Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ώρα για rotation

Η νέα χρονιά ξεκίνησε όμορφα για την ομάδα και η απόδοσή της την πρώτη αγωνιστική του TOP 16 την έβαλε λίγο παραπάνω στο παιχνίδι, αφού πλέον βρίσκεται λίγες θέσεις πάνω από την τρίτη χιλιάδα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί και καλύτερα, λόγω Ρότσεστι, αλλά δεν μετανιώνω για ένα ρίσκο που δεν πήρα. Εφόσον ήταν αμφίβολος και έχοντας τόσο υψηλή τιμή, προτίμησα κάτι πιο ασφαλές και να αποφύγω την πιθανή απουσία, ή την ακόμα πιο πιθανή πτώση τιμής, λόγω της σχετικής ανετοιμότητας του παίκτη κι άρα ενός μικρού σκορ. 

Η τιμή του πλέον βέβαια εκτοξεύθηκε ακόμα παραπάνω, αλλά με τα όργια που κάνει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δεν αφήνει περιθώριο για εναλλακτική κίνηση. Ο Ρότσεστι θα έρθει στην ομάδα, στη θέση του Αρόγιο. Τα unspent κρέντιτς της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι 60, επομένως υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο να έρθει ο Αμερικανός, αλλά να περισσέψει κι ένας σεβαστός αριθμός κρέντιτς.

Όσον αφορά τη δεύτερη θέση στους point guards, o Ροντρίγκεζ ευτυχώς έδειξε αρκετά έτοιμος ώστε να συνεχίσει στα διψήφια σκορ. Ίσως όχι ακόμα στο 100%, όπως φαίνεται κι από την εικόνα του στην ACB, όμως στην τιμή που βρίσκεται, ακόμα κι έτσι είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τον Τεόντοσιτς δεν μπορώ, ούτε θέλω να τον αποκτήσω αυτή τη στιγμή, πρώτον διότι παραμένει αρκετά ακριβός και δεύτερον, επειδή, παρότι δεν είχε αρνητικό ντεμπούτο στο TOP 16, έχοντας ξεκουραστεί μάλιστα τις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές, δεν θεωρώ καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να συνεχίσει να δίνει με την ίδια ευκολία 20άρια, καθ' όλη τη διάρκεια του TOP 16. Προτιμώ να περιμένω λίγο να δω πως θα πάει στα επόμενα ματς κι ενδεχομένως όταν πέσει η τιμή του στα 75 κρέντιτς να κινηθώ για την απόκτησή του, ανάλογα βέβαια και με την απόδοση του Ροντρίγκεζ.

Για την ώρα πάντως, αυτός που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και εμπνέει αρκετά η αγορά του είναι ο Χουέρτας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος και τις απουσίες της Μπαρτσελόνα, έχει γίνει το απόλυτο αφεντικό της ομάδας. Έχει τρία σερί σκορ που ξεκινούν από 20 και θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό αν η Μπαρτσελόνα θέλει να αποφύγει τα χειρότερα απέναντι στον Παναθηναϊκό εντός έδρας. Σε αντίθεση με την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων πάντως, αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος θα έχει απέναντί του τον Διαμαντίδη. Γενικότερα, θεωρώ τον Χουέρτας αρκετά αντι-φαντασιακό παίκτη κι ως εκ τούτου δεν μπορώ να τον βάλω χωρίς σκέψη στην ομάδα μου. Για χάρη του rotation όμως, γιατί όχι; Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δείχνει πιο πιθανό να είναι αυτός που θα ανεβάσει αισθητά την αξία του κι ενδεχομένως πλησιάσει τον Τεόντοσιτς σε δύο αγωνιστικές, παρά ο Ροντρίγκεζ. Οπότε, αν δεν συμπληρώσω τρεις αλλαγές με τις υπόλοιπες θέσεις του ρόστερ, ο Βραζιλιάνος θα ντεμπουτάρει στην ομάδα.

Στην περιφέρεια, Σπανούλης, Κίνσεϊ και Φερνάντεζ δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα. Το 16,5 του αρχηγού του Ολυμπιακού μπορεί να μην ήταν το μεγαλύτερο φετινό του σκορ, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό μέσα στην Μάλαγα, ενώ επόμενος αντίπαλος είναι η Μιλάνο στο ΣΕΦ, που μόνο αποτελεσματική δεν έχει αποδειχθεί έως τώρα αμυντικά. Χωρίς πολύ κόπο εξάλλου, ο Κίνσεϊ είχε ράνκινγκ 20 απέναντί της, με την Νίζνι να υποδέχεται τώρα την Φενερμπαχτσέ. Δύσκολο ματς, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να σκεφτώ πιθανή (προσωρινή προφανώς) πώληση του Αμερικανού. Κάτι τέτοιο ακούγεται ως ανέκδοτο για τον Φερνάντεζ, ο οποίος δείχνει να βρίσκει ρυθμό μετά τον τραυματισμό του, με την τιμή του πλέον να βρίσκεται στα 64 κρέντιτς.

Αυτός που απογοήτευσε ήταν ο Χάκετ, ο οποίος ενάντια στην Νίζνι είχε 0/8 σουτ, αλλά ευτυχώς και μεγάλο αριθμό ασσίστ και ρημπάουντ, ώστε να δώσει εν τέλει θετικό (με τη μαθηματική έννοια) σκορ. Παρότι το ματς μέσα στο ΣΕΦ μόνο εύκολο δεν θα είναι, θεωρώ ότι μπορεί να επανέρθει στα μεγάλα σκορ, εξάλλου, πέραν της ποιότητάς του, είναι σαφώς πιο έμπειρος από Μπρουκς και Ράγκλαντ, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο για τέτοιους αγώνες. Ωστόσο, μπορώ να βρω ίσως και καλύτερες περιπτώσεις για τη συγκεκριμένη αγωνιστική, με παίκτες που έχουν θεωρητικά εύκολότερα ματς. Οι δύο που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν είναι οι Μπιέλιτσα και Άντερσον, με τους Σμιθ και Μπογκντάνοβιτς να μένουν εκτός, ο πρώτος λόγω κρέντιτς και ο δεύτερος λόγω της σχετικής αδυναμίας του να μεταφράσει ακόμα και τις καλές βραδιές του σε καλά σκορ. Το 12 με την ΤΣΣΚΑ δεν ήταν άσχημο, αλλά δεν ενθουσίασε κιόλας, όταν γίνεται σε 40 λεπτά καθαρό χρόνο. Όχι ακόμα λοιπόν...

Στο ίδιο ματς, ο Μπιέλιτσα δεν βρέθηκε και στην καλύτερη δυνατή βραδιά, ωστόσο κατάφερε να δώσει και πάλι ένα πολύ αξιόλογο σκορ, αυτή τη φορά χάρη στα 11 ρημπάουντ. Η επιλογή του αποτελεί εγγύηση και τον προτιμώ μέσα στην Νίζνι, έναντι του Χάκετ στο ΣΕΦ. Ωστόσο, ακόμα πιο εύκολο, θεωρητικά πάντα, ματς έχει ο Άντερσον, εντός έδρας με την Άλμπα. Χωρίς καμιά διάθεση να υποτιμήσω τη γερμανική ομάδα βέβαια, εξάλλου νίκησε εύκολα την Μπαρτσελόνα, ωστόσο, αντικειμενικά, αυτό αναμένεται να είναι ένα από τα ευκολότερα ματς της Ζαλγκίρις για το TOP 16. Μπορώ λοιπόν να αποκτήσω τον Άντερσον, ο οποίος εντός έδρας έχει σαφώς καλύτερη εικόνα από τα ματς μακριά από το Κάουνας, περιμένοντας έτσι άλλο ένα καλό διψήφιο και ίσως, αρκετά μεγάλο σκορ, από αυτά που δεν έχει καταφέρει να δώσει με μεγάλη συχνότητα έως τώρα. Εκτός των άλλων, η αλλαγή αυτή απαιτεί σαφώς λιγότερα κρέντιτς κι έτσι επιτρέπει μια σχετική ευελιξία για την επόμενη αγωνιστική, όταν με τον Μπιέλιτσα δεν θα υπήρχαν παρά ελάχιστα unspent.

Στους ψηλούς, οι δύο πιο ασφαλείς επιλογές είναι οι ΜακΛίν και Τόμιτς, λόγω ποιότητας, στυλ παιχνιδιού, αλλά και δυσκολίας επόμενου παιχνιδιού. Ο πρώτος που εξελίσσεται σε μεγάλο πουλέν των απανταχού παικτών του fantasy, έχει να παίξει μέσα στην Ζαλγκίρις, ενώ ο Κροάτης σέντερ υποδέχεται τον Μπατίστα και τους υπόλοιπους ψηλούς του Παναθηναϊκού και ακόμα και σε κακό βράδυ να βρεθεί, θα καταφέρει να δώσει ένα πολύ αξιοπρεπές σκορ. Τα δύσκολα είναι για τους ψηλούς της Γαλατασαράι, Έρτσεγκ και Γιανγκ, που έχουν να δοκιμαστούν μέσα στην Ρεάλ.

Η αλήθεια είναι ότι η τιμή του Έρτσεγκ είναι αρκετά καλή ώστε να πουληθεί για αυτή την εβδομάδα. Από την άλλη όμως, δεν με ενθουσιάζει κάποιος άλλος παίκτης ιδιαίτερα, ενώ ο Σέρβος έχει παροιμιώδη σταθερότητα φέτος, με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό. Ούτως ή άλλως, θεωρώ ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στην Ρεάλ, τόσο ενάντια στον Νοτσιόνι, που με τη φανέλα της Λαμποράλ είχε επιτρέψει αρκετές φορές μεγάλα σκορ στους αντιπάλους του, όσο και απέναντι στον Ρέγιες, που δεν είναι παίκτης που θα μαρκάρει με ευκολία στο τρίποντο. Το ιδανικό σενάριο βέβαια θα ήταν ο Μαριάνοβιτς να μην παίζει μέσα στην Μακάμπι, αλλά να έχει ευκολότερο ματς κι έτσι να τον αποκτήσω στα 101 κρέντιτς. Έτσι, θα μείνω με τον Σέρβο της Γαλατά. 

Παρόμοια λογική υπάρχει και για τον τέταρτο ψηλό της ομάδας. Ο Γιανγκ δεν ενθουσίασε απέναντι στην Ζαλγκίρις κι έτσι εύλογα προέκυψαν σκέψεις πώλησης. Δεδομένου ότι παραμένει υποτιμημένος και πιθανότατα θα ανεβάσει κι άλλο την αξία του, ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να ενθουσιάζει. Ο μόνος σοβαρός υποψήφιος γι' αυτό, βάσει και των λιγότερων πλέον (μετά την απόκτηση Ρότσεστι) κρέντιτς, είναι ο Τάιους, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές της Μακάμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ακόμα όμως κι αν προσπεράσω την κακή regular season και θεωρήσω ότι πλέον θα παίζει σε υψηλότερο ρυθμό, τα 2.21 μέτρα του Μαριάνοβιτς δεν μπορώ να τα αγνοήσω. Έτσι, θα προτιμήσω να στηρίξω την αρχική επιλογή του Γιανγκ, κερδίζοντας ενδεχομένως μερικά κρέντιτς από εκεί και στη συνέχεια να κινηθώ για τον Τάιους ή κάποιον άλλον παίκτη, ελπίζοντας παράλληλα πως ο Γιανγκ θα μπορέσει να ντυθεί Φίσερ, ή Λαβάλ και να δώσει ένα καλό σκορ μέσα στην Μαδρίτη.

Με τις παραπάνω κινήσεις, ο Χουέρτας μπορεί να έρθει στην ομάδα κι έτσι το ρόστερ της για τη 12η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι:

Ρότσεστι
Χουέρτας
Σπανούλης
Κίνσεϊ
Φερνάντεζ
Άντερσον
ΜακΛίν
Έρτσεγκ
Τόμιτς
Γιανγκ


Devotion. 

16 σχόλια :

  1. Ρισκάρεις πολύ με Ουέρτας....Και ο Χάκετ θα ήταν μεγάλο ρίσκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλλαγή Ροντριγκεζ-Χουερτας είναι όντως περιεργη..
      Ολα όμως γίνονται βάσει λογικής. Την κρατάς σταθερή κ στο τέλος είσαι κερδισμένος.

      Διαγραφή
  2. Για περπερογλου διαβασα και στο αλλο το αρθρο..μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση τελευταιες αγωνιστικες...Λετε να κανει το μπαμ ή θα ξεφουσκωσει ; απο εκει και περα θεωρω οτι σταδιακα ευκαιριες τυπου γιανγκ θα περιοριστουν σημαντικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Περπερογλου περσι ξεφούσκωσε μια αγωνιστική μετά την έναρξη του τοπ 16. Δεν είναι φαντασιακός παίκτης, αλλά βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Metaxy vorontsevic kaun hines ti protineis gi auti tin agwnistiki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως και οι τρεις μπορούν να δώσουν σκορ. Ο Βοροντσεβιτς έχει την ασφάλεια του χρόνου, ενώ ο Καούν είναι πιο φαντασιακός παίκτης.

      Διαγραφή
  5. καλημερα και καλη χρονια!
    και ερτσεγκ και γιανγκ μεγαλο ρισκο,ισως εκει επρεπε να κανεις την μια αλλαγη και οχι στα πλει
    τα διλημματα της εβδομαδας
    ντανστον/ρεγιες η μπατιστα?
    καλυτερο διδυμο χακετ/βοροντσεβιτς η ρουντυ/γιανγκ?
    και τελος σερχιοερτσεγκ η ρεγιες/μιλος?
    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οντως, θα μπορούσα να κρατήσω Ροντριγκεζ και να πάρω Ταιους. Για τα δεδομένα της αγωνιστικής όμως βρίσκω πιο ενδιαφέρον το δίδυμο που κράτησα, για λόγους που γράφω στο κείμενο.
    Ο ρεγιες ειναι πιο σιγουρη επιλογη, ο μπατιστα εχει δυσκολο ματς, ντανστον θεωρητικα πιο μεγαλη ευκαιρια, αλλα...
    το ερωτηματικο ειναι ο γιανγκ και ως εκ τουτου δυσκολο να γινει συγκριση. Το πρωτο φαινεται πιο ασφαλες, αν κ το δευτερο εχω στην ομαδα μου.
    Προτιμω Σερχιο ερτσεγκ. Ο μιλος ειναι ρισκο, ενω ο ρεγιες δεν ειναι και η πιο ενδιαφερουσα επιλογη που υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα! τα κρεντιτς δεν μου βγαινουν....ενω ηθελα να παρω κινσει και ροτσεστι....οποτε κραταω ερτελ ωστε να πατησει λιγο την προηγουμενη αποτυχια και παιρνω καουν αντι γιανγκ και λαντεσμπεργκ αντι χακετ με την ελπιδα πως θα μπορεσω την επομενη αγωνιστικη να παρω εστω εναν εκ των 2 προαναφερθεντων! και παω με ρουντι μπιλι μπιελιτσα μακ λιν μαριανοβιτσ,ντανστον(για τον θεο θυμησου τα περσινα!),καουν σερχιο και ερτελ...δοκιμασα αρκετα και δεν μου βγαινουν αλλιως τα κρεντιτς...προσ το παρον τουλαχιστον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάινς(τον έχω από την προγηγούμενη αγωνιστική)-Ρότσεστι ή Γιουλ-Έρτσεγκ;;;; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 32 τον αγορασες 42 τον πουλας. Ηταν ενα ρισκο που αξιζε να το παρεις (7000+ το πηραν επισης). Αν ξεραμε εκ των προτερων τι θα καναν οι παιχτες ολα θα ηταν ευκολα.

      Διαγραφή
  10. https://m.facebook.com/profile.php?id=1707014116190961 πολύ καλή σελίδα εγκρίνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή