Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Με λίγες, αλλά καλές επιλογές

Το Top 16 ολοκληρώθηκε και πλέον μπαίνουμε σε μια φαντασιακή κατάσταση που είναι ιδιαίτερη. Συνεχόμενα παιχνίδια με τον ίδιο αντίπαλο, με μόνη εναλλαγή να είναι η έδρα. Η αρχική μας επιλογή θα είναι στηριγμένη στην ποιότητα των παιχτών, τον αντίπαλό τους και ανά δύο παιχνίδια την έδρα. Λόγω της έλλειψης πολλών επιλογών τα κείμενα θα αφιερώνονται μόνο στις επιλογές που είναι πιο κοντά στο να επιλεχθούν από την ομάδα. Επίσης, θα πρέπει να προστεθούν και άλλες επιλογές για να μην παγιδευτούμε σε αγορές παιχτών που είναι ψηλά στα ranking αλλά είτε δεν είναι σε φόρμα, είτε έχουν δύσκολο αντίπαλο.

Point Guards

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τη μία θέση. Ο Teodosic πρέπει να είναι και θα είναι σχεδόν σε όλες τις ομάδες στη σειρά με τον ΠΑΟ. Δεν έχει πείσει σε κανένα σημείο της χρονιάς η ομαδική άμυνα της ομάδας του Ivanovic, και ο Σέρβος λογικά θα αποτελέσει αποκούμπι για αυτά τα παιχνίδια.

Η δεύτερη επιλογή τώρα είναι πιο δύσκολη. Αρχική σκέψη φυσικά είναι το δίδυμο της Real. Ο Llull είναι πιο σταθερός από τον Rodriguez και στο ξεκίνημα αυτής της σειράς είναι προτιμότερο να πάμε με μια πιο ασφαλή επιλογή.

Υπάρχει και η σκέψη του Huertel, βέβαια. O Γάλλος έκανε μια κοιλιά στα τελευταία παιχνίδια κι αυτό είναι κάπως αποτρεπτικό. Από την άλλη, όμως, έχει τη δυνατότητα απέναντι στη Real και στο φρενήρη ρυθμό που δίνει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις και η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη.

Shooting Guards/Small Forwards

Η επιλογή του Bjelica είναι η πιο σίγουρη για τους πλάγιούς σας. Ο Σέρβος έχει κάνει μεγάλη σεζόν και τώρα που η πίεση ανεβαίνει, είναι λογικό να βγει και πάλι μπροστά για να δώσει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του Obradovic. Μιλάμε για τον απόλυτο παίχτη ομάδας και δε γίνεται να απουσιάζει από τις επιλογές σας.

Η δεύτερη πολύ καλή επιλογή με την οποία θα πάνε πολλοί είναι ο Smith. Η Fenerbahce πάει ψηλά το σκορ, το ίδιο κάνει και η Maccabi, οπότε ο forward της Maccabi έχει καλές πιθανότητες να κάνει και πάλι μια πολύ καλή εμφάνιση.

Και από εκεί και πέρα έχουμε δύο θέσεις, που πρέπει να μας προβληματίσουν. Υπό νορμάλ συνθήκες θα ήταν καπαρωμένες από Σπανούλη και Rudy, αλλά τώρα τα δεδομένα και για τους δύο μας βάζουν ένα φρένο στη σκέψη μας. Ο πρώτος είναι εκτός εδώ και καιρό, οπότε και να παίξει θα είναι δύσκολο να πιάσει υψηλό αγωνιστικό ρυθμό. Ο δεύτερος δεν είναι πλέον με σταυρό, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο αν και πόσο θα παίξει. Αν μπορεί να επιλέξουμε έναν από τους δύο, θα πάμε με τον Ισπανό.

Μετά από ένα πολύ κακό δεύτερο μισό στο Top 16, ο De Colo θα πρέπει να ανακάμψει και να επιστρέψει σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο. Είναι ρίσκο κατά μία έννοια η επιλογή του, λόγω και του μεγάλου του κόστους. Γι'αυτό από παίχτες που υπάρχουν στους πλάγιους της CSKA, μια πιο έξυπνη επιλογή, ειδικά αν υπάρχει πρόβλημα στα credits, είναι ο Kirilenko. O Ρώσος έχει βρει ρυθμό, είναι πανέξυπνος παίχτης και πιστεύω θα κάνει μια πολύ καλή σειρά απέναντι στον ΠΑΟ. Ειδικά, αν πάει ο Kirilenko στο 3, εκεί που πονάει δηλαδή ο ΠΑΟ, θα κάνει μεγάλη ζημιά. Μεγάλο συν το χαμηλό του κόστος τώρα.

Ο Goudelock είναι μια περίπτωση παίχτη, που πρέπει να ξέρεις πότε να τον επιλέξεις για να σου αποδώσει. Τώρα, απέναντι στη Maccabi, που όπως είπαμε περιμένουμε να ανοίξει το σκορ αρκετά, είναι μια καλή στιγμή να επιλεγεί. Το κόστος του δεν είναι απαγορευτικό και σίγουρα ο χρόνος που παίρνει είναι ένα μεγάλο συν.

Τέλος, ο Lojeski με δεδομένη την κακή κατάσταση που περιμένουμε - αν και απευχόμαστε - να είναι ο Σπανούλης, θα πάρει παραπάνω προσπάθειες και είναι έστω και φευγαλέα, μια σκέψη για αυτή την αγωνιστική. Με ρίσκο μεν, αλλά αξιόλογη.

Power Forwards/Centers

Η απουσία του Marjanovic θα πονέσει όλους τους παίχτες και πρέπει να βρούμε κάποιο τρόπο να αναπληρώσουμε τα σκορ του Σέρβου γίγαντα.

Σίγουρες μοιάζουν οι επιλογές των Tomic και Krstic. Ο πρώτος αποτελεί, πλέον, τον πιο αξιόπιστο ψηλό του παιχνιδιού και δε γίνεται να λείπει από την ομάδα σας. Ο δεύτερος έκανε ένα εξαιρετικό Top16 και με την ομάδα του να χρειάζεται την υπέρβαση, θα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο, αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Για τις δύο υπολειπόμενες θέσεις έχουμε τους: Batista, Reyes, Kaun και Πρίντεζη.

O Batista είναι σημείο αναφοράς στη front line του ΠΑΟ και με τον Lawal να τίθεται οριστικά εκτός πλάνων, θα πάρει και πάλι αρκετά λεπτά παιχνιδιού. Αξιόπιστος κάτω από τη ρακέτα και σε credits που επιτρέπουν και πιο ακριβές αγορές σε άλλες θέσεις.

Ο αρχηγός της Real έκανε ένα πολύ καλό Top16. Συνεχίζει να μου φαίνεται μια χλιαρή περίπτωση παίχτη, λόγω του στυλ παιχνιδιού του, αλλά δεν είμαι πλέον σε θέση να ικανοποιώ και προσωπικές προκαταλήψεις, λόγω των πολύ λίγων αξιόλογων επιλογών. Ο Ισπανός, κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει για τις επόμενες αγωνιστικές στην ομάδα.

Ο Kaun είναι από τις πιο έξυπνες επιλογές σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού. Δε θα επιλεγεί από πολλούς και δεδομένου ότι ο ΠAO δεν έχει αντίστοιχο μέγεθος στη ρακέτα, μπορεί να είναι ο παίχτης που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαφορά και να ανεβείτε κάποιες θέσεις παραπάνω στην κατάταξη.

Τέλος, έχουμε τον Πρίντεζη. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού έρχεται από σερί καλών εμφανίσεων και με ένα Σπανούλη περιορισμένο λόγω της αποχής, θα τον χρειαστεί και πάλι η ομάδα του στα καλύτερά του.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πάμε με τους εξής:

Teodosic
Llull

Smith
Bjelica
De Colo
Rudy (Goudelock)

Kaun
Krstic
Tomic
Reyes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου