Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Last chance

Η 21η αγωνιστική φαινόταν να έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει μια από τις καλύτερες αγωνιστικές της ομάδας φέτος στο παιχνίδι κι έτσι να υπάρξει κάποια σημαντική βαθμολογική πρόοδος, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα μπορούσαν. Το χειρότερο όλων βέβαια, η απρόσμενη απουσία του Τόμπκινς, βασικού πυλώνα του μεταγραφικού σχεδιασμού της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ σ' αυτόν είχαν να προστεθούν και οι τραγικές εμφανίσεις του Διαμαντίδη και του Κάρτερ, που άφησαν ουσιαστικά την ομάδα να παίζει με 7 παίκτες και να παραμένει, πάνω κάτω, στην ίδια θέση της βαθμολογίας.

Κι αν για τον Τόμπκινς, το 9 του Τόμιτς που αντικατέστησε δεν κόστισε ιδιαίτερα, το 33άρι του Τεόντοσιτς μέσα στην Μάλαγα ήταν μια τεράστια διαφορά σκορ στη θέση των point guards. Ευτυχώς, Ρέντινγκ και Βέσελι απέδωσαν τα αναμενόμενα, γι' αυτό εξάλλου και η ομάδα κατάφερε να μην υποχωρήσει ουσιαστικά στη βαθμολογία.

Αυτή την εβδομάδα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, ειδικά όσον αφορά τους παίκτες που θα αποχωρήσουν. Ρότσεστι, Μπιέλιτσα, Φερνάντεζ, Ρέντινγκ, Μαριάνοβιτς, Παραχούσκι και Βέσελι δεν έχουν κανέναν λόγο να φύγουν κι έτσι ο κλήρος πέφτει, εύλογα, στους Διαμαντίδη, Κάρτερ και Τόμπκινς. Ο πρώτος ήταν απλά απογοητευτικός τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, όπου βρισκόταν και στο ρόστερ της ομάδας, ενώ ο Κάρτερ φαίνεται να μένει αρκετά αμέτοχος στο παιχνίδι της Γαλατασαράι κι έτσι, μπορούν να βρεθούν προφανώς καλύτερες λύσεις. Οι δύο αυτοί παίκτες παίζουν μεταξύ τους τώρα και είναι φυσικό να επανέρθουν στα διψήφια σκορ, ωστόσο η ομάδα δεν έχει περιθώρια για νέες πιθανές απώλειες, που θα πληγώσουν μάλιστα περαιτέρω την ...ψυχολογία της, εφόσον έρθουν από τους ίδιους παίκτες. Όσο για τον Τόμπκινς, εφόσον είναι τραυματίας είναι προφανής η αποχώρησή σου.

Υπάρχουν δύο βασικοί στόχοι αγοράς, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, λόγω κρέντιτς. Ο ένας είναι ο Τεόντοσιτς και ο άλλος ο Τόμιτς, που μέσα στην Ζαλγκίρις θα επανέρθει λογικά στα υψηλά σκορ. Οι εναλλακτικές περιπτώσεις είναι ο Ρένφροε και ο Πρίντεζης αντίστοιχα, ενώ στους περιφερειακούς ο Νο. 1 εφικτός στόχος δεν είναι άλλος από τον Τζεντίλε, τον οποίο και προτιμώ από τον Μπρουκς, λόγω των περισσότερων φάουλ που κερδίζει.

Με τα 9 unspent credits που υπάρχουν και με τις απαιτούμενες προσθέσεις των τιμών των παικτών, προκύπτει ότι το σενάριο για Τόμιτς, Ρένφροε και Τζεντίλε δεν βγαίνει. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που αντί του Τζεντίλε έρθει ο Μπρουκς. Εύλογα λοιπόν, οι μεταγραφές της ομάδας θα είναι ο Τεόντοσιτς, ο Τζεντίλε και ο Πρίντεζης, αφήνοντας παράλληλα κάβα 11 κρέντιτς στο ταμείο. Η αλήθεια είναι πως οι συγκεκριμένες επιλογές μου αρέσουν αρκετά, ώστε να μην ψάξω πιο πολύπλοκα σενάρια.

Έτσι, το ρόστερ της ομάδας για την 22η αγωνιστική θα είναι:

Ρότσεστι
Τεόντοσιτς
Μπιέλιτσα
Φερνάντεζ
Ρέντινγκ
Τζεντίλε
Μαριάνοβιτς
Παραχούσκι
Βέσελι
Πρίντεζης


Devotion.

1 σχόλιο :

  1. Καλησπερα! σκεφτομαι να κρατησω μπρουκς μια αγωνιστικη ακομα,να διωξω αναγκαστικα τομπκινς και να παρω τομιτς παλι η καποιοον αλλο και τελος να διωξω μεκελ και να παρω τεοντοσιτς....αλλα σκεφτομαι οτι ο μεκελ θα μπορουσε να δωσει ακομα ενα διψηφιο..συν οτι και τομιτς και μιλος μαζι δεν....φτανουν τα κρεντιτς....καμια σκεψη? ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή