπίσει το "υπερ-ατού" του fantasy, Μαριάνοβιτς, ενώ δεν εντυπωσιάζει και με τα σκορ του μέχρι στιγμής. Ο Μπίλαν είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση, παρότι ακριβή, δεδομένου ότι έχει μόνο ένα κακό σκορ εκτός προγράμματος (το 4 με την ΤΣΣΚΑ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο) και όλα τα άλλα είναι εξαιρετικά. Υπό άλλες συνθήκες, ένας αγώνας απέναντι στην Μακάμπι θα ήταν δύσκολος, όμως στην κατάσταση που βρίσκονται ο Τάιους και ο Σχορτσανίτης, η απόκτηση ψηλού από την αντίπαλη ομάδα κάθε άλλο παρά απαγορευτική είναι. Ο Ντούμπλιεβιτς παρουσιάζεται επίσης πολύ σταθερός και το ματς μέσα στην Λαμποράλ δεν θεωρώ ότι είναι απαγορευτικό. Αυτός που μου κεντρίζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον όμως είναι άλλος.

Γενικά, μια ιδιαίτερα αγαπημένη τακτική μου είναι να αγοράζω παίκτες μετά από ένα κακό τους ματς, εφόσον βέβαια έχουν αποδείξει προηγουμένως, με τα σκορ και τη σταθερότητά τους ότι αυτό το ματς ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Έτσι, ένας τέτοιος παίκτης αποκτάται σε χαμηλότερη από την πραγματική του αξία και αυτό έχει προφανές όφελος για την ομάδα. Ως τακτική μπορεί να ακούγεται επίσης προφανής, όμως αυτό δεν ισχύει πάντα. Αρκεί να σκεφτείτε πόσες φορές έχετε διώξει κάποιον παίκτη, μετά από ένα μικρό του σκορ. Έτσι λοιπόν, θα φέρω στην ομάδα τον Ντάριο Σάριτς, έναν παίκτη που κατά τ' άλλα δεν αποτελεί και τη μεγαλύτερη ...φαντασιακή μου συμπάθεια από την αρχή της σεζόν. Οι τραυματισμοί της Εφές όμως ...συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ο Κροάτης αποτελεί πλέον το Νο. 1 της ομάδας και με την εξαίρεση του τελευταίου παιχνιδιού όπου δέχθηκε 5 τάπες και έκανε σκορ -3 (και είχε επίσης το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής του φέτος!), όλα τα υπόλοιπα σκορ του είναι διψήφια και εντός έδρας με την Νίζνι πιστεύω ότι μπορεί να ξεφύγει από τα καθιερωμένα μικρά διψήφια και να δώσει κάτι πολύ μεγαλύτερο, όπως έκανε εξάλλου και στον πρώτο γύρο στην αναμέτρηση των δύο ομάδων. Σαφώς, το ότι είναι φθηνότερος από Μπίλαν και Ντούμπλιεβιτς και επιτρέπει στην ομάδα να έχει unspent κρέντιτς για την επόμενη αγωνιστική (τα οποία πιθανώς χρειαστούν για να επιστρέψει ο Γκάουντλοκ), συμβάλλουν υπέρ της συγκεκριμένης κίνησης. 




Έτσι, το ρόστερ της ομάδας για την 9η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι:

Ροντρίγκεζ
Τζέρελς
Λάνγκφορντ
Σπανούλης
Φερνάντεζ
Μπιέλιτσα
ΜακΛίν
Φίσερ
Έρτσεγκ
Σάριτς


Devotion.

ΥΓ. Καλωσορίζω και επίσημα στο blog τον Θάνο, ο οποίος θα έχει τη δική του ξεχωριστή στήλη για τη συνέχεια της σεζόν. Ο Θάνος θα ακολουθήσει μια πιο μαθηματική προσέγγιση και θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε πιο "επιστημονικά" το παιχνίδι, μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που θα παρουσιάζει για τους παίκτες κάθε αγωνιστική. Άλλο ένα εφόδιο λοιπόν, για όλους τους λάτρεις του fantasy!

10 σχόλια :

  1. Καλημερα,ολα καλα ,αλλα 3 παιχτες απο την Ουνιξ απεναντι σε μια απο τις καλυτερες αμυνες(Ζαλγκιρις)μηπως ειναι πολλοι;;
    Το ιδιο προβλημα εχω και γω και προβληματιζομαι.
    Οπως επισης και για την αντιμετωπιση του Λανγκφορντ απο τον Πασουτιν. Στο χθεσινο "ντερμπι" με την Τσσκα επαιξε παλι πολυ λιγο και με λιγες προσπαθειες.
    εγω ειχα διλημμα ποιον απο Σαριτσ η Ντανστον να πουλησω αλλα με βοηθησε το σκεπτικο σου.Ας επλισουμε σε ενα κακο ματσ του Μαριανοβιτσ για να γινει και παλι προσιτος στους κοινους θνητους που αποφασισαν την αποπομπη του νομιζοντας οτι ειχε φτασει ταβανι.
    Χακετ ρουντυ η γουιμς για αντι γκαουντλοκ θα επαιρνες;
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ λογικό αυτό που λες, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση Τζέρελς και Φίσερ είναι μάλλον προσωρινές λύσεις με τα δικά τους πλεονεκτήματα η κάθε μία. Εξάλλου, η Ούνιξ δεν έχει και τη μεγαλύτερη πολυφωνία, οπότε και οι τρεις μπορούν να δώσουν από ένα καλό σκορ.
      Τον Σάριτς δεν έχεις κανένα λόγο να τον πουλήσεις. Ούτε και για τον Ντάνστον καίγεσαι βέβαια, αλλά στην περίπτωση του Αμερικανού υπάρχει το επιχείρημα του "Μαριάνοβιτς".
      Ο Γουίμς είναι σίγουρη λύση, αλλά ο Ρούντυ είναι ο παίκτης που αγοράζεις στα 59 κρέντιτς.

      Διαγραφή
  2. Για Brian Randle τι πιστεύεται? Τον Aaron Jackson ρε παιδια γιατι δεν τον αναφερεται? Απο τις πιο safe επιλογες εδω και δυο αγωνιστικες

    Spynick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί αν τυχόν παίξει ο Μίλος, τότε η αξία του εκμηδενίζεται. Ούτως ή άλλως, αν και δείχνει να τον πιστεύει περισσότερο ο Ιτούδης απ' ότι ο Μεσίνα, δεν αποτελεί και το βασικό γρανάζι της ΤΣΣΚΑ.
    Ο Ραντλ είναι αρκετά ικανός, το θέμα είναι όμως πόσο μπορεί να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς σε κάθε αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα! Ηθελα να παρω τον Μακ Λιν αλλα δεν φτανον και παλι τα κρεντιτσ! οποτε καταληγω σε σαριτσ η χαινσ..καποια γνωμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ελεγα fiscer.Αν τον εχεις ηδη τοτε dublijevic.

      Spynick

      Διαγραφή
    2. τον εχω τον φισερ! λεσ ντουμπλιεβιτσ? ο σαριτσ εχει πιο ευκολο θεωρητικα ματσ ομωσ!

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς. Οι μεν παίζουν για επιβίωση οι δε για πρωτιά. Οπως το δεις

      Διαγραφή
  5. τζακσον/ντουμπλεβιτσ ή τζερελς μκλεαν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζερελσ μακ λιν χαλαρα....ειναι και φτηνοσ ο τζερελσ και μπορει να σου κανει καλο σκορ...εμενα με δικαιωσε φουλ την περασμενη αγωνιστικη και τον κρατησα....

      The god of pool

      Διαγραφή