Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Έφεσ-η στα διλήμματα

Ιδιαίτερα θετική ήταν για την ομάδα η 22η αγωνιστική, καθώς το σκορ που σημείωσε ήταν πάνω από το φράγμα των 200 πόντων, κάτι που την ανέβασε γύρω στις 300 θέσεις στη συνολική βαθμολογία. Πλέον, ο προφανής, ρεαλιστικός στόχος μέχρι το τέλος του TOP 16 είναι η ομάδα να βρεθεί μέσα στην πρώτη χιλιάδα κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσει ότι καλύτερο στη διαδικασία των πλέι οφ. Για να συμβεί αυτό βέβαια, θα πρέπει να μην υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα, τις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Αυτή την εβδομάδα οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι περισσότεροι από το συνηθισμένο, λόγω των αδιάφορων ομάδων, που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες απουσίες, κάτι που φυσικά θα είναι καταστροφικό για την ομάδα. Ελπίζω πως η Νίζνι δεν θα είναι μέσα σε αυτές τις ομάδες, καθώς η παραμονή των Ρότσεστι και Παραχούσκι είναι επιτακτική, ενόψει μάλιστα και του εντός έδρας αγώνα που δίνουν απέναντι στην Μάλαγα, ώστε να πραγματοποιηθούν οι καλύτερες δυνατές αλλαγές σε θέσεις που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο αρχικός προβληματισμός υπάρχει στους περιφερειακούς, όπου μπορεί Ρέντινγκ και Τζεντίλε να οργιάζουν μεν, το τελευταίο διάστημα, ωστόσο έχουν να δώσουν ντέρμπι πρόκρισης, ή ...αποκλεισμού, εκτός έδρας, απέναντι στους άμεσους αντιπάλους τους, κάτι που μπορεί να τους προσγειώσει απότομα, όταν οι αντίπαλοι αυτοί διαθέτουν την εμπειρία και την ποιότητα του Παναθηναϊκού και της Εφές. Από την άλλη βέβαια, δύσκολα αποχωρίζεσαι αυτούς τους παίκτες στην κατάσταση που βρίσκονται, ειδικά τον Τζεντίλε. Ρίχνοντας μια ματιά στην αγορά, ο μόνος παίκτης που πραγματικά θα ήθελα στην ομάδα είναι ο Σμιθ, που απέναντι στην Γαλατασαράι μπορεί να κάνει όργια κι έτσι, μία πιθανή αλλαγή είναι η απόκτησή του στη θέση του Ρέντινγκ. Επομένως, ο Τζεντίλε μένει ούτως ή άλλως.

Στους ψηλούς, τόσο ο Πρίντεζης, όσο και ο Βέσελι είναι βασικότεροι υποψήφιοι προς πώληση, αφού ο πρώτος έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας μέσα στην ΤΣΣΚΑ, ενώ ο Τσέχος φόργουορντ της Φενερμπαχτσέ απογοήτευσε ...απροειδοποίητα, απέναντι στην Μάλαγα, την εβδομάδα που πέρασε, στερώντας μάλιστα από την ομάδα ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ. Από τους πιθανούς αντικαταστάτες, αυτοί που ενθουσιάζουν περισσότερο είναι οι Τόμιτς, Τόμπκινς και Κρστιτς, ενώ ο μόνος φθηνότερος που θα μπορούσε να έρθει είναι ο Γκιστ, τον οποίο όμως εξακολουθώ να θεωρώ ρίσκο, ακόμα και στην κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτές οι κινήσεις απαιτούν επιπλέον κρέντιτς και προφανώς τα 11 που υπάρχουν από την προηγούμενη αγωνιστική, δεν επαρκούν σε καμιά περίπτωση. Έτσι, θα αναγκαστώ να θυσιάσω τον Τεόντοσιτς που έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και να πάρω στη θέση του τον Ερτέλ, για τον οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να επανέρθει σε σκορ της τάξης του 20, απέναντι στην άμυνα της Μιλάνο. Ο Σατοράνσκι επίσης φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά δεν ενθουσιάζει λόγω ονόματος και Ρεάλ, ενώ δεν θα ήθελα να μπλέξω με τον Πάργκο, παρόλο που το ματς με την Γαλατασαράι προσφέρεται για ένα μεγάλο σκορ.

Μένουν τρεις πιθανές κινήσεις για δύο αλλαγές και σε κάθε περίπτωση, ο Τόμιτς μένει απ' έξω, λόγω κρέντιτς. Σίγουρα η μία αλλαγή θα είναι στους ψηλούς, επομένως ο Κρστιτς έρχεται στη θέση του Πρίντεζη. Πλέον μένει να αποφασίσω ποιο δίδυμο εκ των Ρέντινγκ-Τόμπκινς και Σμιθ-Βέσελι είναι το καλύτερο για αυτή την εβδομάδα.

Θεωρώ πως το δεύτερο είναι πιο ασφαλές. Ο Βέσελι δύσκολα θα επαναλάβει τόσο κακό παιχνίδι, ενώ ένας παίκτης του στυλ του Ρέντινγκ μέσα στο ΟΑΚΑ, σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, αποτελεί ρίσκο. Επιπρόσθετα, τόσο ο Σμιθ, όσο και ο Βέσελι θα έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και την επόμενη αγωνιστική, ενώ κάτι τέτοιο μόνο σίγουρο δεν είναι για τον Ρέντινγκ, πόσο μάλλον και για τον Τόμπκινς. Έτσι, το δεύτερο δίδυμο αντικειμενικά φαίνεται καλύτερο. Ωστόσο, το πρώτο με ιντριγκάρει κάπως περισσότερο, καθώς φαίνεται να έχει μεγαλύτερο ταβάνι, αν συνυπολογιστεί και η τρομερή κατάσταση του Ρέντινγκ στα τελευταία ματς. Η βαθμολογική θέση της ομάδας μάλιστα είναι τέτοια που μάλλον χρειάζεται να κινηθεί σε τέτοια κατεύθυνση. Επομένως και αυτό το σενάριο παίζει πολύ δυνατά και αυτή τη στιγμή ίσως είναι το πιθανότερο, αλλά μέχρι την λήξη της προθεσμίας αύριο μεσολαβούν πολλές ώρες.


Devotion.

3 σχόλια :

  1. καλησπερα! ο ρεντινγκ εχει οντως πολυ δυσκολο και Must win ματςοποτε εγω καταληγω στο να τον διωξω...απλα επειδη μαλλον θα διωξω και τον μιλος..δεν μου βγαινουν τα κρεντιτς και για να παρω ροτσεστι τομπκινς θα αναγκαστω να παρω εναν με 20 κρεντις στο 2-3! η αλλη λυση ειναι να διωξω βεσελι-πριντεζη και να παρω τον σοφοκλη και τον τομπκινς! ωστε να εξοικονομησω κρεντιτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τομιτσ μπατιστα η κρτιτσ ραντλ ποιο διδυμο προτιμας,
    κοσερ η τζεντιλε
    και τελος μπατιστα γιανγκ κρτσιτς η ραντλ ποιον θα διαλεγες απο τους 4?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδια σε τι θεση ειστε αν επιτρεπεται για να καταλαβω ποσο καλα πηγαινω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή