Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Προσοχή στην παγίδα του κινήτρου

Η προηγούμενη αγωνιστική δεν επιφύλαζε κάτι το ιδιαίτερο για την ομάδα και το 170 την άφησε στην ίδια θέση. Κανένα πολύ κακό σκορ, αλλά και χωρίς κάποιους που να τραβήξουν προς τα πάνω την ομάδα, ήταν αναμενόμενο ότι θα κινηθούμε σε χλιαρά νερά. Μικρές απογοητεύσεις οι Parakhouski και Goudelock με το 11 και 8 αντίστοιχα.

Αυτή η αγωνιστική επιφυλάσσει αρκετές παγίδες, λόγω της κρισημότητάς της για κάποιες ομάδες, αλλά και την αδιαφορία που θα διακατέχει κάποιες άλλες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ερυθρός Αστέρας - ΠΑΟ, όπου οι πράσινοι με νίκη περνάνε, ενώ οι Σέρβοι είναι ήδη εκτός. Με αυτή τη λογική, όμως, θα έπρεπε να κινηθούμε προς παίχτες όπως ο Slaughter, ο Διαμαντίδης και ο Batista. Εκεί, όμως, εντοπίζεται και η παγίδα. Έχουν περάσει ήδη αρκετά κρίσιμα παιχνίδια και ξέρουμε πώς αντιδρούν οι παίχτες σε αυτά. Οπότε αν και θα πρέπει να μην αγνοήσουμε το ρόλο που θα παίξει το κίνητρο, δε θα πρέπει να το υπερεκτιμήσουμε και να το έχουμε σαν οδηγό. 

Point guards

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Rochestie
21,7
86,9
4,7
-1,8
@Olympiakos
Teodosic
19,3
76,9
3,8
1,5
@Armani
Renfroe
15,1
60,4
-0,5
8
Maccabi
Llull
14,7
58,6
8,6
1
Zalgiris
Heurtel
13,7
54,9
-6,9
1
@Fenerbahce
Pargo
13,6
54,4
-3,3
2,8
@Alba

Ο Rochestie πάει στο ΣΕΦ σε ένα παιχνίδι, με μικρό εώς ανύπαρκτο ενδιαφέρον. Σε παιχνίδια τέτοιο τύπου, στα οποία κοντράρονται ομάδες με μεγάλο επιθετικό ταλέντο, τα σκορ ανοίγουν και βλέπουμε καλό θέαμα. Υπάρχει και η οπτική βέβαια, που λέει ότι ο Σφαιρόπουλος έχει πάντα στην τσίτα του παίχτες του, κάτι που θα δυσκολέψει τις προσπάθειες του Αμερικανού. Όπως και να έχει πάντως, δύσκολα θα βγει από τις ομάδες σας. 

Ο Teodosic πέρασε το σκόπελο του Ολυμπιακού κάνοντας ένα κρεσέντο στην 4η περίοδο και φτάνοντας σε ένα πολύ καλό σκορ. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έκανε αυτά που συζητήσαμε την προηγούμενη αγωνιστική και έτσι ο Σέρβος βρήκε και τα έκανε. Και θα βρει και θα τα ξανακάνει απέναντι στην Armani. Πολύ καλή επιλογή, καλύτερη πιθανώς από τον Rochestie, ο Teodosic και αυτή την αγωνιστική.

O Renfroe έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ. Έδειξε στόφα μεγάλου παίχτη και απέναντι στη Maccabi θα θέλει να συνεχίσει για να βοηθήσει την ομάδα του να διεκδικήσει την πρόκριση στην 8άδα. 

Ο Llull δε θα έχει κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο απέναντι στη Zalgiris, αλλά τα νούμερά του και συγκεκριμένα το 8,6 στη συνέπειά του, θα τον κρατήσει αυτή την αγωνιστική στην ομάδα. Ο Ισπανός είναι και φέτος ηγετική φυσιογνωμία στη Real και τη στιγμή που ακόμα και ο Rodriguez κάνει ακόμα μια κοιλιά μέσα στη χρονιά αυτός συνεχίζει ακάθεκτος. 

Για τον Heurtel σημαντικό ρόλο θα παίξει και το κίνητρο. Η Fenerbahce, αν και ομάδα Obradovic, δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα αμυντικά. Αυτό θα το εκμεταλλευθεί ο Γάλλος για να σπρώξει την ομάδα του στα Play off.

O Pargo θα έχει έναν πολύ καλό Renfroe απέναντί του. Αυτό φυσικά δε λέει κάτι από μόνο του, αφού και ο guard της Maccabi στη μέρα του αποτελεί πυρηνικό όπλο. Η Maccabi καίγεται κι αυτή για τη νίκη, αφού σε περίπτωση που χάσει και κερίσει ο ΠΑΟ, μένει εκτός. Κρίσιμο, λοιπόν, παιχνίδι και για την ομάδα του λαού, κάτι που κάνει ένα ηγέτη όπως ο Pargo μια καλή επιλογή.

Τελος, ο Διαμαντίδης έχει κι αυτός δύσκολο παιχνίδι μέσα στον Ερυθρό Αστέρα. Την κρισιμότητα του παιχνιδιού την ξέρουμε όλοι. Ο μόνος λόγος που αντισταθμίζεται η μέτρια και ασταθής παρουσία μέχρι τώρα του αρχηγού του ΠΑΟ, είναι ότι στα δύσκολα και στα κρίσιμα βγαίνει πάντα μπροστά. Για όσους ψάχνουν μια φθηνή επιλογή για να ρίξουν βάρος σε άλλη θέση ο Διαμαντίδης είναι μια καλή επιλογή.

Shooting Guards/Small Forwards

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Bjelica
20,7
82,9
10,6
6,5
Efes
DeColo
20,3
77,3
1,3
-7,9
@Armani
Smith
17,5
72,2
1,8
2,7
@Alba
Weems
14,2
56,7
-0,5
0,3
@Armani
Carter
14
55,1
1,7
3,3
Barcelona
Causer
11,2
44,9
5,7
-5,4
@Malaga

Ο μεγάλος Bjelica συνέχισε εντυπωσιακά ακόμα και στην ήττα της ομάδας του. Φυσικά και θα είναι σκληρό το παιχνίδι με την Efes που πάει πολύ στις επαφές, αλλά δεν τίθεται θέμα για το αν θα παραμείνει στην ομάδα σας, ιδίως λόγω του 10,6 που έχει στη συνέπεια, αλλά και του 6,5 στην τάση.

Ο De Colo απέναντι σε μια άμυνα όπως της Armani θα βρει σίγουρα χώρους. Το αν θα δώσει μεγάλο σκορ, όμως, εξαρτάται και από το πώς θα μοιράσει το χρόνο ο Ιτούδης, σε ένα παιχνίδι, που η CSKA δεν καίγεται να κυνηγήσει. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Weems. Ο Αμερικανός στο 3 θα έρθει στο 1-1 με το φορμαρισμένο Gentile πολλές φορές, κάτι που μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα. Καλύτερη επιλογή ο Carter στα credits αυτά. 

Ο λόγος που προκρίνεται η επιλογή του Carter δεν είναι άλλος από το χρόνο συμμετοχής του και τις προσπάθειες που παίρνει σε μια Galatasaray με το πιο λειψό ρόστερ των τελευταίων ετών. (Τα ίδια ισχύουν στη συνέχεια και για τον Erceg).

Το κίνητρο των παιχτών της Maccabi το αναλύσαμε στην περίπτωση του Pargo. Προφανώς, τα ίδια ισχύουν και για τον Smith. Ο Αμερικανός είναι ο πυλώνας αυτής της ομάδας σε πολλές κατηγορίες και σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να αποδώσει τα μέγιστα, αν θέλει η ομάδα του να εξασφαλίσει τη νίκη πρόκριση αυτή τη βδομάδα.

Για το τέλος έχουμε τον Causer. O Γάλλος αποτελεί την καλύτερη επιλογή στα χαμηλά στρώματα των credits και ειδικά απέναντι στην αδύναμη άμυνα της Malaga όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με την πορηγούμενη αγωνιστική. 

Power Forwards/ Centers

ΠΑΙΧΤΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
CREDITS
ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ΤΑΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Marjanovic
26,7
106,7
9,3
7,9
PAO
Tomic
19,8
79,3
0,8
-5,6
@Galatasaray
Parakhouski
19,4
77,4
2
-4,3
@Olympiakos
McLean
18,4
73,6
1,5
-4,8
Maccabi
Thompkins
16,4
65,6
-1,8
-1,4
@Olympiakos
Krstic
16,3
65,5
2,5
4,2
@Fenerbahce
Erceg
16,2
64,7
-5,8
0,9
Barcelona
Batista
13,9
55,4
-0,3
0,9
@Crvena Zvezda
Printezis
12,3
49,3
5,7
-5,2
Nizhny

Τις περισσότερες επιλογές αυτή την αγωνιστική τις βρίσκουμε στους ψηλούς.

Ο Marjanovic θα γίνει ο 3ος παίχτης που θα αποχωρήσει από το παιχνίδι με +100 στα credits μετά τους Parker και Kirilenko (αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος). Τελευταίο παιχνίδι, λοιπόν, για τον Boban, σε μια έδρα καυτή που θα απαιτεί τη νίκη για να φύγει η ομάδα της με το κεφάλι ψηλά. Ας προετοιμαστούμε για μια συνέχεια, χωρίς τα σίγουρα 25+ του Σέρβου γίγαντα.

Όποιος μπορεί να κινηθεί προς τον Tomic, καλό θα είναι να το κάνει. Ο Κροάτης θα κάνει πάρτυ απέναντι στη 8-10άδα της Galatasaray και είναι από τις καλύτερες επιλογές αυτής της αγωνιστκής.

Ο McLean πάει για ένα ματς do or die απέναντι στη Maccabi και αν θέλει να έχει ελπίδες η Alba να περάσει, ο Αμερικανός θα πρέπει να πάρει πολύ χρόνο. Ως αποτέλεσμα, θα έχει και περισσότερες ελπίδες να κάνει κάτι καλό. 

Parakhouski και Thompkins θα έχουν απέναντί τους την ελλιπή front line του Ολυμπιακού. Λείπει ο Hunter, ο Petway είναι ανέτοιμος, αν και θα παίξει, οπότε γίνεται αντιληπτό, ότι θα χτυπήσουν εκεί οι Ρώσοι. Με την ίδια λογική, πάμε και στον Πρίντεζη. Θα πάρει σίγουρα πάλι πολλές προσπάθειες ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού και είναι πολύ καλή επιλογή. Η ανοδική του τάση αντικατοπτρίζεται και στο 5,7 που έχει σε αυτό τον τομέα. 

Ο Krstic βρίσκεται σε ανοδική πορεία (4,2 στην τάση) και σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο και να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Η Fenerbahce έχει κορμιά και θα τον ζορίσει, αλλά ο Σέρβος έχει την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά. 

Τέλος, η παραμονή ή μη του Batista είναι δύσκολο να αποφασιστεί. Δύσκολο αντίπαλος, δύσκολη έδρα, αλλά μεγάλο κίνητρο και στυλ παίχτη που δυσκολεύει πάντα τους αντιπάλους του. Στην ομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει και λόγω έλλειψης εναλλακτικών σε αυτά τα credits.

UPDATE: O Rochestie δεν ταξίδεψε, άρα αλλάζουν κάπως τα πράγματα:


Με αυτά τα δεδομένα οι αλλαγές είναι οι εξής:

De Colo αντί Rudy
Smith αντί Goudelock
Heurtel αντί Rochestie

Άρα έχουμε:

Heurtel
Llull 

DeColo
Carter
Smith
Bjelica

Marjanovic
Parakhouski
McLean
Batista


4 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Ιδιας δυναμικής πάνω κάτω. Τείνω προς το πρώτο, όμως.

      Διαγραφή
  2. καλησπερα! η πρωτη σκεψη λεει ρενφροου αντι παργκο, ραντλ αντι τομπκινς, και σμιθ αντι του τραυματια ρουντι. η 2η σκεψη λεει ρενφροου σταθερα αντι παργκο, οι ψηλοι ως εχουν(δλδ μπομπαν,παραχουτσκι,τομπκινς,βεσελι)και ρεντινγκ,σμιθ αντι ρουντι και τζεντιλε...ειμαι σε τρομερο διλλημα! ακουω γνωμες! ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή