Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αλλαγές handball

Συνεχίστηκε η μετριότητα και αυτή την αγωνιστική με σκορ στα επίπεδα του 140, που ξεκίνησε όμως ακόμα χειρότερα. Teodosic και Weems τα πρώτα 5' του παιχνιδιού έδιναν μαζί -10 (!), ενώ και οι Erceg, Tomic απογοήτευσαν. Σε αυτή την αγωνιστική δεν προσφέρονται πολλές ευκαιρίες, οπότε οι επιλογές μας θα είναι και πάλι μετρημένες. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε κάποιες παγίδες, όσες μπορούμε να προβλέψουμε, και να επανέλθουμε στα μεγάλα σκορ.

Ξεκινώντας από αυτή την αγωνιστική, θα αναγκαστούμε να ακολουθήσουμε αλλαγές handball, για να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες εμφανίζονται, αφού τα περιθώρια για κάποια μεγάλη βελτίωση της θέσης μας μειώνονται όλο και περισσότερο.

Point Guards

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Rochestie
22,4
89,6
5,6
-3,3
Laboral
Teodosic
18,3
72,4
3,7
-5,8
Efes
Rodriguez
15,1
60,4
-0,4
0,5
Alba
Llull
14,4
57,6
7,9
-2,5
Alba
Heurtel
13,8
55,3
-6,7
8,9
@CSKA

Ο Rochestie συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και την προηγούμενη αγωνιστική. Η τιμή του συνεχίζει να μένει κοντά στα 90 credits, οπότε όσοι περιμένετε ακόμα κάποιο κακό σερί για να τον αποκτήσετε σε καλύτερη τιμή, μάλλον πρέπει να το πάρετε απόφαση και να κινηθείτε αυτή την αγωνιστική. Είναι ευκαιρία, μιας και πάντα, όπως θα έχετε καταλάβει, κυνηγάμε παίχτες που παίζουν αντίπαλοι με τη Laboral. Η Ισπανική ομάδα δέχεται πάνω από 80 πόντους (μ.ο), οπότε παίχτες με έφεση στο σκοράρισμα είναι στις πρώτες μας επιλογές. Η συνέπεια που δείχνει ο Rochestie αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, από τη στιγμή που το κάνει με ένα μέσο όρο σκορ στο 22,4. 

Η περίπτωση του Teodosic είναι πιο δύσκολο να εκτιμηθεί. Η Efes είναι καλή αμυντικά (5η καλύτερη), αν και έχει δείξει σε κάποια παιχνίδια να ξεφεύγει από το πλάνο του Ivkovic και να ανοίγει το παιχνίδι πολύ επιθετικά. Για να κάνουμε μια πρόβλεψη, όμως, παίρνουμε υπ'όψιν μας τη νόρμα, οπότε υποθέτουμε ότι θα επιχειρήσει να μείνει χαμηλά το σκορ. Ο Milos είναι παίχτης, που μπορεί να αλλάξει το ρυθμό σε ένα παιχνίδι και να διαλύσει όλα τα αμυντικά συστήματα. Είναι, όμως, και των άκρων. Οπότε, με την τιμή του στα 72,4 ίσως να είναι καλύτερο να είναι η πρώτη αλλαγή handball, που είπαμε. 

Τα δεδομένα είναι εδώ και 5-6 αγωνιστικές ίδια για τους Llull και Rodriguez. Το μόνο που μπορούμε να πούμε για αυτό το παιχνίδι είναι ότι η απουσία του McLean θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στους ψηλούς της Real, αυξάνοντας τις assist των 2 guard, αλλά πιθανώς και μειώνοντας τις προσπάθειές τους. Με αυτά τα δεδομένα είναι καλύτερη η επιλογή του Rodriguez, αφού και τα δύο στοιχεία (assist, οικονομία στις προσπάθειες) τα έχει σε καλύτερο βαθμό.

Ο Heurtel δικαίωσε τα περί ανάκαμψης για ακόμα ένα παιχνίδι και η ανοδικότατη τάση του αντικατοπτρίζεται και στο 8,9 (!) που έχει ως τάση (η μεγαλύτερη στο παιχνίδι). Έχει βέβαια μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι μπροστά του, αλλά η άμυνα του Teodosic είναι στην καλύτερη ανεπαρκής, οπότε μπορεί να κάνει κάτι καλό και αυτή την αγωνιστική. 

Shooting Guards/ Small Forwards

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
DeColo
20,6
82,3
2,6
-1,2
Efes
Bjelica
19,6
78,4
8,5
1,8
@Olympiakos
Rudy
19
76,1
-0.3
-0.2
Alba
Spanoulis
18,7
74,9
-1
4,6
Fenerbahce
Smith
18,4
73,6
3,8
-7,3
@Barcelona
Weems
14,4
57,1
-0,8
-2
Efes
Carter
13,9
55,5
5,7
-1.5
Crvena Zvezda
 
Ο De Colo έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ ψηλά το επίπεδό του σε όλο το Top 16 και ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Αυτά που είπαμε για την Efes ισχύουν, αλλά όταν στο πρώτο παιχνίδι έχει καταφέρει να κάνει 34, είναι κάτι που πρέπει να αναφέρουμε. Βέβαια, η τιμή του σε συνδυασμό με τον αντίπαλο θα πρέπει να είναι αρκετά για να μας απομακρύνουν. Η λογική λέει ότι ένας εκ των De Colo, Teodosic και Weems θα πάει καλά, αλλά είναι καλύτερα σε αυτό το σημείο να πάρουμε τη φθηνή επιλογή του Weems, παρά την αρνητική του τάση (-2). 

Ο πιο σταθερός πλάγιος του παιχνιδιού παραμένει εδώ και αγωνιστικές ο Bjelica, που έκανε εξαιρετικό ματς και την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτή, όμως, πάει σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης, το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει το δόγμα Σφαιρόπουλου: "Άμυνα, άμυνα, άμυνα". Με αυτή τη λογική, η επιλογή του Bjelica έχει κάποια ρίσκα. Τα υπέρ της επιλογής του είναι η σταθερότητά του, αλλά και η λειψανδρία στη θέση 4 που έχει ο Ολυμπιακός.

Ο Rudy είναι πολύ σταθερός και η συνέπειά του αδικείται από τα κακά πρώτα του σκορ. Απέναντι στην Alba μοιάζει βέβαιο ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, οπότε είναι μια από τις "σίγουρες" επιλογές.

Για τον Smith η κατάσταση έχει αλλάξει, αφού τις 2 τελευταίες αγωνιστικές κάνει μέτριες εμφανίσεις. Πριν από αυτές έκανε πολύ καλές και μεστές εμφανίσεις, αλλά αυτή η μεγάλη πτώση στην τάση του (-7.3) είναι ένα μεγάλο φρένο στο να τον επιλέξουμε. Ένα άλλο μείον, είναι φυσικά και η δύσκολη έδρα της Barcelona. Έχει την 3η καλύτερη εντός έδρας άμυνα η Ισπανική ομάδα, που παίζει σφιχτά και μετρημένα. Παράλογα κάποιες φορές ελέω Pascual, αλλά με χαμηλό ρυθμό.

Αρκετά και ενδιαφέροντα έχουμε να πούμε για την περίπτωση Σπανούλη. Ο κορυφαίος guard της Ευρώπης τα τελευταία 3 χρόνια έχει βρει ρυθμό και μοιάζει ασταμάτητος. Η τάση του στο 4,6 και απέναντί του ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης, με τον οποίο δε διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις. Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Fenerbahce. Κατάφερε να χάσει από τη Galatasaray των 6-7 παιχτών τη στιγμή που έκανε ένα πολύ καλό σερί στην Euroleague. Αυτό μπορεί να είναι και ένα ξυπνητήρι βέβαια γι'αυτούς, αφού ο Obradovic ξέρει πώς να ταρακουνάει τους παίχτες του και ίσως να είδε και ένα θετικό στην ήττα. Κρίσιμο παιχνίδι, όπως και να έχει, οπότε ο αρχηγός των ερυθρολεύκων αναμένεται να βγει μπροστά και να τραβήξει την ομάδα του από το χέρι.

O Carter είναι μια επιλογή, που μπήκε με το σπαθί της στους πίνακες. 2 μονοψήφια σκορ σε όλο το Top 16 και σε μια ελλιπέστατη Galatasaray είναι λογικό να πάρει πολλές προσπάθειες στο παιχνίδι. H Crvena δέχεται 80 πόντους κατά μ.ο. στην έδρα της, κάτι που μας ενθαρρύνει να τον επιλέξουμε.

Δύο επιλογές που δεν υπάρχουν στους πίνακες, αλλά αξίζουν μια προσοχή, ειδικά αυτή την αγωνιστική είναι οι δύο πλάγιοι της Laboral: San Emeterio και Causer. H Nizhny είναι κακή αμυντικά και η Laboral έχει ποιοτικούς παίχτες επιθετικά που μπορούν να το εκμεταλλευτούν, με ποιοτικότερους τους δύο προαναφερθέντες. 

Power Forwards/ Centers

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Marjanovic
25,8
103,3
7,95
6,4
@Galatasaray
Tomic
19,8
79,3
2,7
-2,4
Laboral
Parakhouski
19,8
79,3
1,7
-0,4
Maccabi
Thompkins
16,4
65,5
-1,3
-1,8
Laboral
Erceg
16,1
64,4
-6,4
-10,7
Crvena Zvezda
Batista
13,8
55,3
-1,2
3
@Zalgiris

Πολλά και ενδιαφέροντα έχουμε να πούμε για τους ψηλούς. Οι λίγες επιλογές οφείλονται στο ότι προσπαθούμε να μικρύνουμε το rotation των παιχτών και να ξέρουμε σε ποιους μπορούμε να στηριχτούμε. Αυτό μπορεί να αλλάξει βέβαια αν κάποιος παίχτης βρεθεί σε δαιμονιώδη φόρμα, ή λόγω κάποιου άλλου παράγοντα (τραυματισμός).

Ο απίστευτος Marjanovic συνεχίζει να κρατάει την τιμή του πάνω από τα 100 credits, τη συνέπειά του στο 8 (!) και την τάση του στο 6,4. Απέναντι στην αποδεκατισμένη Galatasaray αναμένεται να κάνει άλλο ένα party και να δώσει ένα ακόμα 30+. 

Είπαμε ότι απογοήτευσε ο Tomic, αλλά δε γίνεται να μην τον υπολογίσουμε. Η Maccabi έχει σώματα να τον κοντράρει οπότε θα έχει δύσκολο παιχνίδι. Ανοιχτό πολύ το πώς θα πάει, δεν επιδέχεται πολλών αναλύσεων.

Ο Parakhouski επιστρέφει σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Μεγάλη και σημαντική επιστροφή φυσικά, αφού πρόκειται για παίχτη μεγάλης αξίας. Ανασταλτικός παράγοντας ότι δεν είναι στο 100% ακόμα, αλλά από τη στιγμή που άλλες πολύ πιο σοβαρές άμυνες δεν μπόρεσαν να τον περιορίσουν, αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρει η Laboral.

Για τον Erceg τι να πρωτοπούμε. Τα έχω χιλιογράψει, ψηλός που δεν στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα rebound δεν μπορεί να έχει συνέπεια. Το χειρότερο, όμως, τώρα είναι ότι έχει μια τάση στο -10,7 (!) τη μεγαλύτερη δηλαδή των τελευταίων αγωνιστικών σε παίχτη, οπότε η απόκτησή του μοιάζει απαγορευτική. Μοναδικό δεδομένο που μπορεί να τον κρατήσει στις ομάδες σας, το ότι η άμυνα της Crvena δεν είναι καλή, και απέναντί της έκανε και ρεκόρ πόντων. 

Τέλος, ο Batista έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Barcelona. Η Zalgiris έχει το Javtokas που μπορεί να αμυνθεί ψηλά, αλλά πιστεύω πως ο Batista έχει και την τεχνική για να κάνει κάτι καλό και αυτή την αγωνιστική. 


Αν μπορούσα θα έκανα πάνω από 3 αλλαγές. Αλλά θα υπερισχύσει η προτίμηση του να απαλλαχτούμε από τις χειρότερες επιλογές. Έχουμε λοιπόν:
Rodriguez αντί Teodosic: Αποφεύγουμε το μεγάλο ρίσκο του Teodosic και πάμε με την πιο ασφαλή επιλογή του Ισπανού, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούμε και credits για κάποια άλλη αναβάθμιση.
Carter αντί Goudelock: Μέτριες εμφανίσεις στο top 16 από τον Αμερικανό που παίζει και σε δύσκολη έδρα. Πρέπει να αντικατασταθεί και η επιλογή του Carter μοιάζει η ενδεδειγμένη.
Parakhouski αντί Erceg: Φεύγει γρήγορα γρήγορα ο Σέρβος και ας κάνει και 50. Τα στατιστικά του είναι τραγικά και όλα δείχνουν προς την αντικατάστασή του. Η επιστροφή του Λευκορώσου θα βοηθήσει στην επάνοδο της ομάδας. 

Άρα, έχουμε:

Rochestie
Rodrigues

Rudy
Carter
Weems
Spanoulis

Marjanovic
Tomic
Parakhouski
Batista

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου