Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ρεαλ-ιστική προσαρμογή

Η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ ξεκινά σήμερα και ο χρόνος προσαρμογής στα δεδομένα που προέκυψαν από τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας είναι λιγοστός, σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αρκεί ωστόσο για να πραγματοποιηθούν οι σωστές κινήσεις, καθώς, οι αντίπαλοι και οι έδρες για κάθε παίκτη παραμένουν οι ίδιοι. Κι αυτός είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα πρώτος υπόψη, όσο εντυπωσιακά ή απογοητευτικά ήταν τα σκορ ορισμένων παικτών τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Παρότι πολλοί παίκτες κλειδιά έμειναν σε ρηχά νερά, η ομάδα του blog ανέβηκε περίπου 100 θέσεις κι αυτό γιατί κανένας παίκτες δεν έδωσε κάποιο πολύ μικρό σκορ, ενώ γενικά δεν σημειώθηκαν σπουδαία ράνκινγκς. Κάτι τέτοιο θα συμβεί πιθανότατα τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, μετά τα πρώτα "αναγνωριστικά" παιχνίδια κι έτσι η σημασία της συγκεκριμένης αγωνιστικής είναι ιδιαίτερα κομβική.

Ξεκινώντας από τα εύκολα, στη θέση των περιφερειακών, ο Σμιθ παρότι δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του μέσα στην Φενερμπαχτσέ είναι μάλλον αδύνατο να βγει για το δεύτερο ματς. Αντιθέτως, πολύ πιο εύκολα μπορεί να αποχωρήσει ο Ντε Κολό, που έμεινε για ένα ακόμα ματς σε ρηχά νερά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, το ματς δεν προσφέρθηκε για κάτι πολύ καλύτερο, ωστόσο προτιμώ σαφώς περισσότερο τον Φερνάντεζ που αγωνίστηκε αρκετά - χωρίς μεγάλη επιτυχία βέβαια - στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Εφές. Εφόσον ο Ρούντι παίζει, δεν νοείται τετράδα περιφερειακών χωρίς αυτόν, επομένως το όποιο δίλημμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί θα ήταν μεταξύ Σμιθ και Ντε Κολό και ο πρώτος, αν και αγωνίζεται εκτός έδρας, υπερτερεί, καθώς αποτελεί σημαντικότερο παίκτη για την ομάδα του.

Στους point guards, Γιουλ, Ροντρίγκεζ και Ερτέλ σημείωσαν ακριβώς το ίδιο ράνκινγκ, ο Διαμαντίδης απογοήτευσε, ενώ προέκυψε και μια νέα περίπτωση, αυτή του Πάργκο, που έκανε μεγάλο ματς μέσα στην Φενερμπαχτσέ. Αρχικά, έχω να αποκλείσω Ερτέλ και Διαμαντίδη, εφόσον αγωνίζονται εκτός έδρας και παράλληλα ο Πάργκο έδειξε ικανός να δώσει σκορ υπό αυτή τη συνθήκη, έχοντας μάλιστα πολύ πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, με μεγάλο αριθμό σουτ και ασσίστ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι σίγουρο ένα δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι από τον Αμερικανό της Μακάμπι, ενώ από την άλλη περιμένω καλύτερους τόσο τον Γιουλ όσο και τον Ροντρίγκεζ στο δεύτερο ματς με την Εφές.

Ήταν και οι δύο αρκετά άστοχοι στο πρώτο παιχνίδι, αλλά πλέον η προτίμησή μου πάει στον Ροντρίγκεζ κι αυτό γιατί παρόλο που αγωνίστηκε, όπως είναι καθιερωμένο εξάλλου, μικρότερο χρονικό διάστημα, εντούτοις ανέλαβε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες κι αν δεν ήταν τόσο άστοχος (1/8 σουτ, 2/7 ο Γιουλ), θα μπορούσε να σημειώσει ένα αρκετά μεγαλύτερο σκορ. Όσον αφορά τον Πάργκο, θα μείνει εκτός, λόγω έδρας, καθώς, αν και με πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής, θα έχει δυσκολότερες συνθήκες ώστε να επαναλάβει μια εμφάνιση του 20, απ' ότι ο Ισπανός point guard της Ρεάλ.   

Στους ψηλούς, η μόνη επισφαλής θέση πριν την έναρξη των πλέι οφ ήταν αυτή του Κάουν, που αποδείχθηκε τελικά κακή, βάσει αποτελέσματος, επιλογή, αντί του Βέσελι, ωστόσο θα μπορούσε να μην υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά στα σκορ των δύο παικτών αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαζόταν έστω και λίγο ανταγωνιστικός. Από εκεί και πέρα, προέκυψαν δύο ακόμα περιπτώσεις υπό εξέταση, αυτή του MVP της αγωνιστικής, Αγιόν και αυτή του Τάιους, ο οποίος όμως είναι και ο πρώτος που βγαίνει από το πλάνο, καθώς είναι ο μοναδικός που αγωνίζεται εκτός έδρας. Επίσης μένει εκτός ο Αγιόν, του οποίου το μεγαλύτερο φετινό ράνκινγκ στη διοργάνωση, πριν το 29 με την Εφές, ήταν το 17, ενώ στο χθεσινό ματς εκμεταλλεύθηκε όχι μόνο την ανετοιμότητα του Μπουρούση, αλλά και τα δύο γρήγορα φάουλ του Ρέγιες, που τον άφησαν ουσιαστικά εκτός σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Έτσι, η περίπτωση του Μεξικανού δεν με ενθουσιάζει τόσο ώστε να τον προτιμήσω έναντι των Κάουν, Βέσελι.

Βάσει σκορ, η ενδεδειγμένη επιλογή είναι ο φόργουορντ της Φενέρ. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι με την Μακάμπι (αν και το 11/14 δίποντα που προξενεί εντύπωση, λόγω της γενικά σκληρής άμυνας που παίζουν, ειδικά στους ψηλούς, οι φιλοξενούμενοι), ωστόσο θα προτιμήσω τη μεγαλύτερη, το τελευταίο διάστημα, αξιοπιστία του Καούν, για τον οποίο θεωρώ πως το 8 ήταν απλώς μια παρένθεση, σε ένα ματς που έγινε παρωδία από νωρίς. Πιστεύοντας λοιπόν πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί, αν όχι πιο ανταγωνιστικός, τουλάχιστον πιο σκληρός, θεωρώ ότι ο Κάουν θα έχει την ευκαιρία να επανέρθει στα μεγάλα διψήφια σκορ που σημειώνει κατ' εξακολούθηση το τελευταίο διάστημα κι έτσι θα παραμείνει στην ομάδα, έναντι της πολύ ελκυστικής, είναι η αλήθεια, περίπτωσης του Βέσελι.

Έτσι, το ρόστερ της ομάδας για την 26η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι:

Τεόντοσιτς
Ροντρίγκεζ
Μπιέλιτσα
Σμιθ
Φερνάντεζ
Κιριλένκο
Τόμιτς
Ρέγιες
Κρστιτς
Κάουν


Devotion. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου