Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Προσοχή στην περιφέρεια

Τα μέτρια σκορ συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, τόσο για το παιχνίδι συνολικά, όσο και πιο συγκεκριμένα για την ομάδα του μπλογκ. Οι κάτω του αναμενομένου αποδόσεις παικτών όπως ο Χουέρτας, ο Κίνσεϊ και ο Έρτσεγκ δεν της επέτρεψαν να ανέβει, παρά μόνο λίγες θέσεις στη γενική βαθμολογία, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα, αν δεν είχαν γίνει οι κινήσεις rotation της προηγούμενης εβδομάδας.

Η μοναδική εξαίρεση βέβαια ήταν ο Τόμιτς, που έκανε το καλύτερο φετινό του ματς μέσα στην Μακάμπι. Η απόφαση να κρατήσω τον Έρτσεγκ αντί του Κροάτη δεν ήταν λάθος και αν γινόταν πάλι η ίδια αγωνιστική θα την έπαιρνα ξανά, βάσει των αριθμών του φόργουορντ της Γαλατά φέτος. Από εκεί και πέρα, ο Κοσέρ μπορεί να έμεινε στα ρηχά, αλλά ακόμα κι έτσι έδωσε 9,5 πόντους περισσότερους από τον Άντερσον που πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ μεγάλο πλήγμα υπέστη και η τιμή του και τέλος, η αλλαγή του Γιανγκ με τον Μπατίστα ήταν επίσης θετική και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αν ο Ουρουγουανός σέντερ δεν χρεωνόταν, αφελώς, το τρίτο του φάουλ.

Για αυτή την αγωνιστική, μερικές αλλαγές είχαν ήδη προαποφασιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα και η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν τέτοια που τις ευνοεί. Το κύριο μέλημα ήταν η πώληση του Μαριάνοβιτς ενόψει του δύσκολου αγώνα με την Μπαρτσελόνα και η μεταφορά των κρέντιτς που απελευθερώνονται στη θέση των point guards και την αγορά του Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος άσος δεν ήταν καλός, όπως μάλλον αναμενόταν, μέσα στην Εφές, έχοντας 1/9 τρίποντα κι έτσι η τιμή του έπεσε αισθητά, στα 77 κρέντιτς, 20 λιγότερα από τον Μαριάνοβιτς. Ο Τεόντοσιτς θα πάρει τη θέση του Χουέρτας (φυσικά, κανένας λόγος για τον εντυπωσιακό, με 6/7 τρίποντα Ρότσεστι), που απογοήτευσε με την Μακάμπι.

Οι πιθανοί αντικατάστατες του Μαριάνοβιτς είναι οι ακριβοί ψηλοί που δεν υπάρχουν στην ομάδα, όπως ο Ραντλ, ο Τόμιτς και ο Παραχούσκι. Τον Τόμιτς δεν θέλω να τον αποκτήσω τώρα, για τον ίδιο λόγο που πουλάω τον Μαριάνοβιτς. Δύσκολο ματς-απ και για τους δύο και δεν έχω διάθεση να τζογάρω για το ποιος θα το κερδίσει. Από εκεί και πέρα, ο Ραντλ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στο TOP 16, αλλά δεν πιστεύω θερμά ότι μπορεί να συνεχίσει σταθερά στον ίδιο ρυθμό κι έτσι βρίσκω την τιμή του τσιμπημένη. Θυμάμαι κιόλας ότι ο ΜακΛίν είχε δώσει με κόπο 7 μέσα στην Ζαλγκίρις, όπου αγωνίζεται τώρα η Μακάμπι κι αυτό με κάνει ακόμα πιο διστακτικό.

Αντιθέτως, αυτός που εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά είναι ο σέντερ της Νίζνι, που μετά από μια ιδιαίτερα σταθερή regular season, παρουσιάζεται ακόμα καλύτερος στο TOP 16. Το μοναδικό μονοψήφιο σκορ του φέτος ήταν απέναντι στην Εφές, εντός έδρας, ο ίδιος αγώνας δηλαδή που ακολουθεί και τώρα, όμως δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, καθώς εκτός έδρας ο Λευκορώσος τα είχε πάει περίφημα. Εκτός των άλλων, η χαμηλότερη τιμή που έχει σε σχέση με τους άλλους δύο, μου επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην τρίτη αλλαγή που απομένει.

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη κίνηση. Μπορώ να σκεφτώ τρεις παίκτες για να αποχωρήσουν. Ο ένας είναι ο Μπατίστα λόγω Ρεάλ. Αλλά η φθηνή τιμή του, ο τραυματισμός του Μαυροκεφαλίδη, αλλά και η φτωχή αγορά στους ψηλούς μέχρι τα 65 κρέντιτς που μπορώ να φτάσω, με τα unspent που διαθέτει η ομάδα, διώχνουν γρήγορα τις όποιες σκέψεις για πώληση.

Ο δεύτερος είναι ο Κοσέρ, που έδωσε μόλις 5,5 απέναντι στην Νίζνι. Αγωνίστηκε όμως και πάλι 28 λεπτά, επομένως θεωρώ πιθανότερο το σενάριο να επιστρέψει στα διψήφια σκορ, ακόμα και σε ένα δύσκολο ματς όπως αυτό στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Ο αντικαταστάτης του Γάλλου θα ήταν ο Μπογκντάνοβιτς στα 47 κρέντιτς. Σύμφωνοι, ο Σέρβος έχει δώσει έως τώρα δύο πολύ δύσκολα ματς και παραμένει πάντα (στο TOP 16) διψήφιος, αλλά από την άλλη δεν έχει δώσει ακόμα το κάτι παραπάνω, επομένως, δεν βρίσκω σημαντικό λόγο να κάνω αυτή την αλλαγή, όταν και ο Κοσέρ προερχόταν από ένα σερί διψήφιων σκορ (και μάλιστα καλύτερο) πριν το 5 με την Νίζνι. Ούτως ή άλλως, η παραμονή του Γάλλου είναι επιθυμητή και για την επόμενη αγωνιστική, που παίζει εντός έδρας με το Μιλάνο, τη στιγμή που πολλοί παίκτες κλειδιά της θέσης θα έχουν δύσκολες αποστολές.

Ο κλήρος πέφτει αναγκαστικά στον Κίνσεϊ. Όπως έχω πει και παλιότερα, όταν ένας παίκτης κάνει μικρό σκορ, μετά από σερί καλών, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτηθεί, καθώς πλέον βρίσκεται σε χαμηλότερη από την πραγματική του τιμή. Κάτι τέτοιο θεωρώ πως ισχύει και για τον Αμερικανό της Νίζνι, που έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις παίκτες που θα προτιμούσα να έχω στη θέση του, είτε για αυτή την αγωνιστική, είτε για τις δύο επόμενες αγωνιστικές. Εκτός αυτών των τριών, εξέτασα και τους Σμιθ και Χάκετ, ωστόσο τους άφησα εκτός παιχνιδιού, λόγω τιμής και άμυνας της Ζαλγκίρις τον πρώτο και λόγω της έλλειψης σκοραρίσματος το δεύτερο. Αν δεν είναι και πάλι εύστοχος ο Χάκετ, τότε το σκορ του μπορώ να το βρω εύκολα κι από αλλού.

Ο πρώτος υποψήφιος είναι ο Ντε Κολό, MVP της προηγούμενης αγωνιστικής. Υπάρχει βέβαια μια ρητή προϋπόθεση για να έρθει ο Γάλλος στην ομάδα κι αυτή δεν είναι άλλη από την απουσία του Γουίμς στο ματς με την Μάλαγα. Αν ο τελευταίος παίξει, τότε θεωρώ πως το ταβάνι του Ντε Κολό πέφτει αισθητά κι έτσι και αρκετά ακριβό για να τον αποκτήσω. Αν όμως ο Γουίμς δεν αγωνιστεί, τότε ο Γάλλος θα είναι αυτός θα βρεθεί στο ρόστερ της ομάδας.

Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Άντερσον, με την κλασική πλέον λογική της έδρας, αλλά και την αρκετά φθηνή πλέον τιμή του, στα 57+ κρέντιτς. Η περίπτωση του Αμερικανού δεν είναι καθόλου άσχημη, ωστόσο, όπως και ο Κίνσεϊ, θα χρειαστεί σίγουρα αλλαγή την επόμενη εβδομάδα. Μετά το εντός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι, ο Άντερσον ταξιδεύει στην Βαρκελώνη, ενώ ο Κίνσεϊ, μετά την Εφές, πηγαίνει να παίξει στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν κι επειδή κι άλλοι παίκτες της ομάδας θα έχουν δύσκολα ματς την επόμενη αγωνιστική, όπως ο Ρότσεστι μέσα στην ΤΣΣΚΑ και ο Σπανούλης μέσα στην Εφές, ίσως είναι καλύτερο να κοιτάξω για έναν παίκτη που δεν θα χρειαστεί αλλαγή ενόψει της 5ης αγωνιστικής του TOP 16. Η πλέον προφανής περίπτωση βέβαια δεν είναι άλλη από τον Μπιέλιτσα, που έχει υπάρξει υπόδειγμα σταθερότητας έως τώρα, με το μικρότερό του σκορ να είναι το 9. Δεν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το TOP 16, αλλά αυτό ίσως οφείλεται και στα δύσκολα παιχνίδια της Φενέρ μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση όμως, μπορώ να τον αποκτήσω και να αποφύγω τα χειρότερα, που καιροφυλακτούν στο TOP 16.

