Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στην τελική ευθεία

Βρισκόμαστε στο περίεργο σημείο της σεζόν όπου δεν γνωρίζουμε αν η αγωνιστική που ξεκινάει σήμερα θα είναι και η τελευταία για το fantasy challenge, φέτος. Έχουν μείνει τρεις σειρές και είναι ορατό ένα ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν όλες μέσα στο διήμερο. Φυσικά, ελπίζουμε κάτι τέτοιο να μη συμβεί και το παιχνίδι να έχει άλλη μία αγωνιστική, έστω και με δύο μόνο ομάδες!

Όσον αφορά την τρίτη μέρα των πλέι οφ και την ομάδα, η ...κακοδαιμονία των ατυχών ή απλά λάθος επιλογών συνεχίστηκε για τέταρτη σερί αγωνιστική και αθροιστικά το σκορ που έχει χαθεί είναι αρκετά μεγάλο, τόσο που θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς τη σεζόν. Ωστόσο, βαθμολογικά δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες μεταπτώσεις κι αυτό μάλλον οφείλεται ως ένα βαθμό και στην ...απραξία κάποιων ομάδων, είτε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος (αν πχ ο παίκτης έχει άλλες ομάδες υψηλότερα), είτε λόγω της γρήγορης εναλλαγής των αγωνιστικών, που ενδεχομένως δεν επιτρέπει σε αρκετό κόσμο να ασχοληθεί όσο πρέπει με το παιχνίδι, ή και καθόλου. 

Πλέον οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ και της Μακάμπι είναι εκτός κι έτσι οι επιλογές είναι ακόμα πιο λιγοστές. Πιο ξεκάθαρα φαίνεται να είναι τα πράγματα στους ψηλούς, ενώ δύσκολες αποφάσεις εξακολουθούν να υπάρχουν στους point guards, όπου υπάρχουν ακόμα αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τις δύο θέσεις του ρόστερ.

Ξεκινώντας λοιπόν από το εύκολο κομμάτι, Κρστιτς, Τόμιτς και Πρίντεζης παραμένουν φυσικά στην ομάδα, όπως εξάλλου αναμένεται να συμβεί και σε κάθε άλλη ομάδα του fantasy, εκτός από αυτές που σε ρόλο ...φαντασιακού καμικάζι, στοχεύουν στο ρολόι αξιοποιώντας τη διαφοροποίηση από τις υπόλοιπες ομάδες. Για τον τέταρτο ψηλό, το δίλημμα είναι μεταξύ Κάουν και Σάριτς, με την επιλογή μου να πηγαίνει στον Κροάτη, λόγω της συνολικής παρουσίας και των δύο στη φάση των πλέι οφ. Ο Κάουν δεν αξιοποιείται παρά ελάχιστα από την ΤΣΣΚΑ και στο ΟΑΚΑ σχεδόν όλο του το ranking προήλθε αποκλειστικά από τα ...ανασταλτικά του καθήκοντα (είχε 1/2 δίποντα σε 28 λεπτά συμμετοχής). Αντιθέτως, ο Σάριτς εκτελεί πολλές περισσότερες προσπάθειες και μαζεύει εντυπωσιακό αριθμό ρημπάουντ κι έτσι δίνει αξιόλογα σκορ, παρά την αστοχία του. Επομένως και χωρίς να συνυπολογίζω την έδρα, ο Σάριτς επανέρχεται μετά από καιρό στην ομάδα.

Στην περιφέρεια υπάρχουν πέντε υποψήφιοι παίκτες, εξαιρώντας για μία ακόμα αγωνιστική τον Παππά, χωρίς να αγνοώ την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν θα αποτελέσει κάποια μεγάλη έκπληξη μια πιο ...υποτονική εμφάνισή του, στο 4ο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Αντιθέτως, θα μου προξενούσε μεγαλύτερη εντύπωση κάτι ανάλογο για τον Ναβάρο πχ, στο do-or-die ματς της Μπαρτσελόνα μέσα στο ΣΕΦ και ο Ισπανός είναι ένας παίκτης που θέλω στην ομάδα μου αυτή την αγωνιστική, έχοντας δώσει πολύ καλά σκορ στα δύο τελευταία παιχνίδια. Επίσης, Φερνάντεζ και Κιριλένκο μένουν ακλόνητοι, λόγω του πιο πληθωρικού τους παιχνιδιού κι έτσι για την τέταρτη θέση μένει να διαλέξω μεταξύ Σπανούλη και Ντε Κολό. Πάντα έχω ένα φόβο για παίκτες απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ενώ η εμφάνιση του Γάλλου γκαρντ της ΤΣΣΚΑ μέσα στον Παναθηναϊκό ήταν άκρως ενθαρρυντική, ωστόσο είναι ματς που δεν γίνεται να μην προτιμήσω τον αρχηγό του Ολυμπιακού, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και διαφορά έδρας.

Στους point guards, o Τεόντοσιτς επιστρέφει στην ομάδα κι αυτό γιατί παρότι δεν πραγματοποίησε και την καλύτερη εμφάνιση μέσα στο ΟΑΚΑ στο τρίτο παιχνίδι, έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ranking. Από εκεί και πέρα, έχω να επιλέξω μεταξύ Γιουλ, Ερτέλ και Διαμαντίδη, με τον Ροντρίγκεζ να μένει εκτός, παρά το ξέσπασμά του στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν και πάλι, λίγο πολύ, άφαντος. Αντιθέτως, ο Γιουλ κάνει εξαιρετική σειρά και παίρνει περισσότερα σουτ από το συνηθισμένο, απόρροια ίσως και της ...ανυπαρξίας του Ρέγιες. Το ίδιο δεν συμβαίνει με τον Διαμαντίδη, που φάνηκε μόνο εντός έδρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει εκ νέου ένα μεγάλο σκορ. Ο Ερτέλ υπερτερεί συνολικά στα δύο κριτήρια (έδρα και συνολική παρουσία στη σειρά) κι από τους δύο κι έτσι αποτελεί πιο προφανή επιλογή, ώστε να παραμείνει εν τέλει στην ομάδα.

Έτσι, το ρόστερ της ομάδας για την 28η αγωνιστική του παιχνιδιού θα έχει ως εξής:

Τεόντοσιτς
Ερτέλ
Φερνάντεζ
Σπανούλης
Κιριλένκο
Ναβάρο
Τόμιτς
Κρστιτς
Πρίντεζης
Σάριτς


Devotion. 

2 σχόλια :