Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κόντρα στις έδρες

Το σερί των μεγάλων σκορ και της συνεχούς ανόδου στη γενική βαθμολογία σταμάτησε την προηγούμενη αγωνιστική για την ομάδα, όπου παίχτες κλειδιά της δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Το 143,5 και η πτώση των 100 περίπου θέσεων ήταν ένα πισογύρισμα, αλλά η κατάσταση μπορεί να επανορθωθεί γρήγορα από αυτή την αγωνιστική. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι γενικά η αγωνιστική είχε πολλά χαμηλά σκορ, αφού υπήρχαν ακριβοί παίχτες που έμειναν σε ρηχά νερά. 

Δύσκολη αυτή η αγωνιστική, αφού πολλοί από τους παίχτες που προτιμάμε όλες αυτές τις αγωνιστικές θα αγωνίζονται εκτός έδρας, οπότε οι επιλογές μας πρέπει να είναι πιο προσεχτικές. 

Point Guards

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Rochestie
23,1
91,2
5,9
2,6
@Fenerbahce
Teodosic
18,7
74,3
3,3
0,8
@Laboral
Rodriguez
14,8
59,2
-1,3
-0,1
@Galatasaray
Llull
14,8
59,1
9,1
-3,4
@Galatasaray
Renfroe
13,6
54,5
-2,8
-5
Zalgiris
Pargo
13,2
52,9
-3,8
-1,6
@Crvena Zvezda
Heurtel
13,1
52,6
-7,5
0,9
@Malaga
Huertas
11,8
45,2
-7,3
-8,7
@PAO

Ενδεικτικό παράδειγμα οι άσσοι, που 7/8 θα έχουν παιχνίδια εκτός έδρας. Και αν και υπάρχει η περίπτωση Teodosic, που στο παιχνίδι με τη Laboral θα μπορέσει λογικά να ξεμπουκώσει, οι έδρες των υπολοίπων είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο δύσκολες στην Ευρώπη. 

Ο Rochestie συνεχίζει να αφήνει αυτούς που τον εμπιστεύονται με ένα χαμόγελο στα χείλη μετά από κάθε αγωνιστική και μπορεί να το κάνει και σε αυτή. Η δυσκολία της έδρας δεδομένη, αλλά το ίδιο δεδομένη και η μεγάλη του ποιότητα. Χαρακτηριστική η συνέπειά του (5,9) και η σταθερότατη τάση του (2,6). Είναι αλήθεια, με τη Fenerbahce έκανε το χαμηλότερό του σκορ μέχρι τώρα, αλλά αυτό από μόνο του δεν πρέπει να είναι αρκετό για να σας αποθαρρύνει. Η διαφαινόμενη απουσία του Parakhouski θα πονέσει πολύ τη Nizhny, κάτι που όμως, μπορεί να ευνοήσει κατά πολύ την ατομική παρουσία του Rochestie. Μπορεί να μειωθούν σε ένα βαθμό οι assist του, αλλά το σκορ του θα το αντισταθμίσει και με το παραπάνω. 

Η επιλογή του Teodosic πρέπει να γίνει αυτόματα αυτή την αγωνιστική. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει σιωπηρή τιμωρία από μεριάς Ιτούδη (όσο δικαιολογημένη και αν θα ήταν) και ο Σέρβος θα μπορέσει να βρει χώρο απέναντι σε μια κακή άμυνα, σαν αυτή της Laboral, όπως έχουμε πει πάμπολλες φορές. 

Για τους δυο Ισπανούς της Real πιστεύω έχουμε κουράσει να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Αδύναμη ομάδα περιφερειακά η Galatasaray, ειδικά μετά τη φυγή του Arroyo, έτσι θα μπορέσουν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Llull είναι από τους πιο σταθερούς παίχτες όλου του παιχνιδιού (ο πιο σταθερός των παιχτών που υπάρχουν στους πίνακες), με συνέπεια 9,1. 

Ο Renfroe έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Barcelona και με τη Zalgiris να είναι αδύναμη περιφερειακά και τον McLean εκτός, ο Αμερικανός guard θα πάρει πάλι μεγάλο μέρος του παιχνιδιού πάνω του. Καλή και σχετικά οικονομική επιλογή.

Ο Pargo έχει κι αυτός παιχνίδι σε μια καυτή έδρα. Το κίνητρο, όμως, είναι με τη Maccabi, η οποία κυνηγάει το πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη οι Σέρβοι δεν έχουν άλλο κίνητρο, εκτός αυτού που θα τους δώσει ο κόσμος με τη φωνή του. Επίσης, η άμυνα - ή μάλλον η έλλειψη αυτής - που παίζει ο Williams είναι ένα συν για την περίπτωση του Pargo.

O Heurtel είπαμε και την πρηγούμενη αγωνιστική ότι έχει επανέλθει και πράγματι συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Η έδρα της Malaga είναι δύσκολη, αλλά ο Γάλλος την ξέρει καλά και έχει τα χαρακτηριστικά guard που πάντα δυσκολεύουν την άμυνα της Malaga. Με τον ίδιο τρόπο - διεισδύσεις και γρήγορες αποφάσεις στα pick 'n' roll - που τη διέλυσε ο Σπανούλης την προηγούμενη αγωνιστική, μπορεί να το κάνει και ο Heurtel αυτή.

Τέλος, ο Huertas είναι από τους χειρότερους φαντασιακούς παίχτες αυτή τη στιγμή. Γιατί προτείνετε; Επειδή, πάντα με τον ΠΑΟ κάνει ματσάρες! Δεν ξέρω αν τον έχει άχτι, δεν ξέρω αν του ταιριάζει το στυλ άμυνας του ΠΑΟ, αλλά είναι ένα δεδομένο. Και στη χαμηλή τιμή που είναι τώρα, δε θα ήταν λάθος να τον επιλέξετε, αν θέλετε να εξοικονομήσετε κάποια credits.

Shooting Guards/ Small Forwards

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
DeColo
20,9
83,6
2,2
3,8
@Laboral
Rudy
19,2
76,8
-1
7,5
@Galatasaray
Smith
19,2
76,7
6
5,2
@Crvena Zvezda
Bjelica
19,1
76,4
8,3
4,9
Nizhny
Spanoulis
18,5
74,4
-1,9
-4
@Armani
Weems
15,2
60,2
1
0,1
@Laboral
Goudelock
14,8
59,3
-6,1
-3,3
Nizhny
Carter
14,5
58
6,4
0,5
Real Madrid
Hackett
13,3
53,4
-3,6
-8,1
Olympiakos
Lojeski
12,6
49,3
-5,3
-4,4
@Armani

O DeColo μαζί με τον Teodosic, κυρίως λόγω αντιπάλου, είναι οι καλύτερες επιλογές αυτή την αγωνιστική. Συνεπής και με μια σταθερή πορεία, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. 

Ο Rudy είναι ο παίχτης με την ανοδικότερη πορεία (7,5) και στο ματς με τη Galatasaray δε θα υπάρχει κάποιος με τον αντίστοιχο αθλητισμό και έκρηξή του για να τον ακολουθήσει σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Smith και Bjelica χαρακτηρίζονται από τη σταθερότητά τους, αφού έχουν ένα στοιχείο περισσότερο από όλους τους άλλους πλάγιους· το rebound. Ο Σέρβος και ελέω απουσίας Parakhouski θα έχει ένα φόβητρο λιγότερο κοντά στη ρακέτα. Για τον Smith ισχύουν τα περί κινήτρου, που είπαμε και για τον Pargo, ενώ αν το ματς πάει στη δύναμη, θα είναι πολύ δύσκολο να περιοριστεί, από τα 3άρια της Crvena. 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε από το χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη, κάνοντας μια μεγαλειώδη εμφάνιση και δικαιώνοντάς μας για την επιλογή του. Απέναντι στην Armani όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Η τάση του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αλλά έχει την ευκαιρία σε αυτό το παιχνίδι να τη διορθώσει.

Ο Weems αποτελεί πάντα μια πολύ αξιόλογη επιλογή και ειδικά όταν απέναντί του είναι η παιδική άμυνα της Laboral, γίνεται αυτόματα η καλύτερη επιλογή στα credits του. 

Το μεγάλο δίλημμα της αγωνιστικής για την ομάδα είναι το Carter ή Goudelock. Τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα στην περίπτωση του Carter, αφού οι συνέπειές τους δεν μπορούν να μπουν καν σε σύγκριση και η πορεία τους στο Top 16 είναι εκ διαμέτρου διαφορετική. Παρ'όλα αυτά, υπάρχει η απογοητευτική απόδοσή του στο πρώτο ματς με τη Real, ενώ ο Goudelock παίζει εντός έδρας και είχε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στη Nizhny στον πρώτο γύρο.

Τέλος, ο Lojeski μπορεί να μην έχει κάνει το μπαμ με σερί καλών εμφανίσεων, αλλά συνεχίζω να τον πιστεύω και να τον στηρίζω. Για λίγο, ίσως μόνο ακόμα, αλλά στο παιχνίδι με την Armani μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι πολύ καλό και φέτος για τον Αμερικανό. 

H εμφάνιση του Kirilenko δυστυχώς απογοήτευσε. Ευτυχώς, δεν επιλέχθηκε την προηγούμενη αγωνιστική και αποφύγαμε τα χειρότερα. Έδειξε σημάδια ζωής στο πρώτο ματς για το πρωτάθλημα, οπότε ελπίζουμε να κάνει κάτι αντίστοιχο και στην Euroleague.

Power Forward/Center

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Marjanovic
24,7
101,2
6,7
4,8
Maccabi
Tomic
20,4
81,5
3,3
4,6
@PAO
Erceg
18
68,4
-4,5
-2
Real Madrid
Thompkins
16,2
64,9
-2,1
7,1
@Fenerbahce
Batista
13,4
53,8
-2
-4,7
Barcelona

Περιορισμένες οι επιλογές μας στους ψηλούς αυτή την αγωνιστική, αφού δύο εκ των κορυφαίων της κατηγορίας (Parakhouski και McLean) είναι εκτός με τραυματισμό. Για τον πρώτο, δεν έχω κάποια περαιτέρω πληροφόρηση για το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του, ενώ ο Αμερικανός θα μείνει έξω για 2 εβδομάδες ακόμα. 

Η επιλογή του Marjanovic, αν και πανάκριβη, μοιάζει να είναι σωστή, αφού πρόκειται για τον κορυφαίο παίχτη του fantasy φέτος, με σταθερή απόδοση και εντός και εκτός έδρας και ανεξαρτήτως δυσκολίας αντιπάλου. Χαρακτηριστικό και το 6,7 στη συνέπειά του. Απέναντι στη Maccabi μπορεί να δυσκολευτεί κάπως και λόγω του Σχορτσανίτη, αλλά δεν πιστεύω ότι θα πέσει κάτω από το μέσο όρο του.

Δεύτερη επιλογή είναι ο Tomic, που όμως έχει δύσκολο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟ. Μέτριες εμφανίσεις στην έδρα των πρασίνων για τον Κροάτη φέτος, σερί που δεν αποκλείεται καθόλου να σπάσει όμως. Βρίσκεται σε ανοδική πορεία με την τάση του στο 4,6 και πραγματοποιώντας ηγετικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια του Top 16.

O Erceg απογοήτευσε ιδιαίτερα, αφού το 3 που έδωσε φυσικά δε βοήθησε καθόλου την ομάδα να ανέβει. Οι ενστάσεις μου παραμένουν πάντα για τα λίγα του rebound, αλλά σε ένα παιχνίδι με ισπανική ομάδα και δη τη Real που θα ανοίξει το ρυθμό και θα πάει ψηλά το σκορ, ο Σέρβος μοιάζει μια καλή επιλογή. Επίσης, η φυγή του Arroyo θα οδηγήσει πολλές φορές την μπάλα στα χέρια του για να ολοκληρώσει φάσεις. 

Ο Thompkins είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Από τη μία η απουσία του Parakhouski θα αυξήσει κατά πολύ το χρόνο συμμετοχής του, αλλά από την άλλη απέναντί του θα έχει έναν εκ των κορυφαίων - αν όχι τον κορυφαίο - προπονητή της Ευρώπης. Ο Obradovic είναι πολύ λογικό να πάει το παιχνίδι στο post και να προσπαθήσει να βγάλει τον Thompkins εκτός παιχνιδιού. Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πάμε και στη επιλογή του Vesely. Δύσκολη απόφαση το αν θα τον εμπιστευτούμε.  

Τέλος, η safe επιλογή που είναι πάντα ο Batista. Ο center του ΠΑΟ κάνει καλή χρονιά, το 13+ είναι σχεδόν πάντα δεδομένο και εντός έδρας απέναντι σε soft ψηλούς θα μπορέσει να κάνει το παιχνίδι του. Ειδικά, αν ο Ivanovic επιλέξει να πάει πιο πολύ σε set παιχνίδι, θα πάει πολύ καλά. 

Λείπει, όπως θα δείτε, η επιλογή του Samuels. Έκανε απίστευτο ρεκόρ την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά δε μου αρκεί για να τον επιλέξω. Επίσης, το γεγονός ότι πέσανε πολλοί πάνω του με αποθαρρύνει ακόμα περισσότερο. Αν αρχίσει να δείχνει μια μεγαλύτερη σταθερότητα, θα μπει στους πίνακες στο μέλλον.


Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι ο Vorontsevic και ο Parakhouski. Ο πρώτος απογοήτευσε για ακόμα μια αγωνιστική, αν και έχω το φόβο, ότι έχοντας και τη Laboral απέναντί του μπορεί να επανακάμψει. Πέρα από αυτούς, όμως, θέλουμε να αποκτήσουμε το Marjanovic, οπότε κάποιος ακριβός παίχτης από τα guard πρέπει να φύγει. Και με πόνο καρδιάς αυτός θα είναι ο Bjelica. Ο Σέρβος είναι εξαιρετικός, αλλά Rudy, Σπανούλης και Weems δεν μπορούν να φύγουν. Ο Σπανούλης είναι σε φοβερή φόρμα, ο Rudy επίσης, ενώ ο Weems είναι αυτό που λέμε value for money (ή στην προκειμένη περίπτωση value for credits..). 

Στη μια θέση στους ψηλούς είπαμε ήδη θα είναι ο Marjanovic. Η δεύτερη θα είναι δύσκολη. Είπαμε για το ρίσκο με τον Thompkins, αλλά και τα πιθανά μεγάλα κέρδη. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι χρειάζομαι μεγαλύτερη ασφάλεια αυτή τη στιγμή στους ψηλούς, οπότε θα επιλεγεί o Βatista. Η τρίτη επιλογή στους guard είναι και η δυσκολότερη της αγωνιστικής. Carter ή Goudelock; Είπαμε ότι είναι μεγάλη η διαφορά στη σταθερότητα, αλλά και τα θετικά του Goudelock. Καθαρά λόγω εμπειρίας και πιθανού πολύ μεγάλου σκορ, θα πάμε με την επιλογή του Goudelock. Η ασφάλεια του Batista θα αντισταθμιστεί από το ρίσκο του ασταθή Goudelock, αλλά εντός έδρας ο Αμερικανός είναι άλλος παίχτης και η άμυνα της Nizhny δεν είναι καλή. 

Άρα καταλήγουμε με:

Teodosic
Rochestie

Weems
Spanoulis
Rudy
Goudelock

Marjanovic
Erceg
Batista
Tomic

18 σχόλια :

  1. Τον senior Reyes δεν τον έχεις καν στα υπόψιν, έτσι? Σε όλο το τοπ-16 μόνο διψήφια κάνει. Κ αν βάλεις και τον πρώτο γύρο, μόνο 2 αγώνες έχει κάτω από το δεκά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ίσως να είναι και προσωπικό κόλλημα η μη κίνηση προς τον Reyes. Χάρη ακρίβειας και μόνο, έχει 3 παιχνίδια με μονοψήφιο, με το ένα να είναι μείον. Πάντως, πάνω από 15 έχει δώσει σε 8/18 παιχνίδια μέχρι τώρα, που είναι κι αυτό ένα ενδιαφέρον στοιχείο να σκεφτεί κάποιος πριν τον επιλέξει.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα. Αξιζει να διωξω Ροτσεστι για να παρω Μαριανοβιτς? Αν δεν παιξει ο Παραχουσκι λογικα ο Ροτσεστι θα χει λιγοτερες ασσιστ. Και το οτι θα παρει ισως περισσοτερες προσπαθειες, δεν ειναι απαραιτητα καλο, Ο Χαντερ θεωρεις οτι θα επιστρεψει στα διψηφια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν στα play maker καταλήξεις με δύο εκ των Teodosic, Llull και Rodriguez αξίζει ναι.
      Ο Hunter κάνει καλύτερη χρονιά από αυτή που περίμενα. Θα πάρει χρόνο αρκετό, μετά το 9λεπτο που έπαιξε με τη Malaga. Διψήφιο θα δώσει πιστεύω ναι. Κοντά στο 12-15 πιστεύω. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα παίξει και ο Σπανούλης με το Σλούκα, γιατί αυτοί τον κάνουν μάγκα σε πολλές περιπτώσεις.

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα Θανο. Ποια τετραδα θα προτιμουσες; Marianovic Erceg Reyes Gist ή Marianovic ErcegTomic Radosevic( η απουσία του Μακλιν θα του δώσει πολύ χρόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου! Και οι δύο επιλογές σου μου φαίνονται αρκετά λογικές. Προσωπικά θα πήγαινα με τη δεύτερη πάντως και για το λόγο που έγραψες στην παρένθεση αλλά και λόγω της διαφοράς που έχουν στο ταβάνι τους οι Reyes και Tomic.

      Διαγραφή
  4. καλησπερα! η μια μου επιλογη λεει διωχνω ντοελμαν(λογω οακα)παραχουτσκι,τομπκινς και παιρνω μαριανοβιτς,ντανστον,κριστιτς και η αλλη επιλογη λεει οτι διωχνω τον αντερσον της ζαλγκιρις και κραταω ντοελμαν.και παιρνω 2 ψηλους και εναν περιφερειακο! ...καμια γνωμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν κρατάς Τομπκινς και να διώξεις Ντόελμαν?

      Διαγραφή
    2. ειναι ντεφορμε,εχει τρομερα δυσκολο ματς,και η ομαδα του κανει κοιλια(ξαναεχασε την κυριακη για απο την λοκομοτιβ νομιζω)..και ηθελα να τον διωξω.ο ντοελμαν θα μενε(κανει πολυ καλα σκορ) αλλα εχει οακα. και σκεφτομουν να η να διωξω ολους τους ψηλους,η να διωξω 2 και εναν περιφερειακο.

      Διαγραφή
    3. Ο Ντόελμαν εκτός έδρας είναι ψιλοανύπαρκτος. Μόνο αυτή είναι η αντιρρηση μου. Για να μην σου λέω ότι να 'ναι πάντως, τους είχα και τους δυο και έδιωξα πακετάκι, όπως σκέφτεσαι να κάνεις και εσύ.

      Διαγραφή
    4. το ξερω! και γι αυτο θελω να τον διωξω! αλλα χτυπησε ο λευκορωσος και μου βγηκε μια αναγκαστικη αλλαγη απο το πουθενα. μαλλον θα διωξω και τους 3 ψηλους και ο θεος βοηθος....

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα! Μας χάλασε όλους ο τραυματισμός του Parakhouski. Συμφωνώ με το Μιχάλη πάντως. Μεταξύ Thompkins και Doellman κράτα Thompkins. Και πάρε Marjanovic και Batista. Μια αλλαγή στους πλάγιους, μπορεί να χρειάζεται να κάνεις, ανάλογα και ποιους άλλους έχεις εκεί. Αν πιστεύεις ότι είσαι κομπλέ στο 2-3, πήγαινε με τους 3 ψηλούς.

      Διαγραφή
  5. γουιμς γκουντλοκ η κιριλενκο(εαν υποθεσουμε οτι δεν μας νοιαζει οτι θα χασει κρεντιτς);
    βεσελι γιανκουνας η πριντεζης;;
    τεοντοσιτς η ροτσεστι
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τεοντοσιτς Weems και Πριντεζη-Βεσελυ περιπου το ιδιο

      Διαγραφή
    2. Weems. Ο Kirilenko είναι μεγάλο ρίσκο τώρα και μεταξύ των Αμερικανών ο Weems είναι πιο σταθερός και έχει εύκολο παιχνίδι.
      Vesely
      Teodosic, λόγω Laboral

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα διωξω παραχουσκι, βασκεζ και παργκο. και οι επιλογες ειναι
    1) τεοντοσιτς - πριντεζης και ενας εκ των βεσελι, κριστιτς μπατιστα.
    2) γιουλ - και 2 εκ των βεσελι κριστιτς μπατιστα.
    Ποιο προτεινεις; και ποιους ψηλους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα παραπάνω γίνονται
      1) Teodosic, Πρίντεζης, Batista
      2) Llull, Vesely, Batista
      Σίγουρα το πρώτο.

      Διαγραφή