Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Playoffs devotion

Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία του παιχνιδιού με την φάση των playoffs να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα σε ένα απολαυστικό παιχνίδι όπως το fantasy challenge. Τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί ως ένα βαθμό, οι ομάδες, συνεπώς και οι επιλογές παικτών είναι λιγότερες, κάθε παίκτης έχει να αντιμετωπίσει μόνο μία ομάδα, ενώ υπάρχει απεριόριστος αριθμός αλλαγών σε κάθε αγωνιστική από εδώ και πέρα, κάτι που λύνει τα χέρια σε όλους τους παίκτες του fantasy.

Φυσικά, οι επιλογές της ομάδας θα στηριχθούν σημαντικά στο κριτήριο του αντιπάλου, αλλά και της έδρας, για κάθε παίκτη, πέραν βέβαια της αγωνιστικής του ποιότητας, αλλά και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Κάπως έτσι εξάλλου, Κιριλένκο και Κάουν μπαίνουν στο ρόστερ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στους point guards υπάρχει μια πολύ προφανής επιλογή που δεν είναι άλλη από τον Τεόντοσιτς. Για τη δεύτερη θέση όμως υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το δίδυμο της Ρεάλ, αλλά και οι Διαμαντίδης, Ερτέλ, που έχουν την ποιότητα να σταθούν στις δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχουν να δώσουν. Ωστόσο, θα προτιμήσω να κινηθώ πιο σίγουρα την πρώτη μέρα των πλέι οφ και ανάλογα με την απόδοση των τεσσάρων αυτών παικτών να κινηθώ ανάλογα για τη δεύτερη, κάτι που σημαίνει ότι ο δεύτερος παίκτης θα φοράει τη φανέλα της Ρεάλ. Ο Γιουλ αποτελεί την ασφαλέστερη δυνατή επιλογή, βάσει των σκορ του στο TOP 16 και θεωρώ ότι ένα διψήφιο σκορ το έχει δεδομένο, χωρίς ωστόσο να περιμένω κάτι εντυπωσιακό. Ο Ροντρίγκεζ από την άλλη έχει υψηλότερο ταβάνι, όμως οι πρόσφατες εμφανίσεις του προβληματίζουν ιδιαίτερα κι έτσι θα μείνει εκτός, εφόσον η Ρεάλ παραταχθεί πλήρης, δηλαδή αγωνιστεί κανονικά ο Φερνάντεζ. Αν πάλι ο Ρούντι είναι ανέτοιμος, τότε ο χρόνος συμμετοχής και οι αρμοδιότητες του Ροντρίγκεζ αυξάνονται κι έτσι αποκτά προβάδισμα αντί του Γιουλ.

Το θολό ακόμα τοπίο με τον Ρούντι επηρεάζει τις αλλαγές και στην περιφέρεια. Εκτός από τους Μπιέλιτσα και Σμιθ που πιστεύω είναι δεδομένοι για κάθε ομάδα, θέλω επίσης τον Κιριλένκο που έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του και έχει εύκολα, σχετικά πάντα, παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, αν ο Ρούντι είναι 100% έτοιμος, τότε αυτομάτως παίρνει την εναπομείνουσα θέση, αλλιώς υπάρχουν δύο υποψήφιοι, ο Ντε Κολό και ο Κάρολ. Ο πρώτος είναι σαφώς ανώτερος φαντασιακά παίκτης, ωστόσο τελευταία δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, το αντίθετο δηλαδή από τον Κάρολ, που ενώ φαντασιακά σε γενικές γραμμές δεν εμπνέει, εν τούτοις, αυτή τη στιγμή διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και ενδεχόμενη απουσία του Φερνάντεζ θα του εγγυηθεί περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι άρα αυξημένες πιθανότητες για ένα ακόμα καλό σκορ. Φυσικά τα πράγματα περιπλέκονται αν ο Ρούντι αγωνιστεί, αλλά με αμφίβολο χρόνο συμμετοχής.

Στους ψηλούς τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Μετά τους Τόμιτς και Κρστιτς, στην ομάδα μπαίνει ο Ρέγιες, με τον οποίο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου φέτος. Ωστόσο, η μεγάλη κρισιμότητα των παιχνιδιών, όπου ο Ισπανός ψηλός συνηθίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αλλά και η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων τον φέρνει χωρίς δεύτερη σκέψη στην ομάδα. Για τον τέταρτο ψηλό, με μια πρώτη σκέψη υπήρξε ένα δίλλημα μεταξύ Κάουν και Βέσελι, με την προτίμησή μου να πηγαίνει ξεκάθαρα στον πρώτο, λόγω αγωνιστικής κατάστασης και ευκολότερου, στην frontline, αντιπάλου.

Μέχρι να υπάρξει τελική ενημέρωση για τον Φερνάντεζ δεν μπορεί να υπάρξει σίγουρο ρόστερ. Τα πιθανά δίδυμα στις δύο ανοιχτές θέσεις είναι Γιουλ-Φερνάντεζ και Ροντρίγκεζ-Κάρολ, χωρίς να αποκλείεται κάποιος συνδυασμός τους, ή σφήνα του Ντε Κολό. Η οριστικοποίηση του ρόστερ θα κοινοποιηθεί μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του blog. 


Devotion.

1 σχόλιο :

  1. Καλησπερα και χρονια πολλα. Για Σατορανσκι και Γουιμς τι λες? Ο πρωτος ειναι παιχτης που και με λιγους ποντους, κανει καλο ρανκινγκ, ενω ο δευτερος τα παει σχεδον παντα καλα στα εντος. Επισης, αν ειναι να παρω δυο απο τους Κιριλενγκο, Τεοντοσιτς και Καουν ποιους προτεινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή