Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Playoffs Game 2 - Πρώιμο ανακάτεμα

Δεν προλάβαμε καν να ...χωνέψουμε τα αποτελέσματα κι έχουμε να κάνουμε άμεσα τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για τη δεύτερη μέρα των πλέι οφ. Προσωπικά, η επιλογή του Andersen για την ομάδα του blog με ξελάσπωσε σε μεγάλο βαθμό, αφού ο συγκεκριμένος παίκτης πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση θυμίζοντας τον παίκτη που θεωρούνταν "το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης", όταν φορούσε τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ. Εδώ που τα λέμε πάντως, χρωστούσε ένα πολύ καλό σκορ, μετά από την πληθώρα μέτριων εμφανίσεων φέτος στην Ευρωλίγκα (σ' αντίθεση με την Ιταλία βέβαια, όπου έχει πραγματοποιήσει και κάποιες ανάλογες). Ευτυχώς δηλαδή που δεν έφταναν τα credits για να αποκτήσουμε Lavrinovic, ο οποίος τα διέλυσε όλα! Μετά το -10 του San Emeterio, το -8 του Weems, η φετινή σεζόν έχει να επιδείξει και το -7 του (ψηλού) Lavrinovic.

Το σκορ του Andersen ήταν τόσο εντυπωσιακό, που ήταν σχεδόν το διπλάσιο από το μεγαλύτερό του μέχρι χθες, στη σεζόν (17). Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε καυτός, αλλά δε νομίζω να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση, ενώ και ο Ολυμπιακός θα είναι λίγο πιο υποψιασμένος αύριο. Και πάλι βέβαια, με το momentum που έχει και με την επιτακτική ανάγκη για νίκη από τη Σιένα, λογικά θα το πιάσει χωρίς μεγάλη δυσκολία το διψήφιο νούμερο. Συνεπώς, εφόσον δεν αλλάξει το πλάνο, τον προτιμώ έναντι των υπολοίπων ψηλών που βρίσκονται στα ίδια πάνω κάτω credits. Ο Lavrinovic φάνηκε εκτός τόπου και χρόνου και το να τον εμπιστευτείς είναι μεγάλο ρίσκο, αν και εξοικονομείς έτσι credits. Για τον Khryapa δεν έχει αλλάξει η άποψή μου, έχει υψηλό ταβάνι, αλλά και χαμηλό για τα credits του πάτωμα και δε μοιάζει να είναι καλύτερη επιλογή του Δανού. Όσο για τους δύο ψηλούς της Μακάμπι, την οποία όλοι περιμένουν να φανεί ανταγωνιστική στο δεύτερο παιχνίδι, λογικά ο ένας τουλάχιστον θα την σκαπουλάρει αυτή τη φορά και θα δώσει σκορ. Και πάλι όμως, όταν όλη η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι προσανατολισμένη στον Schortsanitis και όταν ο Hendrix είναι παίκτης με απειρία από τέτοια παιχνίδια και μικρότερης κλάσης, κατά την προσωπική μου άποψη, από τους "ανταγωνιστές" του, τότε το εν λόγω δίλημμα γίνεται πολύπλοκο έως και αχρείαστο, όταν υπάρχει ο Andersen, που όπως είπα τον θεωρώ σχεδόν σίγουρο για διψήφιο (αλλά θνητό) σκορ. Υπάρχει βέβαια και ο Air-Printezis, ο οποίος πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν και ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού στο διπλό στη Σιένα, αλλά χρειάστηκε να βάλει 20 πόντους για να κάνει σκορ 15 και πιθανότατα να μην πετύχει ξανά τους ίδιους πόντους.

Στις άλλες περιπτώσεις, εξακολουθώ να στηρίζω Batiste, καθώς θεωρώ ότι το 5άρι που έδωσε απλά έτυχε, λόγω της τροπής που πήρε ο αγώνας. Αν απέφευγε τα επιθετικά φάουλ βέβαια θα ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά και πάλι, μιλάμε για ματς που ο Batiste έδωσε 5, o Hendrix 5 και ο (αγαπημένος, αν μη τι άλλο) Langford 15, ενώ ο πρώτος ήταν καλύτερος... Το δίδυμο της CSKA σαφώς και δεν αλλάζει, όπως και αυτό των playmakers, ενώ σίγουρη είναι και η παραμονή του Navarro. Από εκεί και πέρα, Spanoulis και Langford δε με ενθουσίασαν, ειδικά ο 2ος, που όσο παιζόταν το ματς είχε rkg 3, όπως επίσης δεν ενθουσίασαν και φθηνότερες περιπτώσεις που θα μπορούσαμε ν' ασχοληθούμε, όπως για παράδειγμα ο Rakocevic. Αυτοί που έκλεψαν την παράσταση ήταν ο Mickeal και ο Smith, όμως η προτίμησή μου, αν είναι ν' αποκτήσω κάποιον από τους δύο πηγαίνει σαφέστατα στον πρώτο, που δείχνει σε καλή κατάσταση τελευταία και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη την υπόθεση "πρόκριση στο F4" για την ομάδα του (μετά και το περσινό στραπάτσο), ενώ ο Smith, ο οποίος επίσης είναι σε πολύ καλή κατάσταση είναι αρκετά πιο δύσκολο να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση σε εκτός έδρας ματς, απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο. Όσο για τον Siskauskas, κυμάνθηκε σε φυσιολογικά για το μ.ο. του επίπεδα, λόγω και του ότι η Bilbao κράτησε μόνο για ένα ημίχρονο κι έτσι πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου στον πάγκο. Δύσκολα θα πάει για αλλαγή πάντως, καθώς, εκτός των άλλων, δεν φτάνουν τα credits για αλλαγή με τον Rabaseda (και του Andersen με τον Lorbek). Όχι ότι το θεωρώ απαραίτητα καλύτερο, αλλά θα ήταν ένα ενδιαφέρον σενάριο.

Η αλήθεια είναι ότι με ψήνει η αλλαγή Andersen με Lorbek, τώρα που ο παίκτης της Σιένα ανέβηκε πάλι σε λίγο πιο νορμάλ τιμή. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να θυσιαστεί ένας άλλος παίκτης. Όπως είπαμε, Siskauskas για Rabaseda δε γίνεται, όπως επίσης και Langford για Rakocevic (ούτε αυτό δε μου αρέσει πάντως, εφόσον θα ήταν εφικτό). Οπότε, κοιτώντας πιο ψηλά, υπάρχει ο Spanoulis, τον οποίο μπορεί ν' αντικαταστήσει ο Mickeal και να εξοικονομηθούν και κάποια credits. Σίγουρα είναι ρίσκο η συγκεκριμένη κίνηση, όμως έχει τη λογική της. Ο Kill Bill αν και δεν ήταν κακός, ίσα ίσα, έδωσε ένα 12άρι σε μια πολύ δύσκολη έδρα, χάνοντας βέβαια τα τελευταία 5 λεπτά της αναμέτρησης. Γενικότερα εκτός έδρας δυσκολεύεται περισσότερο κι αν η Σιένα παρουσιαστεί όντως πιο δυνατή και δεν πανικοβληθεί, τότε οι πιθανότητες για ένα μεγάλο σκορ από τον Βασίλη περιορίζονται. Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι ο Mickeal παίζει εντός έδρας και ο Eidson δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος (αναμένεται να πάρει λίγο χρόνο σήμερα), θα έχει την ευκαιρία να δώσει ακόμα ένα καλό σκορ. Αν προκύψει ...πατάτα βέβαια, ελπίζω ο Lorbek να καλύψει την αντίστοιχη διαφορά από τον Andersen. 

Οπότε, το δίλημμα της αγωνιστικής είναι Lorbek-Mickeal/Spanoulis-Andersen. Χωρίς να αποκλείουμε το δεύτερο σενάριο (όπου δεν κάνω καμιά αλλαγή), επικρατέστερο είναι το πρώτο (όπου πλέον θα έχω ίδια ομάδα με τον Razorblade Fish!). Ελπίζω μόνο να μη ...δημιουργήσει παράδοση η Barcelona, η οποία δύο χρόνια τώρα χάνει το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των play offs. Είναι πιο υποψιασμένοι φέτος πάντως. Αυτά για σήμερα. Devotion us all. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου