Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Στα μισά του δρόμου

Η πιο παραγωγική αγωνιστική της σεζόν μέχρι τώρα συνοδεύτηκε κι από ένα πολύ μεγάλο σκορ για την ομάδα του blog, που συγκέντρωσε 239,7 πόντους, έχοντας μάλιστα και το κουλούρι του Κοσέρ, κάτι που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή αυτή την επίδοση. Το σκορ αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στη βαθμολογία κατά 1000 και πλέον θέσεις και ήταν ένα σημαντικό βήμα προόδου, ωστόσο υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για τον επιθυμητό στόχο. Εξάλλου, βρισκόμαστε μόλις στα μισά της σεζόν, έχοντας διανύσει 14 αγωνιστικές και έχουμε άλλες 13-15 μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Η αγωνιστική που ακολουθεί είναι αρκετά ζόρικη, καθώς υπάρχουν πολλά δύσκολα ματς για παίκτες που απασχολούν το παιχνίδι, όπως και την ομάδα, ειδικά στη θέση της περιφέρειας. Ευτυχώς, η ομάδα είναι "στρωτή", με την έννοια ότι δεν χρειάζεται πολλές αλλαγές, καθώς είχε υπολογιστεί αυτή η δυσκολία για την εβδομάδα που έρχεται. Όχι ότι και οι τρεις αλλαγές προκύπτουν εύλογα, αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι ...ελεγχόμενη.

Ο πρώτος στόχος βέβαια δεν είναι άλλος από τον Μαριάνοβιτς, που επιστρέφει με το 15 μέσα στην Βαρκελώνη για να τεθεί αντιμέτωπος με την Άλμπα στο Βελιγράδι. Το ματς αυτό το θέλει πάσει θυσία ο Αστέρας, ώστε να μην μείνει από πολύ νωρίς εκτός παιχνιδιού και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Σέρβο γίγαντα να επιστρέψει στα σκορ της κανονικής περιόδου. Δεν το θεωρώ και δεδομένο βέβαια, ωστόσο σίγουρα οι πιθανότητες είναι σαφώς καλύτερες από τα προηγούμενα παιχνίδια, όπου είχε να αντιμετωπίσει δυσκολότερους αντιπάλους.

Ο Μαριάνοβιτς θα έρθει στη θέση του Παραχούσκι, MVP της 14ης αγωνιστικής της Euroleague, με την εκπληκτική του εμφάνιση απέναντι στην Εφές. Παρότι ιδιαίτερα ικανός, αλλά και σταθερός, η περίπτωση του Λευκορώσου δεν ενθουσιάζει μέσα στην Μόσχα και δεδομένου ότι από αυτή την αλλαγή κερδίζω γύρω στα 9,5 κρέντιτς, σε σχέση με την ακριβώς αντίστροφη κίνηση που πραγματοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα, τότε μπορώ να είμαι ήσυχος ότι αποκόμισα κέρδος από αυτήν. Πόσο μάλλον όταν πιστεύω, εύλογα, ότι ο Μαριάνοβιτς έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες για ένα μεγάλο σκορ τώρα.

Ο Μαριάνοβιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με την Άλμπα του ΜακΛίν, ο οποίος έδωσε άλλο ένα καλό σκορ μέσα στην Γαλατασαράι και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν σκέψεις για τη θέση του. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπατίστα, λόγω τιμής και αγωνιστικής κατάστασης, όπως βέβαια και δυσκολίας παιχνιδιού, αφού παίζει εντός έδρας με την Γαλατά. Αυτός που προβληματίζει ελαφρώς είναι ο Έρτσεγκ, ο οποίος στα δύο τελευταία παιχνίδια παρουσιάζεται ιδιαίτερα άστοχος και δεδομένου ότι έχει δύσκολο ματς μέσα στον Παναθηναϊκό, η παραμονή του στην ομάδα δεν ενθουσιάζει όσο συνήθως.

Αντ' αυτού, θα μπορούσα να φέρω πίσω τον Τόμιτς, που τα πήγε περίφημα και με τον Μαριάνοβιτς και έχει σαφώς πιο εύκολο παιχνίδι, με την Ζαλγκίρις εντός έδρας. Η μεγαλύτερη σιγουριά που προσφέρει ο Κροάτης μου αρκεί ώστε να θέλω να κάνω αυτή την κίνηση, εφόσον μάλιστα δεν απαιτούνται δύο αλλαγές στις υπόλοιπες θέσεις του ρόστερ.

Στους point guards, Ρότσεστι και Τεόντοσιτς έρχονται αντιμέτωποι σε ένα καυτό ματς απ και αυτός που ενδεχομένως εγείρει αμφιβολίες είναι ο πρώτος, καθώς αυτός είναι που αγωνίζεται εκτός έδρας. Με τα σκορ που κάνει βέβαια, τέτοιες σκέψεις ακούγονται μάλλον τρελές, ενώ ακόμη και σε περίπτωση αλλαγής, ο μοναδικός υποψήφιος θα ήταν ο Ροντρίγκεζ, που έχει επίσης δύσκολο ματς μέσα στην Μακάμπι. Άρα, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για αλλαγή εδώ, παρότι τα 30 και πλέον κρέντιτς που θα εξοικονομούνταν θα ήταν υπεραρκετά για να καλυφθεί η αλλαγή του Μαριάνοβιτς. Πλέον, θα πρέπει να αναζητήσω τα κρέντιτς από την περιφέρεια, όπου βέβαια υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη αλλαγής.

Αυτό βέβαια δεν αφορά τους Ντε Κολό και Φερνάντεζ, που συνεχίζουν στα μεγάλα σκορ. Ο πρώτος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και δείχνει ικανός να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ακόμη και με τον Γουίμς παρόντα (παρότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του για να παίξει με την ΤΣΣΚΑ) και έχει από τα πιο εύκολα θεωρητικά παιχνίδια, σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες της θέσης, αφού είναι από τους ελάχιστους ακριβούς παίκτες που αγωνίζεται εντός έδρας (μόνο αυτός και ο Σμιθ, σε βάθος 10 παικτών, αν εξαιρεθεί ο τραυματίας Γουίμς). Από την άλλη, ο Ρούντι είναι παίκτης που δεν έχει πρόβλημα με δύσκολες έδρες και αντιπάλους, είναι σε φόρμα και παραμένει αβίαστα στην ομάδα.

Αυτός που έχει στοιχίσει σε σκορ στην ομάδα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές είναι ο Κοσέρ, που μετά από ένα σερί τεσσάρων διψήφιων σκορ, απογοητεύει, παρότι παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε να φύγει, ωστόσο πρέπει να εξοινομήσω κρέντιτς, γύρω στα 18 μάλιστα, οπότε οποιαδήποτε αλλαγή εδώ είναι απαγορευτική, καθώς ο παίκτης που θα ερχόταν δεν θα είχε ουσιαστικές ελπίδες για σκορ, τις οποίες πιστεύω πάντως πως διατηρεί ο Γάλλος απέναντι στην Μιλάνο εντός έδρας. Για να μπορούσε να γίνει αλλαγή στη θέση αυτή, θα έπρεπε να μην γίνει η αλλαγή Έρτσεγκ για Τόμιτς, αλλά η αλλαγή Ρότσεστι για Ροντρίγκεζ, ενώ και ο παίκτης που θα ερχόταν θα ήταν ένας εκ των Μπογκντάνοβιτς, Κάρτερ, που αγωνίζονται εκτός έδρας, άρα ίσως δεν αξίζει τόσο κόπο.

Αυτός που θα ήθελα να αποφύγω, παρότι μάγεψε απέναντι στην Λαμποράλ, είναι ο Σπανούλης, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει την Εφές του Ίβκοβιτς εκτός έδρας. Το ματς κρύβει αρκετές δυσκολίες και η παραμονή του στην ομάδα δεν ενθουσιάζει. Σίγουρα είναι ικανός να επιστρέψει με ένα ακόμα μεγάλο σκορ, ειδικά στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται, όμως οι πιθανότητες γι' αυτό είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Επομένως, μπορώ να τον αποχωριστώ προσωρινά και να κοιτάξω να βρω από εδώ τα κρέντιτς που μου λείπουν.

Η ιδιαίτερότητα της συγκεκριμένης αγωνιστικής, όπου οι περισσότεροι ακριβοί περιφερειακοί παίκτες έχουν δύσκολα ματς, ουσιαστικά με βολεύει, ώστε όχι μόνο να μην μπορώ, αλλά και να μην θέλω να προτιμήσω κάποιον εξ' αυτών, ως αντικαταστάτη του Σπανούλη (με την φωτεινή εξαίρεση του Μπιέλιτσα βεβαίως). Μπορώ να εξετάζω περιπτώσεις από τον Χάκετ κι έπειτα, αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί να πάω παρακάτω. Δύο σερί 14άρια έχει ο point guard της Μιλάνο, τον οποίο πιστεύω αρκετά, λόγω της πληθωρικής του παρουσίας στο παρκέ, ενώ η Fernando Buesa Arena της Λαμποράλ δεν είναι και η πιο ...απαγορευτική έδρα που υπάρχει. Προτιμώ τον Χάκετ έναντι των Μπογκντάνοβιτς και Κάρτερ που ανέφερα πριν, καθώς, εκτός των άλλων, θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερο ταβάνι σε σκορ.

Μετά το παραπάνω rotation, το ρόστερ της ομάδας ενόψει της 15ης αγωνιστικής του παιχνιδιού θα είναι:

Ρότσεστι
Τεόντοσιτς
Ντε Κολό
Φερνάντεζ
Χάκετ
Κοσέρ
Μαριάνοβιτς
ΜακΛίν
Τόμιτς
Μπατίστα


Devotion.

11 σχόλια :

  1. Καλημερα.
    1) Μεταξυ Ροτσεστι, Ρουντι, Τεοντισιτς και Ντε Κολο ποιον θα αφηνες εξω(ασχετα με credits)?
    2) Μεταξυ Τομιτς και Μακλιν? Νομιζω οτι ο Μακλιν(και λογω φαουλ που βλεπω να φτανει τα 5 σχετικα γρηγορα) θα κανει 15+-.
    3)Τους Μαρκους Ουιλιαμς, Αμπρινες και Μπεκιτς πως τους βλέπεις?

    Ευχαριστω και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 1, το πιο δύσκολο ματς το έχει ο Ρούντι. Σε βάθος χρόνου θα άφηνα έξω Ντε Κολο. Τη συγκεκριμένη αγωνιστική βέβαια κανεναν.
      Ο Τομιτς όντως φαίνεται πιο ασφαλής επιλογή για την αγωνιστική, αλλά αυτο δε σημαινει οτι θα ξεπερασει εύκολα το 15, απέναντι στην Ζαλγκιρις (λόγω ευκολίας κι όχι δυσκολίας παιχνιδιού)
      3) Μαρκους ασταθής, Αμπρινες μονο ως περιστασιακός τέταρτος περιφερειακός, ενώ ο Μπεγκιτς δείχνει καλή επιλογή

      Διαγραφή
  2. εχω καουν..λες να κανω αλλαγη με βοροντσεβιτς τωρα που δεν εχουν διαφορα στην τιμη ; μου φαινεται πιο σταθερος ο βοροντσεβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βοροντσεβιτς παίζει, από φαντασιακή άποψη στο 120% και είναι από τις μεγάλες εκπλήξεις της χρονιάς. Αν άλλαζα τον Καουν δε θα το κανα για αυτόν.

      Διαγραφή
  3. καλημερα
    στη θεση σου θα θυσιαζα για μια αγωνιστικη τον μκλιν ωστε να αγορασω κατι καλυτερο αντι του κοσερ,αλλα βεβαια αυτο που λες δεν αποκλειται να επιστρεψει στα διψηφια.
    αμπρινες(εχει ανεβει τελευταια) τζεντιλε(παιρνει προσπαθειες) ή τουλσον(ευκολα προσεχη ματς) θα επαιρνες?
    τελος καουν η βοροντσεβιτς???σταθεροτερος ο βοροντσεβιτς με μεγαλυτερο ταβανι ο καουν
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω όμως ποια εναλλακτική θα παιρνα στη θέση του ΜακΛιν, ενώ θα απαιτούνταν περισσότερες αλλαγές και τώρα, αλλά και την επόμενη εβδομάδα.
      Θα επαιρνα Τζεντιλε, καθως τον θεωρω πιο φαντασιακο παικτη απο τους αλλους δυο, παροτι κανει κακη χρονιά. Σε βαθος χρονου αυτο.
      Θα προτιμούσα Καουν, τον θεωρώ σαφώς καλύτερη περίπτωση.

      Διαγραφή
  4. αρογιο αρσλαν παιζουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αυτην την αγωνιστικη λαμβανοντας και τα κρεντιτς υποψην θεωρεις οτι αξιζει το ρισκο σενγκειλα αντι μαριανοβιτς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεδομένου ότι ο Σενγκελια είναι μια του ύψους και μία του βάθους και το πιθανότερο σενάριο για τον Μαριανοβιτς είναι ένα καλό , θα έλεγα πως ναι.

      Διαγραφή
    2. ο σενγκειλα σε ολα τα εντος κανει σκορ γυρω στο 20.....καπου τοσ θα κανει σμερα μιας που η αρμανι εχει χαλια αμυνα κοντα στο καλαθι στο 4...αμα ο μαριανοβιτς κανει σημερα 27-29 θεωρεις οτι θα εχω οφελος;

      Διαγραφή