Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Final 8 rules.. Re-feel devotion!

Φίλοι του μπάσκετ, αρρωστάκια του fantasy, την καλησπέρα μου. Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον gambler για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνει να μοιραστώ τις σκέψεις μου για το φετινό Euroleague Fantasy Challenge, στην πιο κρίσιμη καμπή του πριν το φινάλε. Σίγουρα δεν έχω τη μεγάλη(στα όρια του τοτέμ) εμπειρία του, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο..
Η ομάδα μου τελείωσε το "περίεργο" Τop16 με 666,19 credits, αρκετά λιγότερα από τα περίπου 710 που είχε με τη λήξη της 1ης φάσης των ομίλων, κάτι όμως που συνέβη σε όλους σχεδόν αφού Διαμαντίδης, Κιριλένκο κ.ά δύσκολα έλειπαν απ'τις καλές ομάδες. Ξεκινάμε με την ανάλυση των περιπτώσεων που δείχνουν ενδιαφέρουσες, για κάθε θέση, και στη συνέχεια θα παραθέσω την ομάδα που θα κατεβάσω στους πρώτους αγώνες ενός Final 8 που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.
Playmakers
Τα πράγματα εδώ είναι λίγο,πολύ δεδομένα. Ο ΜακΚάλεμπ θεωρώ ότι είναι ο ένας απ'τους 2 "must have" παίκτες του διαγωνισμού. Δεν μπορεί να λείπει ούτε από ομάδες με μέτρια συγκομιδή credit και δε βλέπω τρόπο να μη δώσει τα γνωστά καλά του σκορ απέναντι στους ενθουσιώδεις αλλά άπειρους Σλούκα και Μάντζαρη. Στα 63,2 ο Διαμαντίδης δε μπορεί να αγνοηθεί παρά τα 7άρια και τα 9άρια που μας "κέρασε" σε προηγούμενες αγωνιστικές. Σ'αυτή τη φάση οι μέτριες εμφανίσεις δε συγχωρούνται, ο Πάο έχει το πλεονέκτημα της έδρας και ο 3-D πρέπει να δείξει ποιός είναι ο ηγέτης των πράσινων άλλη μια φορά. Σαν τρίτη επιλογή βλέπω μόνο τον Τεόντοσιτς στα 49 credits, κυρίως όμως για ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα και με την προυπόθεση αυτό να είναι απαραίτητο για να χωρέσουν στην ομάδα είτε ο Μπο ή ο Κιριλένκο.

Shooting Guards & Small Forwards
Δύσκολη κατάσταση στα δυαροτριάρια, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο Top16 με μέτριες εμφανίσεις, σε ορισμένες αγωνιστικές, παικτών που βασιζόμασταν όπως Σπανούλης, Ντόμερκαντ και Ναβάρο. Ειδικά με την απρόσμενη απουσία του La Bomba την τελευταία αγωνιστική του Τορ16 "έκλαψε" πολύς κόσμος. Ο Kill-Bill δύσκολα αγνοείται και τα 77,1 που στοιχίζει, τα αξίζει σίγουρα. Η άμυνα της Σιένα θα προσαρμοστεί πάνω του και πιθανόν να μην βρει τους χώρους που θέλει αλλά είναι τέτοια η κλάση του που δε μπορώ να σκεφτώ ότι θα κάνει πάνω από ένα μέτριο ματς σ'αυτή τη σειρά. Ακόμα και να μην δώσει υψηλά rankings προτιμάω να τα χάνω από παικταράδες σαν αυτόν η τον Διαμαντίδη..! Για να είμαι ειλικρινής η περιφέρεια ξεκινάει ουσιαστικά απ'τον Λάνγκφορντ που απ'τα τελευταία ματς της Regular Season και μετά, είναι ο πιο αξιόπιστος παικτης στη θέση του. Δεινός σκόρερ, με πολύ καλό σουτ όσο και διείσδυση, καλά νούμερα σε κερδισμένα φάουλ και ριμπάουντ,έμπειρος και απαραίτητος όσο τίποτα στη Μακάμπι του Μπλατ αν θέλει να κοντράρει δυνατά τον Παναθηναικό.Θέλετε κι άλλα? Επόμενη επιλογή ο ηγέτης των μπλαουγκράνα.. Ένα βήμα πριν το Final 4, νομίζω ήρθε η ώρα του. Πέρυσι δε συμμετείχε και δε θα αφήσει κάτι τέτοιο να επαναληφθεί, ειδικά όταν αντίπαλος είναι η Ούνιξ του..Πασούτιν! Ο Ναβάρο μπορεί να δώσει σκορ και δε μπορώ να μη βασιστώ πάνω του όταν οι άλλες πιθανές επιλογές απ'την ομάδα του είναι οι Έιντσον και Μάικλ. Καλή περίπτωση δείχνει και ο Σάτο στα 50,9 με δεδομένα τόσο το χρόνο που παίρνει απ'τον Ζοτς όσο και το πλεονέκτημα έδρας των πράσινων αφού το οάκα νομίζω του "ταιριάζει" περισσότερο. Στο Top16 κυμάνθηκε σε χαμηλά rankings αλλά μπορεί να ανακάμψει και να δώσει λύσεις(και σκορ) μέσω πόντων και ριμπάουντ. Πιθανό το match-up με τον Μπλού, άρα ένας λόγος παραπάνω για να προτιμηθεί. Στις χαμηλές τιμές παίζουν οι Ίνγκλς και Θόρντον και λίγο ψηλότερα ξεχωρίζω το Ρακόσεβιτς. Ο 1ος έχει κάποιες αναλαμπές με καλά σκορ αλλά ο χρόνος του εξαρτάται απ'το πως θα πάει το ματς με τους Ρώσσους. Ο Θόρντον ξεκίνησε το Τορ16 με αξιοπρεπέστατα σκορ όμως στα 3 τελευταία ματς έδωσε κατά σειρά 2, 5 και 2. Έχει όμως έναν μ.ό. χρόνου κοντά στα 20' και τη δυνατότητα να δώσει περισσότερο απ'το 6,2 που είναι το average score του. Ο Ρακόσεβιτς σαν αυθεντικός σκόρερ,δείχνει συμπαθητική περίπτωση που μπορεί να εξεταστεί αν "βγαίνουν τα κουκιά" στο θέμα credits..

Power Forwards & Centers
Ξεκινάω με τον 2ο "must have" παίκτη, τον μεγάλο Αντρέι Κιριλένκο. Δεν κοιτάς τιμή,απλά πατάς το buy και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους! Φαβορί για τον τίτλο του mvp της φετινής Ευρωλίγκας με φοβερά νούμερα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Ο ΑΚ-47 θα δώσει μεγάλα σκορ και δε σκοπεύω να τα χάσω..! Νέναντ Κρίστιτς και Έραζεμ Λόρμπεκ στα 86,8 και 75,5 αντίστοιχα θα είναι για πολλούς η επόμενη επιλογή για τη στελέχωση της φροντ-λαιν. Προσωπικό μου γούστο είναι ο Σέρβος αλλά επειδή και ο Σλοβένος είναι παικταράς σκέφτομαι να τους χωρέσω μαζί επιλέγοντας ταυτόχρονα έναν αρκετά φθηνό περιφερειακό. Στα 50,1 credits ο Χέντριξ της Μακάμπι δείχνει πολύ καλή επιλογή βάσει των εμφανίσεων του τελευταία. Ο Σχορτσανίτης παρουσιάστηκε επικίνδυνα ντεφορμέ και ο Χέντριξ εκμεταλλεύτηκε τη ραγδαία αύξηση του χρόνου συμμετοχης του με τον καλύτερο τρόπο. Μοναδικό ερωτηματικό το πως θα ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη έδρα όπως το Οακα σε τόσο κρίσιμα ματς. Στα 42,6 ο Μάικ Μπατίστ , μια καλή και λογικά χαμηλού ρίσκου,επιλογή. Έχει την εμπειρία και τον αγωνιστικό ρυθμό να εμφανιστεί όπως πρέπει. Ο Ομπράντοβιτς στηρίζει πολλά πάνω του.. Και εμείς επίσης! Τέλος στις φθηνές περιπτώσεις, προσωπικά ξεχωρίζω τον Ντόρσει στα 24,5 και τον Ντ. Λαβρίνοβιτς στα 20 credits.
That's all for now, πιστεύω.. Ελπίζω να δούμε ωραία ματς, μεγάλα rankings και εδώ θα 'μαστε να τα λέμε μέχρι τη λήξη και του Final 8. Απολαμβάνουμε την παιχνιδάρα που λέγεται Fantasy για όσο διαρκεί ακόμη και φυσικά...we feel devotion!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου