Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Επιστροφή στην κανονικότητα

Μετά από μια κακή αγωνιστική, η ομάδα, αλλά και συνολικά το fantasy, επέστρεψε σε κανονικά σκορ και αποδόσεις. Ο τραυματισμός του Σπανούλη και η μετριότητα του Sergi Rodriguez μας κράτησε στο 176, αλλά συνολικά ήταν μια καλή αγωνιστική. Επίσης, ο τραυματισμός του αρχηγού του Ολυμπιακού θα αλλάξει τα πλάνα πολλών ομάδων (συμπεριλαμβανομένου και αυτής), αφού είναι ο most sold player έχοντας πάνω από 2,000 πωλήσεις.

Ο σχεδιασμός αυτής της αγωνιστικής γίνεται με το βλέμμα στραμμένο και στην επόμενη αγωνιστική, που υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια, αλλά και με σκοπό να επιστρέψουμε σε ένα πιο σταθερό κορμό, που δε θα απαιτεί τις αλλαγές handball που κάναμε τις περασμένες εβδομάδες.

Point Guards


ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Rochestie
22,1
88,3
5,6
-5,1
@Efes
Teodosic
18,9
74,9
4,1
-1,7
@Malaga
Rodriguez
14,8
59,2
-0,5
0,8
@PAO
Llull
14,6
58,3
8,6
0
@PAO
Renfroe
14,1
56
-1,7
6,7
Galatasaray
Heurtel
13,7
54,7
-6,8
4,7
Nizhny

Σε μια μικρή πτωτική πορεία ο σταθερότατος Rochestie. To -5 βέβαια σημαίνει ότι από το 22,1 έχει πάει κοντά στο 17 στα τελευταία παιχνίδια, οπότε δε θα πρέπει να αποτελέσει λόγω πανικού. Λόγος σκέψεων ίσως να πρέπει να αποτελέσει η εξαιρετική άμυνα της Efes. Παρ'όλα αυτά, είναι δύσκολο να τον αποχωριστεί οποιαδήποτε ομάδα, ανεξαρτήτως αντιπάλου και θα πρέπει να είστε εξαιρετικά ικανοποιημένος με τους υπόλοιπους 9, για να κάνετε την αλλαγή του Rochestie.

Ο Teodosic δυστυχώς για μας που τον διώξαμε από την ομάδα έκανε φοβερό ματς απέναντι στην Efes, με τον Duda που τον ξέρει, να μην μπορεί να τον περιορίσει. 9 assist και 5/8 τρίποντα: αυτά τα στοιχεία αρκούν για να αναδείξουν το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε. Απέναντι στη Malaga δε θα έχει θέμα να συνεχίσει λογικά, ενώ προσωπικά βλέπω ένα ακόμα double-double για το Σέρβο star.

Δύσκολο παιχνίδι για τους guard της Real. Ο ΠΑΟ έχασε μεν στο Kaunas, αλλά μεταμορφώνεται στο ΟΑΚΑ και είναι μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη. Πάει πολύ το παιχνίδι στην ταχύτητα ο ΠΑΟ, κάτι που θα ευνοήσει περισσότερο τον Llull από τον Rodriguez. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν οι Ισπανοί, αλλά προσωπικά δε θα τους επέλεγα για αυτό το παιχνίδι. Αξιοσημείωτη η σταθερότητα του Llull, που έχει 8,6 στη συνέπεια και 0 στην τάση.

Η Alba θα παίξει απέναντι στη διαλυμένη Galatasaray, οπότε αν θέλετε να ρίξετε λίγο τα credits που χαλάτε στους point guards, ο Renfroe είναι μια καλή λύση. Βρίσκεται επίσης, σε πολύ καλή φόρμα (6,7 στην τάση), κάτι που είναι ένα ακόμα + προς στην επιλογή του.

Ο Heurtel αν και συνεχίζει να έχει χαμηλή συνέπεια, η ανάκαμψη που έχει δείξει συνολικά στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και ο αντίπαλος (Nizhny) που δεν τρελαίνεται να παίξει άμυνα, πιστεύω πως θα οδηγήσει σε ένα πολύ καλό σκορ από τον Γάλλο.

Τέλος, ο Mekel δεν έχει μπει στους πίνακες, αφού έχουμε μόνο δύο παιχνίδια του ως δείγμα, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που έχει πρόβλημα στα credits. Απλά να έχουμε στο μυαλό μας, ότι παίχτης που δεν έχει δώσει πολλά δείγματα γραφής είναι πάντα ρίσκο, ειδικά απέναντι στην Efes.


Shooting Guards/ Small Forwards


ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
DeColo
20,1
80,4
2
-6,3
@Malaga
Bjelica
19,7
78,7
9,2
2,9
Armani
Rudy
19,1
76,5
0,3
-1,1
@PAO
Goudelock
14,8
59,3
-5,5
-1,5
Armani
Weems
14,4
57,4
-0,2
-3
@Malaga
Carter
13,9
55,6
7,1
-1
@Alba
Hackett
13
52,2
-3,8
0,3
@Fener
Lojeski
11
44
-7,5
-7,2
@Laboral

O πιο ακριβώς παίχτης στους πλάγιους είναι δυστυχώς και αυτός που δείχνει σημάδια κάμψης στα τελευταία παιχνίδια. Ο λόγος για τον DeColo, που μετά από ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο Top16, μοιάζει να χαμηλώνει λίγο στροφές. Αυτό φυσικά μπορεί να ανατραπεί απέναντι στη Malaga, αφού έχει σοβαρό θέμα απέναντι σε παίχτες διεισδυτικούς. Ο δεύτερος του πίνακα της περιφέρειας της CSKA, Weems, έκανε καλή εμφάνιση απέναντι στην Efes, φορτσάροντας στο τέλος. Βρίσκει καλό ρυθμό και πάλι μετά από καιρό, αλλά είναι αλήθεια ότι του λείπει φέτος ένα πολύ μεγάλο σκορ. 

Ο Bjelica παραμένει από τους πιο - αν όχι ο πιο - σταθερός παίχτες του παιχνιδιού. 9,2 η σταθερότητά του και αφού κατάφερε να επιβιώσει και στο ΣΕΦ κάνοντας μια επιβλητική εμφάνιση, πιστεύω θα συνεχίσει έτσι σταθερά μέχρι το τέλος, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο έτερος της Fenerbahce, Goudelock, μπορεί να εκμεταλλευτεί το τουρλουμπούκι που παίζει η Armani, να βρει χώρους επιθετικά και να τη διαλύσει. Καλή λύση για την τιμή του.

Ο Rudy έχει μια μικρή παράδοση απέναντι σε ελληνικές ομάδες και παίζει πάντα καλά. Ο ρυθμός που δίνει ο ΠΑΟ θα τον βολέψει πολύ και αναμένουμε να πάει καλά και μέσα στο καμίνι του ΟΑΚΑ.

Με τις συνεχόμενες διψήφιες και κάτι παραπάνω από αξιόλογες εμφανίσεις του, ο Carter έχει μπει για τα καλά πλέον στις επιλογές μας. Η Galatasaray παραμένει διαλυμένη και απέναντι στην Alba λογικά δε θα έχει τύχη. Ό,τι και να γίνει, όμως, ο Carter θα πάρει και πάλι πολλές προσπάθειες, οπότε είναι μια καλή επιλογή.

Για τον "σατανιστή" (για τους φίλους των theplayboys) Hackett, τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Η σχετικά χαμηλή του τιμή είναι ένα συν. Επίσης, καλό είναι ότι θα πέσει πάνω στον Goudelock, που δεν ασχολείται και πολύ με την άμυνα. Τέλος, σε αυτό το μωσαϊκό καλών παιχτών που ονομάζεται Armani, μπορεί να κάνει το μπαμ κάθε αγωνιστική και διαφορετικός παίχτης, οπότε δεν αποκλείεται αυτή την αγωνιστική να είναι ο Ιταλός. Από την άλλη, η αστάθειά του και το γενικότερα χαμηλότερο από την ποιότητά του επίπεδο που αποδίδει φέτος είναι ανασταλτικοί παράγοντες, που μας οδηγούν και στη σκέψη του Lojeski.

Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού, μαζί με τον Σλούκα, θα επωμιστούν ένα πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που έχουν συνηθίζει λόγω της τρανταχτής απουσίας του Σπανούλη. Ο Σλούκας έχει δείξει σε πολλά παιχνίδια, φέτος, ότι μπορεί να βγει μπροστά ενώ η ποιότητα του Lojeski είναι δεδομένη, αν και δεν έχει φανεί πολύ στην Ευρώπη φέτος.

Power Forwards/Centers

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Marjanovic
25,6
102,3
8,1
3,8
Barcelona
Parakhouski
19,9
79,6
2,1
0,1
@Efes
Thompkins
17
67,9
-1,1
3,2
@Efes
Erceg
16,1
63,9
-6,2
-10
@Alba
Vorontsevic
14,9
59,6
-1,4
-1,1
@Malaga
Batista
13,7
54,9
-0,9
1,3
Real Madrid
Dunston
11
44,3
-1,5
4,4
@Laboral

Ο Marjanovic θα έχει δύσκολο παιχνίδι με την Barcelona. Tomic και Pleiss είναι ψηλοί και έξυπνοι παίχτες και θα έχουν καλές πιθανότητες να τον περιορίσουν. Αυτό, όμως, δε θα πρέπει να προβληματίζει ιδιαίτερα και ο Σέρβος γίγαντας καλό θα είναι να παραμείνει στις ομάδες που τον έχουν ήδη, ειδικά αν υπάρχουν σκέψεις αντικατάστασης και άλλων παιχτών (3+).

Η ήρεμη δύναμη του παιχνιδιού επέστρεψε και όλοι οι παίχτες που τον έχουν στην ομάδα τους έχουν μια ακόμα σίγουρη λύση στη δεκάδα τους. O δεύτερος της Nizhny στη ρακέτα σε ποιότητα Thompkins κατάφερε να καλύψει επάξια το κενό του Λευκορώσου και συνέχισε και στον ίδιο ρυθμό μετά την επιστροφή του. Δύσκολο ματς με την Efes, αλλά και για τους δύο έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα.

Ο Erceg ξαναμπαίνει στις προτάσεις μας δυναμικά, παρά τα γνωστά και χιλιοειπωμένα ελλατώματά του. Η κατάσταση της Galatasaray τον καθιστά ως ένα εκ των ηγετών της και απέναντι στην Alba που δεν έχει κάποιον να τον ακολουθήσει αποτελεσματικά στην περιφέρεια, πιστεύω θα πάει καλά, επιστρέφοντας στα 20άρια.

Ο Dunston και Πρίντεζης είναι πολύ ενδιαφέρουσες περίπτωσεις. Είναι οι μόνοι παίχτες του Ολυμπιακού που μπορούν να πάνε αποτελεσματικά στο 1-1 και η απουσία του Σπανούλη θα το απαιτήσει αυτό πολύ στη ροή του παιχνιδιού. Έχουν ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό και απέναντι στη Laboral μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο ξέσπασμα. Σίγουρα από τις πολύ καλές επιλογές και βάση τιμής, ειδικά ο Αμερικανός.


Είχα πολλές σκέψεις για τις αλλαγές αυτής της αγωνιστικής και άλλαξα γνώμη πολλές φορές (μια από αυτές ενώ έγραφα το άρθρο). Κύριος λόγος ο τραυματισμός του Σπανούλη που μας άλλαξε τα πλάνα. Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να πάω με 4 της CSKA (Weems, DeColo, Teodosic, Vorontsevic). Στη συνέχεια, ο Vorontsevic αντικαταστάθηκε με τον Dunston και τέλος ο DeColo με τον Bjelica. Μετά λοιπόν από πολύ, μα πάρα πολύ σκέψη έχουμε:

Αντί Rodriguez τον Teodosic: πάμε να εκμεταλλευτούμε την κακή άμυνα της Malaga και πάλι και να αποφύγουμε το δύσκολο παιχνίδι της Real στο ΟΑΚΑ.
Αντί Σπανούλη τον Bjelica: Λόγω τραυματισμού, επιλέγουμε τη σταθερότητα του Bjelica, από τον σε πτωτική πορεία DeColo.
Αντί Tomic τον Dunston: Εξοικονόμηση credits, από τον Κροάτη που έχει τον Marjanovic απέναντί του.

Έτσι καταλήγουμε με:
Rochestie
Teodosic

Bjelica
Rudy
Weems
Carter

Marjanovic
Dunston
Batista
Parakhouski



4 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Εύκολο μεν το παιχνίδι που έχει, αλλά είναι σε πτωτική πορεία τα τελευταία παιχνίδια. Απαιτεί και πολλά credits η αγορά του. Θα τον απέφευγα αυτή την αγωνιστική, χωρίς να είναι κακή επιλογή βέβαια.

      Διαγραφή
  2. Μεταξυ Παργκο και Ρεντινγκ ποιον θα προτιμουσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή