Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Με οδηγό τους αντιπάλους

Η προηγούμενη αγωνιστική ολοκληρώθηκε επιτυχώς για την ομάδα με ένα σκορ που κινήθηκε κοντά στο 200 και θα μπορούσε να είναι αρκετά παραπάνω, αν οι De Colo και Teodosic είχαν κινηθεί πιο κοντά στους μέσους όρους τους. Η έμπνευση του Goudelock δικαιώθηκε απόλυτα, ενώ αρχίζει να προβληματίζει η απόδοση του Rudy, αλλά και να χάνεται εξ ολοκλήρου η εμπιστοσύνη στην επιλογή του Dunston.

Ο προγραμματισμός μας ήταν επαρκής ώστε οι αλλαγές που θα γίνουν τώρα να καλύπτουν απόλυτα τα θέλω, αλλά και τα πρέπει της αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, Fenerbahce και Nizhny θα έχουν την τιμητική τους λόγω των αντιπάλων τους, ενώ Armani,Ολυμπιακός και CSKA θα είναι από τις ομάδες που θα αποφύγουμε.

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:

Point Guards:

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Rochestie
22
88,1
5,7
-1,2
Malaga
Teodosic
19,2
76,5
3,6
3,5
Olympiakos
Llull
14,6
58,4
9
1,5
@Barcelona
Renfroe
14,4
57,5
-0,8
2,6
@PAO
Pargo
12,9
55,2
-3,6
4,2
Galatasaray
Rodriguez
13,5
53,9
-3
-9,7
@Barcelona
Heurtel
13,3
53,4
-6.7
-3,1
Armani

Ο Rochestie με το 30άρι επέστρεψε στα μεγάλα σκορ, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα. Απέναντί του αυτή την αγωνιστική θα είναι η Malaga. Τα έχουμε ξαναπεί για την άμυνα της Malaga και πάντα κυνηγάμε καλούς σκόρερ απέναντί της. Η επιστροφή του Parakhouski θα αποφορτίσει τον Αμερικανό play maker και θα τον οδηγήσει λογικά και σε μια αύξηση στις assist του. 

Ο Teodosic είναι ένα ρίσκο απέναντι στον Ολυμπιακό, που τον ξέρει αρκετά καλά. Ο Μπαρτζώκας στον ημιτελικό, στο final four του repeat, τον περιόρισε δραστικά. Με τα δυναμικά hedge out και τα συνεχή double team σε κάθε pick 'n' roll του Σέρβου, κατάφερε να τον εκνευρίσει και να τον βγάλει εκτός ρυθμού. Αν καταφέρει να κάνει κάτι παρόμοιο και ο Σφαιρόπουλος, η επιλογή του Teodosic θα αποδειχθεί πολύ κακή αυτή την αγωνιστική. 

Για τους δύο Ισπανούς, που τους αναφέρουμε πάντα μαζί, ακολουθεί ένα ακόμα el classico. Ο Llull κάνει πολύ καλή χρονιά με αξιοθαύμαστη σταθερότητα (ενδεικτικό το 9 στη συνέπεια). Από την άλλη ο Rodriguez έχει μια καθοδική πορεία τα τελευταία παιχνίδια. Πολύ κακό το -9,7 που έχει στην τάση του, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάνει καλά παιχνίδια απέναντι στην Barcelona, την οποία ξέρει αρκετά καλά. Ενδεικτικά, στο τελευταίο παιχνίδι με την Barcelona έκανε ένα άκρως εντυπωσιακό 29. 

Ο Pargo απέναντι στη μισή ομάδα της Galatasaray, θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα πολύ καλό σκορ. Έχει καλή απόδοση στα 2 τελευταία παιχνίδια και σίγουρα μπορεί να συνεχίσει και αυτή την αγωνιστική. Τέλος, ο Heurtel είναι μεν ασταθής (-6,7), αλλά το στυλ που έχει και το τουρλουμπούκι της Armani ταιριάζουν απόλυτα, οπότε αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Από τη στιγμή μάλιστα, που η Efes θα καίγεται για τη νίκη και είναι ανώτερη ως ομάδα.

Shooting Guards/ Small Forwards

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Bjelica
20,6
82,3
11
6,5
@Laboral
DeColo
20,3
81,2
1,9
-1,7
Olympiakos
Rudy
18,3
73,4
0,5
-4
Barcelona
Smith
17,5
69,9
3,3
-5,5
Galatasaray
Goudelock
14,8
60,1
-5,1
4
@Laboral
Weems
14,2
56,4
0,3
-0,8
Olympiakos
Carter
13,5
53,3
3,3
-0,8
@Maccabi

Ο συγκλονιστικά σταθερός, φέτος, Bjelica (11) θα έρθει σίγουρα στην ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που έχει απέναντί του και την άμυνα της Laboral. Ο Σέρβος είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης της ομάδας του Obradovic, δείχνοντας πόσο λάθος ήταν το 55 (!), ως αρχική τιμή του. Ο Goudelock που δικαίωσε την εμπιστοσύνη μας την προηγούμενη αγωνιστική, θα μείνει στην ομάδα λόγω αντιπάλου, αλλά και τάσης (4). Μεγάλος μπομπέρ και η άμυνα της Laboral θα έχει πολύ δύσκολο έργο.

Ο De Colo, που απογοήτευσε απέναντι στη Nizhny, θα έχει να κοντραριστεί με την άμυνα του Ολυμπιακού, που όπως δείχνουν τα ρεπορτάζ θα είναι πλήρης. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, ειδικά όταν θα παίζει στην ίδια πεντάδα με τον Teodosic. Λερναία ύδρα η περιφέρεια της CSKA, αφού εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, υπάρχει και ο Weems, ο οποίος ναι μεν ψάχνει ένα σερί καλών εμφανίσεων εδώ και καιρό, αλλά είναι παίχτης μεγάλης ποιότητας και πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες.

Για τον Rudy οι προβληματισμοί εκφράστηκαν και στην αρχή. Δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Barcelona και σε πτωτική πορεία (-4) η απόδοσή του. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και θα τον στηρίξουμε και αυτή την αγωνιστική.

Ο Smith είναι μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παίχτη. Διένυσε ένα διάστημα φοβερής φόρμας, αλλά ο δεύτερος γύρος μοιάζει να μην του έχει πάει όσο καλά θα μπορούσε. Μέτριες οι τελευταίες του εμφανίσεις, με μόλις ένα 15+ τις τελευταίες 5 αγωνιστικές. Με τη Galatasaray, όμως, μπορεί να χτυπήσει το restart, αφού το παιχνίδι θα του προσφέρει όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνει.

Τέλος, ο Carter επέστρεψε με διάλειμμα μιας αγωνιστικής στα συνηθισμένα με το 18 που έκανε. Σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να πάψει να είναι ανταγωνιστικό από αρκετά νωρίς και τις άμυνες να είναι χαλαρές, θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει να αποδεικνύεται μια πολύ καλή επιλογή για τα credits του.

Power Forwards/ Centers

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Marjanovic
26,7
106,6
9,8
6,6
@Zalgiris
Parakhouski
19,8
79
3,3
-1,4
Malaga
McLean
18,4
73,6
1,5
-3,7
@PAO
Thompkins
17
67,5
-0,7
3,6
Malaga
Erceg
16,2
64,7
-5,3
0,9
@Maccabi
Randle
16
64,1
0
0,6
Galatasaray
Batista
13,8
55,6
0,1
1
Alba

Για τον Boban δεν έχουμε πολλά φυσικά να πούμε. Η Zalgiris έχει μεν ένα αντίπαλο δέος (Javtokas), αλλά υπάρχει διαφορά ποιότητας, αλλά και αντοχών. Για ακόμα μια αγωνιστική, η σίγουρη επιλογή. 

Ο Parakhouski επέστρεψε, αλλά δεν πήγε καλά απέναντι στην CSKA. Δεν πήγε και άσχημα βέβαια, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος σκέψεων αντικατάστασής του. Θα παραμείνει και πιθανότατα απέναντι στη Malaga που έχει θέματα στη front line, θα μπορέσει να επανέλθει στα 20+. Ο έτερος ψηλός της Nizhny (Thompkins) έχει αποκτήσει μια αξιοπρόσεχτη σταθερότητα. Επίσης, η αθλητικότητά του, που είναι και το μεγάλο του όπλο, θα είναι μεγάλο συν απέναντι σε εξίσου αθλητικούς παίχτες.

Η μεγάλη επιστροφή του McLean στους πίνακες, γίνεται μετά από 2 κακά παιχνίδια μεν, αλλά σε καλό timing πιστεύω δε. Ο Batista έχει πρόβλημα στην άμυνα (είτε κάνει foul, είτε χάνει τον παίχτη του), οπότε είναι μια καλή επιλογή ο Αμερικανός αυτή τη στιγμή. Αν δε, πάει στο 4 ο McLean, τότε ο Gist θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο low post. 

Ο Erceg έχει ανακάμψει εξ ολοκλήρου και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον ηγετικό ρόλο που έχει, ο οποίος μάλιστα έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, λόγω του περιορισμένου roster. Όπως είπαμε και για τον Carter, το ματς αναμένεται να μην είναι ντέρμπι, οπότε μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, αφού θα χαλαρώσουν οι άμυνες από ένα σημείο και μετά. 

Ο Randle έρχεται ξεκάθαρα βάση αντιπάλου. Στο 4 η Galatasaray έχει τον Erceg και κατά συνθήκη και τον Young, που σημαίνει ότι μπορεί να τους φορτώσει με foul από νωρίς. Φυσικά, και η κούραση θα αρχίσει να φαίνεται ακόμα περισσότερο, κάτι που θα ευνοήσει τον forward της Maccabi.

Τέλος, όπως πάντα, έχουμε τον Batista. Ο center του ΠΑΟ έχει δύσκολο αντίπαλο απέναντί του και υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος του να φορτωθεί νωρίς με foul. Αν καταφέρει να το αποφύγει και να παίξει λίγο πιο έξυπνα, θα πάει καλά. Δε θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημά σας να τον διώξετε, αλλά ούτε και να τον αποκτήσετε. 


Οι δύο αλλαγές που θα γίνουν είναι προαποφασισμένες. Συνολικά θα γίνει μια αλλαγή σε κάθε θέση. 
Στους πλάγιους η αλλαγή είναι η φυγή του DeColo. Ο Bjelica είναι η πρώτη σκέψη, με τον Smith να είναι ως μακρινή δεύτερη. Θα πάμε, λοιπόν, με το Σέρβο που θα μας μείνει ως σταθερή επιλογή και στη συνέχεια.

Στους ψηλούς πρέπει να φύγει ο Dunston, o οποίο πραγματικά απογοήτευσε. Περίμενα μεγάλη ανάκαμψη του Αμερικανού, αλλά από ό,τι φαίνεται, το πρόβλημα του μεταβολισμού που είχε στην αρχή της χρονιάς, τον έχει οδηγήσει σε μια κακή συνολικά χρονιά. Τη θέση του θα θέλαμε να πάρει ο McLean αλλά πρέπει να εξοικονομήσουμε τα credits από αλλού. 

Με δεδομένη την ευστροφία του Σφαιρόπουλου, θα αφήσω τον Teodosic εκτός για αυτή την αγωνιστική. Τη θέση του τώρα μπορούν να καλύψουν 3 παίχτες: Rodriguez, Llull και Heurtel. Αν και το ένστικτό μου λέει να πάω με την ανάκαμψη του Rodriguez ή το μπαμ του Heurtel, η φοβερή σταθερότητα του Llull με τραβάει περισσότερο και θα καταλήξω σε αυτόν. 

Άρα έχουμε:

Rochestie
Llull

Rudy
Bjelica
Carter
Goudelock

Marjanovic
Parakhouski
Batista
McLean





15 σχόλια :

  1. Πολυ ρισκο ο μακλιν ρε συ μες το οακα. Γιατι οχι καποιον εκ των ραντλ ή τομπκινς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα ρίσκο πράγματι. Ποντάρω στα match up, που πιστεύω ότι έχει το πλεονέκτημα ο Αμερικανός. Η επιλογή του Thompkins είναι η 2η καλύτερη για μένα. Κυρίως επειδή θα έχει αθλητικά κορμιά απέναντί του.

      Διαγραφή
    2. Στα αντιστοιχα ματς του 1ου γυρου (με ιδια περιπου ματσαρισματα) ο τομπκινς εδωσε 33 ενω ο μακλιν 6. Προλαβαινεις να αλλαξεις χαχα.

      Διαγραφή
    3. Ναι αυτό έπρεπε να το αναφέρω και στο άρθρο. Πάντως, τη δικαιολογώ μια τέτοια απόκλιση γιατί ο ένας έκανε 7/10 2π και 3/7 3π για να το φτάσει αυτό και ο δε McLean έκανε (σχεδόν) αρνητικό ρεκόρ στα rebound του.
      Όπως και να έχει θα φανεί στο χειροκρότημα. Γι'αυτό είναι τα ρίσκα, για να διακρίνουν τις κρίσεις των παιχτών και να αλλάζουν και τις βαθμολογίες.

      Διαγραφή
    4. Πολυ σωστο αυτο για τις διακρισεις και τα ρισκα, αμα ειχαμε ολοι τους ιδιους δεν θα ειχε νοημα. Αν και τωρα πλεον παμε για ενα τιμητικο πλασαρισμα, πλην αυτων στα private leagues βεβαια.

      Διαγραφή
    5. Εδώ που φτάσαμε, η πρώτη χιλιάδα είναι αποδεκτή, η πρώτη 500άρα επιτυχία.

      Διαγραφή
  2. καλησπερα! εχω αποφασισει να διωξω τον μιλος και να παρω ειτε ροτσεστι ειτε παργκο και να διωξω βεσελι για να ρθει ο τομπκινς και τελος σκεφτομαι μηπως παρω σμιθ και διωξω ρεντινγκ ο οποιος ομολογουμενως κανει πολυ καλα σκορ και προσφερει παντου..ακουω γνωμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Rochestie και Pargo. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

      Διαγραφή
  3. καλα προφανως,απλα οπως τα υπολογισα τωρα..δεν βγαινουν τα κρεντιτς..αν παρω ροτσεστι χανω στους ψηλους.μενουν κατω απο 35 κρεντιτς.. στην περιφερεια εχω ρουντι,τζεντιλε,μπιελιτσα,ρεντινγκ! ειναι ολοι αρκετα ποιοτικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα.
    1) Μεταξυ Μπρουκς και Τζεντιλε, ποιον να κρατησω?
    2) τι λες για Γιανκουνας? Εντος, ανα εξαιρεσουμε τα δυσκολα ματς με Ρεαλ και Μπαρτσελονα, ειναι σταθερος. Και με τον Ερυθρο ηταν απο τις ελαχιστες φορες που τα πηγε πολυ καλα και εκτος.
    3) Παραχουσκι ή Μπιελιτσα? Ο Μπιελιτσα ειναι πιο σταθερος, αλλα νομιζω οτι εκτος δεν κανει τα 25+ που μπορει να κανει εντος.

    Ευχαριστυω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) gentile
      2) τα είπες όλα κ αρκετά εύστοχα. Απλά δες ότι έχεις Πριντεζη και Vesely κοντά στις τιμές που θεωρώ ότι είναι καλύτερες περιπτώσεις παρά δύσκολα παιχνίδια που μπορεί να έχουν.
      3) ποιον Bjelica λες; αν λες το Nemanja είναι δύσκολη η απόφαση και εξαρτάται και από τη λογική που έχεις διαλέξει και τους αλλούς σου σου παίχτες.

      Διαγραφή
  5. καλησπερα, να προτιμησω διαμαντιδη-κριστιτς η ερτελ-μπατιστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα με τα τωρινά δεδομένα Heurtel και Batista είναι καλύτερη λύση.

      Διαγραφή
  6. Ροτσεστι-Τεοντοσιτς
    Ρουντι
    Μπιελιτσα
    Τζεντιλε
    Ρεντινγ (Σμιθ)

    Μπομπαν
    Παραχουσκι
    Τομιτς (Ραντλ)
    Βεσελι (Μπατίστα)

    Σε παρένθεση οι παίχτες που πήρα αυτη τη βδομάδα.
    Γνωμη σου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστές οι αλλαγές που έκανες πιστεύω. Ίσως στη θέση σου να κράταγα Vesely και να εδινα Teodosic.

      Διαγραφή