Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Play offs - Game 4: η πιο μεγάλη devotion είναι τώρα

Ο πυρετός της devotion συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και μπροστά μας έχουμε την τέταρτη αγωνιστική των play offs, με τρία ζευγάρια να συνεχίζουν. Φυσικά και χαιρόμαστε για τη νίκη της Bilbao, καθώς έτσι τα ρόστερ των ομάδων μας θα παραμείνουν κάτι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπή, ενώ φοβόμασταν για τα χειρότερα, έως και την ..απομυθοποίηση του παιχνιδιού, αφού όσο περιορίζονται οι επιλογές, τόσο χάνει κάτι από τη μαγεία του. Βέβαια, ο σωστός fantasy παίκτης πωρώνεται το ίδιο, ακόμα κι αν έχει απομείνει μισή ομάδα στο παιχνίδι!

Για αυτή την αγωνιστική, να πω πως συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τον adicto και την εκπληκτική ανάρτησή του, που προηγήθηκε, οπότε δεν έχω ν' αναλύσω πολλά πράγματα. Στις ..σταθερές μας, ο κορμός της ομάδας μένει αναλλοίωτος με τους McCalebb, Diamantidis, Spanoulis, Langford, Kirilenko, Krstic, Batiste να μην έχουν κανένα λόγο ν' αποχωρήσουν. Οπότε, οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές θα γίνουν στους παίκτες που πλέον δεν υπάρχουν στο παιχνίδι, Domercant, Mickael και Jawai. Τα credits αθροιστικά είναι αρκετά, ώστε να κάνουμε οποιαδήποτε επιλογή θέλουμε.

Για τη μοναδική θέση ψηλού που απομένει, η προτίμησή μου πάει ξεκάθαρα στον Andersen. Ακόμη και σε ένα κάκιστο ματς όπως το χθεσινό, κατάφερε, για άλλη μια φορά, να σώσει την παρτίδα στο τέλος και να δώσει διψήφιο σκορ, κάτι που κάνει σε όλη τη σειρά έως τώρα, με αποκορύφωμα βέβαια, το πρώτο παιχνίδι που ήταν ασταμάτητος. Ο Lavrinovic προσωπικά μου φάνηκε περισσότερο ...εκτός κλίματος παιχνιδιού, χθες, ενώ ο Khryapa επιβεβαίωσε το χαμηλό του όριο, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Οι ψηλοί της Maccabi επίσης δε με ενθουσιάζουν, δεδομένου ότι σε ένα καλό γι' αυτούς παιχνίδι έδωσαν απλώς καλά, ή πολύ μέτρια σκορ και ο Παναθηναϊκός στην τελευταία του ευκαιρία για πρόκριση στο F4 δύσκολα θα παρουσιαστεί ξανά τόσο κακός. Υπάρχει βέβαια και ο Air-Printezis, ο οποίος όμως, δεν έχει ακόμα, στη ...φαντασιακή μου συνείδηση τουλάχιστον, το ίδιο status με τον Andersen, ώστε να τον προτιμήσω για μια τόσο κρίσιμη αγωνιστική. Ούτως ή άλλως, είναι δεδομένο πως ο ψηλός της Σιένα θα πάρει μπόλικες προσπάθειες, καθότι πιο απαραίτητος για την ομάδα του, ενώ για τον Έλληνα διεθνή είναι και θέμα βραδιάς (της ομάδας γενικότερα).

Στην περιφέρεια τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά ζόρικα και πρέπει να εξετάσω, όπως και όλοι μας, λύσεις που σε άλλες περιπτώσεις ούτε που θα περνούσαν από το μυαλό μου. Η πρώτη επιλογή είναι ο Devin Smith που δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και βοηθάει την ομάδα του ποικιλοτρόπως. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν, αρχικά, πέντε υποψήφιοι για μία θέση. Ο Rakocevic απορρίπτεται, γιατί θα πρέπει να ..τύχει να κάνει μεγάλο ματς και η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αστειεύεται. Ο Vasileiadis δε με πείθει, αν και ήταν πάρα πολύ καλός χθες, γιατί πολύ απλά είναι δύσκολο για τον ίδιο να κάνει ανάλογη εμφάνιση σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν αντίπαλος είναι η ΤΣΣΚΑ, έχει δηλαδή μεγάλο ρίσκο η επιλογή του. Ο Sato είναι θεωρητικά η καλύτερη δυνατή λύση, αλλά έως τώρα μόνο απογοητεύει στη σειρά με την Maccabi. Όποιος πιστεύει πάντως ότι ο Παναθηναϊκός θα δραπετεύσει με το διπλό σήμερα, μπορεί να τον βάλει, καθώς ο εν λόγω παίκτης θα είναι απαραίτητος για κάτι τέτοιο, όπως και πέρυσι, με τη μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη. Αν δεν υπήρχαν ήδη τέσσερις παίκτες στην ομάδα από αυτό το παιχνίδι, σίγουρα θα τον σκεφτόμουν περισσότερο, αλλά τώρα θα υπάρχει πολύ μεγάλος συνωστισμός, ειδικά στην περιφέρεια. Σε παρόμοια κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται και ο Siskauskas, ο οποίος βέβαια σαφώς και δεν είναι το ίδιο απαραίτητος για την ομάδα του. Έχω γράψει πως περίμενα περισσότερα από αυτόν τον παίκτη και σίγουρα κάποιο μεγάλο σκορ και η δυσκολία του αγώνα που έχει να δώσει προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Όταν όμως το μεγαλύτερο σκορ που έχει δώσει στη σειρά είναι το 7, ενώ το μικρότερο που έχει δώσει ο Mumbru είναι το 8, τότε η προτίμησή μου θα πάει, ναι κι όμως, στον Ισπανό! Το συναίσθημα και η έμπνευση λέει Siskauskas, αλλά η λογική δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον παίκτη της Bilbao, ο οποίος δείχνει να είναι ...εντός κλίματος σε όλη τη σειρά.

Και κάπως έτσι, ολοκληρώνεται σχεδόν το fantasy για φέτος. Δύσκολο να έχουμε πάλι 6 ομάδες για την τελευταία αγωνιστική (αν αυτή υπάρξει!) και τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο ...περίεργα. Γι' αυτό, η πιο μεγάλη devotion είναι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου