Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ανακάτεμα της φαντασιακής τράπουλας

Αρκετά θετική ήταν η εικόνα της ομάδας την 20η αγωνιστική του παιχνιδιού, ξεπερνώντας το φράγμα των 200 πόντων και ανεβαίνοντας κάτι παραπάνω από 200 θέσεις στη συνολική κατάταξη. Δυστυχώς, τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου είναι περιορισμένα, καθώς οι διαφορές των σκορ, ειδικά φέτος, έχουν ανοίξει πολύ, ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί ή όχι και στην πράξη. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος του TOP 16 και άλλες τρεις έως πέντε στη συνέχεια για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού με τα πλέι οφ.

Παρόλο που οι κινήσεις της εβδομάδας με μια πρώτη σκέψη δεν ήταν ιδιαίτερα ξεκάθαρες, εν τούτοις, οι τελικές αποφάσεις προέκυψαν χωρίς μεγάλη δυσκολία και μια μικρή δυσχέρεια στα κρέντιτς αποτρέπει νέα σενάρια και επακόλουθα, διλήμματα. Πρώτο μέλημα βέβαια η πώληση των παικτών της Μιλάνο, Μπρουκς και Σάμιουελς, που αγωνίζονται μέσα στην Φενερμπαχτσέ κι άρα οι πιθανότητες για ένα καλό σκορ, ειδικά για τον δεύτερο, θεωρώ πως είναι μειωμένες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορες υποψήφιες κινήσεις. Αλλαγή του Διαμαντίδη με Τεόντοσιτς ή Ερτέλ (ο Ρένφροε ουσιαστικά είναι παρόμοια περίπτωση), απόκτηση του Σμιθ στην περιφέρεια, άρα εξοικονόμιση κρέντιτς σε άλλη θέση, ή απλά αγορά ενός εκ των Κουζμίνσκας, Ρέντινγκ ή Λοτζέσκι, στη θέση του Μπρουκς πάντα, ενώ στους ψηλούς ο Βέσελι φαντάζει η πιο σίγουρη επιλογή, με τους Τόμπκινς και Σχορτσανίτη να έχουν τους δικούς τους ενδιαφέροντες λόγους για να μπουν στην ομάδα.

Πρώτο απ' όλα σκέφτηκα το σενάριο με τον Σχορτσανίτη, κάτι που θα απέφερε μπόλικα κρέντιτς στην ομάδα και επακόλουθα την απόκτηση είτε του Τεόντοσιτς, είτε του Σμιθ. Η πρώτη περίπτωση δεν με ενθουσιάζει, καθώς δεν πιστεύω ότι η διαφορά μεταξύ Διαμαντίδη και Τεόντοσιτς είναι τόσο μεγάλη ώστε να αξίζει το ρίσκο του Σόφο, ενώ η ανταλλαγή των παικτών της Μιλάνο με αυτούς της Μακάμπι είναι ανέφικτη, λόγω κρέντιτς και απαιτεί τρίτη αλλαγή "υποβάθμισης" (φθηνότερου δηλαδή παίκτη), κάτι που επίσης δεν ενθουσιάζει, λόγω Σόφο.

Έτσι, το δεύτερο γενικό πλάνο ήταν οι προσιτές λύσεις, όπως ο Βέσελι και ο Ρέντινγκ. Ο πρώτος αποτελεί υπόδειγμα σταθερότητας εδώ και πολύ καιρό και το 8 μέσα στον Ολυμπιακό δεν επηρεάζει την πολύ θετική συνολικά εικόνα του. Εντός έδρας απέναντι στην Μιλάνο μάλιστα, δύσκολα θα μείνει χαμηλότερα από το 16 ranking που συνηθίζει στα πρόσφατα παιχνίδια.

Από την άλλη, ο Ρέντινγκ μπορεί να μην είναι το ίδιο αξιόπιστος, φαίνεται όμως να είναι φορμαρισμένος, λόγω και των απουσιών της Άλμπα και απέναντι στην αποδεκατισμένη Γαλατασαράι, εντός έδρας, μπορεί να κάνει ένα αρκετά υψηλό σκορ. Τον προτιμώ έναντι του Κουζμίνσκας, λόγω υψηλότερου ταβανιού (άλλο να παίζεις με την Γαλατά κι άλλο με την ΤΣΣΚΑ) και του Λοτζέσκι, λόγω έδρας και δυσκολίας παιχνιδιού επίσης.

Για να πραγματοποιηθούν οι δύο αυτές κινήσεις, θα πρέπει να εξοικονομηθούν κρέντιτς από την τρίτη αλλαγή. Σε αντίθεση με πριν όμως, θεωρώ το συνολικό ρίσκο πολύ μικρότερο και το αποτέλεσμα πολύ πιο ελπιδοφόρο. Έτσι, θα αναγκαστώ να πουλήσω τον Τόμιτς που αγωνίζεται μέσα στον Ερυθρό Αστέρα του Μαριάνοβιτς. Πιστεύω πως είναι αρκετά δύσκολο να ...μεγαλουργήσει κι εκεί μέσα ο σέντερ της Μπαρτσελόνα, όπου το "αφεντικό" του γηπέδου είναι πάντα ο Σέρβος γίγαντας. Ούτε θεωρώ βέβαια πως θα απογοητεύσει, αλλά νομίζω πως το σκορ του δεν θα μου λείψει ιδιαίτερα αυτή την αγωνιστική. Η προφανής κίνηση, είναι η απόκτηση του Τόμπκινς, που έχει σταθεροποιηθεί για τα καλά στις γεμάτες στατιστικές παρουσίες και τα υψηλά σκορ και δεν επηρεάζεται από έδρες και αντιπάλους, παρόλο που ένα ντέρμπι μέσα στην Εφές μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί (όταν μάλιστα η ομάδα διαθέτει τρεις αντίπαλους παίκτες).

Ένα εναλλακτικό σενάριο θα ήταν αντί του Ρέντινγκ και του Βέσελι να έρθουν οι Σμιθ και Πρίντεζης (ή ακόμα καλύτερα, ο Ντάνστον), ωστόσο για λίγα κρέντιτς αυτό δεν ήταν εφικτό κι έτσι αποφεύχθηκε ένα ζόρικο δίλημμα. Αν και βάσει των αγώνων της επόμενης εβδομάδας, νομίζω πως θα παρέμενα στην αρχική μου απόφαση.

Το ρόστερ της ομάδας για την 21η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι λοιπόν:

Ρότσεστι
Διαμαντίδης
Μπιέλιτσα
Φερνάντεζ
Κάρτερ
Ρέντινγκ
Μαριάνοβιτς
Παραχούσκι
Τόμπκινς
Βέσελι


Devotion.

6 σχόλια :

  1. Καλημέρα.
    1) Τους Καρτερ και Γιανγκ πως τους βλεπεις?
    2)Αν ειναι να εχω εναν εκ των Ροτσεστι- Τομπκινς, ποιον θα προτεινες?
    2) Μεκελ?
    4) Ειναι σιγουρο οτι δε θα επανελθει ο Μακλιν?

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάρτερ τον θεωρώ καλή περίπτωση, γι' αυτό εξάλλου τον διατηρώ στην ομάδα. Ο Γιανγκ είναι ικανός, αλλά και ασταθής, υπάρχουν και καλύτερες λύσεις.
    Νομίζω πως ο Ρότσεστι δεν χωρά σε κανένα δίλημμα, παρόλο που αυτή την αγωνιστική φαίνεται πως θα δυσκολευτεί περισσότερο σε σχέση με τον Τόμπκινς.
    Ο Μέκελ είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, με αρκετό όμως ρίσκο ακόμη, θεωρώ.
    Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα για την Γαλατά για τον Μακλίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα
    καρτερ απλα επειδη ο αταμαν απο ενα σημειο και μετα βαζει τους μικρους δεν θα τον διαλεγα
    τα διλημματα της εβδομαδας
    1)βεσελι η τομπκινς
    2)ρενφρο η τεοντοσιτς
    3)γουιμς η ρεντινγκ και τελος
    ποιον απο τους ακριβους προτιμας ρουντι,σμιθ η ντε κολο με σειρα προτεραιοτητας

    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπον τρια σεναρια... 1) μπιελιτσα-πριντεζης - και ενας sg (σλουκας,καλινιτς,πρεζλιτς,καρολ σε αυτα τα κρεντιτς)
    2) καρτερ-ρεντινγκ - βεσελι.
    3) μπιελιτσα -ρεντινγκ - και ενας center ( apo 40 credits και κατω)
    κλεινω προς το δευτερο αφου ειναι πιο αξιοπιοστη τριαδα... καμια γνωμη;;
    και αντι για βεσελι μηπως μπατιστα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή