Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Αλλαγές της μόδας

Το διάλειμμα της μιας εβδομάδας δεν αποδείχθηκε ευεργετικό για την ομάδα, που είχε μια κακή συνολικά αγωνιστική, πέφτοντας αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη, φτάνοντας έτσι στον αριθμό 1860, χωρίς μάλιστα να έχει την έδρα της στο Μόναχο (ποδοσφαιρικό αστείο, για να μη μας θεωρήσουν και μονόχνωτους).

Τα σκορ ήταν βέβαια γενικότερα χαμηλά, για τα δεδομένα του TOP 16, ωστόσο υπήρξαν και κάποιου είδους ατυχίες, όπως το περιστατικό με τον Τεόντοσιτς, ο οποίος στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Φενερμπαχτσέ έχασε 6 μονάδες ranking, αλλά και το απρόσμενο πρόβλημα του Χάντερ στο παιχνίδι με την Μάλαγα, που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί, παρά για λίγη μόνο ώρα κι έτσι να μην καταφέρει να διευρύνει το θετικό σερί του. Αναγκαστικά λοιπόν, η ομάδα έμεινε στα ρηχά.

Αυτή την αγωνιστική, 9 από τους 10 παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ αγωνίζονται εκτός έδρας, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή με ότι συνέβη την περασμένη εβδομάδα κι αυτό είναι προφανώς κάτι που πρέπει να αλλάξει, στο βαθμό του δυνατού. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να χαρακτηριστούν "σταθερές αξίες" στην ομάδα, επομένως, είναι λογικό οι πιθανότεροι παίκτες για πώληση να είναι και οι φθηνότεροι κι έτσι η προσοχή πέφτει στους Άντερσον, Χάντερ και Τόμπκινς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποχωρήσει και κάποιος άλλος, ακριβότερος παίκτης, εφόσον χρειαστούν κρέντιτς (μιας και το ταμείο δεν έχει τίποτα) κι εφόσον ο αντικαταστάτης παρουσιάζει ικανοποιητικό ενδιαφέρον.

Η αλήθεια είναι πως ούτε στους point guards, ούτε στο 2-3 υπάρχει κάποιος παίκτης που να τον ήθελα οπωσδήποτε στην ομάδα. Αντιθέτως, στους ψηλούς υπάρχουν αρκετές ελκυστικές περιπτώσεις, ξεκινώντας από τον Μαριάνοβιτς στα 101 κρέντιτς και φτάνοντας μέχρι τον Πρίντεζη, στα 43. Για τον Σέρβο γίγαντα βέβαια τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς η τιμή του είναι μάλλον απαγορευτική, ώστε να έρθει και να μην φύγει κάποιος ακριβότερος παίκτης από τους τρεις προηγούμενους που αναφέρθηκαν.

Άλλες σοβαρές επιλογές αποτελούν οι Έρτσεγκ, Κρστιτς, Βέσελι, Σάμιουελς και Πρίντεζης. Ο πρώτος στόχος είναι ο σέντερ της Μιλάνο, ο οποίος έσπασε τα κοντέρ στον αγώνα μέσα στην Νίζνι και κερδίζει φάουλ σωρηδόν, στα τελευταία τέσσερα ματς. Ο Τζαμαϊκανός θα έρθει στη θέση του Τόμπκινς, ο οποίος αγωνίζεται μέσα στην Φενερμπαχτσέ, απέναντι στον Μπιέλιτσα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να δώσει μικρό σκορ, εφόσον βρεθεί σε μέτρια βραδιά, κάτι που μόνο απίθανο δεν είναι.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Χάντερ, θα χρειαστούν επιπλέον κρέντιτς, καθώς ο πρώτος εφικτός στόχος από τους υπόλοιπους ψηλούς που αναφέρθηκαν είναι ο Βέσελι. Η κίνηση αυτή αλληλοεξαρτάται και από την αλλαγή στην περιφέρεια, όπου ο Άντερσον καλό θα είναι να αποχωρήσει, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο αντικαταστάτης του. Προτιμώ λοιπόν να ρισκάρω με τον φθηνό Μπρουκς, παρά με κάποιον ακριβότερο παίκτη, ο οποίος επίσης δεν εγγυάται κάποιο τρομερό σκορ. Ναι, θα ήθελα να έχω τον Σπανούλη, αλλά είναι αδύνατο να έρθει στη θέση του Άντερσον. Έτσι λοιπόν, ένας δεύτερος παίκτης της Μιλάνο έρχεται στην ομάδα, με την ιταλική ομάδα να αντιμετωπίζει την καλύτερη άμυνα, αυτή του Ολυμπιακού. Τόσο ο Μπρουκς όμως, όσο και ο Σάμιουελς δείχνουν ιδιαίτερα φορμαρισμένοι, ενώ η απόκτηση του πρώτου σε μια αρκετά καλή τιμή, βάσει των σκορ που κάνει τελευταία είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση στους ψηλούς με την τρίτη αλλαγή.

Πλέον, η αντικατάσταση του Χάντερ από τον Βέσελι είναι κάτι παραπάνω από εφικτή. Το σενάριο αυτό είχε σχεδόν "κλείσει", μέχρι που ...τα 16 κρέντιτς της τελευταίας αλλαγής μου φάνηκαν πολλά, λόγω της, μέχρι πρότινος, σταθερότητας του Χάντερ σε ένα σκορ στο 16, στα 4 προηγούμενα παιχνίδια, όσο δηλαδή και του Βέσελι στα 3 τελευταία. Σίγουρα, ο ένας παίζει εκτός και ο άλλος εντός, όμως ίσως θα είχε περισσότερο νόημα να τολμήσω να αγοράσω τον Μαριάνοβιτς, ο οποίος φαίνεται να έχει ανακτήσει πλήρως τη φόρμα της regular season και αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται εντός έδρας απέναντι στην Μακάμπι. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, ο Χάντερ παραμένει στην ομάδα και αποχωρεί ο Παραχούσκι, που παίζει μέσα στην Φενέρ. Θεωρώ πιο πιθανό η διαφορά μεταξύ Μαριάνοβιτς και Παραχούσκι να είναι μεγαλύτερη απ' ότι αυτή μεταξύ Βέσελι και Χάντερ, επομένως, το σενάριο με τους ερυθρόλευκους σέντερ είναι το επικρατέστερο.

Έτσι, το ρόστερ ενόψει της 19ης αγωνιστικής του παιχνιδιού, θα είναι:

Ρότσεστι
Τεόντοσιτς
Φερνάντεζ
Σμιθ
Μπιέλιτσα
Μπρουκς
Μαριάνοβιτς
Τόμιτς
Σάμιουελς
Χάντερ


Devotion.


YΓ. Όπως αντιλαμβάνεστε, το κείμενο γράφτηκε πριν την είδηση για την απουσία του Παραχούσκι, η οποία απλά οριστικοποιεί την επιλογή στο δίλημμα.


7 σχόλια :

  1. καλησπερα! εχω παραχουτσκι,ντοελμαν,τομπκινς και αντερσον υπο διωγμον...και σκεφτομαι ειτε να διωξω και τους 3 ψηλους ειτε να διωξω 2 ψηλους και τον αντερσον.....ο ντοελμαν μου δωσε ενα 20αρι αλλα εχει οακα.ο τομπκινς ντεφορμε και τουρκια,ο παραχουτσκι χτυπημενος.. και ο αντερσον δεν εμπνεει εμπιστοσυνη σε καμια περιπτωση.... σκεφτομαι να διωξω ολους τους ψηλους...οχι? ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κρατούσα τον Τομπκινς, καθώς έχει περισσοτερες πιθανότητες από τους άλλους για ένα καλό σκορ. Εξαρτάται βέβαια κι από τους πιθανούς αντικαταστάτες σε κάθε περίπτωση.

      Διαγραφή
    2. ελεγα να διωξω τομπκινς,ντοελμαν,παρα,και να φερω σαμουελς,βεσελι, μαριανοβιτς. μου βγαινουν τα κρεντιτς..και να κρατησω αντερσον....αλλωστε στην θεση του αντερσον δεν με ενθουσιαζει καποιος πολυ....απλα ειδα οτι απο νιζνι θα λειπει και ο παραχουτσκι και ο κινσει και παει για κατηφορα το παιχνιδι..ειναι και ντεφορμε τελειως η ομαδα....

      Διαγραφή
    3. είναι πολύ καλά τα νέα αποκτήματα είναι η αλήθεια...

      Διαγραφή
    4. κατεληξα.θα ανακαινισω πληρως την γραμμη των ψηλων! οποτε ο αντερσον μενει και ο,τι μου δωσει. τελευταια ερωτηση... σαμουελς η κριστιτς? για να κλεισει το ροστερ...

      Διαγραφή
  2. goudelock or weems??
    heurtel or Diamantidis???
    σ αρεσει περισσοτερο η τριαδα βεσελι/διαμαντιδης/σπανουλης
    η τεοντοσιτς /πριντεζης/γουιμς

    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γουιμς και Διαμαντιδης είναι πιο ασφαλείς επιλογές. Προτιμώ την πρώτη τριάδα, εκτός των άλλων λόγω Βεσελι και έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή