Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Το ranking του λαού

Η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ έκρυβε, όπως αναμενόταν, μεγάλο ενδιαφέρον, με αρκετά μεγάλα σκορ, όπως και απογοητεύσεις, που μεγάλωσαν το εύρος των σκορ των fantasy ομάδων. Δυστυχώς, για την ομάδα του blog τα πράγματα δεν κύλησαν θετικά, με τις αλλαγές και το γενικότερο σχεδιασμό μεταξύ πρώτης και δεύτερης αγωνιστικής να αποδεικνύονται εκ του αποτελέσματος λάθος, ωστόσο, αυτό δεν στέρησε από την ομάδα μια περαιτέρω, ανεπαίσθητη βαθμολογική άνοδο.

Το χειρότερο όλων βέβαια ήταν η τραγική απόδοση του Ροντρίγκεζ, που μέχρι και λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με την Εφές έδινε ranking -7, τη στιγμή που Γιουλ και Ερτέλ είχαν ξεπεράσει το 25! Ευτυχώς, ο μουσάτος κατάφερε να το διασώσει στο τέλος με τα συνεχόμενα φάουλ και τις βολές που εκτέλεσε, έτσι η ομάδα μπορεί να νιώθει ...τυχερή στην ατυχία της. Γιατί σίγουρα πρόκειται και για ατυχία, όταν Γιουλ και Ερτέλ κάνουν ταυτόχρονα τις καλύτερές τους φετινές εμφανίσεις και ο Ροντρίγκεζ τη χειρότερη (έως ένα σημείο), σε εντός έδρας παιχνίδι της Ρεάλ. Έτσι, αν βρισκόμουν στο ίδιο σημείο, πιθανώς να έπαιρνα την ίδια απόφαση.

Από εκεί και πέρα, αυτοί που πλήγωσαν την ομάδα ήταν οι Σμιθ και Ρέγιες, οι οποίοι όμως θεωρώ πως βρίσκονταν στην πλειοψηφία των ομάδων του παιχνιδιού κι έτσι δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική ζημιά. Πλέον όμως τα πράγματα αλλάζουν, καθώς οι έδρες αντιστρέφονται κι έτσι πρέπει να συμψηφιστούν τόσο η φόρμα του παίκτη και το "ταίριασμά" του στον αντίπαλο, όσο και η έδρα που αγωνίζεται.

Στους point guards, μετά τις πολύ καλές τους εκτός έδρας εμφανίσεις, Πάργκο και Ερτέλ έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να διαλέξω έναν εκ των δύο, ώστε να πλαισιώσει τον Τεόντοσιτς. Από την άλλη βέβαια, ίσως δεν υπάρχει και λόγος να το κάνω αυτό, από τη στιγμή που ο Σέρβος άσος της ΤΣΣΚΑ αγωνίζεται εκτός έδρας σε μια γενικώς αφιλόξενη έδρα όπως το ΟΑΚΑ, τη στιγμή που οι άλλοι δύο παίζουν ...το τομάρι τους εντός έδρας. Έτσι, λέω να πάρω αυτό το μικρό ρίσκο και να μην έχω τον Τεόντοσιτς στο ρόστερ της ομάδας αυτή την αγωνιστική, ευελπιστώντας ότι το ...αρχικό δίδυμο της ομάδας στους point guards, την πρώτη αγωνιστική του παιχνιδιού, θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

Στους περιφερειακούς, τα πράγματα είναι λίγο πολύ δεδομένα, με τους Μπιέλιτσα, Κιριλένκο και Φερνάντεζ να θεωρούνται σίγουροι και η τέταρτη θέση να παίζει μεταξύ Σμιθ και Σπανούλη. Πρόκειται για αρκετά δύσκολο δίλημμα, καθώς και οι δύο αγωνίζονται εντός έδρας. Φυσικά για κίνητρο ούτε λόγος. Ο Σμιθ απογοήτευσε και στα δύο παιχνίδια μέσα στην Φενέρ και γενικά παρουσιάζει αρκετά συμπτώματα αστάθειας από το TOP 16 κι έπειτα, ωστόσο στην καλή του μέρα μπορεί να απογειώσει το ranking του χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσο η Φενερμπαχτσέ θα του επιτρέψει να σκοράρει πολύ, που είναι και το μεγάλο φετινό προσόν του Σμιθ, αλλά και πόσες προσπάθειες θα πάρει βάσει πλάνου ο Αμερικανός, τώρα που φαίνεται να κρατά πιο γερά την μπαγκέτα της ομάδας ο Πάργκο. Τα ρημπάουντ πάντως είναι ένας καλός σύμμαχος και το παιχνίδι αναμένεται να είναι αρκετά σκληρό, ώστε να ωφεληθεί στον τομέα αυτό ο φόργουορντ της Μακάμπι.

Από την άλλη πλευρά ο Σπανούλης έδειξε σε καλή κατάσταση στο δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έδωσε ένα μέτριο ranking σε μια καλή του βραδιά. Εντός έδρας φυσικά οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές, ωστόσο δύσκολα μπορώ να φανταστώ τον αρχηγό του Ολυμπιακού να σκοτώνει μόνος του τους Καταλανούς, όχι από άποψη μεγάλων σουτ, αλλά από άποψη πολύ μεγάλου ranking. Με μια μπακαλίστικη λογική, μπορώ να θεωρήσω ένα εύρος υποψήφιων σκορ για τον Σπανούλη μεταξύ 10 και 20, ενώ για τον Σμιθ μεταξύ 6 και 25 κι έτσι λέω να διατηρήσω την πίστη μου στον Αμερικανό, λόγω της ακόμα μεγαλύτερης κρισιμότητας της δικής του αναμέτρησης, θεωρώντας μάλλον απίθανο να πληγώσει και πάλι την ομάδα. 

Στους ψηλούς, το σημείο αναφοράς πλέον είναι ο Κρστιτς, που κάνει πάρτυ απέναντι στους ψηλούς της Ρεάλ και παίζει πλέον και εντός έδρας. Δύσκολα επίσης μένει εκτός ο Τόμιτς, παρότι τα έχει δει όλα για μία ακόμη φορά σε κρίσιμα ματς, ωστόσο διατηρεί την ικανότητά του να σημειώνει ranking κι ως εκ τούτου παραμένει στην ομάδα, αν και πλέον αγωνίζεται εκτός έδρας. Αυτοί που θα αποχωρήσουν είναι οι Ρέγιες και Κάουν, καθώς δεν ενθουσιάζουν πλέον το ίδιο, μακριά από την έδρα τους, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής υποτονικές εμφανίσεις στα πλέι οφ. Ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ βέβαια θα μπορούσε να παραμείνει, αλλά υπάρχουν παίκτες που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ όσον αφορά τον Ρέγιες, φυσικά και μπορεί να επανέρθει στις μεγάλες εμφανίσεις, αλλά δεν να υπάρξει τέτοια υπομονή σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Ο πρώτος, μάλλον προφανής αντικαταστάτης είναι ο Πρίντεζης, όχι μόνο για τη συγκλονιστική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Παλάου Μπλαουγκράνα τη 2η αγωνιστική (εξάλλου στο πρώτο παιχνίδι σημείωσε μόλις 2 ranking), αλλά για τη γενικότερη καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό και φυσικά, λόγω έδρας, όπου συνηθίζει, να παρουσιάζεται καλύτερος, δίνοντας πάντα το 100%. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μερικές αξιόλογες περιπτώσεις, αλλά εφόσον πουλήθηκε ο Κάουν ο αντικαταστάτης θα πρέπει να έχει υψηλές φαντασιακές προδιαγραφές κι έτσι δεν έχω παρά να αποκτήσω τον Τάιους της Μακάμπι, που σε αυτό το σημείο της σεζόν παρουσιάζεται καλύτερος. Δεν τα πήγε άσχημα μέσα στην Φενερμπαχτσέ, ενώ εντός έδρας θεωρώ ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες φάσεις που μπορεί να εκμεταλλευτεί και να δώσει εύκολους πόντους στην ομάδα του και εύκολο ranking στο fantasy. Ο συμπαίκτης του, Ραντλ, είναι γενικά πιο αξιόπιστος και πληθωρικός, όμως θεωρώ πως η Μακάμπι μπορεί να κερδίσει και χωρίς αυτόν (σε καλή μέρα, φαντασιακά τουλάχιστον), κάτι που δεν ισχύει με τον Τάιους.

Έτσι, το ρόστερ της ομάδας για την 27η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι:

Πάργκο
Ερτέλ
Μπιέλιτσα
Φερνάντεζ
Σμιθ
Κιριλένκο
Τόμιτς
Κρστιτς
Πρίντεζης
Τάιους


Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου