Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Euroleague Game 4..Η πιο μεγάλη ώρα!

Τα τρίτα παιχνίδια των playoff ανήκουν στην ιστορία και πλέον έφτασε η στιγμή του match-ball και στα 3 ζευγάρια που συνεχίζουν να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς(η ΤΣΣΚΑ απέτυχε στην πρώτη απόπειρά της).
Η αρκούδα είδε τον ουρανό "σφοντύλι" στο Βilbao Arena και η υποταγή στους Βάσκους ήρθε απρόσμενα εύκολα με σκορ 94-81. Στα υπόλοιπα ζευγάρια, η Μακάμπι κατάφερε να ζοριστεί από έναν επιεικώς μέτριο Παναθηναικό στο 2ο ημίχρονο και ανύπαρκτο στο 1ο, παίρνοντας μια, εν τέλει, αγχωτική νίκη με 65-62 ενώ ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Σιένα,με το τελικό 75-55 να τα λέει όλα.
Ο τίτλος της ανάρτησης αντανακλά την άποψή μου, για αυτά τα τέταρτα ματς.Οι μεν γηπεδούχοι(ΟΣΦΠ, Μακάμπι) έχοντας σπάσει την έδρα των αντιπάλων τους(Σιένα, ΠΑΟ) έχουν μοναδική ευκαιρία να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για το Final Four της Πόλης,μπροστά στο κοινό τους. Οι δε, αναμένεται να καταθέσουν ό,τι έχουν πάνω στο παρκέ για να ισοφαρίσουν τις σειρές και να επανακτήσουν το αβαντάζ σε έδρα και ψυχολογία.Η ΤΣΣΚΑ είναι άλλη ιστορία, αφού ακόμα και να ηττηθεί ξανά( κομματάκι δύσκολο) θα περιμένει τη Μπιλμπάο στη Μόσχα για να λύσουν τις διαφορές τους.
Fantasy-ακά, η νίκη των Βάσκων βοήθησε την κατάσταση αφού Κιριλένκο και Κρίστιτς θα παραμείνουν για ακόμη ένα ματς στο διαγωνισμό,άρα και στις ομάδες μας. Ειδικά, για τον ΑΚ-47 περιμένω πολύ μεγάλο ranking, πάνω από 30άρα..Η επόμενη θέση στους ψηλούς είναι καπαρωμένη απ'τον Mike.Είναι μεγάλος παίκτης και δε μπορεί να μη σταθεί σ'αυτό το πολύ μεγάλο 4ο παιχνίδι της σειράς.Θεωρώ πως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα μιλήσει για τους πράσινους και ο Μπατίστ είναι κατ'εξοχήν must-have player.Η 4η θέση στη φροντ λάιν είναι λίγο ζόρικη..Οι δικοί μου υποψήφιοι? Άντερσεν, Πρίντεζης και Χέντριξ με μια ελαφριά κλίση στους 2 πρώτους. Ο Χέντριξ μπορεί να δώσει άλλο ένα καλό σκορ φέτος αλλά η απειρία του, τα 3,7 φάουλ που κάνει κατά μ.ό. στη σειρά αλλά και το "μετριοκαλό" 16άρι που έδωσε απέναντι σε έναν κάκιστο Πάο με κάνουν αρκετά επιφυλακτικό απέναντί του.Τώρα ανάμεσα σε Πριντ και Άντερσεν θα αποφασίσω κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού ο Αυστραλός έκανε ένα μαγικό 11 σήμερα, με πόντους στα τελευταία αδιάφορα λεπτά,δεν παύει όμως να είναι, μαζί με τον ΜακΚάλεμπ, σημείο αναφοράς στην επίθεση των Ιταλών και ο Πρίντεζης δύσκολα θα κάνει 2ο σερί μέτριο ματς στο ΣΕΦ απέναντί τους, παίρνοντας ως δεδομένο τα 15 και 18 που έδωσε στο καμίνι του Παλαέστρα.Ένα επιπλέον θετικό για τον Έλληνα φόργουορντ είναι το 10% που πιστεύω πως θα πάρει,με τους ερυθρόλευκους να δείχνουν φαβορί της αναμέτρησης.
Στα playmaker, η δυάδα Μπο-Διαμαντίδης δεν αλλάζει ούτε για αστείο και η απόφαση να "πεθάνουμε" μαζί τους είναι ειλημμένη εδώ και πολλές αγωνιστικές!
Στην περιφέρεια ,τέλος, η κατάσταση είναι κομματάκι δυσκολότερη. Με το 3-0 της Μπαρτσελόνα επί της Ούνιξ, οι Ναβάρρο,Μάικλ, Ντόμερκαντ και ΜακΚάρτι μας άφησαν χρόνους και οι επιλογές λιγόστεψαν επικίνδυνα. Λάνγκφορντ και Σπανούλης παραμένουν, ελέω κλάσης, και περιμένουμε αυτή να αποτυπωθεί σ'ένα ανάλογο ranking.Ειδικά ο Κill-bill μας έχει "πρήξει" αρκετά το στομάχι σ'αυτή τη σειρά και ελπίζω να σκοράρει περισσότερο απ τους 2(!) σημερινούς πόντους του.Για το 1(!!!) κερδισμένο του φάουλ,τι να πω..Αν δεν κάνεις ούτε αυτό πια,τράβα προς Γιώτη μεριά να τυλίξεις καμιά πίτα και να κόβεις τη γυρόμπαλα. Για την 3η θέση, η επιλογή είναι Devin Smith. Με 2 πολύ καλές εμφανίσεις στην Αθήνα και μια καλή στο Nokia Arena δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και προφανώς θα διατηρηθεί στους most bought παίκτες της αγωνιστικής.Παίρνει πολύ χρόνο απ'τον Μπλατ και τον αξιοποιεί στο έπακρο με συνεισφορά σε σκοράρισμα και όχι μόνο.Τα 8 ριμπάουντ που έχει ως μ.ό στη σειρά, είναι αρκετά ελκυστικά για περιφερειακό παίκτη και περιμένω να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Για το κλείσιμο των shootinh guards είμαι μεταξύ Μούμπρου και Σάτο. Ο Βασιλειάδης έκανε το blackjack στην αξιολόγηση αυτή την αγωνιστική, αλλά βλέπω δύσκολο να βρίσκει τους ίδιους χώρους για να σουτάρει μετά από αυτή του την εμφάνιση.Ο Καζλάουσκας με τον Σφαιρόπουλο θα τον προσέξουν περισσότερο και η περιφερειακή άμυνα των Ρώσων λογικά θα προσαρμοστεί,κυρίως, πάνω του.Ο Ρομέιν είναι τραγικός ως τώρα και τα rankings του για κλάμματα(5,1 και 4).Δεν παύει, όμως, να είναι καλός παίκτης και ο ΠΑΟ τον έχει πιο πολύ ανάγκη από ποτέ.Με ρίσκο,εννοείται, πιθανή επιλογή του αλλά είναι,ίσως, η τελευταία του ευκαιρία να βοηθήσει απέναντι στους Ισραηλινούς.Ο έτερος "δελφίνος" Μούμπρου, φαντάζει ως η ορθότερη,λογικά, επιλογή(κλαίω). Δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό για τον χοντρο-Άλεξ αλλά να που έγινε!Με 17, 8 και 15 αξιολόγηση στα 3 ματς εναντίον της ΤΣΣΚΑ δείχνει να στέκεται και τα 2,7 φαουλ που κάνει κατά μ.ο τον κρατάνει στο παρκέ για 24,περίπου, λεπτά.Είναι φαβορί για τη θέση αλλά όσο η "έμπνευση Σάτο" υπάρχει στο μυαλό μου,τίποτα δεν αποκλείεται..
Πάμε, λοιπόν, για ματσάρες που θα μας καθηλώσουν και θα μας υπενθυμίσουν γιατί όλοι μας feel real devotion..!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου