Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αλλαγές βάσει αντιπάλου

Και αυτή την αγωνιστική η ομάδα κινήθηκε στη μετριότητα με 142 credits με κύρια αιτία την απουσία του Weems την τελευταία στιγμή. 6η φορά φέτος με παίχτη λιγότερο, κάτι που έχει κόψει πολλές θέσεις στην ομάδα στην κατάταξη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης, η χαμηλή απόδοση του Kinsey, που δείχνει ότι παρά το μεγάλο του χρόνο δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, καθώς και η μετριότητα των Erceg και Smith. Στα καλά νέα, ο Marjanovic ανέκαμψε τη στιγμή που τον εμπιστευθήκαμε και οι σταθερές επιλογές μας είχαν από καλή, μέχρι εξαιρετική παρουσία.

Αυτή την αγωνιστική, έχοντας μια καλή εικόνα για την πορεία των παιχτών στο Top 16, αλλά και το πώς διαχειρίζονται την πίεση του, θα επικεντρωθούμε στους αντιπάλους των παιχτών για τις επιλογές μας και κάπως λιγότερο στη φόρμα.

Point Guards

Ο Huertas έκανε ένα πισωγύρισμα με μια κακή εμφάνιση, τη στιγμή που η φόρμα του υπαγόρευε ότι θα ήταν μια σωστή επιλογή για τα credits του. Πλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθένα το αν θα τον επιλέξει, καθώς αγωνίζεται εντός μεν, αλλά με μια σκληροτράχηλη ομάδα, τον Ερυθρό Αστέρα. Στην τιμή του πάντως, υπάρχει ο Sergi Rodriguez, ο οποίος έχει ανακάμψει και αποτελεί μια καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή.

Μαζί με τον Llull, ο Rodriguez συνεχίζει να δίνει σταθερά καλά σκορ, χωρίς να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Είχαμε πει ότι απέναντι στην Alba θα βρει την ευκαιρία να δημιουργήσει πολύ παιχνίδι και το επιβεβαίωσε με τις 7 assist του. Τώρα απέναντι στον αποδεκατισμένο ΠΑΟ, μοιάζει αξιόπιστη η επιλογή και των δύο, με τον Llull να έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης αθλητικότητας, απέναντι σε μια ομάδα χωρίς αντίστοιχο guard και ο Rodriguez το πλεονέκτημα του ότι περιμένουμε ακόμα να ανέβει και να ισορροπήσει κοντά στα 65+ credits.

Ο κορυφαίος μέχρι τώρα guard της Euroleague, Rochestie, έδωσε ένα ακόμα πολύ μεγάλο σκορ την αγωνιστική που μας πέρασε. Απέναντί του αυτή την αγωνιστική έχει την πολύ πειθαρχημένη Efes. Με τη λογική που αποφύγαμε τον Teodosic την προηγούμενη αγωνιστική, ίσως να πρέπει να πράξουμε το ίδιο και με τον guard της Nizhny και αλλαγή με τον Σέρβο. O Teodosic από την άλλη έχει απέναντί του τη Malaga, ομάδα που δέχεται πόντους και τελευταία φορά που έπαιξε εναντίον της έδωσε 31 (+ το bonus). Πολύ πιθανή λοιπόν και λογική μια αλλαγή μεταξύ Rochestie και Teodosic σε περίπτωση που δεν κριθούν πιο άμεσες κάποιες άλλες αλλαγές.

Μια νέα επιλογή που αποδεικνύει ότι αξίζει να τη συμπεριλάβουμε στις σκέψεις μας, ειδικά αν υπάρχει πρόβλημα credits είναι ο Mike James της Laboral. Έδωσε και πάλι μεγάλο σκορ (18 σε 21') και αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες..

Shooting Guards/ Small Forwards

Ο DeColo έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και με τον Teodosic στην ομάδα. Μεγάλο σκορ και πάλι και απέναντι στην Malaga, όπως είπαμε και για τον Teodosic, θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Να αναφέρουμε ότι στις προηγούμενες συναντήσεις με τη Malaga έδωσε 7 και 27.

Ο Σπανούλης έσωσε την παρτίδα στο τέλος λόγω της ποιότητας και της προσωπικότητάς του, παίρνοντας 9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στα τελευταία δευτερόλεπτα. Απέναντι στη Laboral, μια ομάδα με κακή αμυντική λειτουργία, που την είχε σμπαραλιάσει στην προηγούμενη συνάντηση, μπορεί να δώσει ένα μεγάλο σκορ, κάτι που έχει να γίνει από το ματς με τη Neptunas.

Μια επιλογή που παρουσιάζει πτώση τα τελευταία παιχνίδια είναι ο Smith. Μνημειώδης η αστοχία του στο Top 16 στα σουτ 2 πόντων, όπου έχει 1/8 σουτ. Στα τρίποντα στέκεται καλύτερα με 5/13. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει τόσο άστοχα και μάλλον θα διατηρηθεί στην ομάδα ως μια τελευταία ίσως ευκαιρία να ανακάμψει.

Ο Bjelica έπαιξε κάτω από το μέσο όρο του απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά απέναντι στην Armani μπορεί να δείξει την ποιότητά του. Η Armani έχει πρόβλημα αμυντικά και η έλλειψη φόβητρου κάτω από τη ρακέτα μπορεί να του επιτρέψει να κυνηγήσει και το double-double. Σε περίπτωση που πέσει για ένα διάστημα στο 3 από το 4, θα έχει ενδιαφέρον το match-up του με τον Gentile. Σταθερός σε γενικές γραμμές και προσφέροντας σε όλα εκτός ενός διψήφια σκορ, είναι από τις πιο αξιόπιστες επιλογές.

Από τις πιο must επιλογές στο παιχνίδι αυτή τη στιγμή ο Rudy, έχοντας μια τιμή ακόμα που δεν είναι απαγορευτική και δεδομένου των ελλείψεων που έχει ο ΠΑΟ στο 3, ειδικά αν επιβεβαιωθεί η απουσία του Jankovic, μπορεί να κάνει πάρτυ στο επερχόμενο παιχνίδι με τους πράσινους. Σίγουρη η παραμονή του στην ομάδα και αυτή την αγωνιστική.

Ο Goudelock επέστρεψε στα μέτρια σκορ με τον Ολυμπιακό, αλλά όπως είπαμε και στην ανάλυση για τον Bjelica, η Armani είναι μια ομάδα που έχει σοβαρό θέμα αμυντικά και αν ο Αμερικανός ζεσταθεί μπορεί να δώσει ένα πολύ μεγάλο σκορ. Αν από την άλλη η Armani δείξει σημάδια αντίδρασης και το παιχνίδι πάει στην κόψη του ξυραφιού, δεν αποκλείεται να επαναλάβει εμφάνιση όμοια της προηγούμενης αγωνιστικής, όντας παίχτης που δεν αποδίδει πολύ καλά υπό πίεση.

Για τον Kinsey είπαμε δυο πράγματα και πιο πριν. Δυστυχώς, ο πολύ μεγάλος χρόνος που παίρνει δεν επαρκεί και συνεχίζει με χαμηλά σκορ. Έχει δύσκολο παιχνίδι με την Efes και η μόνη σκέψη που μπορεί να τον κρατήσει στις ομάδες σας είναι ότι αν το παιχνίδι πάει στη δύναμη, το match-up του με τον Περπέρογλου μπορεί να του δώσει την ευκαιρία για κάτι καλό.

Ο Lojeski επιβεβαίωσε αυτά που γράφαμε 2 αγωνιστικές πριν. Έχει επιστρέψει για τα καλά ο Αμερικανός και παίρνει το ρόλο που του πρέπει μέσα στην ομάδα. Πλήρης παίχτης πραγματικά και μετά την περσινή εμπειρία του σε υψηλό επίπεδο, μοιάζει πολύ πιο ώριμος και στις αποφάσεις του και είναι πιο αποτελεσματικός.

Τέλος, ο Causer με το 5 που έκανε, έδειξε ότι δεν έχει τη σταθερότητα ακόμα για να τον εμπιστευθούμε και μια επιλογή σε αυτά τα credits που ίσως να αξίζει είναι ο Slaughter. Ο παίχτης των πρασίνων θα πάρει αναπόφευκτα πολλές προσπάθειες, λόγω των απουσιών, και αν ανοίξει νωρίς η διαφορά, μπορεί να χαλαρώσει και να πετύχει κάποιους πόντους παραπάνω.

Power Forwards/Centers

Η επιλογή του Marjanovic, ευτυχώς, αποδείχθηκε ότι έγινε σε σωστό timing, αφού μετά από δύο μέτρια σκορ, ο Σέρβος γίγαντας επέστρεψε στα 20+. Δύσκολη η απόφαση για την παραμονή του στην ομάδα, αφού ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι του με την Barcelona. Η Ισπανική ομάδα περνάει μια κάμψη, αλλά ο Tomic είναι σε καλή κατάσταση και αυτό θα δυσκολέψει σίγουρα την κατάσταση. Ο Κροάτης έκανε εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στη Maccabi κάνοντας double-double και λόγω της πολύ καλής τεχνικής του μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ακόμα και απέναντι στον Marjanovic. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τους χωρίζουν μόλις 4 εκατοστά, κάτι που σίγουρα δεν έχει συνηθίσει ο Marjanovic να συμβαίνει.

McLean, Randle και Parakhouski συνέχισαν τις καλές τους εμφανίσεις. Ο πρώτος αυτή την αγωνιστική θα έχει απέναντί του τη Galatasaray, οπότε δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του και ο δεύτερος θα αντιμετωπίσει τη Zalgiris, κάτι που και πάλι δεν πρέπει να ανησυχεί όσους τον έχουν ή θέλουν να τον αποκτήσουν. Τέλος, ο Ρώσος θα έχει απέναντί του την Efes. Σύνθετα πράγματα με πολλά αν. Αν η Efes περιορίσει την περιφέρεια της Nizhny, όπως συνηθίζουν οι ομάδες του Ivkovic, η μπάλα θα μπει στο ζωγραφιστό και θα υπάρχει η ευκαιρία για κάτι καλό και πάλι. Επειδή, όμως, μιλάμε για μια δύσκολη έδρα είναι δύσκολη και η απόφαση για τον αν θα μπει στην ομάδα αυτή την αγωνιστική.

Ο Vorontsevic διατήρησε κι αυτός το ίδιο tempo με ένα καλό σκορ και πάλι. Με τη Malaga δε βλέπω πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και να μη συνεχίσει με αποδόσεις υψηλού επιπέδου. Σίγουρη η παραμονή του στην ομάδα.

Έχουμε, επίσης, τη δυναμική επιστροφή του Πρίντεζη στο rotation των Πειραιωτών. Ο Petway είναι αμφίβολος, οπότε λογικά θα πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και μπορεί να δώσει μεγάλο σκορ, ανάλογο της ποιότητάς του.

Τέλος, έχουμε την περίπτωση του Batista. O center του ΠΑΟ έχει επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και λόγω της έλλειψης εναλλακτικών, θα παίξει πάνω από το μέσο όρο του και μπορεί να δώσει ανάλογο σκορ.

Η πρώτη μου σκέψη, ήταν να πάω με: Teodosic αντί Rochestie, Σπανούλη αντί Weems (τραυματίας) και Bjelica αντί Kinsey, αλλά και λόγω της παρουσίας του Marjanovic στην ομάδα δε φτάνουν τα credits.

Η περίπτωση του Weems δεν αναλύθηκε αφού είναι τραυματίας, αλλά σε περίπτωση που είναι 100% πριν το παιχνίδι θα μείνει στην ομάδα και οι αλλαγές θα είναι 2: Σπανούλης αντί Kinsey και Teodosic αντί Rochestie (με βαριά καρδιά).

Αν ο Weems δεν είναι οκ, θα γίνει η εξής επιλογή, την οποία και θα αφήσω σε περίπτωση που δεν μπορέσω να αλλάξω κάτι τελευταία στιγμή: Randle αντί Marjanovic, Σπανούλης αντί Kinsey και Bjelica αντί Weems. Η αλλαγή του Marjanovic εκτός από το φόβο για χαμηλό σκορ απέναντι στην Barcelona, γίνεται και λόγω ανάγκης credits για να έρθουν οι Σπανούλης και Bjelica.

Οπότε έχουμε:

Rochestie
Rodriguez

Rudy
Smith
Bjelica
Spanoulis

McLean
Vorontsevic
Erceg
Randle







9 σχόλια :

  1. Θανο το νιζνι-εφες γινεται στην ρωσσια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξυ σπανουλη και τεοντοσιτς, ποιον θα προτεινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης θεωρεις οτι αναμεσα σε Τζειμς και Κοζερ, ο πρωτος εχει περισσοτερες πιθανοτητες για καλο σκορ(ασχετα με την τιμη τους) ?

      Διαγραφή
    2. Και οι δύο έχουν παιχνίδια με αντιπάλους που έχουν προβληματικές άμυνες. Ανάλογα τις αλλαγές και τους παίχτες που θα δώσεις. Πχ αν είναι να δώσεις Rochestie για Teodosic, κάντο γιατι εχει δύσκολο παιχνίδι ο Rochestie. Γενικότερα πάντως μου φαίνεται ιδιας αξίας και οι 2 επιλογές.

      Διαγραφή
    3. Ναι ο πρώτος έχει περισσότερες πιθανότητες. Ο Causer έχει πιο δύσκολο παιχνίδι.

      Διαγραφή