Ο Σέρβος θα είναι πιθανότατα ο παίκτης που θα έρθει στην ομάδα, αν ο Γουίμς αγωνιστεί απέναντι στην Μάλαγα, χωρίς να αποκλείω 100% και τον Άντερσον. Θα υπάρξει ενημέρωση σε facebook και twitter, αν υπάρξει κάποια αλλαγή. Μέχρι τότε, το ρόστερ της ομάδας ενόψει της 14ης αγωνιστικής του παιχνιδιού θα είναι:

Ρότσεστι
Τεόντοσιτς
Σπανούλης
Φερνάντεζ
Ντε Κολό/Μπιέλιτσα
Κοσέρ
ΜακΛίν
Έρτσεγκ
Παραχούσκι
Μπατίστα


Devotion.

10 σχόλια :

  1. Kαλημερα. 3 ερωτησεις.
    1)Για Βοροντσιεβιτς και Σαριτς τι λες?
    2)Ο Χουερτας δε θεωρεις οτι εχει καλες πιθανοτητες να επιστρεψει σε καλο σκορ?
    3)Αν ειναι να παρω εναν εκ των Τεοντοσιτς -Σπανουλη, ποιον θα προτεινες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Καλοί παίκτες, που έχουν περιορισμένο όμως ταβάνι σε σχέση με άλλους ψηλούς
      2.Σίγουρα έχει και αρκετές μάλιστα. Τον αλλάζω για Τεοντοσιτς όμως, οπότε σου απαντάω και στο 3.

      Διαγραφή
  2. Τον Περπέρογλου τον θεωρεις καλη επιλογή?? 5 συνεχόμενα απο 13 ως 18 έχει. Δε θα συνεχισει το σερι με τη Νίζνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γράφω και στο sport24, τον θεωρώ καλή επιλογή. Κάποια στιγμή όμως το σερί θα σταματήσει, ενώ ο Μπογκντανοβιτς πχ που εξετάζω μπορεί να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους.

      Διαγραφή
  3. καλημερα
    μεγαλα ρισκο ο ροτσεστι και ο κοσερ κοντρα στις καλυτερες αμυνες,ευχομαι να πηρες τη σωστη επιλογη.
    Οι τοπ 50 παιχτες δειχνουν να κρατανε τους "δεινοσαυρους"...εγω παλι οντως στη 69η θεση σκεφτομαι σαν και εσενα να πουλησω τλχ τον εναν απο τους δυο.Αυτο που με βαζει σε σκεψεις ειναι το καλο προγραμμα που εχουν μετα.Anyway τα διλληματα της εβδομαδας
    χακετ/ροτσεστι η γκουντελοκ/λιουλ?
    και σερχιο/βοροντσεβιτς η ροτσεστι/μπατιστα.
    η γενικη ερωτηση δηλαδη ειναι να εμπιστευτω ροτσεστι??
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ροτσεστι έδειξε στην κανονική περίοδο ότι δεν εχει θέμα αντιπάλου, ενώ ο Κοσερ παραμενει φθηνό ρίσκο. Κερδίζουν εύκολα νομίζω οι επιλογές με Ροτσεστι.

      Διαγραφή
  4. Ερτσεγκ Βοροντσεβιτς Παραχουσκι ?? Ποιόν να πάρω και γιατί ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον έχω στην ομάδα μου Έρτσεγκ και Παραχούσκι, εύλογα ο Βοροντσέβιτς μένει τρίτος. Θεωρώ ότι ο Έρτσεγκ έχει μεγαλύτερο ταβάνι, ενώ ο Παραχούσκι είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες (χωρίς να υπολείπεται ιδιαίτερα και ο Έρτσεγκ βέβαια).

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Λοτζέσκι-Σάριτς μου φαίνεται πιο ασφαλές γενικά. Όπως και με τον Ραντλ βέβαια, θεωρώ τον Λοτζέσκι τσιμπημένο αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή