Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Playoffs - Game 3: πριν την τελική ευθεία

Καλησπέρα στους πιστούς οπαδούς του Fantasy! Τέλη Μαρτίου και το παιχνίδι συνεχίζει να είναι on fire (συνήθως το όριο, ακόμα και με την κανονική περίοδο των τριών ομίλων ήταν 22-24 Μαρτίου) και μπροστά μας έχουμε άλλη μια ξεχωριστή εβδομάδα, με δύο αγωνιστικές, μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα ίσως είναι ακόμα πιο περίπλοκα (ή απλοποιημένα, όπως θέλετε πάρτε το) λόγω του άγνωστου αριθμού ομάδων των οποίων οι παίκτες θα συμμετέχουν στο παιχνίδι και την τέταρτη αγωνιστική. CSKA και Barcelona απειλούν με πρώιμο αποκλεισμό τις Bilbao και Unics αντίστοιχα, κάτι που δε θέλουμε, καθώς οι επιλογές μας θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο κι έτσι ο παράγοντας τύχη θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι.

Την προηγούμενη αγωνιστική άλλαξα Spanoulis για Lorbek, λόγω έδρας και εφόσον οι έδρες αυτή την εβδομάδα αντιστρέφονται, θα αντιστρέψω και την ίδια την κίνηση. Ο Lorbek φεύγει αναγκαστικά, καθώς απαιτούνται πολλά credits για τον Kill Bill. Εφόσον στους περιφερειακούς υπάρχουν Langford, Mickael, Navarro και Siskauskas, ο σαφέστατα προτιμότερος για αποχώρηση είναι ο Λιθουανός, ο οποίος προσωπικά με απογοήτευσε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν αποκλείω καθόλου βέβαια το ενδεχόμενο να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση μέσα στο Bilbao, όπου τα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα για την ομάδα του. Για λιγότερο του ενός credit δεν μπορώ να πάρω Schortsanitis στη θέση του Lorbek κι αυτό είναι κάτι που μάλλον μου αρέσει, αφού αποφεύγω έτσι ένα δίλημμα. Συνεπώς, οι κινήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και χωρίς ανάγκη για ιδιαίτερο προβληματισμό.

Στη θέση του Lorbek θα μπει ένας παίκτης παρομοίων κυβικών με τον Σοφοκλή, ο Jawai, ο οποίος μέχρι τα play offs έκανε μια αρκετά κακή σεζόν, σε δύο ματς με την Barcelona όμως δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση (ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι έκανε πάρτυ στο ζωγραφιστό) κι έτσι, αν και εμπεριέχει ρίσκο, καθώς δεν είναι το άκρον άωτον της σταθερότητας, λόγω και του στυλ παιχνιδιού του, αποτελεί μια πολύ καλή, φθηνή επιλογή. Τον προτιμώ από τον Dorsey, λόγω μεγαλύτερου ταβανιού στο σκορ που μπορεί να δώσει, καθώς αποτελεί σίγουρα μεγαλύτερη επιθετική απειλή. 

Η ομάδα δείχνει μια χαρά, αλλά περισσεύουν αρκετά credits, ώστε να γίνει μια ελαφρώς ριψοκίνδυνη κίνηση. Ο Eidson επιστρέφει για την Barcelona, οπότε το δίδυμο Navarro-Michael πιθανώς να χάσει μερίδιο από το σκορ που έκανε πχ στον προηγούμενο αγώνα. Απ' την άλλη, υπάρχει ο Domercant ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε στο τελευταίο παιχνίδι, κάτι που σίγουρα δε συνηθίζει φέτος. Στα τέσσερα παιχνίδια με την Barcelona πάντως δεν περνάει και τις καλύτερές του στιγμές (2,13,13,2 τα σκορ του), όμως στα τρία τελευταία εντός για την Euroleague έχει σκορ 20+. Σε ένα νοκ άουτ ματς σαν κι αυτό που ακολουθεί ...επιβάλλεται να βρεθεί σε καλή μέρα, όχι μόνο από άποψη ευστοχίας, αλλά και κερδισμένων φάουλ. Συνεπώς, θεωρώ πως με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο θα πιάσει ένα αξιοπρεπές, διψήφιο σκορ κι από εκεί και πέρα, εφόσον βρεθεί όντως σε καλή μέρα μπορεί να κοιτάζει για πολύ ψηλότερα. Για ν' αποκτηθεί, τα credits από τον Michael δεν φτάνουν, οπότε θα χρειαστεί να θυσιαστεί ο Navarro. Ούτως ή άλλως, ο Michael παρουσιάζεται ιδιαίτερα αποφασισμένος και συγκεντρωμένος για την πρόκριση στο F4 και δε θα ήθελα να τον αφήσω εκτός. Ούτε τον "La Bomba" βεβαίως, αλλά για το Game 3, προτιμώ τον Domercant. 

That's all. Την τελευταία κίνηση σίγουρα θα την ξανασκεφτώ και αύριο. Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου