Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οριακές αποφάσεις

Χωρίς κάποια πρόοδο πέρασε η 19η αγωνιστική του παιχνιδιού, με την ομάδα να πλήττεται από τις υποτονικές αποδόσεις παικτών όπως ο Τεόντοσιτς, ο Σμιθ και ο Τόμιτς, ενώ η απογοήτευση της εβδομάδας δεν ήταν άλλη από τον Σάμιουελς, ο οποίος έδωσε 46 μονάδες ranking λιγότερες από την προηγούμενη εβδομάδα (και 50,7 λιγότερες χωρίς το bonus). Φυσικά, κάποιοι εξ' αυτών θα πρωταγωνιστήσουν στις αλλαγές αυτής της εβδομάδας.

Στη θέση των point guards, o Τεόντοσιτς συνεχίζει να μην εντυπωσιάζει όσο θα περίμενε κανείς, τη στιγμή που ο Ροντρίγκεζ δείχνει να βρίσκει ξανά ρυθμό και ο Διαμαντίδης να έχει σταθεροποιηθεί σε σκορ γύρω από το 18 τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Δεδομένου ότι η ΤΣΣΚΑ αντιμετωπίζει την Εφές του Ίβκοβιτς, απέναντι στην οποία ο Τεόντοσιτς είχε σημειώσει 7 ranking στον πρώτο γύρο, θα μπορούσε εύκολα να πραγματοποιηθεί εδώ μια αλλαγή, προκειμένου να εξοικονομηθούν κρέντιτς. Η προτίμησή μου είναι ο Ροντρίγκεζ, που αγωνίζεται εντός έδρας με την Άλμπα, ωστόσο, εφόσον χρειαστεί μπορεί να αγοράσω τελικά τον Διαμαντίδη, καθότι είναι φθηνότερος. 

Στους περιφερειακούς, Μπιέλιτσα και Ρούντι είναι αμετακίνητοι, παρόλο που ο πρώτος έχει δύσκολο ματς μέσα στον Ολυμπιακό. Είναι όμως και παίκτης με μόλις ένα μονοψήφιο σκορ σε όλη τη χρονιά κι αυτό ήταν ...9,9 (με το bonus)! Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Σμιθ, ο οποίος δύο σερί αγωνιστικές απογοητεύει και αυτή την εβδομάδα έχει να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας. Εύλογα λοιπόν, ο Αμερικανός αποτελεί παρελθόν για να έρθει στη θέση του ένας εκ των Σπανούλη, Κάρτερ και Κουζμίνσκας, με αυτή τη σειρά προτίμησης. Όσο για τον Μπρουκς, η πολύ καλή του εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό και η φθηνή τιμή του τον κρατούν στην ομάδα κι ένα ενδεχόμενο αντικατάστασής του με τον Κιριλένκο την επόμενη εβδομάδα, με λιγότερα πιθανώς κρέντιτς, απ' όσα χρειάζονται τώρα, είναι πιθανό. 

Στους ψηλούς, παρόλο που ο Σάμιουελς απογοήτευσε, θα ήθελα να του ...δώσω άλλη μια ευκαιρία, κυρίως γιατί αγωνίζεται και πάλι εντός έδρας, απέναντι στην Μάλαγα και σε διαφορετικούς ψηλούς, σε σχέση με αυτούς του Ολυμπιακού, ενώ και τα κερδισμένα φάουλ που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια παίζουν το ρόλο τους. Αντιθέτως, φοβάμαι τον Χάντερ, λόγω αντιπάλου, απέναντι στον οποίο δεν τα είχε πάει καθόλου καλά στον πρώτο γύρο, εκτός έδρας βέβαια τότε. Η Φενερμπαχτσέ μπορεί να μην έχει τον παίκτη - σημείο αναφοράς στη θέση του σέντερ, ωστόσο διαθέτει τρία υπολογίσιμα κορμιά που θεωρώ δύσκολο να κυριαρχήσει έναντι όλων ο Χάντερ, όταν μάλιστα υπάρχει και ο Βέσελι παραδίπλα. Έτσι, βασική επιδίωξη αυτή την αγωνιστική είναι η αντικατάσταση του Χάντερ και η αναβάθμιση της θέσης με έναν ακριβότερο ψηλό. Μαριάνοβιτς και Τόμιτς φυσικά μένουν ως έχουν.

Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, όπως ο Τόμπκινς, ο Μπατίστα, ακόμα και ο Έρτσεγκ, μετά το -1 που έκανε με την Ρεάλ, καθώς συνηθίζει να εντυπωσιάζει μετά τις απογοητευτικές του εμφανίσεις. Επιστρέφει επίσης ο Παραχούσκι, μετά από ένα ...διάλειμμα μιας αγωνιστικής, οπότε είναι και αυτός υπό εξέταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προτιμώ, λόγω καλύτερου συνδυασμού αξιοπιστίας και δυνατότητας για μεγάλο σκορ, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα θα προτιμούσα Τόμπκινς και λίγο πιο πίσω τον Μπατίστα, ενώ το ντεφορμάρισμα του Έρτσεγκ με οδηγεί στο να μην ασχοληθώ περαιτέρω μαζί του.

Προκύπτουν πάρα πολλοί συνδυασμοί, βάσει των υποψήφιων επιλογών σε κάθε θέση: Ροντρίγκεζ, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Κάρτερ, Κουζμίνσκας, Παραχούσκι, Τόμπκινς και Μπατίστα διαμορφώνουν πολλές πιθανές τριάδες, βάσει βέβαια του περιορισμού των credits που υπάρχει, καθώς δεν μπορούν να αποκτηθούν οι βασικές προτιμήσεις σε κάθε θέση. Θα πρέπει να βρεθεί λοιπόν η καλύτερη δυνατή τριάδα.

Οι συγκρίσεις μεταξύ μερικών σεναρίων είναι πραγματικά οριακές και ενδεχομένως δεν μπορούν να αιτιολογηθούν επαρκώς ακόμα και σε πολλές γραμμές κειμένου. Για τη λήψη της απόφασης χρειάστηκε να εξετάσω 7-8 σενάρια (υπολογίζοντας ακόμα και παραμονή του Χάντερ στην ομάδα), χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές. Η τελική τριάδα στην οποία κατέληξα αποτελείται από τους Διαμαντίδη, Κάρτερ και Παραχούσκι, έχοντας έτσι τη μία βασική επιλογή (στους ψηλούς) και δύο δεύτερες επιλογές, στις άλλες δύο θέσεις, τη στιγμή που θα μπορούσα πχ να έχω τις βασικές επιλογές στην περιφέρεια (Ροντρίγκεζ, Σπανούλη) και να περιοριστώ στην τρίτη επιλογή στους ψηλούς (Μπατίστα). Θεωρώ όμως ότι τόσο ο Διαμαντίδης, όσο και ο Κάρτερ μπορούν να δώσουν σκορ αρκετά κοντινά σε Ροντρίγκεζ και Σπανούλη, ο πρώτος λόγω της σταθερότητάς του και ο δεύτερος λόγω έδρας, απουσίας Αρόγιο, αλλά και επικίνδυνου ματς για τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που ο Παραχούσκι αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή στους ψηλούς, όπως έχει αποδείξει σε όλο το TOP 16. Ο Τόμπκινς υστερεί σε σταθερότητα, άρα και αξιοπιστία, ενώ ο Μπατίστα έχει, συνήθως, χαμηλότερο ταβάνι. Ουσιαστικά, πάω κατά κάποιο τρόπο εκ του ασφαλούς, αφού δεν θεωρώ πολύ πιθανό να απογοητεύσει έστω και ένας από τους τρεις αυτούς παίκτες.

Έτσι, το ρόστερ της ομάδας ενόψει της 19ης αγωνιστικής του παιχνιδιού θα είναι:

Ρότσεστι
Διαμαντίδης
Μπιέλιτσα
Φερνάντεζ
Κάρτερ
Μπρουκς
Μαριάνοβιτς
Παραχούσκι
Τόμιτς
Σάμιουελς


Devotion.

12 σχόλια :

  1. καλημερα και καλη αγωνιστικη να εχουμε..ο σαμουελς ειναι ρισκο νομιζω εχει καλυ αμυνα η μαλαγα στους ψηλους και δεν αφηνει πολλα ριμπαουντ χαμενα.Καρτερ εγω τον εχω και ελεγα βνα τον πουλησω,αλλα το μπλοκ εδω τον συστυνει ανεπιφθλακτα και με εβαλε σε σκεψεις.ρουντυ η μπιελιτσα θα πουλαγες,δυσκολο ματς ο πρωτος πολυ πολυ ευκολο ο δευτερος με οτι αυτο συνεπαγεται.Τελος τα διλημματα της εβδομαδας ερτελ η διαμαντιδης;γουιμς η κιριλενκο;
    κοσερ η μπρουκς;
    και τελος ποια η αποψη σου για μεκελ.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπιέλιτσα θα πούλαγα, λόγω τιμής και δυσκολίας παιχνιδιού. Δεν είναι και για πώληση ο Ρούντυ.
      Ο Διαμαντίδης αποτελεί ασφαλέστερη επιλογή. Όπως και ο Γουίμς, από άποψη κρέντιτς τουλάχιστον.
      Ο Μέκελ μάλλον μπήκε για να ...περιορίσει τον Ρότσεστι... Λογικά θα σταθεροποιηθεί κάπου στα 45 κρέντιτς στο μέλλον.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα. Τους Gonlum και Γιανκουνας πως τους βλεπεις? Ο πρωτος στα 2 τελευταια που χει παρει πολυ χρονο εχει παει πολυ καλα, ενω ο δευτερος στα εντος ειναι σταθερα καλος.
    Ο Παραχουσκι ειναι 100% ετοιμος? Γιατι φοβαμαι μην παρει λιγο χρονο, αν το παιχνιδι κριθει νωρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν κάνω λάθος ο Παραχούσκι εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμος στην Βαλτική το σ/κ. Για τους άλλους δύο δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω, εκτός από το ότι μεταξύ των δύο θα προτιμούσα τον Λιθουανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σαμιουες δεν ακουμπησε μπαλα με Ολυμπιακο λογω επιστροφης Τζεντιλε (και Μπρουκς) και θα σας προτεινα σε ολους να τον πουλησετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα! δυσκολη αγωνιστικη...διωχνω παργκο,αντερσον,βεσελι και παιρνω σερχιο,παραχουτσκι, και ψαχνω εναν στην περιφερεια....με περιπου 38-39 κρεντιντς.......καμια ιδεα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. brooks η τζεντιλε, και αν δεν φτανουν αναγκαστικα Καρολ και θα ελπισεις να τα βαλει στο παρτι της ρεαλ με τη γαλατα

      Διαγραφή
    2. τελικα τα φερα ετσι ωστε να χω 56 κρεντιτς... παω για καρτερ η κιριλενκο...

      Διαγραφή
    3. Mporeis k preldzic endexomenws, xwris na ton thewrw protimotero apo tous dyo allous pou anaferthikan. Carter fainetai kalyteri periptwsi apo ak ayti ti stigmi pantws.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή