Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ελιγμοί βάσει προγράμματος

Η απόδοση της ομάδας στην 12η αγωνιστική του παιχνιδιού κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, αλλά αυτό μικρή σημασία είχε, καθώς πολλοί ήταν οι παίκτες κλειδιά που κάθε άλλο παρά εντυπωσίασαν. Μεταξύ αυτών βέβαια και οι Ρότσεστι και ΜακΛίν, που έδωσαν αθροιστικά σκορ 11, ενώ υπήρχε και η προβλεπόμενη "τρύπα" του Γιανγκ, ο οποίος όμως έδωσε στην ομάδα μερικά ακόμα πολύτιμα κρέντιτς.

Αυτή την αγωνιστική, οι αλλαγές προκύπτουν μάλλον αβίαστα, βάσει του προγράμματος, αλλά και της αγωνιστικής κατάστασης των παικτών. Με μια πρώτη ανάγνωση, το σίγουρο είναι ότι θα φύγει ο Γιανγκ που πλέον έχει ισορροπήσει στα 41,7 κρέντιτς και θα έρθει ο Μαριάνοβιτς που αγωνίζεται απέναντι στην Γαλατασαράι (με την οποία δεν έκανε κάτω από 30 στην κανονική περίοδο), στα 97,5. Πολλά κρέντιτς, που απαιτούν κάποια φθηνή επιλογή σε άλλη θέση, ωστόσο αν αυτή η αλλαγή γινόταν πριν το TOP 16, θα απαιτούνταν περίπου 19 κρέντιτς περισσότερα, ως εκ τούτου, η θυσία στο σκορ άξιζε τον κόπο, δεδομένου ότι ο σέντερ του Ερυθρού Αστέρα έχει μείνει στα ρηχά έως τώρα.

Στους point guards, δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για να αποχωρήσει ο Ρότσεστι. Κάθε παίκτης δικαιούται μια κακή παρένθεση, πόσο μάλλον στο TOP 16. Ίσως υπάρξουν κι άλλες τέτοιες, αλλά με το φετινό ιστορικό του Αμερικανού, δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι ο κορυφαίος παίκτης της θέσης, μέχρι στιγμής. Όσον αφορά τον Χουέρτας, έδωσε άλλο ένα σκορ στο 20, αν και αυτή τη φορά χρειάστηκε να ευστοχήσει σε 6 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, ώστε να αποφύγει το μικρό σκορ. Ίσως δεν είναι άσχημη ιδέα να τον πουλήσω, ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι, αλλά εφόσον συνεχίζει να ηγείται της Μπαρτσελόνα, θα προτιμήσω να μείνει, μέχρι να κάνει την πρώτη στραβή, ή μέχρι η τιμή του Τεόντοσιτς να γίνει πιο προσιτή. Σκέψεις για τον Σέρβο δεν υπάρχουν, καθώς δοκιμάζεται μέσα στην Εφές, όπου οι πιθανότητες είναι περισσότερες για ένα μικρό σκορ.

Το timing φαίνεται αρκετά καλό, ώστε να διοχετεύσω κατάλληλα τα πολλά κρέντιτς στη θέση που πρέπει. Αυτή την εβδομάδα ο Μαριάνοβιτς έχει θεωρητικά εύκολο ματς και ο Τεόντοσιτς δύσκολο. Δεν θέλω και δεν μπορώ να έχω και τους δύο παίκτες αυτή τη στιγμή, βάσει και του υπόλοιπου ρόστερ. Επομένως, ευελπιστώ πως την επόμενη αγωνιστική θα πουλήσω ακριβότερα από τα 97,5 κρέντιτς τον Μαριάνοβιτς, που έχει να παίξει μέσα στην Μπαρτσελόνα των Τόμιτς και Πλάις και να αγοράσω φθηνότερα από τα 83,6 κρέντιτς τον Τεόντοσιτς, που τώρα παίζει μέσα στην Εφές και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται την Μάλαγα, με την οποία είχε δώσει το μεγαλύτερο σκορ του στη regular season.

Στους περιφερειακούς, η κατάσταση είναι κάπως περίεργη, με την έννοια ότι δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν τα σκορ αρκετών παικτών. Για παράδειγμα, ο Σπανούλης έχει δύσκολο παιχνίδι μέσα στην Φενερμπαχτσέ, αλλά ποιός μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να σκοράρει ακατάπαυστα, όταν για την ώρα μοιράζει κυρίως την μπάλα, στο TOP 16. Αυτό ισχύει για πολλούς από τους ακριβούς παίκτες και ως εκ τούτου, μια αλλαγή στη θέση αυτή ίσως δεν έχει πολύ νόημα. Η κίνηση που έχει πάντως, όχι μόνο λόγω Μαριάνοβιτς και των κρέντιτς που χρειάζονται, αλλά και λόγω της αγωνιστικής του φόρμας, είναι η απόκτηση του Κοσέρ της Λαμποράλ, που στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια απολαμβάνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, δίνοντας κάθε φορά αξιόλογα σκορ. Αυτός που θα φύγει είναι εύκολο να βρεθεί και όλα γίνονται βάσει του rotation. Ο Άντερσον ήρθε αποκλειστικά για το ματς με την Άλμπα, έδωσε ένα καλό σκορ και τώρα που αγωνίζεται μέσα στον Παναθηναϊκό, μπορεί να αποχωρήσει. Η κίνηση αυτή εξοικονομεί στην ομάδα πάνω από 30 κρέντιτς.

Έχει γίνει έως τώρα μία μόλις αλλαγή και παρόλο που υπάρχουν 15 unspent από την προηγούμενη εβδομάδα, δεν αρκούν για να γίνει η αλλαγή Γιανγκ με Μαριάνοβιτς. Όλα συνηγορούν λοιπόν στο ότι και η τρίτη αλλαγή θα γίνει στους ψηλούς και υπάρχει ένας παίκτης που ήταν στο παρελθόν στην ομάδα για αρκετές αγωνιστικές και πλέον βρίσκεται ξανά σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπατίστα, που έχει ξεκινήσει φουριόζος στο TOP 16 απέναντι μάλιστα σε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους, όπως η Μακάμπι και η Μπαρτσελόνα. Η τιμή του είναι εξαιρετική, μόλις στα 50,4 κρέντιτς και η αντικατάσταση του Γιανγκ είναι απλή υπόθεση. Το μόνο που απομένει είναι να αποφασιστεί ποιος εκ των ΜακΛίν, Έρτσεγκ και Τόμιτς θα αποχωρήσει για να έρθει ο Μαριάνοβιτς στην ομάδα.

Ο πρώτος δεν πέρασε εύκολο βράδυ μέσα στην Ζαλγκίρις, όπου το ranking του έφτασε και στο -7 λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Γρήγορα όμως το μάζεψε και γλύτωσε πολύ κόσμο από εμφράγματα. Η Ρεάλ δεν είναι εύκολος αντίπαλος, κυρίως λόγω του αναγεννημένου Ρέγιες, που αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό παίκτη στην Ευρώπη στα επιθετικά ρημπάουντ, ενώ έχει την έφεση να κερδίζει και πολλά φάουλ. Αυτά τα στοιχεία τα διαθέτει και ο ΜακΛίν σε μεγάλο βαθμό και αναμένεται σκληρή μάχη. Το ιστορικό των εμφανίσεων του Αμερικανού πάντως ουσιαστικά υπογράφει την παραμονή του στην ομάδα και θεωρώ ότι όσο κι αν δυσκολευτεί θα καταφέρει να δώσει ένα σκορ πάνω από 15.

Από εκεί και πέρα, ο Έρτσεγκ αναμένεται να έχει πολύ δύσκολη αποστολή μέσα στην καυτή έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Αν δεν βρεθεί σε καλή βραδιά, τα πράγματα θα είναι ζόρικα για τον Σέρβο, αλλά αυτό έχει γίνει μόλις μία φορά φέτος, σε 11 παιχνίδια, μέσα στον Ολυμπιακό. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική έκανε το 41 απέναντι στον Αστέρα, ενώ μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να φτάσει στο 20, όπως έχει δείξει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Δύσκολο παιχνίδι έχει και ο Τόμιτς μέσα στην Μακάμπι, με τον Κροάτη να ξεκινάει μάλλον νωθρά στο TOP 16 και το μεγαλύτερο εκτός έδρας ranking του φέτος να είναι το 16. Επομένως οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του για ένα μεγάλο σκορ κι έτσι θα προτιμήσω να κρατήσω τον Έρτσεγκ.

Βάσει αυτών λοιπόν, το ρόστερ της ομάδας για την 13η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι:

Ρότσεστι
Χουέρτας
Σπανούλης
Κίνσεϊ
Φερνάντεζ
Κοσέρ
Μαριάνοβιτς
ΜακΛίν
Έρτσεγκ
Μπατίστα


Devotion.

4 σχόλια :

  1. παρομοιες αλλαγες εχω στο μυαλο μου.
    Ειμαι μεταξυ
    τομιτς ερτσεγκ η μαριανοβιτς ντανστον, τι προτεινεις
    θα πουλαγες σερχιο για χουερτας και βοροντσεβιτς για ρεγιες για αυτη την αγωνιστικη παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοροντσεβιτς ναι, Ροντριγκεζ όχι. Είναι λεπτές οι ισορροπίες βέβαια. Το δίλημμα είναι πολύ δύσκολο, λόγω Ντανστον. Θεωρητικά το πρώτο ακούγεται πιο ασφαλές, αλλά μπορείς ίσως να σκεφτείς ότι τόσο ο Τομιτς, όσο και ο Ερτσεγκ έχουν δύσκολα ματς, επομένως δεν είναι απίθανο ένας από τους δύο να μην τα πάει καλά. Σ αυτή την περίπτωση λοιπόν έχουμε ξεκάθαρο νικητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα! Μαριανοβιτς,ντανστον,καουν,μακ λιν εχω στους ψηλους και σκεφτομαι να δωσω ντανστον καουν και να παρω παραχουτσκι και ??καμια ιδεα? και θελω κ εναν παικτη 2,3αρι φτηνο αρκετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δίδυμο Μπατίστα - Κοσερ νομίζω είναι το καλύτερο δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή